izbori 2012

poverenje dajem

• Ukupno glasova
    396
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
У Врању 200 људи на скупу ДС-а, жути се после потукли у кафани?!

smesno-tadic.jpg

Анкете се "мало" разликују од дешавања "на терену"

Врање – Већ два дана се Врању препричава свађа високих функционера Демократске странке, која се, према неким верзијама, завршила само жустрим вербалним сукобом, док боље упућени тврде да је било и шамарања, објавиле су „Јужне вести“.

Актери приче углавном су револтирани интересовањем медија за „глупости и трачеве“, али не демантују да је било расправе. Према добро упућеним изворима све се догодило после предизборне конвенције ДС-а у Врању, када су се високи функционери окупили на ручку како би прославили успешну организацију догађаја. Међутим, неки од њих су отворено рекли да је реч о тоталном фијаску јер једва да је било двеста људи из Врања.

Како је „Јужним вестима“ потврђено у редовима ДС-а, актери расправе су, за коју није утврђено да ли су свој сукоб окончали вербално или је ипак било шамарања како се препричава по граду, високи функционер ДС-а и кандидат ове странке за градоначелника др Игор Андонов и његов страначки колега директор ЈП Нови Дом Горан Петровић.

Како би избегли скандале у сред предизборне кампање присутни чланови ДС-а не желе да јавно говоре о овом догађају. Саговорници „Јужних вести“ из редова ДС-а тврде да је Петровић те вечери био под дејством алкохола и да је „претерао“, те да је неко требало да га дисциплинује.

Evo, na osnovu poslednjeg istraživanja javnog mnjenja, kako bi približno izgledala skupština. NAPOMENA- manjine nisu uračunate, tj. nisu ušle u zbir.
SNS-NS-PSS (33.0%): 91
Za Bolji život (DS) (28.0%): 78
SPS-PUPS-JS (12.0%): 33
SRS (6.0%): 16
DSS (6.0%): 16
Preokret (6.0%): 16
URS (3.0%): Ne ulazi
Neulazak URS-a u skupštinu čini ovaj politički bućkuriš jako interesantnim: ako se imaju u vidu i manjine, koalicija DS-SPS-LDP bi imala oko 130 glasova u skupštini (dakle, situacija slična sadašnjoj, samo što ne bi bilo Dinkića, a bilo bi LDP-a).
Ako bi bile tačne spekulacije da postoje tajni dogovori SNS-a i LDP-a, takvoj vladi bi takođe bila potrebna makar podrška neke druge stranke (SPS-a), i imali bi oko 140 glasova u skupštini.
Tzv. "velika koalicija", imala bi oko 170 poslanika.

Ma to su gluposti, sve zavisi od toga da li ce URS i Dveri preci cenzus.
- Ako Dveri predju cenzus a URS ne, onda ce biti dva izjednacena bloka i stvar ce da zavisi od radikala. Moze cak doci i do ponovljenih izbora, jer ni SNS-DSS-Dverini DS-SPS-LDP nece biti u stanju da formiraju vladu.
- Ako URS predje cenzus a Dveri ne, pobedjuje DS, tj. DS-SPS-LDP-URS.
- Ako nijedni ne predju cenzus, bice veoma zanimljivo. Onda sve zavisi od SPS-a, sa kim oni odu taj dobija. SNS-DSS = 40% , DS-LDP-SVM=35%, za vladu dovoljno nekih 45-47%.
- Ako i jedni i drugi predju cenzus, DS je u prednosti, ali sve zavisi od rezultata stranaka (tada je svaki procenat odlucujuci), SNS-DSS-Dveri = 44-46%, DS-SPS-LDP-URS = oko 47%, SRS = oko 5% (jer Dveri jacaju na racun SRS-a uglavnom, moze se desiti da SRS ode i ispod cenzusa). Na ovaj nacin bi najverovatnije DS formirao vladu, ali sve zavisi od rezultata svih stranaka. Takodje, moglo bi doci i do ponavljanja izbora (ukoliko bi SRS ostala neutralna a DS ni uz pomoc manjina ne bi presao 50%).

Sve u svemu, DS je u prednosti nad SNS-om, SPS ce najverovatnije biti u vladi, SRS ce najverovatnije ostati neutralna a URS i Dveri se bore za cenzus.
Ako DS dobije, u vladu ulaze LDP i mozda URS, sto je dovoljan razlog da se ne glasa ni za jedne od ovih.
Sa druge strane, ako SNS dobije, u vladu ulazi DSS i Dveri / SPS, tako da je to mozda najprihvatljivija opcija.

A ako SNS udje u koaliciju sa LDP-om ili URS-om, onda ne postoji prihvatljiv slucaj, onda je svejedno ko ce sa kim i ko ce imati vecinu. Ali mislim da nece doci do toga. Nadam se da nece.

Ako mi kažeš makar jedan argument za ovo (naročito za Radikale), uvažiću ga...

Радикали имају јако језгро од 12-15% које се није осуло. Плус што су ови напредњаци пуцали себи у ногу више пута са оном антикампањом против свих осим против ДСС-а. Чуо сам неке који су тек сад почели да готиве СРС јер су реално једини задржали своју политику, за разлику од СВИХ ОСТАЛИХ. Народ није толико слеп и глув да то не провали. Ако СНС стварно буде пребацио 20% то значи да смо много примитиван и наиван народ. ДС је много уложио у антикампању али је радио и на иновацијама у крађи и увео неке који ће им сигурно бити адут. Све партије имају акцију сликања гласања путем мобилног. То је требало забранити и запретити строгим казнама. Што се тиче Двери, мислим да су њихови скупови показали о коликом се капацитету ради. Ако те баш интересује изгуглај малко. Њихове бираче је тешко поколебати јер се ради о људима који их дуже прате и онима које су они заврбовали да гласају за Двери. Ради се о људима који су на добром гласу у народу и ради се о томе да су Двери чистиле своје редове од старта, у ходу и то је наишло на добар одзив код људи. У то сам се лично уверио. Управо сам причао са човеком који ми је рекао да ће гласати за Дс (први) и , кад сам му рекао да је у Балкан Бету квота 10,20 за цензус Двери, рекао ми је да ће сигурно играти јер му је од 30 људи са којима је разговарао о изборима, 20 рекло да ће гласати за Двери.

Ma to su gluposti, sve zavisi od toga da li ce URS i Dveri preci cenzus.
- Ako Dveri predju cenzus a URS ne, onda ce biti dva izjednacena bloka i stvar ce da zavisi od radikala. Moze cak doci i do ponovljenih izbora, jer ni SNS-DSS-Dverini DS-SPS-LDP nece biti u stanju da formiraju vladu.
- Ako URS predje cenzus a Dveri ne, pobedjuje DS, tj. DS-SPS-LDP-URS.
- Ako nijedni ne predju cenzus, bice veoma zanimljivo. Onda sve zavisi od SPS-a, sa kim oni odu taj dobija. SNS-DSS = 40% , DS-LDP-SVM=35%, za vladu dovoljno nekih 45-47%.
- Ako i jedni i drugi predju cenzus, DS je u prednosti, ali sve zavisi od rezultata stranaka (tada je svaki procenat odlucujuci), SNS-DSS-Dveri = 44-46%, DS-SPS-LDP-URS = oko 47%, SRS = oko 5% (jer Dveri jacaju na racun SRS-a uglavnom, moze se desiti da SRS ode i ispod cenzusa). Na ovaj nacin bi najverovatnije DS formirao vladu, ali sve zavisi od rezultata svih stranaka. Takodje, moglo bi doci i do ponavljanja izbora (ukoliko bi SRS ostala neutralna a DS ni uz pomoc manjina ne bi presao 50%).

Sve u svemu, DS je u prednosti nad SNS-om, SPS ce najverovatnije biti u vladi, SRS ce najverovatnije ostati neutralna a URS i Dveri se bore za cenzus.
Ako DS dobije, u vladu ulaze LDP i mozda URS, sto je dovoljan razlog da se ne glasa ni za jedne od ovih.
Sa druge strane, ako SNS dobije, u vladu ulazi DSS i Dveri / SPS, tako da je to mozda najprihvatljivija opcija.

A ako SNS udje u koaliciju sa LDP-om ili URS-om, onda ne postoji prihvatljiv slucaj, onda je svejedno ko ce sa kim i ko ce imati vecinu. Ali mislim da nece doci do toga. Nadam se da nece.

SRS i DSS neće ući ni u kakvu vladu, to je sigurno. Dveri verovatno ne ulaze u skupštinu. URS se grčevito bori, videćemo. LDP i SPS su viđeni da uđu u novu vladu. I po stoti put: SNS i DSS neće biti koalicija, jer se razilaze već oko prve tačke dnevnog reda- šta sa Srbijom

Радикали имају јако језгро од 12-15% које се није осуло. Плус што су ови напредњаци пуцали себи у ногу више пута са оном антикампањом против свих осим против ДСС-а. Чуо сам неке који су тек сад почели да готиве СРС јер су реално једини задржали своју политику, за разлику од СВИХ ОСТАЛИХ. Народ није толико слеп и глув да то не провали. Ако СНС стварно буде пребацио 20% то значи да смо много примитиван и наиван народ. ДС је много уложио у антикампању али је радио и на иновацијама у крађи и увео неке који ће им сигурно бити адут. Све партије имају акцију сликања гласања путем мобилног. То је требало забранити и запретити строгим казнама. Што се тиче Двери, мислим да су њихови скупови показали о коликом се капацитету ради. Ако те баш интересује изгуглај малко. Њихове бираче је тешко поколебати јер се ради о људима који их дуже прате и онима које су они заврбовали да гласају за Двери. Ради се о људима који су на добром гласу у народу и ради се о томе да су Двери чистиле своје редове од старта, у ходу и то је наишло на добар одзив код људи. У то сам се лично уверио. Управо сам причао са човеком који ми је рекао да ће гласати за Дс (први) и , кад сам му рекао да је у Балкан Бету квота 10,20 за цензус Двери, рекао ми је да ће сигурно играти јер му је од 30 људи са којима је разговарао о изборима, 20 рекло да ће гласати за Двери.
Porasla je popularnost Dverima, ne i SRS-u. Opet, čisto sumnjam da je to dovoljno za cenzus. Ja ne guglam pristrasne sajtove. SNS će sigurno imati ne 20, nego 30%, i meni se gade, ali to je istina. SRS-u 7% puna kapa.

СРС ни у сну не може до 12-15%. Могу само да се боре за цензус и да певају ако успеју, а Двери не прелазе цензус. Биће густо и за ДСС и УРС.

SRS i DSS neće ući ni u kakvu vladu, to je sigurno. Dveri verovatno ne ulaze u skupštinu. URS se grčevito bori, videćemo. LDP i SPS su viđeni da uđu u novu vladu. I po stoti put: SNS i DSS neće biti koalicija, jer se razilaze već oko prve tačke dnevnog reda- šta sa Srbijom

Ma kakva prva tacka, kakvo razilazenje, to ne postoji u politici.
SNS i DSS su se vec dogovorili da ce uci ukoliko bude moguce da na taj nacin osvoje vecinu (uz pomoc jos neke stranke).
A ionako nema ulaska u EU jos 10 godina, sta ih to sprecava da zajedno formiraju vladu - nista!

СНС и ДСС се разилазе у питању финансијера, јер су СНС-у финансијери рекли да не сме са Коштуницом. УРС, ЛДП и Двери улазе у скупштину, вероватно. Свака од те три има своје адуте. Рачунам да ће бити мала излазност, око 55%.

СНС и ДСС се разилазе у питању финансијера, јер су СНС-у финансијери рекли да не сме са Коштуницом. УРС, ЛДП и Двери улазе у скупштину, вероватно. Свака од те три има своје адуте. Рачунам да ће бити мала излазност, око 55%.
Računam na izlaznost 60-65%

У, ал сте се захуктали. Тешко је рећи шта је реално јер су моји фаворити Двери. Реално би било да добију око 7-8% али се ја надам, онако навијачки да ће бити и 10%. Колико сам причао са људима, биће мала излазност код пензионера а средовечни ће овог пута изаћи у великом броју. То су људи који имају проблема са издржавањем породице и хватају се за сваку сламку. Ај да кажем да сам се нагледао свакојаких обећања, лажних мамаца и упецаних рибица има кол'ко хоћеш. Народ све заборавља и прашта. Да није тако, била би излазност 30% и од тога би Двери имале пола, само због чињенице да су нови а остали би се сви борили за цензус. Осим ако би већ били лустрирани Динкић, Дачић, Ђелић и Чеда. Тада би било мало лакше догурати до магичних 5%.

Николић: ДСС нам је природни партнер за коалицију
02. 05. 2012 16:47 | Бета

Београд – Председнички кандидат Српске напредне странке (СНС) Томислав Николић изјавио је данас да је Демократска странка Србије (ДСС) природни партнер напредњака за разговор о коалицији после избора, а да су све остале странке из бивше владе која је лоше водила државу.

„ДСС је партнер с којим ћемо разговарати. Да ли желе да разговарају, не знам“, рекао је Николић за телевизију Пинк.

Говорећи о антиевропском ставу ДСС-а, Николић је рекао да је он за Европу која жели Србију и да мисли да је ДСС показала да је за такву Европу док је била на власти.

„Они данас нападају Споразум о стабилизацији и придруживању, а парафиран је у њихово време“, рекао је Николић и додао да ни он није за Европу по сваку цену.

„Ја нисам априори за Европу и по сваку цену, али Европа није ни само црно, ни само бело. Европа је оно што може да донесе добро, да се живи боље, али и да постави услов који не можемо да испунимо. Међутим, до тог услова ми можемо да развијамо земљу“, казао је Николић.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back