Šta pozitivno/negativno donosi lični integritet, a šta zadovoljavanje volje drugih?
Šta vam je bitnije?
Kako je to izgledalo u praksi?
Lični integritet može da donese pozitivnu sliku o nama. Sami smo zadovoljni što imamo svoje mišljenje koje, bez straha, iznosimo.
Sa druge strane, društvo može da osudi neke osobe i da ih smatra za "čudake" jer imaju drugačije mišljenje o nekome ili nečemu. Sve zavisi i od te osobe ali i od društva u kome se kreće.
Pokušavala sam da zadovoljim neke osobe u smislu da ih podržavam i slažem se sa njima, ali sam se, posle nekih loših događaja, i sama osećala loše.
Kada sam odlučila da iznesem sopstveno mišljenje bila sam srećna, zadovoljna, ali sam dobila uvrede od tih osoba koje sam..branila..
Sa ove vremenske distance, ne razumem zašto sam želela da se prilagodim nekim osobama.
Iznošenje ličnih stavova i mišljenja i postavljanje nekih granica čini da osobe imaju samopoštovanje i samopouzdanje.
Dok sam želela da se prilagodim jednoj blogerskoj grupi, svi iz te grupe su imali dobro, lepo mišljenje o meni.
Kada sam iznela mišljenje koje se razlikuje od mišljenja većine blogera, odmah sam postala "neprijatelj", "dosadna, samoživa osoba" i sl.