Kurt2
Ističe se
- Poruka
- 2.410
Ma ja sam za 30 000 mesta, zlu ne trebalo...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I da stavimo tačku na ovu priču:
Градња „Цара Константина” или обнова „Чаира”
Уместо градње скупе „Нишке арене” предложено да се реновирају дворана „Чаир” и Градски фудбалски стадион, а има и идеја да се подигне мања спортска хала
![]()
Ниш – После пола године ишчекивања на постављање камена темељца за модеран спортски објекат, предложено је да се хала „Цар Константин”, односно „Нишка арена“ не гради!? За многе у спортским круговима Србије, али и међу градитељима и инвеститорима у Нишу, ова информација јуче је била „гром из ведра неба“. Јер, у последњих неколико месеци говорило се да је новац обезбеђен и регулисани правно-имовински односи на локацији предвиђеној за градњу, па чак и да су одређени рокови завршетка.
Да се „Нишка арена“ не гради предложено је крајем априла у разговорима председника Бориса Тадића и министра за економију и регионални развој Млађана Динкића са руководством Ниша. Будући да ће се у Србији одржати Европско првенство у рукомету, у јануару 2012. године, Ниш је одређен за једног од домаћина, па се очекивало да ће, коначно, радови на локацији „Ђачко острво“ започети.
У јануару ове године речено је да је за нову дворану, капацитета 9.000 гледалаца, са свим потребним садржајима, направљена финансијска конструкција – Европска банка за развој, Министарство спорта Србије и Национални инвестициони план обезбеђују шест и по милиона евра, а остатак град Ниш. Од два и по до три милиона евра било би обезбеђено продајом локала и пословног простора у склопу нове хале... Рачуницу је пратио завршетак најпре идејног, а врло брзо и главног пројекта за „Нишку арену“.
– Много је реалније и исплативије да за исти новац буде уређена и адаптирана садашња дворана „Чаир“ за око 6.000 гледалаца, која би одговорила високим критеријумима и строгим захтевима Европске рукометне федерације, као и да се из темеља реконструише руинирани фудбалски стадион у Чаиру. Не би било додатног задуживања града, а ефекат је скоро исти, са чим су се сложили и председник Тадић и министар Динкић – рекао је за „Политику“ градоначелник Милош Симоновић.
После више инспекција садашње дворане грађене средином седамдесетих година прошлог века и у нашем националном савезу, а још више у круговима Европске рукометне федерације (ИХФ), били су децидирани да стари „Чаир“ не одговара потребама организације ЕШ 2012. године, чак и да се обави потпуна реконструкција. И остају при томе да Ниш буде један од домаћина Европског првенства, али под јединим условом – да се гради нова дворана.
У Дирекцији за изградњу града Ниша директор Бранислав Јовановић нам је рекао да ће се адаптирати садашња дворана „Чаир“ и Градски фудбалски стадион. Али, да ће се ипак градити „Нишка арена“:
– Ми смо у међувремену припремили пројекат за нову, али дупло мању и заиста супермодерну дворану, са свим садржајима управо по критеријумима и прописима европске и светске рукометне федерације. Уместо 9.000 имаће места за 5.000 посетилаца, а неће коштати 11,5 већ шест милиона евра. Очекујемо да овај пројекат буде прихваћен и да радови на изградњи хале „Цар Константин” почну између 1. и 15. јула, а дворана ће бити завршена до средине децембра 2011. године.
На ову Јовановићеву изјаву градоначелник Симоновић одговорио је речима да о измени пројекта и изградњи мање дворане још није информисан и да ће наредних дана у Београду проверити да ли је нешто у међувремену, после договора Тадића, Динкића и руководства града Ниша, промењено и да ли се сада одустаје и од прве и друге варијанте, а припрема трећа...
Тома Тодоровић
Činjenica je da da bi se napravila ovakva arena, bio bi potreban novac iz budžeta republike, a u tom slučaju je prirodno da se pitaju najviši državni zvaničnici... ***, ali tako je...
Nevidjene *icke su ovi iz Beograda za Avalski toranj i Arenu su imali novac a za nasu halu nemaju..MA NIKAD DA NEMAJU da propadnu svi ***** ** *** * ***** ja!
Što li te pozvezdastili Šiki, a? A sigurno si nešto konstruktivno predložio ispod tih zvezdica?!
Naravno,uvek konstruktivno.Od arene nema nista bice neka sitna hala sa 5000 mesta bolje i da je ne prave.
Pa...hmmm...neshto je...i ne prave.A ni ne renoviraju halu Chair.Drze rech,nema shta...![]()
juče je gradonačelnik niša simonović gostovao na tv-zona i lepo čovek kaže gradićemo arenu, renoviraćemo čair, idemo sa tenderom i td...a mi ništa ne verujemo baš smo čudni neki neverni tome...![]()
Tek tender... Ulicu sa 6 traka na Matejevackom putu rade vec godinu dana i jos je nisu zavrsili. Ej ulica! Kako oni misle da naprave modernu halu sa 9000 mesta do 2012 godine?
to nije matevački put već somborska ulica i tu se gradi bulevar, a matevačkiput je završen do polovine i zbog nerešenih vlasničkih odnosa tu se stalo, sada je to rešeno i uskoro će ta ulica biti rešena.
Tek tender... Ulicu sa 6 traka na Matejevackom putu rade vec godinu dana i jos je nisu zavrsili. Ej ulica! Kako oni misle da naprave modernu halu sa 9000 mesta do 2012 godine?
juče je gradonačelnik niša simonović gostovao na tv-zona i lepo čovek kaže gradićemo arenu, renoviraćemo čair, idemo sa tenderom i td...a mi ništa ne verujemo baš smo čudni neki neverni tome...![]()
jel zna neko kada ce da se pocne sa izgradnjom nove hale i arene ?
jel zna neko kada ce da se pocne sa izgradnjom nove hale i arene ?