Владан
Buduća legenda
- Poruka
- 37.700
Променити назив установе у Скупштина Републике Београд..ИЗ БЕОГРАДА 119, А ИЗ МИЛАНОВЦА НИ ЈЕДАН
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Променити назив установе у Скупштина Републике Београд..ИЗ БЕОГРАДА 119, А ИЗ МИЛАНОВЦА НИ ЈЕДАН
Naravno.
Negde sam pročitala da grad Ljubljana ima zakon po kom nema novog doseljavanja ako se neko ne iseli. Ljubljana ima statičan broj stanovnika.
I sad bi neko od onih kojima je Beograd kriv za sve i svašta potegao kao argument da je ostatak Srbije ekonomski nerazvijen. To jeste tačno. Ali, kadrovi koji od 1945. godine dolaze u Beograd iz unutrašnjosti ništa i ne rade sa svojih pozicija moći za rodna mesta. Njihov domet je da sa sobom povedu rodbinu i da se zajedno udome u Beogradu.
Postali smo manjina u rodnom gradu.
саме општине, нарочито неке у војводини, морају бити реформисане, а неке можда чак и укинуте. у неким општинама током гласања се дешавала ненормална ситуација да нпр у свим местима и у самом центру тј главном месту општине води кандидат нпр снс, и победио је, а онда стигну гласови из неке здепи материне где живе неки ултра верски фанатици припадници неке мањине и победи кандидат дс, на тај начин се укида демократија, мањина влада већином. зато прво реформисати општине.

, pa nemaju svoje predstavnike ni u jednoj stranci koja je ušla u skupštinu.
Nikako da se jave forumaši iz ignorisanih gradova, da kažu šta su to zgrešili, pa nemaju svoje predstavnike ni u jednoj stranci koja je ušla u skupštinu.
Naravno.
Negde sam pročitala da grad Ljubljana ima zakon po kom nema novog doseljavanja ako se neko ne iseli. Ljubljana ima statičan broj stanovnika.
I sad bi neko od onih kojima je Beograd kriv za sve i svašta potegao kao argument da je ostatak Srbije ekonomski nerazvijen. To jeste tačno. Ali, kadrovi koji od 1945. godine dolaze u Beograd iz unutrašnjosti ništa i ne rade sa svojih pozicija moći za rodna mesta. Njihov domet je da sa sobom povedu rodbinu i da se zajedno udome u Beogradu.
Postali smo manjina u rodnom gradu.
U 24 sata kazu da je iz Beograda 111 poslanika... kako god, Beograd opet dominira
http://www.24sata.rs/vesti/aktuelno...nika-do-vecine-u-skupstini-srbije/42980.phtml
Ono sto me ne iznenadjuje, je stanje kod DS 32 Beoradjana od 67 i 11 od 19 za LDP. Neocekivano dobro rasporedjen je URS koji ima 5 Beogradjana od 16 poslanika. Nije tako losa ni koalicija SPS sa 15 od 44.
Ono cime jesam iznenadjen je raspored kod SNS, 32 od 73 (mogli su, za promenu, da pokrenu Srbiju a ne Beograd) i DSS sa 12 od 21 iz Beograda, skoro jedini sa preko 50% iz prestonice.
Mene zanima ..., šta su to zgrešili birači iz ove 94 Opštine u Srbiji, strankama koje su ušle u parlament,
da nemaju ni 1 predstavnika ...???
Konkretno - nisu nista, barem ovaj put. Ako cemo moralno da cenimo... tu bi mnogi vec imali putera na glavi. Sve dok publika bude dozvoljavala da postoji pojava opisana otprilike ovako "znas, onaj Mikin mali, sto je u Beogradu vec 5 godina, on ti je sada u onoj stranci, pa i u onom ministarstvu, on ce to da ti sredi"... do tada cemo da imamo (beskorisno) idolopoklonstvo unutrasnjosti prema prestonici.
Mi imamo stanje da svi gledaju da zauzmu pozicije moci i para - u Beogradu. 99% publike ne zanima da budu vlast u svom rodnom mestu.
I kako Beograd da se suprotstavi tome?

Konkretno - nisu nista, barem ovaj put. Ako cemo moralno da cenimo... tu bi mnogi vec imali putera na glavi. Sve dok publika bude dozvoljavala da postoji pojava opisana otprilike ovako "znas, onaj Mikin mali, sto je u Beogradu vec 5 godina, on ti je sada u onoj stranci, pa i u onom ministarstvu, on ce to da ti sredi"... do tada cemo da imamo (beskorisno) idolopoklonstvo unutrasnjosti prema prestonici.
Mi imamo stanje da svi gledaju da zauzmu pozicije moci i para - u Beogradu. 99% publike ne zanima da budu vlast u svom rodnom mestu.
I kako Beograd da se suprotstavi tome?
crnogorske, burazerske, bosanske, kosovarske i slične veze ..... tako funkcionišu u institucijama u glavnom gradu da to normalan čovek ne može da poveruje...., čak i kad vidi svojim očima ...,

Eto, vidis da moze i bez kazne
A imaju, nama tako omrazeni Ameri, pravilo da moras da budes rodjen u toj zemlji da bi bio predsednik.
Pa ako bi to pravilo, ne za predsednika drzave nego za poslanike i slicno, primenili kod nas - sistem bi lako bio ociscen. Ili prosto, na listi tek svaki 4. moze da bude iz Beograda i to je to.
Ali, za sve stranke sa sedistem u BG je bilo vaznije da prvo nakrkaju celo predsednistvo na narodnu grbacu (iliti... na poslanicku listu) a ostali... kako se snadju.
a jel ima neka stranka čije sedište nije u bg?

Pa mogao bi Palma da bude u Jagodini... i ceo spisak manjina je verujem tamo gde su... ali nisi za njih ni pitao.
Gde baš njega nađe, koji je toliko dao svojoj sredini?
Imamo mi malo i te problemčiće, što je nekima neophodan imunitet koji se dobija sa odeđenom funkcijom ...
Problem je u sledecem.Poslanici se biraju proporcionalnim a ne vecinskim sistemom,odnosno mi glasamo za partije a ne za konkretnog coveka,odnosno za ime i prezime.I sta se desava?Posto sve stranke imaju centrale,a spisak potencijalnih poslanika se pravi bas u centrali onda tu isplivavaju razne muljare,podguzne muve,karijeristi..i naravno posto su oni blizi centrali,odnosno zive u Bg sastav parlamenta je takav kakv je.Mozda bi bilo najbolje da se vrati vecinski sistem,ali meni se licno cini da u bliskoj buducnosti od toga nema nista.
osnovni posao ove vlade mora biti promena izbornog zakona...i jasno definisana pravila po kojima se u srbiji za najvece politicke funkcije mogu kandidovati samo ljudi rodjeni u srbiji...ili sa drzavljanstvom srbije od najmanje 25 godina...
У време краљевине сваки срез је бирао на директним изборима народног посланика,гласало се за име и презиме..... Рђав човек скоро да није могао ни да приђе скупштини, а данас се не зна ко је гори и већи нитков међу 250 товљеника у скупштини!
Србија има око 176 општина,шта би фалило да свака општина одабере свог посланика ? Шта би фалило да се гласа за име и презиме?
osnovni posao ove vlade mora biti promena izbornog zakona...i jasno definisana pravila po kojima se u srbiji za najvece politicke funkcije mogu kandidovati samo ljudi rodjeni u srbiji...ili sa drzavljanstvom srbije od najmanje 25 godina...
Ti si potpuno u pravu,
ali postavlja se pitanje, zašto ni jedna od stranaka koje su ušle u parlament, nije stavila na svoju listu ni jednog čoveka iz ovih 94 opštine u Srbiji?