evo ponovo to je Isaija 9:6
6 Jer rodilo nam se dijete, sina smo dobili, kojem će vlast kneževska biti na ramenu. Ime će mu biti Savjetnik Divni, Bog Moćni, Otac Vječni, Knez Mira.
Kao sto napisah to je prorocanski za Bozjeg Sina Isusa Hrista...
A te titule znace ovo
Savjetnik Divni
(Izaija 11:2) Na njemu će duh Jehovin počivati, duh mudrosti i razboritosti, duh savjeta i snage, duh znanja i straha Jehovina.
(Zaharija 6:13) On će sagraditi hram Jehovin, i njega će čast krasiti. Sjedit će i vladati na prijestolju svojemu i bit će svećenik na prijestolju svojemu, i među obje službe sklad će vladati.
(Matej 7:28) A kad je Isus završio svoj govor, narod je bio zadivljen njegovim učenjem,
(Matej 12:42) Kraljica juga ustat će na sudu s ovim naraštajem i osudit će ga, jer je došla s kraja zemlje čuti mudrost Salamunovu, a, evo, ovdje je netko veći od Salamuna.
Bog Moćni,
(Psalam 45:3) Pripaši uz bok mač svoj, junače silni, čast svoju i krasotu svoju!
(Ivan 1:18) Nijedan čovjek nikada nije vidio Boga. Jedinorođeni bog koji je Ocu najbliži, on ga je obznanio.
Otac Večni
1. Korinćanima 15:22) Jer kao što u Adamu svi umiru, tako će i u Kristu svi oživjeti.
(Hebrejima 9:12) i jednom zauvijek ušao u sveto mjesto, ali ne s krvlju jaraca i junaca, nego sa svojom krvlju, i tako nam pribavio vječno izbavljenje.
(Otkrivenje 1:18) i živ sam. Bio sam mrtav, ali, evo, živim u svu vječnost i imam ključeve smrti i groba.
Knez Mira
(Izaija 32:18) Narod će moj živjeti u prebivalištima mirnim, u obitavalištima sigurnim, u počivalištima gdje ih nitko neće uznemiravati.
(Ivan 14:27) Mir vam ostavljam, mir svoj dajem vam. Ja vam ga ne dajem onako kako ga svijet daje. Neka se ne uznemiruje srce vaše i neka se ne boji!
Hristova hiljadugodisnja valdavina
Otkrivenje 20
4 I vidio sam prijestolja. Onima što su sjeli na njih dano je da sude. Vidio sam duše onih koji su pogubljeni zato što su svjedočili za Isusa i zato što su govorili o Bogu, onih koji se nisu poklonili zvijeri ni liku njezinu i koji nisu primili žig na čelo ni na ruku.
I oživjeli su i kraljevali s Hristom hiljadu godina.
5 (Ostali mrtvi nisu oživjeli dok se nije navršilo tisuću godina.) To je prvo uskrsnuće.
6 Sretan je i svet svatko tko ima udio u prvom uskrsnuću.
Nad njima druga smrt nema vlasti, nego će biti svećenici Božji i Hristovi i kraljevat će s Hristom hiljau godina.