Izetbegović brani Dodika

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
27.326
Izetbegović brani Dodika

Predsednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je da je nedavno postignut Sporazum sa liderima SNSD-a Miloradom Dodikom i HDZ-a Draganom Čovićem predstavio kao važan iskorak ka napretku i konačnom funkcionisanju vlasti, poručivši da zbog toga opozicija u Republici Srpskoj nema razloga da Dodika naziva izdajnikom.

"Pa ta opozicija je izradila današnji plan za ANP, jer su još formalno u vlasti. Dodik ga samo može prihvatiti kao takvog ili umanjenog, odnosno redukovanog. Tako da je besmisleno da ga oni nazivaju izdajnikom", rekao je Izetbegović, prenosi Kliks.

Kako se navodi, javnost najviše zanima šta je dogovor s Dodikom u vezi s NATO putem BiH, a Izetbegović kaže da ne postoje ni pobednik ni gubitnik i da je pronađena sredina.

"Članom 3 sporazuma smo definisali da će se raditi prema Ustavu i zakonu i ranijim odlukama Predsedništva BiH i tu je stvar sasvim jasna. BiH je u MAP-u. I kazali smo da će biti dostavljani planovi u Brisel. Dalje je sada na ostalima koji treba da izrade te planove. Mislim da bi trebalo da se radi na kompromisima, trebalo bi da se rade redukovani planovi, prihvatljivi za sve strane, ali i za sam NATO. Svako dalje detaljisanje će zakovati stvari", kazao je Izetbegović.

Izetbegović je rekao da je sa bošnjačkim članom Predsedništva razgovarao sa američkim ambasadorom u vezi s ANP-om.
"Šefik Džaferović i ja smo razgovarali s američkim ambasadorom o ANP-u, o onome što im nije bilo jasno. Ja sam im dao pojašnjenje koje sam i sada kazao i oni su zadovoljni i naravno da insistiraju na ANP-u", istakao je Izetbegović i dodao da će tek biti pokrenuti pregovori za formiranje Vlade FBiH.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/11/region/3617376/izetbegovic-brani-dodika.html

Izetbegovic ili kako ga neki zovu i Zivkovic se aktivirao kao dodarin agent

582032

Izetbegović brani Dodika

Predsednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je da je nedavno postignut Sporazum sa liderima SNSD-a Miloradom Dodikom i HDZ-a Draganom Čovićem predstavio kao važan iskorak ka napretku i konačnom funkcionisanju vlasti, poručivši da zbog toga opozicija u Republici Srpskoj nema razloga da Dodika naziva izdajnikom.

"Pa ta opozicija je izradila današnji plan za ANP, jer su još formalno u vlasti. Dodik ga samo može prihvatiti kao takvog ili umanjenog, odnosno redukovanog. Tako da je besmisleno da ga oni nazivaju izdajnikom", rekao je Izetbegović, prenosi Kliks.

Kako se navodi, javnost najviše zanima šta je dogovor s Dodikom u vezi s NATO putem BiH, a Izetbegović kaže da ne postoje ni pobednik ni gubitnik i da je pronađena sredina.

"Članom 3 sporazuma smo definisali da će se raditi prema Ustavu i zakonu i ranijim odlukama Predsedništva BiH i tu je stvar sasvim jasna. BiH je u MAP-u. I kazali smo da će biti dostavljani planovi u Brisel. Dalje je sada na ostalima koji treba da izrade te planove. Mislim da bi trebalo da se radi na kompromisima, trebalo bi da se rade redukovani planovi, prihvatljivi za sve strane, ali i za sam NATO. Svako dalje detaljisanje će zakovati stvari", kazao je Izetbegović.

Izetbegović je rekao da je sa bošnjačkim članom Predsedništva razgovarao sa američkim ambasadorom u vezi s ANP-om.
"Šefik Džaferović i ja smo razgovarali s američkim ambasadorom o ANP-u, o onome što im nije bilo jasno. Ja sam im dao pojašnjenje koje sam i sada kazao i oni su zadovoljni i naravno da insistiraju na ANP-u", istakao je Izetbegović i dodao da će tek biti pokrenuti pregovori za formiranje Vlade FBiH.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/11/region/3617376/izetbegovic-brani-dodika.html

Pogledajte prilog 582032
Pao dogovor haha

Lider SDA: Dodika ne nazivajte izdajnikom!

Govoreći o interpretacijama javnosti, prema kojima su i on, ali i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, "izgubili" potpisanim sporazumom, Izetbegović je izjavio da je očigledno pronađena neka sredina jer nije moguće da su obojica izgubili. "Besmisleno je da ga oni nazivaju izdajnikom", dodao je Izetbegović. Naglasio je da će biti potrebni kompromisi, odnosno, kako je rekao, redukovani planovi prihvatljivi za sve strane u BiH, a prije svega za Predsjedništvo BiH i za sam NATO.

• Vijesti
    • Bosna i Hercegovina
Četvrtak, 08.08.2019. | 11:39

765-430-ae4ca4ad00cae270b80c34b7386b4ac7.jpg

https://www.rtvbn.com/3961644/lider-sda-dodika-ne-nazivajte-izdajnikom

Zivkovic brani Dodika
Ex Srbin danas Bosnjak brani ex Hrvata a danas Srbina

Nice

Šarović: Nepotrebno je i čudno da Izetbegović brani Dodika

A. D.
prije 56m

35
komentara
32

dijeljenja

Milorad Dodik Mirko Šarović Bakir Izetbegović NATO formiranje vlasti

Šarović: Nepotrebno je i čudno da Izetbegović brani Dodika
Mirko Šarović (Foto: I.Š./Klix.ba)
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je za Klix.ba da je "nepotrebno i čudno da lider SDA Bakir Izetbegović brani Milorada Dodika i nastoji da ga opravda za njegov pristanak na NATO integracioni proces".
"Potpuno je jasno da je Dodik pristao na nastavak NATO puta BiH i nema razloga da ga u vezi s tim pravda i brani Bakir Izetbegović. Opozicija u RS-u nema ništa protiv saveza SNSD-a i SDA, ali naše pravo je da jasno kažemo naš stav po pitanju cijene koju je Milorad Dodik platio potpisivanjem nedavnog sporazuma i jasnim prihvatanjem NATO puta", pojasnio je Šarović.

Kompromisno rješenje 4h 30mIzetbegović: Besmisleno je da opozicija u RS-u Dodika naziva izdajnikom

Naveo je da, kao što javnost dobro zna, opozicija iz RS-a nikada nije kreirala ANP, a ministri iz SDS-a i PDP-a nikada nisu dozvolili da se ova tačka nađe na dnevnom redu Vijeća ministara.

"Naprotiv, čak devet puta smo ovo pitanje skidali s dnevnog reda Vijeća ministara i nismo dozvolili da se ANP usvoji u bilo kojoj formi pa ni u "reduciranoj", kako se sada javnosti maglovito spinuje od potpisnika sporazuma", ističe Šarović.

Dodik je instaliran na vlast NATO tenkovima sa ciljem da unisti Srbe i kao kuga napravi pustos i integrise ponovo zlocinacku tvorevinu laznu NATO drzavu BIH

Nato je zlocinacki vojni pakt koji je ratuje protiv Srba prvo krstarecim raketama i bombama sa osiromasenim uranijumom a posle nastavio da vodi specijalni rat i razara srpske prostore.

Setimo se kako je pre govorio Doda..
Izgleda mu se dopalo da bude Srbin :lol:
U svakom slučaju danas je bolji čovek nego pre 15 godina :D
Dodik je mericki spijun instaliran vlast nasiljem
Posto nisu mogli odrze na vlasti manipulacijom i propagandom jer ga narod nije zeleo,odmah je 2000 god izgubio izbore iako je OSCE pokusao da ih pokrade u Dodikovu korist savjetovali su mu da mjenja retoriku kako bi se dopao narodu
Dodik je bio omrznut u narodu .bio sam na licu mjesta 2000 god u dvorani Borik kad je cjela dvorana skandirala Dodiku ustaso ustaso.Dodik se naljutio i poslao svoje gorile da biju publiku
Dodik je zapadnjacki covjek ,trojanski konj koga su zapadnjaci uvalili Srbima ,reintegrisao je BIH i odrzava je u zivotu samo zamlacuje narod dok urusava RS i jaca BIH.Dodik je kao kuga razoreno je sve

Kako je Alija 1998 hvalio Dodika

Alija-o-Dodiku-1024x576.jpg

Izetbegović brani Dodika

Pogledajte prilog 582032
Normalno da ga brani, oni djeluju po principu spojenih posuda, jednog i drugog bez treceg nema. Dok su zajedno tu su, padne li jedan lete i ostala dvojica. Samo zamajavaju svoje birace. Ovo sto su danas potpisali mogli su odmah poslije izbora i babo ruco......

Kladim se da Dodik ima armiju FB botova iz Federacije BiH koji ga pljuju. Kliknem na neku vijest bilo nezavisne ili avaz samo da dole vidim kako ga Bošnje pljuju. Onda prosječni srpski čitalac portala zaključi čim ga muslimani pljuju znači dobar je čovjek. Jadan je onaj Srbin kojeg Turčin hvali...i onda bum na izborima Dodik pobjeđuje. Takođe federalni mediji sasipaju paljbu po Dodiku što odmag raste rejting u Republici Srpskoj.

Kladim se da Dodik ima armiju FB botova iz Federacije BiH koji ga pljuju. Kliknem na neku vijest bilo nezavisne ili avaz samo da dole vidim kako ga Bošnje pljuju. Onda prosječni srpski čitalac portala zaključi čim ga muslimani pljuju znači dobar je čovjek. Jadan je onaj Srbin kojeg Turčin hvali...i onda bum na izborima Dodik pobjeđuje. Takođe federalni mediji sasipaju paljbu po Dodiku što odmag raste rejting u Republici Srpskoj.

E moj ti, otkad ja to pišem... A čak i za vrijeme tzv. Referenduma u Rs-u kad sam govorio dežurnim botovima da ne vjeruju Miletu i da je on na vlast došao na NATO tenkovima i da je njihov još samo su se ibretili...

A reći ću i sada da će vas Srbe iz Rs-a ovaj Mile koštati više nego i Bakir i Alija zajedno...

Balkanski izrael, što bi u svom snu zamišljao moj zemo Emćo....

Back