Избори!!!

• Začetnik teme Začetnik teme _011_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Да ли сте за изборе?

• Ukupno glasova
    102
  • Anketa je zatvorena .
Da Odmah! Samo ne vidim razlog za to :mrgreen: To ne znači da se dobro živi, ali znači da se ništa neće promeniti ko god dođe. Šta da se promeni kad DS i SNS i vode istu "proevropsku" politiku. Koštunica i Radikali neće ići sa Nikolićem, tako da SPS opet odlučuje, a oni će sa žutima. Hoću izbore i to odmah samo da više ne slušam te priče.

A da pitam glasače DS. Dali bi bili zadovoljni ako SNS pobedi i uvede nas u EU ?

ja sam za izbore odmah nakon sto se donesu novi izborni zakoni...koji ce garantovati izbornu volju gradjana...nema srece u politickom zivotu srbije dok se ne bude znalo na izborima za kog coveka ce narod glasati...taj covek mora imati narodnu kancelariju u svojoj izbornoj jedinici gde ce narod moci da komunicira sa poslanikom...jedino tada se moze realizovati ideja decentralizacije...jedino tada nece biti 90% poslanika i ministara iz BG...kad poslanik bude polagao racun u svojoj izbornoj jedinici i kad ne bude po svaku cenu lojalan svojoj partiji..tj.kad svojim mandatom bude sam raspolagao---tek onda ce se promeniti uslovi u srbiji koji mogu voditi ka boljitku....dok god bude izborni zakon kao sada---nema veze ko ce biti na vlasti...narodu srbije nece biti bolje...

ja sam za izbore odmah nakon sto se donesu novi izborni zakoni...koji ce garantovati izbornu volju gradjana...nema srece u politickom zivotu srbije dok se ne bude znalo na izborima za kog coveka ce narod glasati...taj covek mora imati narodnu kancelariju u svojoj izbornoj jedinici gde ce narod moci da komunicira sa poslanikom...jedino tada se moze realizovati ideja decentralizacije...jedino tada nece biti 90% poslanika i ministara iz BG...kad poslanik bude polagao racun u svojoj izbornoj jedinici i kad ne bude po svaku cenu lojalan svojoj partiji..tj.kad svojim mandatom bude sam raspolagao---tek onda ce se promeniti uslovi u srbiji koji mogu voditi ka boljitku....dok god bude izborni zakon kao sada---nema veze ko ce biti na vlasti...narodu srbije nece biti bolje...

Одакле ти овај податак? У власти није ни 20% Београђана. Ово остало је твој став с којим нећу полемисати.

Da zato je Điki ubijen a zapad podržava antizapadnjaka Tomu.

Molim te nemoj da ga zoves Djiki!!!! Sram te bilo!!.....:poludeo::poludeo:

Covek se zove Zoran, to je njegov zvanican naziv uveden u terminologiju, i molim te da ga tako oslovljavas....

Kada promenis post i umesto Djiki ubacis Zoran tada cu ti replicirati i odgovoriti.....

U suprotnom slucaju smatram te obicnim provokatorom koji po zadatku blati lik i delo blazenopocivseg premijera Zorana Djindjica, koji nas gleda sa neba i krsti se koliko je Boris retard....

Собзиром да на политичкој сцени не постоји политичка партија која би имала снаге да се ухвати у коштац са проблемима који муче Србију а листом су све до једне већ показале шта и колико могу тотално је све једно када ће се одржати избори.Лидери политичких нарочито опозиционих патрија су толико сујетни да чак ни међу собом не желе да разговарају,сва комуникација између њих своди се на међусобне оптужбе,и како очекивати од неких снага које не могу да се консолидују и наступе као једна целина да сутра воде државу која обилује дијаметрално супротним мишљењима и ставовима ? Поред тога иритирају грађане,који не праве разлику између политичара јер су сви до једног подједнако лоши,ставом "ако ниси за нас онда си за Бориса Тадића" јер да си протв њега и његове политике залагао бих се за изборе-промене.Једино што ће се изборима променити то је гарнитура људи која би одржала континуитет са зеузетим политичким курсом,па чак ни та промена гарнитуре није сто посто загарантована.Са друге стране актуелна Влада вешто користи нејединство опозиције како би учврстила своју тренутну позицију.
Оно што је Србији потребно а што је у актуелним околностима тешко оствариво јер актуелни политичари сваку нови снагу доживљавају као конкуренцију коју треба неутралисати,то је појава нових снага које би имале темељни програм изласка из актуелних криза.

Собзиром да на политичкој сцени не постоји политичка партија која би имала снаге да се ухвати у коштац са проблемима који муче Србију а листом су све до једне већ показале шта и колико могу тотално је све једно када ће се одржати избори.Лидери политичких нарочито опозиционих патрија су толико сујетни да чак ни међу собом не желе да разговарају,сва комуникација између њих своди се на међусобне оптужбе,и како очекивати од неких снага које не могу да се консолидују и наступе као једна целина да сутра воде државу која обилује дијаметрално супротним мишљењима и ставовима ? Поред тога иритирају грађане,који не праве разлику између политичара јер су сви до једног подједнако лоши,ставом "ако ниси за нас онда си за Бориса Тадића" јер да си протв њега и његове политике залагао бих се за изборе-промене.Једино што ће се изборима променити то је гарнитура људи која би одржала континуитет са зеузетим политичким курсом,па чак ни та промена гарнитуре није сто посто загарантована.Са друге стране актуелна Влада вешто користи нејединство опозиције како би учврстила своју тренутну позицију.
Оно што је Србији потребно а што је у актуелним околностима тешко оствариво јер актуелни политичари сваку нови снагу доживљавају као конкуренцију коју треба неутралисати,то је појава нових снага које би имале темељни програм изласка из актуелних криза.

potpisujem od pocetka do kraja. dodala bih i to da da nasi politicari brinu samo o svojoj fotelji, a to sto srbi gube nacionalni identitet - to ih ne zanima.

Nebitno , izbori na kojima će da se bira izmedju Tadića , Dinkića , Dačića i Čede sa jedne strane ,i Nikolća , Vulina , Karića , Velje sa druge me ne zanimaju i sasvim mi je sve jedno dal će biti za 2 meseca ili za godinu dana .

Molim te nemoj da ga zoves Djiki!!!! Sram te bilo!!.....:poludeo::poludeo:

Covek se zove Zoran, to je njegov zvanican naziv uveden u terminologiju, i molim te da ga tako oslovljavas....

Kada promenis post i umesto Djiki ubacis Zoran tada cu ti replicirati i odgovoriti.....

U suprotnom slucaju smatram te obicnim provokatorom koji po zadatku blati lik i delo blazenopocivseg premijera Zorana Djindjica, koji nas gleda sa neba i krsti se koliko je Boris retard....
Ja ne verujem u ''političke svece''.

ДСС почиње сарадњу са блоком око СНС-а, што је свакако охрабрујућа вест.

Одакле ти овај податак? У власти није ни 20% Београђана. Ово остало је твој став с којим нећу полемисати.

pa koliko to ministara zivi van beograda..??
ti si blizu mozda si bolje upoznata---ali kazi mi osim velje ilica ko se to kao ministar vratio u svoju sredinu..?? koliko je to narodnih poslanika koji zive u svojoj bazi..?? a koliko je bivsih poslanika koji su se vratili u narod..tj.svoju bazu..??

Izuuzetno me raduje što sam malopre pročitao agencijsku vest da su Toma i Koštunica na stalnoj telefonskoj vezi i da se dogovaraju o tome - da se termin održavanja vanrednih parlamentarnih izbora zakaže što pre, odnosno, odmah! Jer, za to su se stekli svi zakonski, ustavni, ljudski i Božiji uslovi: Pod ovom Tadićevom vlašću Srbija je ekonomski totalnno propala, preduzeća i fabrike ugašene, stotine hiljada ljudi ostalo bez posla, a milion ne može da nađe posao, hrana poskupljuje iz dana u dan, ima milion i po gladnih usta u Srbiji (što nije bilo nikada u njenoj istoriji, ni pod Turcima, ni pod Nemcima!), medijski blokada je gora nego u vreme Informbiroa 48-e! Zatim, raspisivanje vanrednih izbora je unutrašnje pitanje Srbije i nema nikakve veze sa famoznim "statusom kandidata" o kome neprestano bruje "žuti"... Stvar je, zapravo, jasna: imaju paničan strah od poraza na izborima, ali koji je na njihovu veliku žalost - neminovan! Zato, Nikoliću, Iliću i Koštunice... držite se zajedno, ako imate neke međusobne nerasčišćene račune ostavite ih za posle. To ste dužni ovom narodu. Srpski narod, jednostavno, od vas očekuje da odmah srušite ovu bandu koja je vlasti duže od svakog razuma i koja je oglodala Srbiju do gole travčice, kao najezda skakavaca!... Još jednom, pozdravljam eksplicitnu podršku Koštunice Tomislavu Nikoliću i ponavljam: 18. decembar kao datum više ne postoji, Srbija i srpski narod traže raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora - odmah!!!

Poslednja izmena:
KAMENA S RAMENA

Aleksandar Đaja
april 15, 2011

Civilizovan svet hvali našu demokratičnost i dobronamerno nas savetuje da sad nije vreme za izbore, nego za umiranje od gladi – ali, šta to vredi?

Američki Stejt department navodi u najnovijem izveštaju o stanju ljudskih prava u svetu da je Srbija postigla veliki napredak time što je prošle godine organizovala „Paradu ponosa“ u Beogradu. Takođe, Evropski komesar za proširenje Štefan File poručio je da je potrebno da se Srbija fokusira na reforme i akcioni plan, a ne na parlamentarne izbore, jer je ovo godina velike šanse za njenu evrointegraciju, koja ne bi smela biti propuštena.

A GDE JE PRAĆKA?
Eto, civilizovan svet hvali našu demokratičnost i dobronamerno nas savetuje da sad nije vreme za izbore, nego za umiranje od gladi – ali, šta to vredi? Taman što postignemo vidan napredak u nekoj oblasti demokratije, kao što je šetnja pedera, lezbijki, biseksualaca i „trandži“ ulicama Beograda – kad, prilikom promocije decentralizacije zemlje u Novom Sadu, neka „neemancipovana“ Novosađanka Malina baci se kamenom na Mlađana Dinkića. Pri tom, njega promaši, a pogodi funkcionera Ujedinjenih regiona Aleksandra Odžića kamenom u glavu! A, pre no što baci kamen umotan u kesu, Malina uzviknu: „’De je onih 1.000 evra, nemam od čega da živim!“
To, zaista, ne odobravam…Uostalom, sam Dinkić je nedavno objasnio da tih nepostojećih 1.000 evra i nije bilo namenjeno narodu, nego Tadiću, kako bi pobedio na izborima…A, drugo, istina je da je David kamenom oborio Golijata, ali je on, ipak, imao praćku, nije gađao tek onako, „s ramena“ i, tom prilikom, napravio „kolateralnu štetu“. Što znači, da ako hoćeš nekoga da pogodiš prethodno se „naoružaj“ adekvatnim priborom. I, pošteno govoreći, ja sam, što bi rekao Šojić, „iznenađen i uvređen“: Odakle toliko nezadovoljstvo kod građana Srbije? Zašto ovaj narod traži preko ‘leba pogaču? Nije li predsednik Tadić onako čovečanski prošle subote izjavio da se može složiti sa ocenom kako rekonstruisana vlada nije najsavršenija, ali se mora priznati da su učinjeni prvi pomaci merama zaštite najsiromašnijih – ograničavanjem cene hleba…!
Koliko je meni poznato, u „Evropi bez alternative“ hleb se jede sve manje. Jednostavno, on je nezdrav, goji, i jedu ga u većim količinama uglavnom „balkanci-gastarbajteri“, dok „pravi Evropljani“ jedu sireve, kotlete, salate, kavijar, „lude krave“… Oni, bre, ni svinje više ne hrane hlebom, nego genetski modifikovanim koncentratom! Srbi će pod ovim režimom postati narod kojem će cena hleba biti pod kontrolom, a sve drugo neće moći da kupe! Kao da su srpski vlastodršci odlučili da doslovno primene onu biblijsku: „Ko tebe kamenom – ti njega hlebom!“
Sličan princip je režim primenio i na cenu struje. Ona je poskupela za sve, osim za one koji imaju tri sijalice. Jednu u dnevno-spavaćoj sobi, drugu u kuhinji i treću u WC-u. Jer, EPS je procenio da zbog primene novog popusta od 11,89 odsto, gotovo milion i po domaćinstava koja mesečno troše do 350 kilovat-časova (one tri sijalice), neće imati povećane račune za struju. Znači li to da milion i po domaćinstava u Srbiji nema kompjuter, mašinu za veš, televizor, šporet, frižider, peglu, električnu stolicu…? Mada, istini za volju, mogli bismo mi i bez te sijalice u WC-u. Danju vidimo, a noću nam je raspored poznat.

NAJLEPŠEM – NAJSKUPLJE
Prosečno plaćeni građanin u Srbiji, u februaru je, prema statistici, za sat vremena zaradio veknu hleba i 150 grama čajne kobasice. Istovremeno, jedan Slovenac za svoju prosečnu platu mesečno može da kupi 1.123,5 kilograma šećera, a Beograđanin svega 333 kilograma, dok je Zagrepčanin u situaciji da kupuje 141 litara ulja i 60 kila mesa više od Beograđanina. Ali, sve to nije bitno! Najvažnije je da naš predsednik Boris Tadić (prema pisanju zagrebačkog „Jutarnjeg lista“) vozi najskuplji auto u regionu, posebno naručen „mercedes“, prošle godine plaćen 620.000 evra! Ako! Najlepši predsednik i treba da vozi najskuplji auto! A što se hrane tiče, nemojte da nasedate na propagandu „lijepe njihove“. Slovenci i Hrvati će sebi da nabiju holesterol, a mi ćemo zdravi da odemo pod zemlju! Između ostalog zato što, jednostavno, ne smemo da se razbolimo! Jer je novi ministar zdravlja Zoran Stanković, sredinom prošle nedelje izjavio kako je „potpuno razočaran onim što je čuo o izgradnji Kliničkog centra Srbije“, i dodao da bi loš proračun seizmološkog talasa mogao da dovede do urušavanja ovog objekta u slučaju potresa (cunami nije pominjao). Znači, zaglaviš bolnicu zbog operacije slepog creva, a onda u slučaju (ne daj Bože) zemljotresa dobiješ betonsku gredu u glavu…!
I, zaista, posle svega ovoga, čemu sada izbori? Sve funkcioniše kao originalan švajcarski sat – sa novobeogradskog buvljaka! Plan Borisa Tadića, predsednika Demokratske stranke, da u decembru raspiše izbore za februar naredne godine, kada bi vladajuća koalicija mogla da se „pohvali“ dobijanjem statusa kandidata za članstvo u EU, trebalo bi da ulije nadu režimu da će birači glasati za sadašnju vlast. Ali, kakve uopšte veze ima život običnog čoveka u Srbiji, njegova očajnička borba za svakodnevno golo preživljavanje, sa dobijanjem nekakvog apstraktnog i sasvim nebitnog „statusa“? U jednoj organizaciji država koja je očigledno finansijski počela ozbiljno da puca po šavu Grčka – Portugalija – Španija, a čiji član, dva puta na referendumu nije želela da bude, na primer, Švajcarska? I zar Tadiću i DS-u nije bilo dovoljno što su od birača već napravili „magarce“ kad su ih svojevremeno prevarili da glasaju za nepostojećih „1.000“ evra, nego bi sada da ih navuku i na famozni – „status kandidata“?
Zar „status magarca“ nije automatski dovoljan za prijem u EU?

Pečat

pa koliko to ministara zivi van beograda..??
ti si blizu mozda si bolje upoznata---ali kazi mi osim velje ilica ko se to kao ministar vratio u svoju sredinu..?? koliko je to narodnih poslanika koji zive u svojoj bazi..?? a koliko je bivsih poslanika koji su se vratili u narod..tj.svoju bazu..??

Каква је то накарадна логика? Није Београд крив, што неће да се врну у свој завичај.

Izuuzetno me raduje što sam malopre pročitao agencijsku vest da su Toma i Koštunica na stalnoj telefonskoj vezi i da se dogovaraju o tome - da se termin održavanja vanrednih parlamentarnih izbora zakaže što pre, odnosno, odmah! Jer, za to su se stekli svi zakonski, ustavni, ljudski i Božiji uslovi: Pod ovom Tadićevom vlašću Srbija je ekonomski totalnno propala, preduzeća i fabrike ugašene, stotine hiljada ljudi ostalo bez posla, a milion ne može da nađe posao, hrana poskupljuje iz dana u dan, ima milion i po gladnih usta u Srbiji (što nije bilo nikada u njenoj istoriji, ni pod Turcima, ni pod Nemcima!), medijski blokada je gora nego u vreme Informbiroa 48-e! Zatim, raspisivanje vanrednih izbora je unutrašnje pitanje Srbije i nema nikakve veze sa famoznim "statusom kandidata" o kome neprestano bruje "žuti"... Stvar je, zapravo, jasna: imaju paničan strah od poraza na izborima, ali koji je na njihovu veliku žalost - neminovan! Zato, Nikoliću, Iliću i Koštunice... držite se zajedno, ako imate neke međusobne nerasčišćene račune ostavite ih za posle. To ste dužni ovom narodu. Srpski narod, jednostavno, od vas očekuje da odmah srušite ovu bandu koja je vlasti duže od svakog razuma i koja je oglodala Srbiju do gole travčice, kao najezda skakavaca!... Još jednom, pozdravljam eksplicitnu podršku Koštunice Tomislavu Nikoliću i ponavljam: 18. decembar kao datum više ne postoji, Srbija i srpski narod traže raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora - odmah!!!

Потписујем! :ok:

Meni sve jedno necu izaci, ali mislim da su predizborne kampanje odlicna prilika da vidimo nase politicare uzivo, na ulici , medju narodom, i jedna fenomenalna prilika da im koske polomimo.:mrgreen:

Na stalnoj su telefonskoj vezi?

Možda mu Voja poručuje, kao onomad Aci Tomiću... "Tomo izdrži"...:lol:

@ Bundy!

Mnogo je lepo odustati od svega - treba se boriti, za nov izborni zakon gde ce da se biraju direktno poslanici, zar ne vidite da je vlast ovakava kakva je direktno suprotstavljena narodu???

To je oslobodilacka borba, mi smo postali robovi vlasti i stranaka!

Poslednja izmena:

Back