Bren
Elita
- Poruka
- 23.382
Zna li neko više o IX-toj rimskoj legiji koja je navodno uništena u Škotskoj od Pikta. Ima raznih tumačenja o kraju i nestanku ove legije.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mislim da ima film na tu temu "Centurion" samo ne znam koliko ima veze sa pravom istorijom.
Zna li neko više o IX-toj rimskoj legiji koja je navodno uništena u Škotskoj od Pikta. Ima raznih tumačenja o kraju i nestanku ove legije.
Mislim da ima film na tu temu "Centurion" samo ne znam koliko ima veze sa pravom istorijom.
Jedna od rimskih legija je pretrpela ozbiljne gubitke u Budikinom ustanku. Jel to bila IX?
I jel postoje pisani podaci da je IX legija učestvovala u slamanju Jevrejske pobune? A to je još jedan rimski genocid...
Може ли ова тема да се прошири и на неке друге римске легије, рецимо Клаудијеву VII стационирану у Виминациуму и др.Баш ме занима.
Ne znam što te konkretno zanima,
Па римске легије које су крстариле Балканом углавном Клаудијева, Флавијева и др. и њихова седишта(привремена наравно јер су били професионална војска па су слати на различита бојишта, где је било потребе).
Што се тиче ове шесте легије коју си поменуо горе зар није она учествовала у гушењу устанака у Палестини и поднела највећи терет, познати су били по својој бруталности и звали су их још Гвоздени, хоћеш да кажеш да их је касније Хадријан пребацио у Британију, а девета можда завршила у супротном правцу у Јудеји.
Opisao sam ti Klaudijevu u kontekstu njenog boravka u Podunavlju. Nisam išao dalje od Kvietosovog rata, jer nisam bio siguran da li te i to interesuje?
Što se tiče Četvrte Flavijeve, opisaću njeno putešestvije po našim prostorima nešto kasnije, kada malo obnovim štivo o njoj (nikada se nisam pretjerano interesovao).
Ne, ne; postjale su dvije Šeste. Ja sam pisao o Šestoj Pobjedničkoj, a ne o Gvozdenoj.
Deveta je završila u Judeji za Kohbarovog pokreta oko 132. godine u slučaju da nije kao što sam naveo kao drugu opciju, a pak po svemu sudeći i manje vjerovatnu, zbrisana od strane Parćana u Jermeniji oko 161. godine.
Хвала ти на томе.
Нисам знао да је било две шесте легије.Са колико легија је уопште располагао Рим у време највећег распона(владавина четири добра цара)?