Izbori posle izbora

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
132.398
Ako sam dobro razumeo studenstska lista ako pobedi formira vladu koja ce biti u nekoj vrsti tehnickog angazovanja da stvori uslove za fer i postene izbore u roku od nekih 6 do 12 meseci od trenutka stupanja na vlast.

Ko ce onda izaci na te ponovljene izbore?
Sadasnja opozicija?

Ako je tako siguran sam da se SNS vraca na vlast.

Osnova za temu je ovaj post
https://forum.krstarica.com/threads/sta-govore-jucerasnji-izbori.1045873/post-52016092

Njima bi teoretski bio cilj da se ovde ponovi moldavski i rumunski izborni scenario, odnosno da stvore uslove za ulazak Srbije u NATO.

U praksi, hoce samo da postanu poslanici i dodatno parazitiraju na budzetskoj grbaci.

Ako sam dobro razumeo studenstska lista ako pobedi formira vladu koja ce biti u nekoj vrsti tehnickog angazovanja da stvori uslove za fer i postene izbore u roku od nekih 6 do 12 meseci od trenutka stupanja na vlast.

Sadasnja opozicija?

https://forum.krstarica.com/threads/sta-govore-jucerasnji-izbori.1045873/post-52016092
moze bilo ko

i duduk ce da nauci da vodi mehanizam koji se zove drzava koji funkcionise i bez politicara

a i naucice brzo kako se drpa iz budzeta...barem nece da napravi gresku i bude narko bos.

Sadasnja opozicija?

Ако се сви твоји предуслови буду испунили нема шансе да Студентска листа буде тако кратко на власти. Ми смо у јако дубоком каналу да би могли из њега изаћи за 6-12 месеци.

Sadasnja opozicija?

Колико ја знам, људи који побегну из државе не могу да се кандидују на изборима, а такође људи који заврше у затвору, такође не могу да се кандидују на изборима, као и они који изврше самоубиство, не могу да оживе и да се кандидују.
А шта ако буде и лустрације ?

То што ти верујеш да је СНС партија која може да избаци било ког кандидата и да има снагу да понови успех од пре 13 година, који су искористили јер су жути били непопуларне лопуже, то је твој проблем. Такође СНС није државотворна партија која има неки историјски континуитет, као рецимо ВМРО-ДПМНЕ у С.Македонији, већ је то једна нова хибрид партија, једна интересна група радикала и жутих, да краду докле год могу.

Зато радикали не хапсе жуте, али не значи да СЛ неће хапсити све њих заједно.
Видиш да сада делови државе које не контролише АВ покушава да процесуира неке политичаре.

СПС се није вратио на апсолутну власт после 90их, него су били штака свакој власти, није се вратио ни ДОС него распао, као што ће и СНС, остали су само жути који су попут СПСа, сада штака овој хибрид партији СРС+ДОС.

Неки политичари ће преживети, али неће Вучић и то је довољно, јер СНС је партија једног човека, нема њега, нема партије, идеологије, ничега.

Заборављаш да средња генерација и пензионери верују ТВ медијима, јер само њих и прате, јуче били за Тадића, сада за Вучића, сутра ће бити за опозицију, јер ће медији бити у њиховим рукама.
Као што Тадић није успео да врати своје гласаче, тако ни Вучић неће успети. Они нису попут нас, они преко ноћи гласају оно што им каже ТВ кутија и то је амин. Интернет шта је то ???

Ако се сви твоји предуслови буду испунили нема шансе да Студентска листа буде тако кратко на власти. Ми смо у јако дубоком каналу да би могли из њега изаћи за 6-12 месеци.
da ali studentska lista nije dizajnirana da vodi spoljnu i unutrasnju politiku, to i sami priznaju.. ne nude nikakav program..osnovna ideja studentske liste nije vodjenje zemlje nego skidanje vucica sa vlasti i ukidanje korupcije.

pošto opozicija ne može da se ujedni oko jedne platforme da se smeni vučić i kriminalci onda građani i studenti moraju da uzmu stvar u svoje ruke i da naprave listu srbija protiv diktature i kriminala jer na drugoj strani vučić je ujedinio sve retrogradne snage i sve kriminalce ...a da se ne lažemo pojedine tzv opozicione stranke su vučićeve i njima ne odgovara promena ovog nakaradnog sistema i zato i neće jedinstvenu listu tako da je ovo jedino rešenje

Sadasnja opozicija?

SNS će da se zabrani, kao što ze zabranila nacional-socijalistička stranka svojevremeno.

A, s obzirom da nema SNS-ovca koji nije krao - svi će em u tvorza em oduzimanje imovine i zabrana bavljenja politikom (takozvana lustracija).

Ako to ne bude - džaba smo krečili.

Takoe.

Sadasnja opozicija?

Svako ko se prijavi i ispunjava uslove da učestvuje na izborima. Sadašnja opozicija plus nadamo se i neki novi ljudi.

Teško. Pošto će jedan deo da pobegne, a drugi da bude lustriran a treći ćorkiran.

Od te studentske liste stvorile bi se nove partije koje bi gurnule u drugi plan ovu trenutnu opoziciju koja verovatno teško da će preći cenzus u budućnosti. Eventualno neki rusofili tipa Nestor mogu da se provuku ali ovi ostali teško.

Studenti su u svom programu naveli da se bore za:

- Ispunjenje svih studentskih zahteva
- Slobodu medija
- Slobodne i poštene izbore
- Nezavisno i efikasno sudstvo i tužilaštvo
- Državu bez korupcije i organizovanog kriminala
- Javna preduzeća i projekte
- Bezbednost građevinskih obekata i sobraćajnica
- Raspolaganje mineralnim resursima i zaštita životne sredine
- Poljoprivreda
- Prosveta
- Nauka
- Kultura
- Zdravstvena zaštita
- Lokalna samouprava
- Radnička pitanja
- Nacionalni interes.

Znači ništa nije oročeno, a kada se pogleda svaka tačka detaljnije logično se da zaključiti da je za ispunjenje bilo koje tačke programa potreban pun mandat.

Sadasnja opozicija?

Ниси разумео.

Back