Došlo stvarno zadnje vreme: da ja čitam intervju sa Dačom

u Kuriru

http://www.kurir-info.rs/clanak/politika/kurir-28-06-2008/nisam-izdajnik
...'
Odbrana Kosova oružjem u vladi sa DS neće biti moguća?
- To nije bilo moguće ni za vreme prošle vlade. Nadam se da su sve stranke izvukle pouke iz prošlosti...'
...'
Šta ćemo onda s Miloševićevim hapšenjem i revanšizmom prema SPS posle 5. oktobra?
- Miloševića je uhapsio ceo DOS. To su bolne i teške stvari, ali nema se s kim drugim sarađivati. Ako smo 2004. doneli odluku da sarađujemo s onima koji su u tome učestvovali, onda ne razumem zašto se ta pitanja ponovo postavljaju sada.
Ne menjamo odnos prema Miloševiću, naprotiv, a ne tražimo ni od DS da menja odnos prema Đinđiću....'
...'
U čemu se vaš SPS razlikuje od Miloševićevog?
- Pa, novo je vreme. Ovo je naš veliki povratak. Siguran sam da će SPS na sledećim izborima imati rezultat veći od 10 odsto. Ali, potrebno je da nam birači, članovi, građani veruju da ovo ne radimo da bismo trgovali svojim političkim funkcijama...'
...
'Da li su deo ovog pomirenja o kome pričate rehabilitacija Dragoljuba Milanovića, odnosno povratak Mire i Marka u Srbiju?
- Mi nismo trgovali ni porodicom Milošević, ni Milanovićem. Mislimo da bi to bilo sramotno za njih'
....'
Kako će Ivica Dačić kao budući ministar policije da hapsi preostalu trojicu haških optuženika, protiv čega je SPS?
- To pitanje će biti definisano na isti način kao kada smo podržavali Koštuničinu vladu.
Mi smo za saradnju s Tribunalom. Postoji Ustav i zakoni koji to regulišu. Znam da smo u delikatnoj poziciji,
ali ta saradnja mora da bude dvosmerna. Država bi trebalo da pomaže porodicama optuženih, naš interes je da dokažemo da oni koji treba da odgovaraju zbog komandne odgovornosti nisu za to krivi'...
...'Cinici kažu da bi kao ministar policije trebalo da uhapsite sebe zbog afere “kofer”?
- Mislim da zaista postaje degutantno da govorim o nečemu u čemu sam samo svedok i da su oni koji su namestili celu tu priču u zatvoru zato što su optuženi za učešće u “stečajnoj mafiji”....
...'
Šta kaže Mira Marković na to?
-
Razgovarao sam i sa porodicom Slobodana Miloševića pre više meseci, i to nekoliko puta.
Oni su mi rekli da ne treba da se borim da budem Miloševićev naslednik, nego predsednik stranke koja deluje u novim uslovima. Ali, stranke koja neće zaboraviti Miloševića i ono što je dobro uradio za Srbiju, a to je
Rezolucija 1244, Dejtonski sporazum, neke stvari koje se tiču nacionalnih i državnih interesa...
:???:

tkacio: