Izaija 9,5 - proročanstvo

tako je :)

BOG JHVH Je TVORAC SVEGA , jedini je oduvek i zauvek, besmrtan je...

- - - - - - - - - -

pise SIN. citas selektivno ...

i kao sto rece drug ateista
Ne moze da bude bog neko
ko je stvoren .
Prosta logika

Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni!!!

шта је обневидела си:hahaha:

ево ти да још једном прочиташ добро стих

Јер нам се роди Дете, Син нам се даде, коме је власт на рамену, и име ће Му бити: Дивни, Саветник, Бог силни, Отац вечни, Кнез мирни.

да и реци пирамиди да није 5 но 6 :D

ti si obnevideo

- - - - - - - - - -

Da li je Izaija 9,5 proročanstvo?

Izaija 9,5
Jer, dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast.
]Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni.
................

Da li se je to proročanstvo iz SZ obistinilo u NZ?
..............

i kao sto rece drug ateista
Ne moze da bude bog neko
ko je stvoren .
Prosta logika

Poslednja izmena:
Isus Hristos je Sin Božiji, jedna od ipostasi Božjih. Po suštini, On je Gospod Bog Svedržitelj, Prvi i Poslednji. Ko ne prihvata ove bogootkrivene crkvene istine, taj je sektaš i jeretik. Maran ata.

Sta pise na pocetku Otkrivenja: 1. Откривење Исуса Христа, које даде Њему Бог, да покаже слугама својим шта ће скоро бити, и показа, пославши по анђелу свом слузи свом Јовану,

Otkrivenje Isusa Hrista koje njemu dade Bog.Bog je Svedrzitelj,a Isus je njegov sin i to je sve.Ne zaboravi da su Eseni bili sekta u okviru jevrejske grupacije,a Isus je potekao iz esenske zajednice.

Sta Bog kaze: Isaija 42, 1. Ево слуге мог, кога подупирем, изабраника мог, који је мио души мојој; метнућу Дух свој на Њега, суд народима јављаће.

Sta Isus kaze: Luka 4 18. Дух је Господњи на мени; зато ме помаза да јавим јеванђеље сиромасима; посла ме да исцелим скрушене у срцу; да проповедим заробљенима да ће се отпустити, и слепима да ће прогледати; да отпустим сужње;

Sta pise na pocetku Otkrivenja: 1. Откривење Исуса Христа, које даде Њему Бог, да покаже слугама својим шта ће скоро бити, и показа, пославши по анђелу свом слузи свом Јовану,

Otkrivenje Isusa Hrista koje njemu dade Bog.Bog je Svedrzitelj,a Isus je njegov sin i to je sve.Ne zaboravi da su Eseni bili sekta u okviru jevrejske grupacije,a Isus je potekao iz esenske zajednice.

Sta Bog kaze: Isaija 42, 1. Ево слуге мог, кога подупирем, изабраника мог, који је мио души мојој; метнућу Дух свој на Њега, суд народима јављаће.

Sta Isus kaze: Luka 4 18. Дух је Господњи на мени; зато ме помаза да јавим јеванђеље сиромасима; посла ме да исцелим скрушене у срцу; да проповедим заробљенима да ће се отпустити, и слепима да ће прогледати; да отпустим сужње;

da ....

Naravno da jeste. U pitanju je proročanstvo o Isusu Hristu.
Imaš tvrdnju!
Kažeš - JE!

Dokaži - potvrdi svoju tvrdnju
jasnim Biblijskim stihovima
u kojima se jasno vidi
da je Gospodin Isus nazvan:

Savjetnik divni,
Bog silni,
Otac vječni,
Knez mironosni.

Koji su to stihovi u NZ?

- - - - - - - - - -

Sad če da vam objasni da to zapravo nije proročanstvo.. :lol:

Dokaži stihovima iz NZ -
da je to proročanstvo
koje se je obistinilo!

Gdje piše u NZ:

Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni.

Ne, piramida je individualac a pokupio je od svih po nesto :lol:
:
Ja nisam u niti jednoj C,
ali to ne znači da sam:
pokupio je od svih po nesto
Ono što ja kupim je SAMO iz Biblije,
a ne iz neke zajednice, Crkve, Skupštine...

Koji stihovi jasno kažu da se je to u NZ
ostvarilo?

- - - - - - - - - -

Jeste, odavno :D Odnosi se na Isusa
Dokaži stihovima iz NZ.

Gdje to piše u NZ?

Imaš tvrdnju!
Kažeš - JE!

Dokaži - potvrdi svoju tvrdnju
jasnim Biblijskim stihovima
u kojima se jasno vidi
da je Gospodin Isus nazvan:

Savjetnik divni,
Bog silni,
Otac vječni,
Knez mironosni.

Koji su to stihovi u NZ?

- - - - - - - - - -

Dokaži stihovima iz NZ -
da je to proročanstvo
koje se je obistinilo!

Gdje piše u NZ:

a vi cekate da se rodi bog silni....ma nema vise reprize..:p

Ja nisam u niti jednoj C,
ali to ne znači da sam:

Ono što ja kupim je SAMO iz Biblije,
a ne iz neke zajednice, Crkve, Skupštine...

Koji stihovi jasno kažu da se je to u NZ
ostvarilo?

- - - - - - - - - -

Dokaži stihovima iz NZ.

Gdje to piše u NZ?
Dobro izvini ok pokupio si iz Biblije :)

i ja isto :)

- - - - - - - - - -

zar nisam ispisala stihove???

evo ponovo to je Isaija 9:6

6 Jer rodilo nam se dijete, sina smo dobili, kojem će vlast kneževska biti na ramenu. Ime će mu biti Savjetnik Divni, Bog Moćni, Otac Vječni, Knez Mira.

Kao sto napisah to je prorocanski za Bozjeg Sina Isusa Hrista...

A te titule znace ovo

Savjetnik Divni

(Izaija 11:2) Na njemu će duh Jehovin počivati, duh mudrosti i razboritosti, duh savjeta i snage, duh znanja i straha Jehovina.
(Zaharija 6:13) On će sagraditi hram Jehovin, i njega će čast krasiti. Sjedit će i vladati na prijestolju svojemu i bit će svećenik na prijestolju svojemu, i među obje službe sklad će vladati.
(Matej 7:28) A kad je Isus završio svoj govor, narod je bio zadivljen njegovim učenjem,
(Matej 12:42) Kraljica juga ustat će na sudu s ovim naraštajem i osudit će ga, jer je došla s kraja zemlje čuti mudrost Salamunovu, a, evo, ovdje je netko veći od Salamuna.

Bog Moćni,
(Psalam 45:3) Pripaši uz bok mač svoj, junače silni, čast svoju i krasotu svoju!
(Ivan 1:18) Nijedan čovjek nikada nije vidio Boga. Jedinorođeni bog koji je Ocu najbliži, on ga je obznanio.

Otac Večni
1. Korinćanima 15:22) Jer kao što u Adamu svi umiru, tako će i u Kristu svi oživjeti.
(Hebrejima 9:12) i jednom zauvijek ušao u sveto mjesto, ali ne s krvlju jaraca i junaca, nego sa svojom krvlju, i tako nam pribavio vječno izbavljenje.
(Otkrivenje 1:18) i živ sam. Bio sam mrtav, ali, evo, živim u svu vječnost i imam ključeve smrti i groba.

Knez Mira
(Izaija 32:18) Narod će moj živjeti u prebivalištima mirnim, u obitavalištima sigurnim, u počivalištima gdje ih nitko neće uznemiravati.
(Ivan 14:27) Mir vam ostavljam, mir svoj dajem vam. Ja vam ga ne dajem onako kako ga svijet daje. Neka se ne uznemiruje srce vaše i neka se ne boji!

Hristova hiljadugodisnja valdavina
Otkrivenje 20
4 I vidio sam prijestolja. Onima što su sjeli na njih dano je da sude. Vidio sam duše onih koji su pogubljeni zato što su svjedočili za Isusa i zato što su govorili o Bogu, onih koji se nisu poklonili zvijeri ni liku njezinu i koji nisu primili žig na čelo ni na ruku.
I oživjeli su i kraljevali s Hristom hiljadu godina.
5 (Ostali mrtvi nisu oživjeli dok se nije navršilo tisuću godina.) To je prvo uskrsnuće.
6 Sretan je i svet svatko tko ima udio u prvom uskrsnuću.
Nad njima druga smrt nema vlasti, nego će biti svećenici Božji i Hristovi i kraljevat će s Hristom hiljau godina.

evo ponovo to je Isaija 9:6

6 Jer rodilo nam se dijete, sina smo dobili, kojem će vlast kneževska biti na ramenu. Ime će mu biti Savjetnik Divni, Bog Moćni, Otac Vječni, Knez Mira.

Kao sto napisah to je prorocanski za Bozjeg Sina Isusa Hrista...

A te titule znace ovo

Savjetnik Divni

(Izaija 11:2) Na njemu će duh Jehovin počivati, duh mudrosti i razboritosti, duh savjeta i snage, duh znanja i straha Jehovina.
(Zaharija 6:13) On će sagraditi hram Jehovin, i njega će čast krasiti. Sjedit će i vladati na prijestolju svojemu i bit će svećenik na prijestolju svojemu, i među obje službe sklad će vladati.
(Matej 7:28) A kad je Isus završio svoj govor, narod je bio zadivljen njegovim učenjem,
(Matej 12:42) Kraljica juga ustat će na sudu s ovim naraštajem i osudit će ga, jer je došla s kraja zemlje čuti mudrost Salamunovu, a, evo, ovdje je netko veći od Salamuna.

Bog Moćni,
(Psalam 45:3) Pripaši uz bok mač svoj, junače silni, čast svoju i krasotu svoju!
(Ivan 1:18) Nijedan čovjek nikada nije vidio Boga. Jedinorođeni bog koji je Ocu najbliži, on ga je obznanio.

Otac Večni
1. Korinćanima 15:22) Jer kao što u Adamu svi umiru, tako će i u Kristu svi oživjeti.
(Hebrejima 9:12) i jednom zauvijek ušao u sveto mjesto, ali ne s krvlju jaraca i junaca, nego sa svojom krvlju, i tako nam pribavio vječno izbavljenje.
(Otkrivenje 1:18) i živ sam. Bio sam mrtav, ali, evo, živim u svu vječnost i imam ključeve smrti i groba.

Knez Mira
(Izaija 32:18) Narod će moj živjeti u prebivalištima mirnim, u obitavalištima sigurnim, u počivalištima gdje ih nitko neće uznemiravati.
(Ivan 14:27) Mir vam ostavljam, mir svoj dajem vam. Ja vam ga ne dajem onako kako ga svijet daje. Neka se ne uznemiruje srce vaše i neka se ne boji!

Hristova hiljadugodisnja valdavina
Otkrivenje 20
4 I vidio sam prijestolja. Onima što su sjeli na njih dano je da sude. Vidio sam duše onih koji su pogubljeni zato što su svjedočili za Isusa i zato što su govorili o Bogu, onih koji se nisu poklonili zvijeri ni liku njezinu i koji nisu primili žig na čelo ni na ruku.
I oživjeli su i kraljevali s Hristom hiljadu godina.
5 (Ostali mrtvi nisu oživjeli dok se nije navršilo tisuću godina.) To je prvo uskrsnuće.
6 Sretan je i svet svatko tko ima udio u prvom uskrsnuću.
Nad njima druga smrt nema vlasti, nego će biti svećenici Božji i Hristovi i kraljevat će s Hristom hiljau godina.

Da li se TO proročanstvo ZA Isusa - OBISTINILO?

Ako je - koji su to stihovi u NZ koji to potvrđuju?

Gdje u NZ piše za Isusa,
ili da je sam Isus reko za se:

Savjetnik Divni,
Bog Moćni,
Otac Vječni,
Knez Mira.

PIRAMIDO ako se to prorocanstvo nije obestinilo da li je onda lazni prorok govorio o Isusu Hristu?

Da li onda Isus Hrist ipak nema veze sa SPASAVANJEM i nije SPASITELJ?
Ne miješaj Spasiteljstvo!
Skoncentriraj se na temu!

Da li se TO proročanstvo ZA Isusa - OBISTINILO?

Gdje u NZ piše za Isusa,

Savjetnik Divni,
Bog Moćni,
Otac Vječni,
Knez Mira.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAH.

Zar to prorocanstvo nije govorilo o Isusu? Pitam te DA ili NE?

Vi tvrdite da on nije bog, ali ostali HRISCANI tvrde da jeste. Svima se ovo obestinilo a vama nije. Po tome se zakljucuje da ste Izaiju proglasili LAZNIM PROROKOM.

Jel bi on lagao za Isusa? Vidis da je i on govorio da ce Isus biti bog mocni, otac vecni. Samo ti i oni tvoji to ne razumete.

Zar bog nije rekao Jevrejima da ce lazne proroke prepoznati po tome ako kazu nesto u bozije ime a ne obistini se?

Znaci imas dve opcije. Da kazes da je Izaija LAZNI PROROK ili da je Isus bog. :bye:

HAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAH.

Zar to prorocanstvo nije govorilo o Isusu? Pitam te DA ili NE?

Vi tvrdite da on nije bog, ali ostali HRISCANI tvrde da jeste. Svima se ovo obestinilo a vama nije. Po tome se zakljucuje da ste Izaiju proglasili LAZNIM PROROKOM.

Jel bi on lagao za Isusa? Vidis da je i on govorio da ce Isus biti bog mocni, otac vecni. Samo ti i oni tvoji to ne razumete.

Zar bog nije rekao Jevrejima da ce lazne proroke prepoznati po tome ako kazu nesto u bozije ime a ne obistini se?

Znaci imas dve opcije. Da kazes da je Izaija LAZNI PROROK ili da je Isus bog. :bye:

Proročansto je za Gospodina Isusa.
ALI - ima jedna CAKA!

Da li ti možeš odgovoriti ili NE?
Očito je - NE MOŽEŠ!

ILI?

Gdje u NZ piše za Isusa,

Savjetnik Divni,
Bog Moćni,
Otac Vječni,
Knez Mira.

Daj stihove da potvrdiš gornje upotrebljene riječi!
Molim te.

Back