Izgradnja Niške arene

To je suština! Imamo već jednu halu, i šta će nam onda još jedna ako nema skoro nikakvih sportskih dešavanja???
Nije istina da bas nema nikakvih sporskih desavanja. Imamo dva privatna plivacka kluba i uvek je guzva s treninzima, pogotovo leti. Treba deca negde da uce plivanje, sinhrono plivanje, vaterpolo...
TREBA nam veca i modernija hala i TACKA

Nema sportskih desavanja, jer nema uslova za nih. A nova hala svakako da bi dobro dosla, hala Cair bi mogla da se koristi i za treninge umesto sto drze treninge u salama skola

Apsolutno si upravu.
Po skolama je haos oko tih treninga> kosarka, odbojka, borilacke vestine. Ok je sto skole nadju nacin da malo pomognu svoj budjet ali ponekad nije bas uslovno.

ljudi ..lepo pise da projekat vec postoji..ako projekat postoji ja bih to stvarno voleo da vidim.. jer onda se zna i gde je i kolika je i kako ce da izgleda...

@ Kurt

To sto je Niski sport propao kao i hala Cair nije dovoljno dobar kontra argument za izgradnju hale. Dovoljno je da se samo utakmice reprezentacija(rukomente, kosarkaske, odbojkaske) zajedno sa takmicenjima poput kupa Radivoja Koraca igraju u Hali pa da pored ostalih lokalnih takmicenja hala posluje rentabilno. Stavljanjem Nisa na mapu gradova sa kvalitetnom halom otvaraju se mogucnosti za organizaciju i mnogih drugih sto sportskih sto van sportkih aktivnosti (koncerti, sajmovi, setite se monster truck i motora u BG areni...itd) mozda i neki davis kup, studentska prvenstva itd,a gde su takva desavanja tu su i sponzori... Nis je za ove svrhe odlican grad jer se nalazi na kordioru 10. Jos kad bi i malo bolje bio povezan sa Sofijom pa da se iskoristi "low cost flight opportunity"...A da ne pricam sto bi to doista digo moral lokalnim gradjanima a i sportskim klubovima ..pa bi valjda sa ovim nasim tupavim mentalitetom i poceli da postizu bolje rezultate

ljudi ..lepo pise da projekat vec postoji..ako projekat postoji ja bih to stvarno voleo da vidim.. jer onda se zna i gde je i kolika je i kako ce da izgleda...

@ Kurt

To sto je Niski sport propao kao i hala Cair nije dovoljno dobar kontra argument za izgradnju hale. Dovoljno je da se samo utakmice reprezentacija(rukomente, kosarkaske, odbojkaske) zajedno sa takmicenjima poput kupa Radivoja Koraca igraju u Hali pa da pored ostalih lokalnih takmicenja hala posluje rentabilno. Stavljanjem Nisa na mapu gradova sa kvalitetnom halom otvaraju se mogucnosti za organizaciju i mnogih drugih sto sportskih sto van sportkih aktivnosti (koncerti, sajmovi, setite se monster truck i motora u BG areni...itd) mozda i neki davis kup, studentska prvenstva itd,a gde su takva desavanja tu su i sponzori... Nis je za ove svrhe odlican grad jer se nalazi na kordioru 10. Jos kad bi i malo bolje bio povezan sa Sofijom pa da se iskoristi "low cost flight opportunity"...A da ne pricam sto bi to doista digo moral lokalnim gradjanima a i sportskim klubovima ..pa bi valjda sa ovim nasim tupavim mentalitetom i poceli da postizu bolje rezultate

Џабе се трудиш да објасниш да ли је потребна хала таквим људима.То су људи које то не интересује,нису навијачи нишких клубова,које је брига што су сва дешавања у Београду и Н.Саду...
Хиљаду пута сам чуо ''шта ће Нишу нови стадион,када нема ко на њему да игра''.То примећују локални ''душебрижници'' а навијачи београдских близанаца.Ако тренутно немамо,то не значи да никад нећемо имати неки фуд.клуб у супер лиги.Изградња не траје месец дана,па када нам се пласира нека екипа у прву лигу,одмах добијамо стадион.Па зар не треба прво обезбедити услове да би се добили неки резултати?
Други пример од чини ми се марта ове године,када је селектор репрезентације Антић инсистирао да се пријатељска утакмица против бугара одигра у Нишу.На жалост човек није знао да ''ми немамо стадион зато што нема ко на њему да игра''...

Nije u redu da prozivaš tako. Ja ne navijam ni za koga, a posebno ne bih za Zvezdu ili Partizan.
Problem je samo što je sport u Nišu u stanju teškog raspada, i to je u suštini bio moj argument. Doduše, dobar kontra-argument je upravo činjenica da izgradnja jedne hale možda i može nešto da promeni, i možda da pokrene sport u Nišu... ipak, za sada je sve mršavo, i ja mislim da će se prvi veći napredak primetiti tek kada se usvoji novi zakon o sportu.

Ta hala kao i mnoge druge firme i green field cuda... moguca je i cak usudjujem se da kazem, vrlo isplativa investicija, ako na svom celu bude imala tim mladih politicki neafirmisanih ljudi sa jasnom vizijom i misijom. A ja sam siguran da takvih ljudi ima puno cak i na ovom forumu...sa druge strane ako po partiskoj liniji na celo hale postave zeta portparolove zene, vecnikovog suraka i njegovu jetrvu za sekretaricu, bolje da je ne prave.

Nije u redu da prozivaš tako. Ja ne navijam ni za koga, a posebno ne bih za Zvezdu ili Partizan.
Problem je samo što je sport u Nišu u stanju teškog raspada, i to je u suštini bio moj argument. Doduše, dobar kontra-argument je upravo činjenica da izgradnja jedne hale možda i može nešto da promeni, i možda da pokrene sport u Nišu... ipak, za sada je sve mršavo, i ja mislim da će se prvi veći napredak primetiti tek kada se usvoji novi zakon o sportu.

Ženski rukomet nije uopšte tako loš :)

Najnovije vesti:
"Car Konstantin" stiže na vreme - nova multifunkcionalna sportska hala u Nišu za 10.000 gledalaca do početka 2012.
Detalji
Izvor eKapija, 09. 12. 2009.

Da bi bio jedan od domaćina Evropskog prvenstva u rukometu 2012, gradu na Nišavi neophodna je nova sportska hala. U planu je da Nišlije, do tog roka, dobiju savremenu multifunkcionalnu Arenu "Car Konstantin", čija izgradnja će početi na proleće sledeće godine.

- Ova višenamenska hala biće kapaciteta od 9 do 10 hiljada mesta, što zavisi da li će se igrati rukomet, odbojka ili košarka i da li će biti postavljene teleskopske tribine koje imaju 1.700 mesta. Verovatno je hala jedinstvena zbog toga što su tribine terasasto postavljene. One su podeljene vip ložom koja ima 530 mesta, posebno stepenište i bar – kaže u razgovoru za "eKapiju" Dragan Dimitrijević, pomoćnik direktora Direkcije za izgradnju Niša.

U okviru Arene "Car Konstantin" postojaće kancelarije za sve sportske saveze, a 1.800 m2 predviđeno je za poslovni prostor i restorane. Hala će moći da se koristi za muzičke i druge priredbe.
Dimitrijević je napomenuo da će hala imati parking prostor od 500 mesta, kao i da je u planu izgradnja fontane ispred hale površine 200-300m2. Interesantno je da će fontana u zimskim mesecima biti pretvorena u klizalište.

Idejni projekat niške hale uradila je Direkcija za veštačenje, vodotehniku, gasifikaciju i inženjering Niša, a do kraja ove godine bi trebalo da bude gotov i glavni projekat.
U Arenu "Car Konstantin" biće uloženo 600 miliona dinara, od čega će 150 miliona dinara izdvojiti grad Niš. Preostali iznos obezbeđen je preko Nacionalnog investicionog plana i Evropske investicione banke za šta je zaduženo Ministarstvo omladine i sporta.

Nišlije su do sada mogli da prate sportska dešavanja u "Čairu", hali kapaciteta oko 5.000 mesta, za koju mnogi smatraju da je nedovoljno velika za najveći grad južnog dela Srbije.

hala_car_konstantin_091209.jpg
hala_car_konstntin_081209.jpg

Back