Iz ugla jedne Begiš devojke (copy paste)

Ти да али велика већина данашњих родитеља, на жалост, не.
Ја радим на факултету. Гледам студенте свакодневно.
Пази, то су деца која иду у школу, уче, а немају елементарну културу.

Верујем.

Јако ми је стало да се понашају тако да нико не може да каже ружну реч.

Верујем.

Јако ми је стало да се понашају тако да нико не може да каже ружну реч.

tebi je stalo, ali dal je njima.

- - - - - - - - - -

ne mislim na spavanje do podne i te gluposti, nego generalno. meni je stalo samo ako mi posao zavisi, za drugo sta me boli patka. jedino stro sam zadrzala spoljne manire.

Imam 27 godina - Sasvim u redu, onako baš godine po meri, dobar početak
Samostalna sam - To treba dokazati. Onako baš samostalna? 100% izdržavaš sebe? Pretpostavljam da pričamo o materijalnoj samostalnosti i samostalnosti u smislu da nisi lice s invaliditetom kome treba pomoć? Ono plaćaš svoj stan hranu, ne dobijaš mast i kobasice od tetke iz Srpske Crnje? Umeš da zavrneš sijalicu i okačiš zavesu na garnišnu? Da, da, da, da. Okej to je, u globalu samostalnost.
Pametna - Pamet je relativna čak i za Ajnštajna. Al ajde. Uglavnom niko ne pomisli za sebe da je glup. Ružan, debeo, dosadan, mutav, netalentovan, aljkav.... - da. Glup? Svašta.
Atraktivna - Vrlo moguće. Pa i debeloguza Kim Kardašijan i Adel koja je debela baš svuda i anoreksična riba iz nekog članka su atrakcija. Mnogo toga je atraktivno. Verujem ti.
Nemam problema da privučem mušku pažnju - Ako imaš dve sise ili bar dve bradavice, jednu vaginu i makar još jednu bilo kakvo polno obeležje koje govori da si žensko, sasvim izvesno nemaš. A i ne mora, pa ni trandže a veruj mi ni gojazni perverzni muškarci sa dlakavim leđima nemaju problem da privuku mušku pažnju.
Sama sam zato što odbijam da sa partnerom gledam filmove koje ne volim i slušam muziku od koje mi se diže kosa na glavi. - Dobro. Još nisam upoznao muškarca, a upoznao sam mnoge vrlo intimno, koji vezuje devojku da gledaju Ramba. I koji tera devojku da sipa rakiju u grlo uz Južni vetar. Znači ne brini, nećeš biti mučena na taj način. Pre će on jadan umreti od Adama Sendlera, Dru Barimor, Lejdi Gage, Sie i sličnih.
... pitam: „Koji prašak koristi tvoja mama?” - Stvarno? Ono baš stvarno? I ako koristi(m) Arijel koji ja kupujem za 1600 dinara za 9 kila na akciji u Disu, kakvu ćeš onda psihoanalitičnu teoriju zaključiti? Mene je ovo pitanje i na papiru, a kamoli na dejtu dovelo da te odvezem prvim taksijem na ulaz Laze Lazarević.
Sama sam zato što ne mogu da klimnem glavom kada muškarac kaže: „Ti ćeš da me čekaš kod kuće sa spremljenim ručkom, a ja ću poslije posla da gledam fudbal i pijem pivo.” - Barene viršle i kečap nisu ručak. Tvrde makarone i zdenka nisu ručak. Uostalom šta radiš tokom 9 sati dok sam na poslu i 2 sata dok traje finale Lige šampiona ne zanima me. Ceo tvoj teret je 240 sekundi otiranja mog penisa o zidove tvoje vagine. Ne sviđa ti se? Stay singe, bi.tch!
Zato što izađem na prvi sastanak, a on počne da nabraja imovinu koju posjeduje kao da radim u Poreskoj upravi. - Jel živiš sam? Jel voziš? Jel radiš? A šta? A koliko zarađuješ? A živiš sa matorima? Pa kaće da umru, ono jel ima hroničnih bolesti u familiji? Nabrajam da te poštedim rođenog blama.
Zato što mi postavi pitanje: „Da li znaš da kuvaš?” - Stvarno, ono, baš. Pa ni Beograđanin iz Babinog potoka ili Bosanske dubice to ne bi pitao, kamoli Beograđanin iz Krnjače, kakav ti prili uz lik i karakter.
„Da li znaš da zaradiš novac kako bih ja imala šta da skuvam?”. - Ne. Ono, baš sam planirao da gajimo 2 sina od 90 evra mesečno koje dobiješ za pisanje bloga.
Zato što smo izašli na piće prvi put. Poziva konobara i odlazi do toaleta. Konobar donosi račun, ja plaćam. Izašli smo na piće drugi put. Konobar donosi račun, on je ispred telefonira. Ja plaćam, drugi put. Treći put stiže račun. Gledamo se. To je bio i posljednji put kada sam izašla sa njim. - Izvini. Sad sam baš skenjan što mi se prvi put pripišalo, a drugi put me zvala keva, ona koja mi ne kupuje prašak za veš, iz bolnice. Pošto da bih zadovoljio tvoju ravnopravnost trebalo je moje pivo od 100 RSD i tvoj Kurčito od 699 RSD da podelim na po 399,5 RSD. Ima i da Jorgovanka vrati 50 para, radi tebe.

Zato ćeš ostati sama. Zadugo. Dugo, dugo. Recimo do smri. Ne lepe.

IZ UGLA JEDNE BEOGRAĐANKE: Evo zašto nemam dečka već dvije godine
Živim u Beogradu, imam 27 godina, samostalna sam, pametna, atraktivna i u skladu sa najnovijim trendom „singl”. Zahvaljujući dobrim genima mojih roditelja nemam problema da privučem mušku pažnju, ali nakon samo par „dejtova” izgubim interesovanje za njih.

Svi iz mog okruženja, uključujući naravno i moje roditelje mi govore da su mi očekivanja prevelika i kako bih trebala da spustim kriterijume. Ja se na slažem sa njima. Moja „šolja čaja” je tamo negde i ja ću tačno na vreme stići do nje, a do tada, hajde da razrešimo misteriju: „Zašto sam singl?”

Sama sam zato što odbijam da sa partnerom gledam filmove koje ne volim i slušam muziku od koje mi se diže kosa na glavi.

Zato što mi je jezik duži od pameti pa na prvom sastanku pitam:
„Koji prašak koristi tvoja mama?”
Začuđeno mi odgovara:
„Kako znaš da mi mama pere stvari?”
Prećutno odmahujem rukom i prelazim na dugu temu dok mu nečujno u sebi odgovaram:
„Tako što mi miris tvoje majce štipa oči i tako što je opeglana kao da si je upavo skinuo sa vešalice iz ekskluzivnog butika.”

Sama sam zato što ne mogu da klimnem glavom kada muškarac kaže: „Ti ćeš da me čekaš kod kuće sa spremljenim ručkom, a ja ću posle posla da gledam fudbal i pijem pivo.”

Zato što mislim da je „Sonny” devojka sa kojom me vara. Jer, ni na kraj pameti mi ne bi bilo da bi „odrastao” čovek bio u stanju da igra igrice do pola noći.

Zato što nemam strpljena da sačekam tri meseca da „muškarac” skupi hrabrosti da me pozove na „dejt”.

Sama sam zato što mi kaže: „Zovem te sutra”, a onda se javi posle tri dana kao da sam ova dva provela u komi ili imala demenciju.

Zato što izađem na prvi sastanak, a on počne da nabraja imovinu koju poseduje kao da radim u Poreskoj upravi.

Zato što mi je drugarica kreativnija u smišljanju predloga zajedničkih aktivnosti, nego on. On iznova postavlja pitanje: „Smisli gde želiš da idemo.”
Smislila sam! Idem kući. Sama.

Zato što mi postavi pitanje: „Da li znaš da kuvaš?” Najradije bih prevrnula očima, ali ga ipak počastim šakom razočaranja pa kažem/slažem: „Ne znam, hoće li to biti problem?”
Kaže: „Neće.”
Izgleda da je i on slagao.

Zato što sam jednom na njegovo pitanje: „Da li znaš da kuvaš?” odgovorila: „Da li znaš da zaradiš novac kako bih ja imla šta da skuvam?”. Odgovor nisam dobila, ali nije ni on.

Zato što smo izašli na piće prvi put. Poziva konobara i odlazi do toaleta. Konobar donosi račun, ja plaćam. Izašli smo na piće drugi put. Konobar donosi račun, on je ispred telefonira. Ja plaćam, drugi put. Treći put stiže račun. Gledamo se. To je bio i poslednji put kada sam izašla sa njim.

Zato sam sama, ali ne zadugo!

(magazin.ba)

Glupost...

Meni je posebno zapao za oko ovaj deo teksta:

Zato što mi je drugarica kreativnija u smišljanju predloga zajedničkih aktivnosti, nego on. On iznova postavlja pitanje: „Smisli gde želiš da idemo.”
Smislila sam! Idem kući. Sama.

.

Znaci koja je to fora zenama da ako joj prepustis da bira gde cete da idete ispadas mekusac,mrtvo puvalo,nisi kreativan i nemas inicijativu a ako idete tamo gde on kaze a njoj se to mesto sasvim slucajno ne svidja (sto se cesto desava) onda si control freak,manipulator,potencijalni nasilnik i ko zna sta jos.Dakle smislite sta hocete.

postoji i nesto sto se zove dogovor, kompromis, srednje resenje prihvatljivo za oboje
zajednicko prikupljanje informacija o mestu gde ce se ici, to je pravo uzivanje i radost, deo opsteg dozivljaja :)
postovanje i samopostovanje

da li tebi neko drugi treba da kaze da li si mrtvo puvalo, mekusac, nisi kreativan, control freak, manipulator, nasilnik... ili znas ko si sta god neko tvrdio?

Poslednja izmena:
Meni je posebno zapao za oko ovaj deo teksta:

Znaci koja je to fora zenama da ako joj prepustis da bira gde cete da idete ispadas mekusac,mrtvo puvalo,nisi kreativan i nemas inicijativu a ako idete tamo gde on kaze a njoj se to mesto sasvim slucajno ne svidja (sto se cesto desava) onda si control freak,manipulator,potencijalni nasilnik i ko zna sta jos.Dakle smislite sta hocete.

To govore za momke koji im se bas i ne svidjaju, a kada zele da raskinu ili opravdaju razlaz napakovace mu sve i svasta.

Da je momak najpasivniji tip koji samo lezi u krevetu ako se zaljube to nikakav problem nece biti.;)

postoji i nesto sto se zove dogovor, kompromis, srednje resenje prihvatljivo za oboje
zajednicko prikupljanje informacija o mestu gde ce se ici, to je pravo uzivanje i radost, deo opsteg dozivljaja :)
postovanje i samopostovanje

da li tebi neko drugi treba da kaze da li si mrtvo puvalo, mekusac, nisi kreativan, control freak, manipulator, nasilnik... ili znas ko si sta god neko tvrdio?

Evo ja sam u potpunosti za ovo boldovano.
Samo sto je kod zena obicno ili - ili.Na tebi je da prokljuvis sta je njoj u glavi sta ona preferira,da ona odluci gde da idete ili da pusti tebe da odlucis.Neretko se desava da su ti oba izbora pogresna.

Ma znam ko sam i sta sam ja ali govorimo o drugim stvarima.

- - - - - - - - - -

Mislim o tme kakav utisak ostavljas na nekoga.

Evo ja sam u potpunosti za ovo boldovano.
Samo sto je kod zena obicno ili - ili.Na tebi je da prokljuvis sta je njoj u glavi sta ona preferira,da ona odluci gde da idete ili da pusti tebe da odlucis.Neretko se desava da su ti oba izbora pogresna.

Ma znam ko sam i sta sam ja ali govorimo o drugim stvarima.

- - - - - - - - - -

Mislim o tme kakav utisak ostavljas na nekoga.
Cesto pises zene su ovakve, onakve...
TI biras sa kim ces biti
nisu sve iste
ako ti ne valja jedna, trazi drugu sa kojom si kompatibilan
ocekivati da se drugi promeni ili menjati sebe do mere kada to vise skoro da nisi ti nikome nije donelo srecu

nemoguce da ni sa jednom nisi mogao da postignes dogovor, kompromis...
ako zaista ni sa jednom ne mozes, onda si mozda ti problem

zaludan je posao prepravljati bilo koga

Back