Izgorela mi jaja!

evo odgovora za salmonelu i jaja.razume se tekst:
Сальмонеллы погибают спустя 5-10 минут при температуре 70°С, могут выдерживать некоторое время кипячение, если находятся в толще крупного куска мяса. При варке яиц погибают через 4 минуты.
a ovo za ulja,masti, itd...nauka svaki dan otkriva nesto novo potpomognuta lobijima raznoraznih firmi.po meni sve je otrov i lek,zavisi kako ,sta,gde.to moras sam da odredis .ali fizicko kretanje je osnov svega.a ovo sa jajima,gledati da li mozes da nadjes jaja od koka sto trce po dvoristu .i jedi koliko oces samo to moras da potrosis.sam organizam to regulise ali moras da naucis da ga slusas.ja imam ideji za najbolje spremljena jaja: u posebnom aero tunelu sa parom jaje se tretira vrucom parom i u nekoj vrsti gravitacionog pada belancevina se zgrusnjava oko zumanca,dobija oblik kapljice vode,pada u rezervoar amortizer sa vodom i odatle se vadi za upotrebu.taj koji napravi taj uredjaj je bogatas.nemam vremena da se time bavim,cekam da komsiji koka izbaci proizvod pa da izvrsim zamenu za ribu...ja to po starinski u tiganj sa mascu,na oko, al da bude zumance meko...

Ovo ulje je namijenjeno za przenje i tu je bolje od ekstra djevicanskog koje se brze zagrijava i koje pocinje da dimi a samim tim i ispusta stetne materije na manjim temperaturama.

Svinjska mast i przenje na istoj direktno asocira na debele ljude sa zestokim viskom kilograma sto nikako ne moze biti zdravo.

Nedostatak masti cini vene i arterije krtim (ako se ode daleko mogu lako da prsnu) a mas' im daje elasticnost. Pa sad vi nemojte da jedete mas' - nikako.
Bolje je to industrijsko maslinovo ulje iz kostica - ma da (da to valja ne bi se cedilo ono ekstra devicansko) a necu ni da mislim koliko je nezdrav proces dobijanja tog ulja.

Uostalom sve je u kolicinama - nije mas' sama po sebi kriva, nego koliko se konzumira i sta se radi sa tom energijom. Ako jedete mas' i kopate 'letnji dan do podne' njivu, nece bas ostati mnogo da se slaze.

A debeli - oni znaju zasto su takvi i sta jedu. Posle perioda zivota na onom kontinentu ukacio sam da to nema mnogo veze s mas' nego od mesa tretiranog hormonima rasta - a to je ona najjeftinija hrana koja se supersajzuje. + all you can eat....

Maslinovo ulje je samo i isključivo za salate bez ikakve termičke obrade.
Kao po obicaju pises o necemu o cemu nemas pojma. Maslinovo ulje se korsiti za kuvanje pogotovu u mediteranskoj kuhinji. Postoji na stotine knjiga gde se u receptima koristi maslinovo ulje za kuvanje. Jedino sto se mora obratiti paznja je temperaturna tacka na kojoj se ulje pocinje dimiti a sto je niza temperatura od vecine ostalih ulja. Svi veliki kuvari od Remsija pa do Olivera koriste maslinovo ulje za kuvanje. Evo ti video od Remsija pa pogledaj koliko puta koristi maslinovo ulje u tiganju za spremanje obroka, ili izbroj kolliko puta je rekao "olive oil"....mada sam siguan da ces se opet pojaviti sa novom gluposcu jer ti naravno sve znas najbolje.

nisu taj remsi i onaj drugi izmislili m.ulje.m.ulje se koristilo hiljadama godina unazad.i ljudi su spremali hranu sa njim na razne nacine.sta je po meni vazno:da bi se dobili visoki prinosi maslina primenjuju se sva raspoloziva sredstva zastite i prihranjivanja drveta.nisam strucan za masline ali verovatno ima neko sa foruma koji bi o tome nesto napisao. i ako je to tacno,premda postoji karenca za te raznorazne otrove mora nesto da ostane u plodu a samim tim i u ulju.ko oce i moze mu se moze da bira,oces mast,ulje,buter,kajmak itd...jednom prilikom moj sad vec pokojni poznanik i ja u samoposluzi ,posto sam spremao ribu i corbu u zemunu,da kupimo maslinovo ulje i posto smo vec bili dosta zagrejani,gledamo ta ulja na polici.ima ih jedno 5-6 vrsta,te ovo te ono i flasa sa ekstra devicanskim uljem sa nekom cenom u nebesa.mi to gledamo,racunamo koliko je to vinjoza u kafani.gleda nas ona prodavacica ko poslednje slepce i jednog trenutka nikola,taj moj poznanik,iznerviran je upita: jel imata neko kurvinsko ulje upola cene? i naravno kupimo zejtin nas obican i dobar,kaki taki.

Back