Изгубиће право на буџет, студентске домове и кредите: Ана Брнабић прети студентима у блокади

Мој Став о Ани

• једно сам од милион и сретно сам да Ана живи у вили од 5...10..15 милиона евара

glasova: 1 25,0%
  • једно сам од 5 000 000на које им плаћа све то

glasova: 3 75,0%
  • шта вас брига шта имам од 'система' ...макари платицу..сендвичић ..мени доста

glasova: 0 0,0%
  • пројекат сам института светскога анархизма

glasova: 2 50,0%

• Ukupno glasova
    4
Čim prorade institucije u srbiji možemo da pričamo dalje o školovanju koje je za sada besmisleno. Ja sam diplomirao na državnom univerzitetu i u životu nisam radio u struci. Mladi to ne žele i zato blokiraju.

Ne žele radikalski šljam!

Meni drzava nije davala nikakav novac
Mama i tata su dobro zaradjivali tako da nisam imala pravo iz budzeta da dobijam.
E tako treba.
Ciji roditelji dobro zaradjuju 0 dobija.od drzave
Oni koji nemaju na primer rsdnicka klasa.jer su im.mala primanja sve.
I za stan i za skolarinu.
To je pravda.
Kursevi su se oduvek plaćali.

ne postoji po bolonji više vanredni student, osim ako neki fakultet nije akreditovao vanredne studije. To je bilo nekada., statut UB.
To što pišeš je i pre bilo isto kako koji fakultet ali tvoje spinovanje da student obnovom godine gubi pravo na finansiranje iz budžeta je krajnje zlonamerno i maliciozno.

To što pišeš je i pre bilo isto kako koji fakultet ali tvoje spinovanje da student obnovom godine gubi pravo na finansiranje iz budžeta je krajnje zlonamerno i maliciozno.

pogledaj lepo pdf od prošle godine-. Kada se stiče pravo na DOM, o tome smo pričali. Pravo na dom, jel to tema?

Samo oni koji su PRVI put upisali neku godinu na budžet na SVIM nivoima studija.
Sramota je kako mi se obraćaš, a daješp pogrešne informacije

Evo ti link i pogledaj
https://info.ius.bg.ac.rs/Osnovnedomovi/konkurs-studentski_dom-2024_2025.pdf?t=638805926792210078

Netačno! Tek posle druge obnove iste godine gubi pravo na finansiranje iz budžeta! Neznalicooo ja bi na tvom mestu pocepao diplomu! :hahaha:

To je bilo do pre skoro 20 godina. Tako da ljudi znaju da to što pišeš je irelevantno.

Od uvođenja ESPB, pravo na budžet po zakonu ima samo student koji je položio 48 ESPB u toj pk godini. I svako ko položi 48 ESPB skoro svuda prelazi u novu godinu studija. Jako retko se može desiti da neko položi 48 ESPB a da ga ostave u istu godinu studija, pa da je budžetski po drugi put u istoj godini. to mislim ni jedan faks ne radi. Ali srećom, ljudi imaju gde da se informišu, jer ovde na forumu od vajnih stručnjaka sve puca.

Izvini se koleginici ustanici. Na današnji dan!?

Ma jok, on laprda samo piše neke nebuloze. Ne mora uopšte da mi se izvini. Pitanje je samo šta je tačno. Dakle, ovo što kaže Brabić, šta god o njoj mislili, kaže ono što je bilo i pre. Drugim rečima, ako neko nije položio 48 ESPB a upisuje novu godinu studija, on gubi pravo na budžet, gubi pravo na dom.

Jedino što može da se desi jeste da Vlada i Ministarstvo PONIŠTE CELU GODINU, pa da se uvede Lex specijalis, što čisto sumnjam, ali ko zna, pa da cela godina bude nevažeća. U tom slučaju bi se morali smisliti novi kriterijumi.

Ma jok, on laprda samo piše neke nebuloze. Ne mora uopšte da mi se izvini. Pitanje je samo šta je tačno. Dakle, ovo što kaže Brabić, šta god o njoj mislili, kaže ono što je bilo i pre. Drugim rečima, ako neko nije položio 48 ESPB a upisuje novu godinu studija, on gubi pravo na budžet, gubi pravo na dom.

Jedino što može da se desi jeste da Vlada i Ministarstvo PONIŠTE CELU GODINU, pa da se uvede Lex specijalis, što čisto sumnjam, ali ko zna, pa da cela godina bude nevažeća. U tom slučaju bi se morali smisliti novi kriterijumi.
Opet neistine, ne gubi pravo na školovanje iz budžeta već nezakonito plaća obnovu godinu i opet se školuje na trošku budžeta.

ZoV, član 103, za one koje zanima ko može biti na budžetu u Republici Srbiji

https://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_visokom_obrazovanju.html

48 ESPB je NUŽNO da bi se ostalo na budžetu. Mada na fakultetima koji imaju puno dobroh studenata čak ni 48 im ne garantuje da će biti na budžetu.

Sa 36 ESPB može samo ko je upisan sa liste invalida i manjina.

Opet neistine, ne gubi pravo na školovanje iz budžeta već nezakonito plaća obnovu godinu i opet se školuje na trošku budžeta.

Ne, on ima status samofinansirajućeg studenta, zato i plaća.

Ako te je neko prešao da je na budžetu - NIJE- On je redovan student, ali nije više na budžetu čim bilo šta plaća.

Redovan student ne znači da je na budžetu. Redovan je i samofinansirajući.

Srbi misle da je prednost to sto zamrznu proizvodnju na nivou 90tih....samo dodaju jace traktore ili jace motore...
A to nece biti dobro , jer drugi ce doci i za saku pirinca ce pokupiti sve sto im odgovara u Srbiji...bas sve..ne oteti , nego ce srbi trcati da ucestvuju u takvim novim oblicima zivota..i rada..

Зар се то не догађа већ задњих 20 година?

Netačno ako ne ispuniš 48 ESPB obnavljaš godinu i dalje ostaješ na budžetu. Ti brkaš samofinansirajućeg koji ispuni 48 ESPB uslove i prelazi u finansiranje iz budžeta što nekada nije moguće u zavisnosti od fakulteta i trenutnih uslova. Nadam se da ne radiš neki odgovorni posao gde možeš da naneseš veliku štetu ljudima.

Dakle brkaš babe i žabe od samog početka.

Daj taj fakultet što će da upiše nekog ko nije položio 48 ESPB na budžet ! Krši ZoV.

Ako neko obnovi godinu i plati je, on te godine nije budžetski student, država za njega ništa ne plaća fakultetu. I ako iste godine položi 48 ESPB sledeće ponovo može da bude na budžetu, ako ima mesta na tom faksu na toj godini i za njega /prođe rangiranje/. Ali te godine NIJE. Jeste redovan, ali država plaća faksu za nejgove studije te godine 0 DINARA.

stavila sam i zakon.

Ono što nije jasno jeste šta će biti, ovo bi bila prva godina u novijoj istoriji da se godina ne zaključi, ako SVI ne budu završili godinu. Lično se nadam da se to neće desiti.
Nagađanje mi je da će se ova godina zamrznuti dok god budu trajali studentski protesti, pa da će se nastaviti kako je bilo pre početka protesta. Znači smo će neko vreme biti izgubljeno i to je to.
Naravno ima tu i još nekih detalja ali je skoro nemoguće proceniti ih u ovom momentu.

Nije to ništa kada prorade institucije i potrpaju naprednjake na robiju 🥰
Рече велики вођа на да се инститиције врате грађанима

Ако се институције врате грађанима она александар вучић и остала екипа политичара иду у затвор

Back