Izbori u Crnoj Gori 2023. (Politička situacija u CG 2)

Koju opciju podržavate na političkoj sceni u Crnoj Gori?

• Ukupno glasova
    62
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo Srbi treba da se mire , i da stavljau pomirljive kantidate , a svi ostali mogu da predlažu i najekstremnije kandidate .
Kad ćemo mi Srbi gledati svoj srpski interes a ne raditi za interese drugih?
Onda kada počnemo da glasamo 100% srpske kandidate.

Dok god srpsko-srpski kandidat osvaja samo deo srpskih glasova, a """pro"""-srpski kandidat veći deo srpskih i još i glasove drugih nacija. Takvim uređenjem Srbi uvek gube izbore.

Da su Srbi glasali mahom DF prethodnih izbora, odavno bi bili u vlasti. Ovako su se slivali glasovi drugima, i sada Mandić pokušava da se dopadne svima da bi imao šanse da pobedi Mila.

Prvo nek se sam narod srpski smisli šta hoće, a kad to bude jasno i političari će pratiti popularnu politiku.

Samo Srbi treba da se mire , i da stavljau pomirljive kantidate , a svi ostali mogu da predlažu i najekstremnije kandidate .
Kad ćemo mi Srbi gledati svoj srpski interes a ne raditi za interese drugih?
A ko kaže da Srbi treba da stave pomiriteljske kandidate? Ne moraju, ali onda neka ne kukaju što niko neće sa njima u vladu.
I ko kaže da to važi SAMO za Srbe? Milatović i Bečić nisu ekstremi i deluju pomiriteljski, a nisu iz srpskog bloka.

Knežević u Budvi. Mora da je Mandić spustio glavu i prekrio lice od neprijatnosti kada je ovaj podigao tri prsta.

knez.png

Ali koliko smesno zvuci da ce nekakve "pomiriteljske poruke" imati pozitivan efekat kod recimo Bosnjaka ili Albanaca. Taj ko to tvrdi ocito ne poznaje politicku kulturu tih naroda niti dubinu i sustinu neslaganja izmedju nas i njih. Mandiceve poruke su pre svega upucene gradjanski orijentisanoj populaciji i Zdravkovim svedocima. Manjine mu nisu cilj. To kazem cisto informativno jer vidim da ovde neki to ne shvataju.

Dok god srpsko-srpski kandidat osvaja samo deo srpskih glasova, a """pro"""-srpski kandidat veći deo srpskih i još i glasove drugih nacija. Takvim uređenjem Srbi uvek gube izbore.

Da su Srbi glasali mahom DF prethodnih izbora, odavno bi bili u vlasti. Ovako su se slivali glasovi drugima, i sada Mandić pokušava da se dopadne svima da bi imao šanse da pobedi Mila.

Prvo nek se sam narod srpski smisli šta hoće, a kad to bude jasno i političari će pratiti popularnu politiku.
U takvom stanju zavisimo samo od dobre volje drugih ,.

Ali koliko smesno zvuci da ce nekakve "pomiriteljske poruke" imati pozitivan efekat kod recimo Bosnjaka ili Albanaca. Taj ko to tvrdi ocito ne poznaje politicku kulturu tih naroda niti dubinu i sustinu neslaganja izmedju nas i njih. Mandiceve poruke su pre svega upucene gradjanski orijentisanoj populaciji i Zdravkovim svedocima. Manjine mu nisu cilj. To kazem cisto informativno jer vidim da ovde neki to ne shvataju.
Za mujege je svaki Srbin problematičan

Bosnjaci nikada nece glasati za Srbina u CG. Nece da glasaju cak ni za gradjanske opcije jer nisu dovoljno antisrpski nastrojene. Bosnjaci bukvalno glasaju za coveka koji je aktivno vodio rat protiv njih, koji je odgovoran za deportaciju i Milosevicevog coveka u CG. Sve ce glasati samo da je protiv Srba. Glasali bi za Ratka Mladica licno da se ovaj vrati iz Haga i pocne da vodi anti-srpsku politiku. Ponavljam, ne postoji nista idiotskije nego ocekivati da ces bilo kakvom pruzenom rukom dobiti ista od Bosnjaka u CG pre svega iz prostog razloga sto njima to "pomirenje" ne treba. Sta dobijaju time? Dobijaju ministra koji dovodi u pitanje verziju dogadjaja u Srebrenici koju su Bosnajci dogmatski usvojili. Dobijaju ministra koji ide na dan proslave entiteta kojeg smatraju genocidnim. Dobijaju pola vlade pune naroda kojeg takodje smatraju genocidnim itd. itd...

Bosnjaci nikada nece glasati za Srbina u CG. Nece da glasaju cak ni za gradjanske opcije jer nisu dovoljno antisrpski nastrojene. Bosnjaci bukvalno glasaju za coveka koji je aktivno vodio rat protiv njih, koji je odgovoran za deportaciju i Milosevicevog coveka u CG. Sve ce glasati samo da je protiv Srba. Glasali bi za Ratka Mladica licno da se ovaj vrati iz Haga i pocne da vodi anti-srpsku politiku. Ponavljam, ne postoji nista idiotskije nego ocekivati da ces bilo kakvom pruzenom rukom dobiti ista od Bosnjaka u CG pre svega iz prostog razloga sto njima to "pomirenje" ne treba. Sta dobijaju time? Dobijaju ministra koji dovodi u pitanje verziju dogadjaja u Srebrenici koju su Bosnajci dogmatski usvojili. Dobijaju ministra koji ide na dan proslave entiteta kojeg smatraju genocidnim. Dobijaju pola vlade pune naroda kojeg takodje smatraju genocidnim itd. itd...
Konvertiti imaju genetski usađenu fobiju, tj mržnju prema svojim iskonskim korenima.

Tako da su po tome Bošnjaci i komite potpuno isti, nema tu mnogo filozofije.

Balkanom treba da vlada Hrvatsko - Srpsko - Šiptarska osovina koja je brojevno, statusno i identitetski najjača.

Ali ovo botovanje glasaca Evrope Sad protiv DF postaje degutantno. Dps ne napadaju, samo po DF-u
Neka se ne nadaju mnogo glasovima DF u drugom krugu ako prodju i ako ovako nastave.
Ne znam ko vodi ovu kampanju ali cini mi se da ona ide od Ambasada i Milojka Spajica.

Zašto bi napadali DPS, ako im je glavni cilj sa Milatović preskoči Mandića?

Zašto bi napadali DPS, ako im je glavni cilj sa Milatović preskoči Mandića?
Upravo tako, isto je i Medojević aktiviran da za Mandića diskredituje ES što je velikim delom i uspeo. Sada je kontra od ES da se Mandić i DF prikažu loše. Ko god da prodje u drugi krug to će da splasne a glavna meta će biti Milo.

Ja ne znam šta ti pričaš; na zadnjim izborima Srbi i jesu glasali za DF.

I ne znam uopšte odakle ti zabluda da bi Srbi odavno bili u vlasti da su više glasali za DF. Šta hoćeš da kažeš; Milo bi pravio koaliciju da je DF i pre 2020. godine prešao 30%?

Klatno je 15 godina bilo pomereno u komitsko - NATOfilsku stranu. Nakon 2020, se malko izbalansiralo, ali još uvek je duboko na toj strani uzimajući u obzir da politički srbi moraju da se pravdaju komitama za svaki izliv patriotizma.

Klatno će se vratiti u izjednačen položaj tek kada politički srpska opcija dođe na vlast u CG. Ove sve "građanske" opcije su tu za političku eutanazaciju i pacifikaciju srba, dakle od starta štetočine za srpsku stvar.

Ali ovo botovanje glasaca Evrope Sad protiv DF postaje degutantno. Dps ne napadaju, samo po DF-u
Neka se ne nadaju mnogo glasovima DF u drugom krugu ako prodju i ako ovako nastave.
Ne znam ko vodi ovu kampanju ali cini mi se da ona ide od Ambasada i Milojka Spajica.
Vi iz Fronta ste DPS pomenuli zadnji put 2019. i posljednji ste koji o DPS-u moze da prica.
Narocito sto ste preuzeli DPS metode uhljebljivanja, vise ste botova ugurali u CEDIS nego sto ce DPS ikad.

Da da, narod je kriv. Nisu krivi politicari. Vuciceva mantra
Kako te nije sram i stid da tako nesto kazes?
Sta je cekao Mandic na pomirenje 20 godina pa nasao sad da se miri? I jos priznao da vjeruje kako ce sad zbog te politike mira da pobijedi Djukanovica?
Pa sto nije prije 10 godina promijenio politiku da ga pobijedi? Mozda nije htio da ga pobijedi?
A samo jednu stvar da ti kazem. Za ovo pisanje po srpskoj zastavi, promjenu matice i ostala sranja kojima se posrao po sebi nece nista da uradi, komite mu ne vjeruju niti manjine, a Srbe je razbesneo. Eto to je politika Koljenice citav zivot. Svo vrijeme sve radi samo da Srbi ne dodju na vlast. On je jedini i glavni krivac za sve.

Da pružena ruka je za jnih znak slabosti .

Ja ne znam šta ti pričaš; na zadnjim izborima Srbi i jesu glasali za DF.
Jesu li glasali SAMO DF? Ako je tvoj odgovor ne, onda me nisi razumeo.

Ne kažem da samo Srbi glasaju DF, već da Srbi glasaju samo DF. Bitna razlika i Srbi bi pokazali jasan stav, a ne razjedinjenost.
I ne znam uopšte odakle ti zabluda da bi Srbi odavno bili u vlasti da su više glasali za DF. Šta hoćeš da kažeš; Milo bi pravio koaliciju da je DF i pre 2020. godine prešao 30%?
Da Srbi glasaju samo DF, kao što manjine glasaju mahom njihove stranke, znači da se ne rasipaju srpski glasovi Demokrarama, Uri, pa čak i DPSu, imali bi sigurno i neki procenat više od 30%. Misliš da 2020. kada su ZBCG sa 32,5%, Demokrate sa 12,5% i URA sa 5,5%, a gde je deo srpskih glasova otišao i ovim potonjim dveju opcija pa i DPSu, da DF ne bi mogao da osvoji vlast?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back