Izbor hrane za pse u Srbiji.

Da,znam pitao sam u pet centru..Ali,oni je u skorije vreme nece dobiti. Ja,koristim superpremium hranu Brit Care. http://www.brit-petfood.com/food-for-dogs/brit-care-salmon-all-breed-salmon-potato/7 ..I dlaka mu je sjajna..Ali,se on posto je be,neprestano prlja. :D Nego recite mi kako da ga ocistim od parazita? Drugu vakcinu je nedavno primio,ocistio sam ga od glista,itd. Ali,jos samo da ga ocistim od parazita..Jel i za ciscenje od parazita ide isto tableta ili,vakcina? I kolika je cena?

Da,znam pitao sam u pet centru..Ali,oni je u skorije vreme nece dobiti. Ja,koristim superpremium hranu Brit Care. http://www.brit-petfood.com/food-for-dogs/brit-care-salmon-all-breed-salmon-potato/7 ..I dlaka mu je sjajna..Ali,se on posto je be,neprestano prlja. :D Nego recite mi kako da ga ocistim od parazita? Drugu vakcinu je nedavno primio,ocistio sam ga od glista,itd. Ali,jos samo da ga ocistim od parazita..Jel i za ciscenje od parazita ide isto tableta ili,vakcina? I kolika je cena?

Od spoljnih parazita? http://forum.krstarica.com/threads/70396 Najbolje da opet pitaš u Pet centru, oni su dobro opremljeni, ne mogu štenci baš sve preparate.

Imam jedno pitanje... Sta mislite o onim hranama koje "ljudi prave" neznam kako da vam objasnim... Stavljali su reklame na Halo oglasi.. Npr nesto ovako:

GOVEDINA, konjetina, piletina, riba, pakovano po 1kg, 35 din, 30kg i hrana u granulama, 5 pakovanja, dostava.

DŽIGERICA, crna i bela, sa grkljanima, svinjski želudac, mleveno svinjsko, po 5kg, 25 din/kg.

KONJETINA, govedina i piletina, suva hrana, po 25kg, dovozim.

ma, fora je u tome sto kod nas gomilu stvari nemas
u ponudi i nikad ih necemo ni imati
npr. meso i kosti, pregledane, spakovane za ishranu pasa...
kao ni kvalitetnije dehidrate (granule)...
tako da...ja sam se opredijelila da uglavnom kuham;
piletinu, curetinu, junetinu (meso, ali i srca, dzige...to Lora najvise voli, ako moze birati...)
sa nekim...punilom tipa palenta/kacamak, riza i nesto povrca...(voli npr. brokole...)
uz dodatak maslinovog ulja i svinjske masti (tu i tamo...)

dobija i sira, jaja, pavlake...
dehidrat je prisutan kao nesto sto uvijek moze grickati i to ti je to...: )

Нера једе већ месец дана Траинер храну и јесте да је мало скупља, али је она први пут за 15 месеци са нама тражила да јој сипамо храну и то су прве грануле које нормално једе. Длака јој је супер и сад се лепо угојила (тј. таман је, пошо је она била помало мршава).

Ja u Beogradu kupujem nemacku i spansku Fenomeno hranu za svoje pse ,hrana je odlicnog kvaliteta,za odrasle pse, stence,kao i aktivne pse u intenzivnom treningu,visok sadrzaj proteina (do 32%) i masti (do 21%),ekstra povoljne cene od 100 do 175 din/kg,(zavisno od kategorije psa)pakovanja od 20kg,prezadovoljan sam kako je psi jedu inace su u pitanju nemacki ovcari koji su u jakom treningu.Ova hrana ne moze da se poredi po kvalitetu sa nekim npr italijanskim hranamam, a koje su dosta skuplje...

Ja iskljucivo koristim Joseru,naravno kad nekuvam,nemogu da kazem da ga psi jedu sa odusevljenjem (kao narimer neke vrste hrane koje su cak jeftibije od josere) ali psi lepo napreduju uz dodatak kalcijuma i vitoligama (inekcija) od 2 do 5 kubika mesecno u zavisnosti od uzrasta psa.

Kad ne koristim granule,jedan obrok je obavezno zivo meso (posle 4 mseca) pileca ledja ili govedji zeluci i grkljani,a drugi obrok je kuvani,1/3 meso,ostalo pirinac,sargarepa,zitarice itd.

Jeste malo nezgodno stalno kuvati al je po meni mnogo kvalitetnije od bilo kojih granula,em je isplatljivije. Jedan pas od 50-60 kg. nemoze na ovaj nacin da pojede vise od 1300-1500 din. mesecno.

Slobodno smanji Vitoligam, info iz prve ruke, od veta. ;) Dovoljno je na 3-4 meseca, tipa uporedo sa čišćenjem od glista.

Danas u apoteci snimim dečkića koji kupuje na veterinarski recept antibiotike širokog spektra i medicinski benzin, kaže, problemi sa žlezdama. I setim se teorije Donamilevinog tj. Doninog i Bajinog veterinara, da se žlezde zapuše i upale od suviše kvalitetne i redovne ishrane. I povežem, moje malo, matoro pseto nije smelo da jede kosti, bog njih je bio i na klistiranju čak, pa je zbog toga kuburio povremeno sa žlezdama. Ima to neke veze, svakako treba davati psu kosti ako sme da ih jede.

Poslednja izmena:
Slobodno smanji Vitoligam, info iz prve ruke, od veta. ;) Dovoljno je na 3-4 meseca, tipa uporedo sa čišćenjem od glista.

Danas u apoteci snimim dečkića koji kupuje na veterinarski recept antibiotike širokog spektra i medicinski benzin, kaže, problemi sa žlezdama. I setim se teorije Donamilevinog tj. Doninog i Bajinog veterinara, da se žlezde zapuše i upale od suviše kvalitetne i redovne ishrane. I povežem, moje malo, matoro pseto nije smelo da jede kosti, bog njih je bio i na klistiranju čak, pa je zbog toga kuburio povremeno sa žlezdama. Ima to neke veze, svakako treba davati psu kosti ako sme da ih jede.

Pisao sam o tom problemu na temi o labovima. Radi se o paranalnim žljezdama, koje se prazne ako je izmet čvrst (od kostiju ili suve hrane uopšte) i deluju kao koloid, a ne prazne se ukoliko se daje samo kvalitetna kuvana hrana. To nam se desilo pre mesec dana, pa smo bili na ceđenju (ne na klistiru).

Smanjicu im posle 6 meseca,tj. posle faze hiperaktivnog rasta. Veruj mi ko nije drzao Sopa nemoze da poveruje kojom brzinom oni rastu,otprilike od 2,5 meseci pa negde do 5-6 meseci. Pogledaj na temi o Sopu ona dva steneta,Mark 2 meseca i Aki 4 meseca. Akija kad smo doneli bio je vrlo malo stariji nego sad mark i doneli smo ga u kutiji nekoj. Sad posle mesecipo kolko je kod sestre i zeta izrastao je toliko da covek ne poveruje i visok je 53 u grebenu,a sa 100 dana je bio tezak 21,6 kg. Sad bi i Mark trebao da udje u tu fazu hiperaktivnog rasta.

Jedan drugar koji drzi vec godinama CC,a kome sam ja poklonio stene sopa,kaze da nemoze da veruje kojom brzinom sopovi rastu.

Pisao sam o tom problemu na temi o labovima. Radi se o paranalnim žljezdama, koje se prazne ako je izmet čvrst (od kostiju ili suve hrane uopšte) i deluju kao koloid, a ne prazne se ukoliko se daje samo kvalitetna kuvana hrana. To nam se desilo pre mesec dana, pa smo bili na ceđenju (ne na klistiru).

Da, sve mi je poznato, otkako nam je posle tog Gizmovog klistira zbog kostiju veterinar koji ga je klistirao zabranio kosti, krenuli su i njegovi problemi sa punjenjem žlezda. Ali kako je, iako najmiroljubiviji pas na svetu prema ljudima, bio najgori veterinarski pacijent na svetu, jeo je Trixie štapiće od mlevenih kostiju.

Smanjicu im posle 6 meseca,tj. posle faze hiperaktivnog rasta. Veruj mi ko nije drzao Sopa nemoze da poveruje kojom brzinom oni rastu,otprilike od 2,5 meseci pa negde do 5-6 meseci. Pogledaj na temi o Sopu ona dva steneta,Mark 2 meseca i Aki 4 meseca. Akija kad smo doneli bio je vrlo malo stariji nego sad mark i doneli smo ga u kutiji nekoj. Sad posle mesecipo kolko je kod sestre i zeta izrastao je toliko da covek ne poveruje i visok je 53 u grebenu,a sa 100 dana je bio tezak 21,6 kg. Sad bi i Mark trebao da udje u tu fazu hiperaktivnog rasta.

Jedan drugar koji drzi vec godinama CC,a kome sam ja poklonio stene sopa,kaze da nemoze da veruje kojom brzinom sopovi rastu.

Znam otprilike tu fazu, haski mog ujaka se baš u tom uzrastu saplitao o sopstvene noge skoro svakodnevno. I davali smo mu vitoligam na 4-5 meseci, kasnije ređe, osim kad menja dlaku.

hehehe..hvala vam svima na pomoci,jako ste ljubazni.Ja evo vec sada imam pitanje/danas se desilo da je jadnicak povratio sto je pojeo.Dajem mu iznutrice,mleko i hleb pomesane.Pio je dosta vode,ali se neposredno pre i pose jela jurcao sa mm po dvoristu.Da nije mozda zbog toga?Setali so se danas prvi put na povodcu,bio j malko zbunjen i uplasen od drugih pasa ali ok je proslo.Kada so se vratili kuc sacekala sam jedno 20 minuta damu se stomak smir pa sam mu tek onda dala vodu i hranu.I eno gaopet stuca i podriguje.Covek od kojeg smo ga kupili me je savetovao da mu dajem gore navedenu hranu.

Back