Izbor bicikla

Sto se velicine tice i M ti je dobar..ali ako uzmes L nece skoditi..kraca lula i sediste malo napred..rastes jos;)a tako kazes za caleta..zna sta je dobar auto a tebi uvaljuje trotinet..ccc:lol:

E ovako! Imam jedan veliki problem! Treba da kupim bicikl ali neznam koji! Razumem se donekle u biciklizam ali nisam nikakav strucnjak! Gledao sam razne forume i biciklove i shvatio da netreba kupovati nov bicikli! (ispravi te me ako gresim) Budzet mi je 150-200e maximalno! Kao sto sam rekao gledao sam mnogo polovnjaka i nisam nasao nijedan koji mi bas odgovara pa bih zamolio nekoga da mi predlozi koji bicikl da kupim! Bicikl koji trenutno imam je Neocycle "Stalker" koji me je zadivijo svojom izdrzljivoscu! Imam ga 5-6 godina ali on idalje radi kao kad je bio nov! Bicikli koji budem kupio cu takodje odrzavati kao i bicikl koji trenutno imam! GEORGEJUNE zamolio bih te ako bih izdvojio malo vremena i pogledao neke biciklove pa ako te nemrzi da mi javis jesi nasao nesto! Hvala unapred.....pozz za swe! :lol:

Iskreno ja ne gledam nista ispod 300e jer je djubre..ni kradeni se ne mogu naci za taj novac..moj ti je savet da skupis jos para..sad nije sezona i full xt ima u ponudi za 350e..ako ti se ne svidi mozes ga uvek prodati za iste pare vec sam pisao o tome

E 300-350e neznam jesam li ti pomenuo da ja imam 12 godina :D Gledao sam u poslednje vreme mnogo biciklova i naso jedan koji bi mi otprilike odgovarao....

1. MTB TREK 4900 Alpha

- amortizer Rock Shox Judy
- točkovi Alexrims, zadnja nabla LX
- šalteri, prednji i zadnji menjač: Deore
- pogon, šticna, sedište, lula, volan: Bontrager
- bicikl je u super stanju
- cena: 210e.

http://www.ciklonaut.com/Oglasi/12_img/557_1b.jpg

Evo i slike.....pa dali se isplati dati pare za ovaj bicikl!?

I evo jos nesto......primetio sam da ovaj bicikl ima dva skroz razlicita tocka......dalice mi to biti problem nekada!? I sta ti mislis o ovim amortizerima!? Dali ce mi puno skidati na snazi!? (mislim dok vozim po ravnom dali ce mi bicikl ici sporije zbog amortizera) ?

Pa ne pise u opisu da su tockovi razliciti..jedino vidim da su zice druge boje..ne bi trebalo to da te brine i da nisu isti..sto se tice amortizera ne reaguje on osetno po ravnom jedino uzbrdo i na rupe

Pa Georgejune hvala ti sto si mi pomogao i naucio nesto malo vise o biciklovima.....mnogo mi znaci to sto si rekao da je bicikl dobar....kupicu ga ako ga ne prodaju....:D i ako nadjem jos koji dobar javicu se pa da cujem tvoje misljenje :D

Ko će ga znati, možda čovek zna nešto o biciklizmu... Jedino što, kao što kažeš, diskredituje sebe onakvim provalama vezanim za teretanu, pa čovek ne može da zna da li može da mu veruje u drugim oblastima. ***, sve je to posledična veza sa tim kada neko dozvoljava sebi da pametuje i gde ima pojma o materiji i gde nema, tj. narodski rečeno - "trpati se svuda".

Evo, ja ne bih mogao u ovoj temi nikako biti od pomoći. Pratim biciklizam ali nemam pojma o biciklama i bilo bi mi glupo da lupam tipa: uzmi KTM ili MTB jer su najbolji, a nemoj Simplon ili Peugeot jer sam čuo da nisu dobri. :D :D
Imam prost Albino koji me služi već 3 godine i to je sve što znam. :D

Nista ne znaci naziv i boja bajsa nego od kojih je komponenti sklopljen

Dzabe to kad se nekom ne svidi na oko!

moja preporuka je da uzmete bajs koji vam se svidja na oko - imacete zelju da ga vozite...A koje delove ima je apsolutno nevazno - sto gori bajs, sto tezi za voznju i okretanje pedala - vise kalorija trosite i pre cete postici lepu figuru (ako kombinujete i sve ostalo + ishrana)

A ne da vozite neke fensi gay bajseve kao georgi jos malo e i motor da ugradi pa ne mora ni noge da mrda nego samo sedis a ono samo tera....

Ima tu malo i zdravstvenog aspekta kada se bira bicikl. Svaki pojedinac mora da ima odgovarajuću visinu rama prema svojoj visini, odgovarajuće rastojanje sedišta od guvernala, čak je i izbor sedišta bitan(naročito za muškarce) i sl. Sve to ima svoje. Mnogo ljudi to ne gleda i ne razumeju se u to, pa kupuju baš ono što im se samo dopadne na oko. A, bajs može biti i lep na oko i potpuno prilagođen pojedincu, ali to obično malo više košta(ako zdravlje uopšte ima cenu) pa se onda izbegava. Siguran sam da ima tu još mnogo stvari koje su bitne prilikom izbora bicikla, ali nisam dovoljno potkovan znanjem u toj oblasti.

E, sad, ima i onih koji kupuju fensi bajseve samo da bi bili primećeni, bez da razmišljaju o tome zašto taj bajs košta, recimo, 600-700 i više eura. Ne odobravam ni to. Treba znati zašto se nešto kupuje i učiniti bicikl potpuno funkcionalnim pojedincu. Kad sednem na tuđi bajs, odmah vidim šta mi sve ne odgovara i ne bih ga mogao dugo voziti. Naravno, ovo je preporuka za one koji umeju da koriste i redovno koriste bajs. Ko ga vozi tek ponekad(kad se seti i kad mora), ne mora da lupa mnogo glavu oko ovih stvari. :D
Eto i mog skromnog mišljenja. :)

Dzabe to kad se nekom ne svidi na oko!

moja preporuka je da uzmete bajs koji vam se svidja na oko - imacete zelju da ga vozite...A koje delove ima je apsolutno nevazno - sto gori bajs, sto tezi za voznju i okretanje pedala - vise kalorija trosite i pre cete postici lepu figuru (ako kombinujete i sve ostalo + ishrana)

A ne da vozite neke fensi gay bajseve kao georgi jos malo e i motor da ugradi pa ne mora ni noge da mrda nego samo sedis a ono samo tera....

Sine preterano seres a ne znas dupe obrises

Mozda neko moze da mi pomogne, imam bicikl capriolo new line manhattan, mislim da ima 50kg, to je moj utisak posto je jako tezak bajs.
Da li postoji neki nacin da se smanji tezina, recimo da se promene gume posto su prilicno siroke ili tako nesto...ako neko zna nesto ili ima neku ideju :worth:

Back