Iza digitalne zavese - ceo svet je pozorište

Živimo u gardu, stisnutih ruku, spremni za odbranu, za borbu.
Davanje poklona je vežba koja nam postepeno otvara ruke.
Samo otvorene i raširene ruke mogu primiti poklon.

Na sceni smo osvetljeni reflektorima, živimo na svetlu.
Dok smo na sceni svako može videti našu senku, i optuživati nas zbog nje.
Posmatrači i kritizeri nemaju senku zato što oni žive u tami.

Živimo u gardu, stisnutih ruku, spremni za odbranu, za borbu.
Davanje poklona je vežba koja nam postepeno otvara ruke.
Samo otvorene i raširene ruke mogu primiti poklon.

Na sceni smo osvetljeni reflektorima, živimo na svetlu.
Dok smo na sceni svako može videti našu senku, i optuživati nas zbog nje.
Posmatrači i kritizeri nemaju senku zato što oni žive u tami.
Neka mi neko kaže zašto se uvek istopim od miline kad god pročitam napisano mog
prijatelja Hakima? I zašto mi nedostaje njegovo napisano kada ga duže nema?
Grlim!
:vzagrljaj::heart2:

Hvala ti :cvet:
Hakim nije dobrodosao, na pdf filozofija naročito, kažu - zato što pise suptilno.

Anestezija je omiljena metoda koju upotrebljavaju - uvođenje u indukovanu komu, u san bez bola ali i bez snova.

Ma koliko moćna bila, anestezija nikada nikoga nije izlečila.

Potrebno je izneti stvari i ljude na svetlo, na pozornicu, i pogledati senku koju stvaraju.

Poslednja izmena:
Hakim nije dobrodosao, na pdf filozofija naročito, kažu - zato što pise suptilno.

Anestezija je omiljena metoda koju upotrebljavaju - uvođenje u indukovanu komu, u san bez bola ali i bez snova.

Potrebno je izneti stvari i ljude na svetlo, na pozornicu, i pogledati senku koju stvaraju.
Izgleda, prijatelju, da si ti prevelik umetnik za naše filosofe. Mislila sam da oni sa veeeelikim srcem mogu da oplemene sve oko sebe.....Čak - da treba da oplemene...
Ustvari - da moraju... Izgleda da nešto ne shvatam dobro...
A šta upotrebljavaju? Pentothal Sodium? Odličan anestetik! Neki koriste anestetike i kod hipnoze...
Grlim te i ne dam da te hipnotišu...
ljub

Ne deluje anestezija na mene, to sam preležao ;)

Da li je anestezija sredstvo za ostvarenje ciljeva ili je anestezija cilj?
Da li je pravednost sredstvo za ostvarenje ciljeva ili je pravednost cilj?
Da li je bog sredstvo za ostvarenje ciljeva ili je bog cilj?

Ko zna odgovore na naizgled jednostavna pitanja, taj ne (p)luta.
Većina se ne usuđuje da ova pitanja postavi sebi, a ipak olako prihvataju upravljanje i vlast.

Suptilno? Naprotiv, od ovoga ne može jasnije.

I tu su, samo u prethodnom postu, napisani naslovi i uvodna pitanja za najmanje tri forumske teme,
ali ce, koliko citam, mnoge dobre teme ostati na cekanju do daljeg.
Teme, ali i odgovori na tvoja ozbiljna pitanja su na "stand by"-u... U američkom biznis jeziku postoji izraz "outstanding", što označava nekakvo lebdeće stanje, posao, ili problem koji je lebdeći, koji je na čekanju, koji se još ne rešava... Tako da ti ostajem dužna odgovore, ali ti zato šaljem jedan huge hug
:vzagrljaj: :heart2:

Ne deluje anestezija na mene, to sam preležao ;)

Da li je anestezija sredstvo za ostvarenje ciljeva ili je anestezija cilj?
Da li je pravednost sredstvo za ostvarenje ciljeva ili je pravednost cilj?
Da li je bog sredstvo za ostvarenje ciljeva ili je bog cilj?

Ko zna odgovore na naizgled jednostavna pitanja, taj ne (p)luta.
Većina se ne usuđuje da ova pitanja postavi sebi, a ipak olako prihvataju upravljanje i vlast.

Suptilno? Naprotiv, od ovoga ne može jasnije.
što je za tebe pravednost za drugog možda nije
zato i izbijaju velike rasprave pa čak i ratovi i to sve u ime neke njihove pravde
svaka strana za sebe misli da je u pravi i da je pravda baš na njegovoj strani.
Vidiš ja nemam dilemu te vrste kako si ti postavio pitanje
Da li je Bog sredstvo za ostvarenje ciljeva ili je Bog cilj

Niti mi je Bog sredstvo za ostvarivanje ciljeva, ciljeve ostvaruj sam a nije mi ni Bog cilj već mir, ljubav, odanost, razumevanje, cilj mi je da budem što bolji prvenstveno čovek a onda i vernik. Mislim da je to dovoljno

A tračaranje ko šta kako na nekom drugom pdf-u ..... pusti to ..... ne priliči jednom filozofu tvog kalibra takva pisanja a i to ostavi za tamo gde se to dešava :)

Krenula si, ničim izazvana, sa zamenom teza, i nastavljas da guras u pogresnom smeru.
Trač je reč nemačkog porekla koja označava ogovaranje, olajavanje, klevetanje, pa i brbljanje.
https://sh.wikipedia.org/wiki/Trač
Ovde ne ogovaram, ne olajavam, ne klevecem i ne brbljam.
Ako ti ne primecujes da se na forumu ne bavim tracarenjem nego da se borim protiv njega, onda nisi bolja od onih koji tracarenje smatraju vrlinom, a borbu protiv njega sankcionisu.
Ovo je forum, agora, mesto gde se ljudi koji imaju sta da kazu i ljudi koji zele da cuju sastaju uz obostranu korist.
Ovo nije i ne sme biti trač partija.
Za forum, a protiv nenormalnog, se ovde borim.
Razume se, nemam administratorska ovlascenja, za sada, pa koristim jedino sto imam - rec.
Dakle reč, a ne trač.

što je za tebe pravednost za drugog možda nije
zato i izbijaju velike rasprave pa čak i ratovi i to sve u ime neke njihove pravde
svaka strana za sebe misli da je u pravi i da je pravda baš na njegovoj strani.
Vidiš ja nemam dilemu te vrste kako si ti postavio pitanje
Da li je Bog sredstvo za ostvarenje ciljeva ili je Bog cilj

Niti mi je Bog sredstvo za ostvarivanje ciljeva, ciljeve ostvaruj sam a nije mi ni Bog cilj već mir, ljubav, odanost, razumevanje, cilj mi je da budem što bolji prvenstveno čovek a onda i vernik. Mislim da je to dovoljno

A tračaranje ko šta kako na nekom drugom pdf-u ..... pusti to ..... ne priliči jednom filozofu tvog kalibra takva pisanja a i to ostavi za tamo gde se to dešava :)
Ako pdf psihologija i filozofija nije pravo mesto za postavljanje pitanja, razmišljanje, suprostavljanje stavova - gde je?
I od kada se to naziva tračarenjem?
I kako to da moderatori mogu tako olako da etiketiraju korisnike, zar za njih ne važi osnovno pravilo - da poštuju druge?

Krenula si, ničim izazvana, sa zamenom teza, i nastavljas da guras u pogresnom smeru.
Trač je reč nemačkog porekla koja označava ogovaranje, olajavanje, klevetanje, pa i brbljanje.
https://sh.wikipedia.org/wiki/Trač
Ovde ne ogovaram, ne olajavam, ne klevecem i ne brbljam.
Ako ti ne primecujes da se na forumu ne bavim tracarenjem nego da se borim protiv njega, onda nisi bolja od onih koji tracarenje smatraju vrlinom, a borbu protiv njega sankcionisu.
Ovo je forum, agora, mesto gde se ljudi koji imaju sta da kazu i ljudi koji zele da cuju sastaju uz obostranu korist.
Ovo nije i ne sme biti trač partija.
Za forum, a protiv nenormalnog, se ovde borim.
Razume se, nemam administratorska ovlascenja, za sada, pa koristim jedino sto imam - rec.
Dakle reč, a ne trač.
Dobri sagovornici su uvek dobrodošli a iskreno i oni malo manji, jedino nekulturu ne podnosim i potrebu korisnika za uvredljivim postom.
Da naglasim da ovo napisano je uopšteno a ne lično da nebi slučajno neko zloupotrebio moje napisane rečenice.
Tračanje kako si izvukao definiciju je i brbljanje a ja eto baš tako shvatih i napravih na neki način temu sa pitanjem od toga na osnovu tvoje izjave

Ovo nije pdf filozofija i nećemo ovde pisati o tome. Ako postoji nešto čime nisi zadovoljan uvek se možeš obratiti moderatorima, supermoderatorima ....
Mada ko će svima ugoditi, uvek će se naći neko ko će sebe smatrati obespravljenim ali rekoh ova tema nije za to i nećemo na ovaj način pisati na ovoj temi :)
p.s. brbljanje uopšte nije uvredljiva reč ili ćemo sada svaku reč razvlačiti u sitna crevca da li se time vredjaju nečija osećanja ili ne?

Poslednja izmena:
Ako pdf psihologija i filozofija nije pravo mesto za postavljanje pitanja, razmišljanje, suprostavljanje stavova - gde je?
I od kada se to naziva tračarenjem?
I kako to da moderatori mogu tako olako da etiketiraju korisnike, zar za njih ne važi osnovno pravilo - da poštuju druge?
Ovde me ne zanima šta je pdf filozofija već pdf psihologija.
Imam li ja prava po tebi na svoje mišljenje?
Ja ne smem misliti da su nečije neke izjave po meni trač?
Nemam prava na slobodu govora?
Tebi je to vredjanje?
Imam li ja prava da učestvujem u razgovoru dajem neko svoje lično mišljenje ili trebam samo da sedim isčitavam drugi šta pišu, brišem, editujem i kažnjavam?

Moderan čovek je učesnik u globalnom orvelijanskom eksperimentu.
Svaki metar gradskog prostora je pokriven nečijim kamerama, prodavnice banke parkovi pošte, u svakom autobusu ih ima bar četiri, ako ne računamo one u validatorima.
Ne znamo ko snima, ko montira, ko po službenoj dužnosti pregleda snimke, ni ko ih iz ličnih razloga gleda.
Znamo da smo posmatrani i snimani, ali smo i uspavani i ne pružamo otpor.
Pa kad smo već na sceni, osmehujmo se. A osmeh kao osmeh, dobronameran će ga prihvatiti i osmehnuti se,
a zlonameran ili uplašen će prepoznati pretnju u iskeženim zubima.
Svakome po zasluzi.
Osmeh za sve :)
Lepoto, uloge su podeljene! Predstava traje... Posmatrača ima raznoraznih... Uvek smo posmatrani. Usamljeni vozači u kolima na semaforima često zaborave na kamere okolni svet koji ih posmatra, pa kopaju po nosevima, uživajući u "blagu" koje su iskopali... Kamere i to snimaju, kao i oči okolnih posmatrača...

Neko dobro glumi svoj lik, neko je pacer.. Ali - ima i onih koji igraju negativne uloge... svako prema ličnim afinitetima, jer mora i te likove neko da glumi :lol: Mrgud je dobro igrao Šicera. Moja deca su ga mrzela, ja sam se smejala i volela odličnu glumu svog starijeg prijatelja...

Jedan iz plejade velikih glumaca prošlog veka, Milivoje Živanović, je bio prvi inostrani glumac koji je u Moskvi davne 1966. godine dobio nagradu "Medalja Stanislavski" za ulogu Jegora Buličova (Gogolj) koga je maestralno odigrao na daskama Hudožestvenog teatra. Stanislavski, teatrolog, glumac, režiser, inovator i estetičar u scenskom nastupu, osnivač magičnog Hudožestvenog teatra 1898. godine, razvio je "Sistem Stanislavskog" koji se fokusira na razvoju realnih karaktera na sceni. Po tom sistemu, glumci se savetuju da koriste "emocionalnu memoriju", da bi na prirodan način prikazalli emocije lika koga glume. Da bi ovo postigli, glumci treba da se sete momenta iz sopstvenog života kada su osećali traženu emociju i da je ponovo prožive u svojoj ulozi, da bi gluma delovala realnije. Korišćenjem sistema, glumac duboko analizira motivacije uloge koju igra. Mora da pronađe "cilj" za svaku pojedinačnu scenu, kao i "super cilj" za celu predstavu. Da bi se sve ovo postiglo, treba koristiti "Magično oko" Stanislavskog, tako da glumci treba stalno sebi da postavljaju pitanja "šta bi bilo kada bih se ja našao u istoj situaciji kao i osoba koju glumim?"
Lako je profesionalnom glumcu da glumi na sceni... kada siđe sa dasaka, nastavlja da glumi običan život, često bez "magičnog oka" i "super cilja". Jer, iako "sistem Stanislavskog" može svako da koristi - koristeći zahtevanu emocionalnu memoriju (da li sam već bio takav?), dobar glumac je samo onaj koji je već "bio takav", bio on loš, ili dobar - onda - nekad...

Okruženi smo kamerama, glumcima sa lepezom talenata, ljudima koji svesni, ili nesvesni da su posmatrani, snimani, glume, ili glumataju uloge dobrih i loših momaka, ulogice svoje, ali i tuđe, statiraju, ili samo posmatraju svoje živote, životiće, koristeći "emocionalnu memoriju" ne pitajući se kakvi su bili "onda - nekad", još manje šta je "super cilj" njihovog života...potpuno nesvesni "magičnog oka" - ne Stanislavskog, već - paukove mreže u koju smo upleteni..

Grlim te, prijatelju i svakog ko to želi da bude
:vzagrljaj::heart2:

Poslednja izmena:
Dobri sagovornici su uvek dobrodošli a iskreno i oni malo manji, jedino nekulturu ne podnosim i potrebu korisnika za uvredljivim postom.
Da naglasim da ovo napisano je uopšteno a ne lično da nebi slučajno neko zloupotrebio moje napisane rečenice.
Tračanje kako si izvukao definiciju je i brbljanje a ja eto baš tako shvatih i napravih na neki način temu sa pitanjem od toga na osnovu tvoje izjave
Muzika umesto tračanja i brbljanja

Poslednja izmena:
Čovek je stvoren od zemaljskog praha i daha, duha. Sve na svetu je stvoreno od reči, osim čoveka.
Dakle, ne od brbljanja, nego od reči.
Brbljanje, koje neki rado koriste, stvara pometnju, haos, sukobe, i obesmišljava i narušava stvaranje koje traje.
Ko ne može da pronađe svoje reči uvek ih moze potražiti u tuđim rečima, i u njima naći dobar početak.
Početak izlaska iz brbljanja u sopstvenoj glavi, i stvaranja kakve-takve uređenosti. Jer, onaj ko u svojoj glavi ima samo brbljanje, to prepoznaje u svemu sto vidi.

Platon je napisao da moramo znati sve da bismo znali bilo šta, a ne obrnuto.
Od dubine znanja o svemu, dakle od dubine svesti, zavisi šta ćemo videti i razumeti o pojedinačnom delu ili reči.
Brbljivcu su, sasvim sigurno, i Platonove reči brbljanje - ali to ne govori nista o Platonu.

Čovek je stvoren od zemaljskog praha i daha, duha. Sve na svetu je stvoreno od reči, osim čoveka.
Dakle, ne od brbljanja, nego od reči.
Brbljanje, koje neki rado koriste, stvara pometnju, haos, sukobe, i obesmišljava i narušava stvaranje koje traje.
Ko ne može da pronađe svoje reči uvek ih moze potražiti u tuđim rečima, i u njima naći dobar početak.
Početak izlaska iz brbljanja u sopstvenoj glavi, i stvaranja kakve-takve uređenosti. Jer, onaj ko u svojoj glavi ima samo brbljanje, to prepoznaje u svemu sto vidi.

Platon je napisao da moramo znati sve da bismo znali bilo šta, a ne obrnuto.
Od dubine znanja o svemu, dakle od dubine svesti, zavisi šta ćemo videti i razumeti o pojedinačnom delu ili reči.
Brbljivcu su, sasvim sigurno, i Platonove reči brbljanje - ali to ne govori nista o Platonu.
Ove tvoje mudrolije, ovo danas napisano mi je već odredilo da je ovaj dan vredan življenja! Moje razumevanje ide dotle da dišem istim zapetama, tačkama i novim redovima tvoje savršene pismenosti i poruke...
:vzagrljaj: :heart2:

Back