To je zato što im je muka od posla pa zavide ovima što ne rade, naročito očigledna pojava kod muškog društva. Topla preporuka moja ti je da na tako nešto reaguješ smireno i da im ukažeš na to koliko puno vremena imaš da se picneš pred pozorište, a onda na bazen.
Ljudi moraju da dokažu drugima da je njihov posao ili silno mučan ili silno dobar, no svakako nešto silno, da bi imali o čemu da pričaju. Ko one žene koje su mnogo htele karijeru a zaglavile sa klincima pa prave od majčinstva karijeru i kenjaju svim ostalim ženama kako su sebične što nemaju decu.
Lexo, i pozorište, a i šminka, odeća, obuća, kao i prevoz treba da se plate. Bazen takodje.
Sad će da ispadne da pričam o Elektriki, ali ne, pričam uopšteno...
Udaš se, pretpostavimo za čoveka koga voliš i poštuješ, dobijete klince, super sve, život ide svojim tokom.
Ali ti ne radiš.
Eto, godinama ne radiš.
Brineš o klincima, dok su mali, o kući, o ručku... ali to sve rade i žene koje su zaposlene.
Za primer četvoročlane porodice, koliko bre taj čovek treba da zaradi, da bi porodica opstala i živela prosečno za ovu državu?
Koja je bre to ljubav kada ti je ispod časti da radiš u butiku, trafici, supermarketu ( imaš fakultet, pa ti je ispod časti ), a nije ti ispod časti da jedeš trud i znoj čoveka kojeg voliš, oca tvoje dece! I da pri tome to smatraš normalnim, i da ti je ok što tvoja deca gledaju kako ti sediš, a ćale se ubi od posla, i ok ti je da deca usvajaju taj model...
Meni je to.. ne znam... ebo takvu ljubav...
Ostaneš bez posla, ok. Neko vreme ste na "belom lebu", ali nadješ nešto, neki posao, pa radiš i nešto ispod časti i u medjuvremenu tražiš bolje... to je meni normalno...