gost 202584
Poznat
- Poruka
- 7.235
A kako cemo se to obratiti Bogu?
искрено с љубављу, огромној већини незамисливо...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A kako cemo se to obratiti Bogu?
искрено с љубављу, огромној већини незамисливо...
Iskreno. Mišlju ili riječima. (Bog "vidi" svačiju misao i čuje svačiju riječ). I djelom. Bog se na isti način ljudima reverzibilno obraća. (Ateisti su ovo karakterisali najblaže kao paranoju).A kako cemo se to obratiti Bogu?
Iskreno. Mišlju ili riječima. (Bog "vidi" svačiju misao i čuje svačiju riječ). I djelom. Bog se na isti način ljudima reverzibilno obraća. (Ateisti su ovo karakterisali najblaže kao paranoju).
I bolje da je nezamislivo jer bi imali jako dosadne pojedince koji bi kao pokvarena ploča svako par riječi riječ ljubav spominjali...
Zamisli takva svjeta ..
Koji bi to horor prepun ljubavi bio...
STOP
Telegram poslat.
превише вас је који мислите да је љубав реч а духовност слово на папиру...
све знате ал вам ништа јасно није.
Iskreno. Mišlju ili riječima. (Bog "vidi" svačiju misao i čuje svačiju riječ). I djelom. Bog se na isti način ljudima reverzibilno obraća. (Ateisti su ovo karakterisali najblaže kao paranoju).
превише вас је који мислите да је љубав реч а духовност слово на папиру...
све знате ал вам ништа јасно није.
Bogu sam se obracao kao dijete medjutim, kao i mnogima pretpostavljam, od Boga niti je bilo rijeci niti djela.Ako neko kaze da kao dijete nisam vjerovao iskreno da postoji Bog i da me slusa onda laze jer ne moze iskrenije odrastao covjek vjerovati od djeteta.Sada kada sam odrastao covjek mislim da ljudi koji su odrasli a koji jos uvjek vjeruju da ce im se bog obratiti i ispuniti njihove molbe su na nivou djeteta koje su bili.Bog ne ispunjava molitve. U to smo se svi uvjerili samo sto je neke strah da priznaju.
Bogu sam se obracao kao dijete medjutim, kao i mnogima pretpostavljam, od Boga niti je bilo rijeci niti djela.Ako neko kaze da kao dijete nisam vjerovao iskreno da postoji Bog i da me slusa onda laze jer ne moze iskrenije odrastao covjek vjerovati od djeteta.Sada kada sam odrastao covjek mislim da ljudi koji su odrasli a koji jos uvjek vjeruju da ce im se bog obratiti i ispuniti njihove molbe su na nivou djeteta koje su bili.Bog ne ispunjava molitve. U to smo se svi uvjerili samo sto je neke strah da priznaju.

Tačno. Čovjek je mašina.Sve su to hemiske reakcije u mozgu. Elektricni impulsi koji skacu sa neurona na neuron![]()
A možda je bilo i riječi i djela od Boga samo što ti nijesi bio toga svjestan. Kako sam ja spoznao (a i još mnogi vjernici; i danas i kroz istoriju) što se tiče odnosa čovjeka prema Bog i Boga prema čovjeku stvari stoje ovako: ako čovjek poštuje Božju volju (ukratko: stalno u mislima ima Boga, ne čini zlo ni mišlju ni djelom, ni sebi ni drugima, čini samo dobro sebi i svakome) Bog će učiniti da se takvom čovjeku dešava u životu ono što je najbolje za njega. U to su se uvjerili mnogi vjernici ličnim iskustvom. Priča koje to potvrđuju ima mnogo. Jedna od njih je i ova od Сале-ta. Na žalost, većina ateista na njih reaguje u stilu coco bill-a.Bogu sam se obracao kao dijete medjutim, kao i mnogima pretpostavljam, od Boga niti je bilo rijeci niti djela.Ako neko kaze da kao dijete nisam vjerovao iskreno da postoji Bog i da me slusa onda laze jer ne moze iskrenije odrastao covjek vjerovati od djeteta.Sada kada sam odrastao covjek mislim da ljudi koji su odrasli a koji jos uvjek vjeruju da ce im se bog obratiti i ispuniti njihove molbe su na nivou djeteta koje su bili.Bog ne ispunjava molitve. U to smo se svi uvjerili samo sto je neke strah da priznaju.
Pozdrav starom forumašu.Mogao bi ristobe da i zeničaninu objasniš kako si ti spoznao Boga, kao što si nama, starim forumašima, objasnio pre nekoliko godina. Nisi valjda zaboravio onaj trigger?
Vrlo je interesantan proces ispovijedanja. O tome ateisti nemaju pravu prestavu, jer je oni, u suštini, dešifruju približno kao i ti. Međutim, čin ispovijedanja daje vjerniku najčvršću potvrdu postojanja Boga. Naime, ako je vjernik, pred sveštenikom, a u stvari pred Bogom, iskreno (!) ispovijedio sve svoje, i najsitnije, grehe, bar one koje on smatra da su grehovi, onda se po završenom činu osjeća kao preporođen, kao da je sa njega pao ogromni teret. To je u suštini osjećaj blaženstva. I taj osjećaj blaženstva vjernik doživljava kao blagodet od Boga, kao direktni kontakt sa Bogom, a ne kao neki proizvod psihe, kako će naučnici tumačiti.
Pokušati da spoznamo Boga na način kako poznajemo predmete(tj.na osnovu koristi koje imamo od njih) je potpuno pogrešno.Bog nije naš sluga pa da ga svaki čas zivkamo da nam ispunjava želje.Upravo zbog ovakvog pogleda na Boga mnogi ljudi su izgubili veru u njega.
Po definiciji bog je LJUBAV, bog je ISTINA, bog je PRAVDA i tome slično, sve afirmativno. Ako bog prema pravednom verniku ne iskaže ni ljubav ni istinu ni pravdu, onda verujući nalaze opravdanja za takav postupak boga pri tome kriveći, opet, pravednog vernika.
Da li verujete u takav sistem vrednosti?
Pre će biti da su u pravu oni koji ne veruju u religiozne bajke.
i ti se ložiš na ove priče.
tztztz, sale, ja sam mislio da si ti ozbiljan vernik.

Pozdrav starom forumašu.
Ne nikako. Ovo je sa susjedne teme:
Prepoznaješ li u boldovanom taj trigger?
http://forum.krstarica.com/showthre...A-JE-TO...?p=16050935&viewfull=1#post16050935
Tačno. Čovjek je mašina.
A možda je bilo i riječi i djela od Boga samo što ti nijesi bio toga svjestan. Kako sam ja spoznao (a i još mnogi vjernici; i danas i kroz istoriju) što se tiče odnosa čovjeka prema Bog i Boga prema čovjeku stvari stoje ovako: ako čovjek poštuje Božju volju (ukratko: stalno u mislima ima Boga, ne čini zlo ni mišlju ni djelom, ni sebi ni drugima, čini samo dobro sebi i svakome) Bog će učiniti da se takvom čovjeku dešava u životu ono što je najbolje za njega. U to su se uvjerili mnogi vjernici ličnim iskustvom. Priča koje to potvrđuju ima mnogo. Jedna od njih je i ova od Сале-ta. Na žalost, većina ateista na njih reaguje u stilu coco bill-a.
Lično tebi: Pošto si kao dijete iskreno vjerovao u Boga i bio na potu da Ga spoznaš, Bog će se potruditi da te na taj put ponovo vrati. Ja sam ubijeđen da ćeš se jednog dana sjetiti ovih mojih riječi. To će za tebe biti čudo.![]()
како ли изгледа озбиљан верник![]()
значи озбиљан верник не треба да верујеNije bitan izgled već shvatanje. Ozbiljan vernik neće ovakve pričice da shvati zdravo za gotovo, već će da izvuče neke zaključke. Iako, pravom čoveku, bez obzira da li je vernik ili ne, ovakve pričice nisu ni potrebne. On je spreman da čini dobro i bez njih.

Ništa ne banalizujem. Čovjek (kao i svako drugo živo biće, pa i čitav kosmos) je mašina. Mašina koju je neko konstruisao i koja je pogonjena baš tim fizičko-hemijskim procesima iz neposredne okoline.E, sad, ristob. Ne salžeš se sa čovekovom konstatacijom i odmah banalizuješ stvari. Ali i ti uviđeš da je sve izvesnije da je čovek, u osnovi, skup hemijsko-fizičkih procesa koji se odvijaju u ćelijama.
Jesi li imao prilike da pogledaš onaj link o Božijoj tački, u kome se iznosi da su neurobiolozi locirali mesto u mozgu gde se "kuvaju" religijska osećanja. Još samo malo, pa ćeš se i ti uveriti da je tvoj Bog, zapravo, hemijsko-fizički proces i da to nema nikakve veze sa objektivnom realnošću. Sećaš li se šta ti je rekao endonuclease? Znaš ono da religiju neće da sahrani evolucija, već neurobiologija.