Izbegavajte kratkotrajno Subotičko mleko. Sve češće se kvari.

gost 230618

Veoma poznat
Poruka
10.610
Dakle, posle dva meseca prosipanja tek otvorenih flaša karkotrajnog mleka iz mlekare Subotica, ovo mogu slobodno reći. Kupimo mleko na kom je važeći rok trajanja i po datumu označenom na poklopcu flaše se vidi da imamo još nekoliko dana do isteka roka. Međutim, čim ostvorimo flašu unutra već se oseti na pokvareno.

Nije baš uvek da je mleko pokvareno, ali sve češće i češće se ovo dešava. Juče smo odlučili da više ne kupujemo kratkotrajno mleko mlekare Subotica. Dosad smo kupovali samo njihovo kratkotrajno mleko, jer su oni imali najsavremenija postrojenja za preradu mleka, kao i sistem kontrole kvaliteta. Jednostavno u poslednje vreme kratkotrajno mleko im se previše kvari.

Blago vama, vi imate para za ta skupa mleka.
Nego, predjite malo na mleko u kesi, koje se jos prodaje na pijacama. Em je bolje, en je jeftinije. Ja, recimo kupujem mleko Pancevacke mlekare za 50 din i mogu reci da je odlicnog kvaliteta. Od njega ima kajmaka, milerama i masnog mleka na kraju da se popije. Ako zivite u Zlatiborskom kraju, kupujte Zlatiborsko mleko Poljoprivrednog kombinata Zlatibor. Cena na Zlatiboru je 61 din., ali mogu da kazem da nisam pio bolje i ukusnije od onih preradjenih mleka u Srbiji.

zato sto se od pamtiveka kuva
То од памтивека окачи мачору о реп, а о млеку из кесе...
Оно је пастеризовано и нема потребе да се кува ни мало.
Слободно може да стоји у фрижидеру неколико дана, нити ће ускиснути, нити ће му ишта друго фалити.

Nego, predjite malo na mleko u kesi, koje se jos prodaje na pijacama. Em je bolje, en je jeftinije. Ja, recimo kupujem mleko Pancevacke mlekare za 50 din i mogu reci da je odlicnog kvaliteta. Od njega ima kajmaka, milerama i masnog mleka na kraju da se popije. Ako zivite u Zlatiborskom kraju, kupujte Zlatiborsko mleko Poljoprivrednog kombinata Zlatibor. Cena na Zlatiboru je 61 din., ali mogu da kazem da nisam pio bolje i ukusnije od onih preradjenih mleka u Srbiji.

Daleko nam je Zlatibor... Mleko u kesama nemamo gde kupiti kada idemo na posao, a kada nam se posao završi, to je već pokupovano. Mislim da cena mleka i navika kupovanja nije usko vezana sa prihodima. Mi na primer ne jedemo meso, ne jedemo u restoranima, ljudi nam se čude kada vide kako se tanko hranimo. Što se tiče ishrane, mislim da to vrednovanje preko cene kupljenog mleka nije merilo nečijeg imanja, ili nemanja para.

Daleko nam je Zlatibor... Mleko u kesama nemamo gde kupiti kada idemo na posao, a kada nam se posao završi, to je već pokupovano. Mislim da cena mleka i navika kupovanja nije usko vezana sa prihodima. Mi na primer ne jedemo meso, ne jedemo u restoranima, ljudi nam se čude kada vide kako se tanko hranimo. Što se tiče ishrane, mislim da to vrednovanje preko cene kupljenog mleka nije merilo nečijeg imanja, ili nemanja para.

Postoji subota i nedelja za kupovinu ili rano ujutru pre posla. Ja bar tako radim. Ali na poslu stavim mleko u frizider. A subotom i nedeljom kupim po 4, 5 mleka.

Није раније тако било, хвалили су суботичко млеко, или ми се чини. Углавном, купујемо дуготрајну кравицу, мада морам признати да мени нешто не прија, па га пијем само уз кафу. И дуготрајно није препоручљиво држати на собној температури, уквари се за 1 дан...

Dakle, posle dva meseca prosipanja tek otvorenih flaša karkotrajnog mleka iz mlekare Subotica, ovo mogu slobodno reći. Kupimo mleko na kom je važeći rok trajanja i po datumu označenom na poklopcu flaše se vidi da imamo još nekoliko dana do isteka roka. Međutim, čim ostvorimo flašu unutra već se oseti na pokvareno.

Nije baš uvek da je mleko pokvareno, ali sve češće i češće se ovo dešava. Juče smo odlučili da više ne kupujemo kratkotrajno mleko mlekare Subotica. Dosad smo kupovali samo njihovo kratkotrajno mleko, jer su oni imali najsavremenija postrojenja za preradu mleka, kao i sistem kontrole kvaliteta. Jednostavno u poslednje vreme kratkotrajno mleko im se previše kvari.

Pozaspali kontrolori.
Ili se napijavaju češće.....

Nego, predjite malo na mleko u kesi, koje se jos prodaje na pijacama. Em je bolje, en je jeftinije. Ja, recimo kupujem mleko Pancevacke mlekare za 50 din i mogu reci da je odlicnog kvaliteta. Od njega ima kajmaka, milerama i masnog mleka na kraju da se popije.

Čuo sam,probao nisam....
Kažu,ko ima vremena da sačeka dobije i vruć burek sa sirom.
Od tog pančevačkog mleka.
Mora da su poveći redovi i da lepo ide prodaja...!?

Postoji subota i nedelja za kupovinu ili rano ujutru pre posla. Ja bar tako radim. Ali na poslu stavim mleko u frizider. A subotom i nedeljom kupim po 4, 5 mleka.

Korisno :) No bilo kako bilo, ujutru ne možemo zbog odnošenja deteta na čuvanje. Prosto ne stižemo. Subotom i dalje radimo. Jedino nedeljom. Pokušaćemo svakako da nađemo bolje rešenje da kupujemo mleko iz kesa. I nama je to lepo mleko i prirodnije je od ovih ostalih. Jedino što ne postižemo vremenski, a to bi bilo najbolje: na pijaci se ponekad prodaje sveže pomuženo kravlje mleko, ali to samo kada uspemo stići na pijacu - dakle nedeljom.

Naviako sam inače na kozije, jer na selu gde sam odrastao, imali smo koze. Sada je to malo neizvodljivo. Na žalost.

Bilo kako bilo, ostaje moja primedba na kratkotrajno mleko, pa ko hoće neka primeti.

mleko u kesi ima da se kupi u bgu. ne bas u maxiju, ali ima. u maxiju mleko od 67 pa do 76 dinara. nisko mleko u kesi valjda 50. uzmem ponekad.
prakticnije je kad je u flasi ili tetrapaku sa zatvaracem. ne moze i jare i pare. ali je neopravdano velika razlika u ceni

Ima puno mlekara u srbiji koje bi prodavale mleko u Beogradu, ali ne mogu da svoju robu plasiraju u velikim marketima, a i distributeri ih ucenjuju. To naveliko koriste MAXI, IDEA, RODA, TEMPO i mleka monopolistickih mlekara prodaju po drasticno visim cenama nego sto bi trebale biti. A usput su logistike tih velikih prodavnica distributeri mleka u Srbiji i sa velikim mlekarama i izmedju sebe se dogovaraju oko cena mleka.
E zato se desava da skupo mleko bude pokvareno, jer rade karteli i monopoli.

То од памтивека окачи мачору о реп, а о млеку из кесе...
Оно је пастеризовано и нема потребе да се кува ни мало.
Слободно може да стоји у фрижидеру неколико дана, нити ће ускиснути, нити ће му ишта друго фалити.

Osim sto ima previse mirisa i ukusa koje kuvanjem nestane

Osim sto ima previse mirisa i ukusa koje kuvanjem nestane
To o mirisima i ukusima koji su nespecifični za mleko nisam primetio nikada dok sam koristio pasterizovano, ali nekuvano mleko, a koristio sam ga godinama, još kao dete pa sve do oko 30-te, mada sada pijem(o) presno mleko, a naknadnim kuvanjem se mleko dodatno obezvredi zbog paspadanja belančevina i uništavanja vitamina.

Back