Избори у САД-у 2016

Ko dobija americke izbore?

• Ukupno glasova
    62
  • Anketa je zatvorena .
Trump da je neuracnjljiv ne bi bio milijarder.Neuracunjljivost i poslovi teski na stotine miliona dolara priznaces ne mogu da da se nadju u istoj recenici.
Trump je Showman i sasvim sigurno ima podrsku nekih visih krugova u SAD,obzirom da je nizi i srednji beli sloj najazstupljeniji,on puca svojim istupima na tu grupaciju.Cak i da pobedi Hilari na izborima (u sta sumnjam) i postane predsednik SAD,njegova moc je ogranicena ma koliko mediji iz populizma i prestiza velicali poziciju predsednika SAD
SAD je poznata po svojoj tradiciji atentata na predsednike,sje8ali su komplet Kenedijeve a da nece jednu "budaletinu".

Naravno .TRAMP je ekstremno inteligentan,. Pazite otac mu je bio bogat ali nije bio milijarder, Isto mi smeta kada Vucica nazivamo debilom, pa i ja, ali istina je da je inteligentan ali pokvaren. Igraju na nize drustvene staleze koji razlikuju samo jake emocije, Tu slabo prolaze razlozni predlozi vec se vodi racuna o dramaticnosti ,teatralnosti. Vidite Vucic je nominalno srpski nacionalista ,cetnicki pomocnik ali provodi sasvim drugaciju politiku ,koju njegovi biraci ni ne registruju.

Naravno .TRAMP je ekstremno inteligentan,. Pazite otac mu je bio bogat ali nije bio milijarder, Isto mi smeta kada Vucica nazivamo debilom, pa i ja, ali istina je da je inteligentan ali pokvaren. Igraju na nize drustvene staleze koji razlikuju samo jake emocije, Tu slabo prolaze razlozni predlozi vec se vodi racuna o dramaticnosti ,teatralnosti. Vidite Vucic je nominalno srpski nacionalista ,cetnicki pomocnik ali provodi sasvim drugaciju politiku ,koju njegovi biraci ni ne registruju.

Vucic za razliku od Trampa, nikada nije radio pravi posao i bio privatni gazda, vec je jedino dobar u laktanju i spletkarenju radi napredovanja na drzavno-parazitskoj lestvici.

- - - - - - - - - -

Клинтонка је већ једном изгубила предс. трку.
Какви кругови људи сипају немилице милионе и милионе долара у њену кампању,по 2 пут? :eek:

Да ли је неко-икад,имао 2 пута председничку трку у САД-у?

Vise puta.

Naravno pa poznato je da Vucic nema 1 dan radnog staza u realnom sektoru van politike a obecava da ce on da nekoga zaposli. Trampov otac nije smeo da zagrize npr, MENHETN vec okolinu i radio sigurnije ali slabje placene poslove. Tramp je zagrizao na najjacu lokaciju na svetu,Borba sa administracijom mui nije nepoznata.
U stvari ima kada je radio kod Indusa u londonskoj gvozdjari ,kada ga je isti oterao.

- - - - - - - - - -

A li nema povratka kada jednom istekne mandat da se ponovo kandiduje. Sto radi Putin ,Erdogan ,Tadic.

Pa ogroman broj ljudi je pokusao na unutarstranackim izborima, posto pominjes Klintonku koja nije bila nikada kandidat na generalnom izborima. Regan je izgubio na republikanskoj konvenciji 76-e npr.

A Nikson ti je najpoznatiji primer za generalne izbore.

Ето,видиш сад зашто се ја и ти не слажемо у одређеним сегментима ове полит. папазјаније :D

Ја нешто питам,ти сасвим 2 одговараш:

-Клинтонка је већ била у изборној,финалној трци..1 на 1.
(унутарстраначке номинације ме не занимају).

Сад јој се по 2 пут поклања поверење.
Наведи ми пример било које особе која је 2 пута била кандидат на финалним предс.изборима у САД-у осим ње?

Ето,видиш сад зашто се ја и ти не слажемо у одређеним сегментима ове полит. папазјаније :D

Ја нешто питам,ти сасвим 2 одговараш:

-Клинтонка је већ била у изборној,финалној трци..1 на 1.
(унутарстраначке номинације ме не занимају).

Сад јој се по 2 пут поклања поверење.
Наведи ми пример било које особе која је 2 пута била кандидат на финалним предс.изборима у САД-у осим ње?

Klintonka nikad nije bila u finalnoj trci, izgubila je od Obame u unutarstranackoj.

Rekao sam ti, to sto je ona uradila, uradio je i Regan- izgubio1976 na republikanskoj konvenciji, a 1980-e je pobedio na generalnim. A ono sto ti pitas, Nikson- izgubio je 1960 od JFK-a na generelnim izborima, a kasnije 2 puta pobedio.

Ne smaraj me pa da me pitas jednu istu stvar i 4-i put, kada ti sve lepo napisem.

Trenutna situacija u Republikanskoj partiji je vrlo interesantna : pola republikanskog establišmenta je kleknulo pred pobednikom Trampom i izjavljuje mu lojalnost u nadi da će zadržati svoje pozicije. Druga polovina pokušava da nađe čoveka koga bi lansirali kao "nezavisnog" kandidata . Pominju se Romni, Pol Rajan i drugi . Naravno da ovaj kandidat ne bi imao nikakve šanse na izborima, ali bi mogao da ukrade Trampu dovoljan broj glasova da Hilari pobedi . Time se u stvari jasno stavlja do znanja da je establišment i jedne i druge partije čvrsto kontrolisan od strane NWO . ;)

Sam Tramp se polako usresređuje na Hilari, i u poslednjih par dana većina njegovih napada je usmerena na nju . Čak na neki način pomaže Sandersu da bi se među demokratama stvorio sve veći rascep pre konvencije .

Trenutna situacija u Republikanskoj partiji je vrlo interesantna : pola republikanskog establišmenta je kleknulo pred pobednikom Trampom i izjavljuje mu lojalnost u nadi da će zadržati svoje pozicije. Druga polovina pokušava da nađe čoveka koga bi lansirali kao "nezavisnog" kandidata . Pominju se Romni, Pol Rajan i drugi . Naravno da ovaj kandidat ne bi imao nikakve šanse na izborima, ali bi mogao da ukrade Trampu dovoljan broj glasova da Hilari pobedi . Time se u stvari jasno stavlja do znanja da je establišment i jedne i druge partije čvrsto kontrolisan od strane NWO . ;)

Sam Tramp se polako usresređuje na Hilari, i u poslednjih par dana većina njegovih napada je usmerena na nju . Čak na neki način pomaže Sandersu da bi se među demokratama stvorio sve veći rascep pre konvencije .

Добро је да сад причаш НВО уместо "Ционисти".

Није кул бити антисемита.

Добро је да сад причаш НВО уместо "Ционисти".

Није кул бити антисемита.

Isto sr.nje, drugo pakovanje ;) Svako sa dve funkcionalne moždane ćelije shvata ko stoji iza cele stvari . I sam Tramp nije džabe pola familije poženio i pooudavao za "izabrane" tek tako, nego da bi napredovao u poslu i politici .

Ne. To znaci da se establisment deli na one koji osim drzavnog parazitiranja ne znaju nista drugo, i takvi jednostavno moraju da podrze Trampa sada, prinudjeni su na to, jer je sada Tramp jedina sansa da republikanci ne puknu skroz, i da budu bolje pozicionirani u drzavno-parazitskom sistemu.

Drugima iz GOP establismenta je to manje bitno od licnog animoziteta prema coveku koji je autsajder u politici; po sistemu 'Mi smo se laktali, lizali i parazitirali godinama, i sada dodje on koji nije prosao sve te nivoe parazitiranja i lizanja bulje vecem parazitu, i odmah hoce da bude glavni??? E pa ne moze bre!!!'. To ti je npr, isto kao kada bih ja naucio ZKP, i hteo da budem advokat u krivicnom postupku (i bio bih bolji od 90% njih, naravno), ali onda mi dedje advokatska komora i kaze- Mrsh bre, ne moze, moras da prodjes godine i godine lizanja i ljigavljenja da bi mogao da radis to, bitango!!!

U svakom slucaju, moze da se kaze da su ovi drugi jace i tvrdoglavije licnosti, a ovi prvi su uplasenije *****, ali i jedni i drugi su gvna, naravno.

Naravno, sve to nema veze sa iluminatima i Novom svetskom tajnom poretku koji naredjuje drzavnim parazitima, to je ipak slucaj za Foksa Moldera. Nista, ponavljam, NISTA na svetu nije jace od drzavnog kriminalnog Kartela i drzavnih parazita.

Poslednja izmena:
Ne. To znaci da se establisment deli na one koji osim drzavnog parazitiranja ne znaju nista drugo, i takvi jednostavno moraju da podrze Trampa sada, prinudjeni su na to, jer je sada Tramp jedina sansa da republikanci ne puknu skroz, i da budu bolje pozicionirani u drzavno-parazitskom sistemu.

Drugima iz GOP establismenta je to manje bitno od licnog animoziteta prema coveku koji je autsajder; po sistemu 'Mi smo se laktali, lizali i parazitirali godinama, i sada dodje on koji nije prosao sve te nivoe parazitiranja i lizanja bulje vecem parazitu, i odmah hoce da bude glavni??? E pa ne moze bre!!!'. To ti je npr, isto kao kada bih ja naucio ZKP, i hteo da budem advokat u krivicnom postupku (i bio bih bolji od 90% njih, naravno), ali onda mi dedje advokatska komora i kaze- Mrsh bre, ne moze, moras da prodjes godine i godine lizanja i ljigavljenja da bi mogao da radis to, bitango!!!

U svakom slucaju, moze da se kaze da su ovi drugi jace i tvrdoglavije licnosti, a ovi prvi su uplasenije *****, ali i jedni i drugi su gvna, naravno.

Naravno, sve to nema veze sa iluminatima i Novom svetskom tajnom poretku koji naredjuje drzavnim parazitima, to je ipak slucaj za Foksa Moldera. Nista, ponavljam, NISTA na svetu nije jace od drzavnog kriminalnog Kartela i drzavnih parazita.

GOP establišment nisu klasične partijske jajare kao npr naši SNS,DS, SPS i.t.d. Dakle, neće oni da izgube posao opštinskog pijačnog inspektora ako njihova partija padne sa vlasti .

Svi oni imaju i novac i veze u privatnom sektoru da mogu lako da budu negde neki savetnici, konsultanti i.t.d. čak i dok ona druga stranka vlada , i nemaju potrebe da budu direktno na teretu poreskih obveznika .

Ono čega se plaše i republikanci i demokrate je što je narod počeo da prozire kroz maglu i opsenu NWO laži . Pre je bilo lako, nezadovoljan si demokratama , glasaj za republikance i obrnuto . Međutim, desilo se neočekivano, razvojem interneta dosta je popustila medijska kontrola nad plebsom. Pojavio se Tramp koji je što Ameri kažu wild card, ne zna se koje će poteze povlačiti .

Establišment republikanaca se dvoumi da li da :

1. Priđe Trampu i da pokuša lagano da ga preokrene na svoju stranu, uvede ga u Belu Kuću i onda od njega napravi još jednu marionetu . Opasnost je da bi mogao da pokida konce .;)

2. Ide direktno protiv njega, pomogne pobedu Hilari, ali time praktično pocepa stranku i sruši iluziju dvopartijskog sistema .

GOP establišment nisu klasične partijske jajare kao npr naši SNS,DS, SPS i.t.d. Dakle, neće oni da izgube posao opštinskog pijačnog inspektora ako njihova partija padne sa vlasti .

Svi oni imaju i novac i veze u privatnom sektoru da mogu lako da budu negde neki savetnici, konsultanti i.t.d. čak i dok ona druga stranka vlada , i nemaju potrebe da budu direktno na teretu poreskih obveznika .

Ono čega se plaše i republikanci i demokrate je što je narod počeo da prozire kroz maglu i opsenu NWO laži . Pre je bilo lako, nezadovoljan si demokratama , glasaj za republikance i obrnuto . Međutim, desilo se neočekivano, razvojem interneta dosta je popustila medijska kontrola nad plebsom. Pojavio se Tramp koji je što Ameri kažu wild card, ne zna se koje će poteze povlačiti .

Establišment republikanaca se dvoumi da li da :

1. Priđe Trampu i da pokuša lagano da ga preokrene na svoju stranu, uvede ga u Belu Kuću i onda od njega napravi još jednu marionetu . Opasnost je da bi mogao da pokida konce .;)

2. Ide direktno protiv njega, pomogne pobedu Hilari, ali time praktično pocepa stranku i sruši iluziju dvopartijskog sistema .

Nije sve samo u parama, mnogo bitnija stvar je moc koju drzavni paraziti imaju jer su na tom mestu. Zato je i svaki veterinarski inspektor jaci od vlasnika klanice, i ovaj mora da mu lize bulju, iako ima 1000 puta vise para. GOP parazitima je itekako stalo da zadrze moc, ili osvoje novu moc u drzavno-parazitskom sektoru.

Svaki drzavni parazit u Americi je naravno osoba sa vise integriteta nego srpski klosari, ali svako od njih ce uvek da gleda svoje drzavno-parazitske pozicije, i skoro svi oni ce uvek da izaberu drzavno parazitiranje i politicku moc, nego privatni sektor, ako mogu da biraju i imaju tu mogucnost. Nista nije kao politicka moc i drzavno-parazitska moc, upravo zbog drzave.

Nije sve samo u parama, mnogo bitnija stvar je moc koju drzavni paraziti imaju jer su na tom mestu. Zato je i svaki veterinarski inspektor jaci od vlasnika klanice, i ovaj mora da mu lize bulju, iako ima 1000 puta vise para. GOP parazitima je itekako stalo da zadrze moc, ili osvoje novu moc u drzavno-parazitskom sektoru.

Svaki drzavni parazit u Americi je naravno osoba sa vise integriteta nego srpski klosari, ali svako od njih ce uvek da gleda svoje drzavno-parazitske pozicije, i skoro svi oni ce uvek da izaberu drzavno parazitiranje i politicku moc, nego privatni sektor, ako mogu da biraju i imaju tu mogucnost. Nista nije kao politicka moc i drzavno-parazitska moc, upravo zbog drzave.

Ne zanosi se :mrgreen: Veterinarski inspektor ni u Srbiji ne može da prismrdi vlasniku klanice, a kamoli u SAD nekom predsedniku upravnog odbora multinacionalnih kompanija .

Da oni gledaju samo svoj "državni poso" ne bi se bunili protiv Trampa . Čovek popularan, partija se ujedini iza njega i hop - eto ih na vlasti ;) Problem je u tome što Tramp potencijalno ruši mnoge brižlivo pripremane planove NWO - naročito onaj o tihom genocidu belaca i zameni stanovništva . Taman su sa Obamom progurtali pederizam i hteli da proguraju Dream Act (uz pomoć i demokrata i republikanaca) kad iskače Tramp i preti da će latinose da protera i da napravi veliki zid prema Meksiku . Ode mas u propas i sve što su pripremali poslednjih 20-30 godina.

Ne zanosi se :mrgreen: Veterinarski inspektor ni u Srbiji ne može da prismrdi vlasniku klanice, a kamoli u SAD nekom predsedniku upravnog odbora multinacionalnih kompanija .

Da oni gledaju samo svoj "državni poso" ne bi se bunili protiv Trampa . Čovek popularan, partija se ujedini iza njega i hop - eto ih na vlasti ;) Problem je u tome što Tramp potencijalno ruši mnoge brižlivo pripremane planove NWO - naročito onaj o tihom genocidu belaca i zameni stanovništva . Taman su sa Obamom progurtali pederizam i hteli da proguraju Dream Act (uz pomoć i demokrata i republikanaca) kad iskače Tramp i preti da će latinose da protera i da napravi veliki zid prema Meksiku . Ode mas u propas i sve što su pripremali poslednjih 20-30 godina.

Bas u Srbiji svaki vlasnik klanice grize peskir u kupatilu da bi na taj nacin iskalio sav svoj bes prema smrdljivim veterinarskim inspektorima, jer im ne moze nista, a oni njemu mogu sve, ukljucujuci i da mu redovno uzimaju pare i meso.

CEO najvecih Firmi su najistresiranije i najneslobodnije licnosti ikada, i svakom od njih svaki najobicniji pandur moze da namesti neku igru.

Pa nije tako lako, pitaju se i gradjani, imas razlicita misljenja medju parazitima, i neki misle da je zesce lose za njihovo drzavno parazitiranje da stanu iza Trampa, zbog 1000 razloga.

Bas u Srbiji svaki vlasnik klanice grize peskir u kupatilu da bi na taj nacin iskalio sav svoj bes prema smrdljivim veterinarskim inspektorima, jer im ne moze nista, a oni njemu mogu sve, ukljucujuci i da mu redovno uzimaju pare i meso.

CEO najvecih Firmi su najistresiranije i najneslobodnije licnosti ikada, i svakom od njih svaki najobicniji pandur moze da namesti neku igru.

Pa nije tako lako, pitaju se i gradjani, imas razlicita misljenja medju parazitima, i neki misle da je zesce lose za njihovo drzavno parazitiranje da stanu iza Trampa, zbog 1000 razloga.

Tebra svuda vidis neke drzavne parazite.

Ako uspes i navalu kozohebskih hordi da povezes sa drzavnim parazitima svaka cast.

Nego daj ti nama neke podatke, koliko to ima u Murici zaposlenih od strane drzave.
Ja sam cuo da to i nisu u vecini slucajeva najbolje placeni poslovi.

Tebra svuda vidis neke drzavne parazite.

Ako uspes i navalu kozohebskih hordi da povezes sa drzavnim parazitima svaka cast.

Nego daj ti nama neke podatke, koliko to ima u Murici zaposlenih od strane drzave.
Ja sam cuo da to i nisu u vecini slucajeva najbolje placeni poslovi.

Pa nisam ja kriv sto su drzavni paraziti svuda gde se okrenes.

Poenta drzavno-parazitskih poslova uopste nije da su to najbolje placeni poslovi. Ja stvarno ne znam sta je to sa Srbima pa su u potpunosti optereceni kolicinom para, i misle da je to sve u zivotu.

Sanders pobedio Klinton u Zapadnoj Virdžiniji

1103CDCA-5F0C-405E-9F4D-AB41D56FF684_w308_h173.jpg

11.05.2016

Demokratski kandidat na unutarstranačkim izborima za predsedničku nominaciju Berni Sanders porazio je rivalku Hilari Klinton u Zapadnoj Virdžiniji, mada je ona odnela pobedu u Nebraski, dok je u taboru republikanaca Donald Tramp nastavio pobednički niz.

Sanders je na skupu u Oregonu rekao da će "se boriti do kraja za svaki glas" i da će učestvovati na konvenciji demokrata u Filadelfiji u junu.

Klintonova tako ima ukupno 1.716 glasova delegata, a Sanders 1.430, prenosi AP.

:super: :super: :super:

Сандерс побеђује у држава које доносе мањи број гласова.

Ne bih rekao ,pre da je bio prilicno nepoznat siroj javnosti Amerike ,kada su ga malo upoznali i culi njegove ideje poceo je da pobedjuje. Da je imao malo vecu medijsku podrsku lagano bi pobedio Klintonovu. Koliko pratim ima pobede u 19drzava i to vecinu u drugom delu kampanje..Osim u NY.

Poslednja izmena:
To mora da te je Razbesnelo...

Не, јер је Трамп мој фаворит.

- - - - - - - - - -

Ne bih rekao ,pre da je bio prilicno nepoznat siroj javnosti Amerike ,kada su ga malo upoznali i culi njegove ideje poceo je da pobedjuje. Da je imao malo vecu medijsku podrsku lagano bi pobedio Klintonovu. Koliko pratim ima pobede u 19drzava i to vecinu u drugom delu kampanje..Osim u NY.

За сада је Сандерсов највећи успех то што је и Клинтонка почела да клизи улево.

.....................

За сада је Сандерсов највећи успех то што је и Клинтонка почела да клизи улево.

Joj, teško njoj da šara malo osmice u kampanji:rolleyes:

Ona može da priča šta hoće, ali radiće šta joj se kaže. Prosto ko pasulj.
Pa ne kake oni kreč od Trampa za džaba.

To samo ovde neki naši šarlatani oću da prevedu nekog žednog preko vode, ali tamo je situacija ozbiljna.

Mislim da bi i Sandersa lako ucenili i da bi mu objasnili šta je biznis. A opet Trampu ti tabori nemaju šta da objašnjavaju.

Tramp za siguricu!

Back