Izgubili smo! Poraz srpskog naroda i Republike Srpske!

Мени ово не дјелује тако лоше, дакле ви сте први ударили и блокирали коридор.
То су прве праве озбиљне борбе у БИХ.
500px-Posavina.gif

Дакле хрватско-муслиманске снаге у координацији, да им је овај план успио никада РС не би стигла формирати границе раздвајања.
1992-posavina-karta-5.png

Након овог имамо НАТО интервенцију.Све после је историја.Ти ћеш сада рећи али ми нисмо могли нисмо имали нико не помаже.Више су вама Иран и Хрватска помогли него Србија Републици Српској реално.Регуларне ХВ јединице су ушле у БИХ.Србија никада није прешла црвену линију.Када каже Сарајево окружено, Тузла, ово оно, па у рату је циљ спречити непријатеља да дотура оружје, да има стабилну логистику.
То је рат и тако се ратује.
1280px-Map_of_war_in_Yugoslavia%2C_1992.png
Klinci beogradski su umirali za bosance a danas bosanci arkana preziru jer ih je vraćao na front iz kafana u beogradu.

Мени ово не дјелује тако лоше, дакле ви сте први ударили и блокирали коридор.
То су прве праве озбиљне борбе у БИХ.
Svakako Ne mogu ovo da komentarisem jer o pocetnim operacijama pojma Nemam Ali cinjenica je da je srpska strana imala tenkove I drugo naoruzanje sto je cini te 92 nadmocnom I omogucilo joj 70 posto teritorije. A tu cinjenicu TI negiras I sebe diskvalifikujes.
500px-Posavina.gif

Дакле хрватско-муслиманске снаге у координацији, да им је овај план успио никада РС не би стигла формирати границе раздвајања.
1992-posavina-karta-5.png

Након овог имамо НАТО интервенцију.Све после је историја.
Kad je nato intervencija bila te 92 napisi datum I razmjere te alcije .
Ти ћеш сада рећи али ми нисмо могли нисмо имали нико не помаже.Више су вама Иран и Хрватска помогли него Србија Републици Српској реално.
Ovo je smijesno. Bez Nafte i para iz Srbije vojska RS bi imala prednost dok se ta nafta ne potrosi.
Naravno sasvim je moguce da u kasnijim fazama rata pomoc Bosni jeste bila veca- ja to ne znam Ali ti direktne cinjenice negiras.

Svakako Ne mogu ovo da komentarisem jer o pocetnim operacijama pojma Nemam Ali cinjenica je da je srpska strana imala tenkove I drugo naoruzanje sto je cini te 92 nadmocnom I omogucilo joj 70 posto teritorije. A tu cinjenicu TI negiras I sebe diskvalifikujes.

Kad je nato intervencija bila te 92 napisi datum I razmjere te alcije .

Ovo je smijesno. Bez Nafte i para iz Srbije vojska RS bi imala prednost dok se ta nafta ne potrosi.
Naravno sasvim je moguce da u kasnijim fazama rata pomoc Bosni jeste bila veca- ja to ne znam Ali ti direktne cinjenice negiras.
Da je Srbija stvarno stala uz srbe preko Drine, krajina ne bi pala, i rat bi se kobno završio i za Hrvate i za muslidze.
Ali su se komunističke ***** na vlasti dogovorili i eto gde smo sad.

Da je Srbija stvarno stala uz srbe preko Drine, krajina ne bi pala, i rat bi se kobno završio i za Hrvate i za muslidze.
Ali su se komunističke ***** na vlasti dogovorili i eto gde smo sad.
I Garvrane, imaš li neku ideju kako da se prevaziđe ono što su komunisti nametali, u smislu, kako da se danas ponašaju Srbi i s jedne i sa druge strane Drine?

I Garvrane, imaš li neku ideju kako da se prevaziđe ono što su komunisti nametali, u smislu, kako da se danas ponašaju Srbi i s jedne i sa druge strane Drine?
Prvo da se skinu komunisti koji su na vlasti.
Srbi generalno kao narod da naprave plan za sledećih 5-10-100 godina, umesto što kad dodje sranje, svako vuče na svoju stranu.
Da se ugledamo na Shiptare, jer oni rade na Velikoj Albaniji i odlično im ide, dok mi radimo šta tačno?
Da se investira u zemlju, da se pokrene domaća industrija, privreda i poljoprivreda, i da se pravi jaka vojska, ne topovsko meso.
Da stvarno postoji neko nacionalno orijentisano telo, koje ne zaboravlja Krajinu, KiM, Drač, Skadar i Makedoniju, sve ono od čega se odustalo.
Da ako se ne pravi Velika Srbija, barem da se pravi konfederacija srpskih Država sa autonomijom svake konfederacije.

Mi ništa nismo uradili 20 i kusur godina. Živimo na mitovima, pesmama i delimo razglednice po internetu, dok sve oko nas propada.

Mislim da je prvi korak gledati sebe u ogledalu, sa sobom raščistiti kao narod, pa onda sve ostalo.

Vi stvarno verujete da se rat u bosni za nesto vodio...pa da se vodio za nesto , ne bi se prodavalo suprotnoj strani oruzje i nafta, ne bi svako gledao da ucari i da se obogati , ne bi na kraju bilo kao da se nista nije ni desilo..

Bosna je samo metez, popunjavanje vremena i varnica u emocijama, dzabe izginule zrtve....bez ikakvog plana....

To sto muslimani onda nemaju osecaj neke velike vrednosti te borbe, , ali nemaju ni Srbi, to je problem za njih, dzabe ginuli i jedni i drugi...

Sloba je imao zadatak da totalno razori Srbiju , i sve tacke koje ja znam je uspeo da izvrsi , bas onako kako je 1989 bilo zacrtano...

Srbija nije mogla u rat pored slobe, mogla je, ali da u kljucnim trenucima bude izdaje i da zagine puno Srba....to je bilo moguce...
Ali da bude komanda data pravim vojnim staresinama, to nije moglo da bude...nikako...
Cak ni kao slucajnost, cak ni kao slucajnost...

E to da li je Mladic slucajnost, kao nizi oficir, to ne znam, ali kasnije je itekako morao da slusa, ustvari ne kasnije , u sredini , verovatno i kasnije...nisam proucavao kasnije kad sam video da mora da slusa..

Stvarno mi je zao ako to umanjuje zrtve i civila i vojnika na frontu , ali Bosna i RS su totalno nebitne bile iz ugla Srbije, ne i ugla Srbijanaca...nego Srbije, Slobe...
Isto vazi i za Muslimane...Iako postoji prica da je Izetbegovic uzeo isto 4,2 milijarde dolara od CIA , kao i Tudjman i Slova, ali za Slobu i Tudjmana postoje neki tragovi trosenja tog novca, a za Izetbegovica nema tragova trosenja bas tog novca...

Ali tako ti je na balkanu , cesto se dogovore dve strane za nesto sto niko ne moze da poveruje...
Taj problem sto narod ima vec zamisljene scenarije i onda misli da je pametan, a ustvari ne gleda sta se desava....to nije prikaz inteligencije nego secanja i lukavstva, koriscenja nekih gotovih pricica iz proslosti...

Back