- Poruka
- 96.782
Verujem da ako je Taker Karlson ili Tramp u pitanju, tada bi ti bilo jako važno ko je šta rekao?Као да имате по 15 година, мајке ми. Какве везе аутор чланка има с било чиме?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Verujem da ako je Taker Karlson ili Tramp u pitanju, tada bi ti bilo jako važno ko je šta rekao?Као да имате по 15 година, мајке ми. Какве везе аутор чланка има с било чиме?
Стварно, кад тако гледаш, какве везе са било чим има аутор чланка? Кад већ чланак нема везе са везомКао да имате по 15 година, мајке ми. Какве везе аутор чланка има с било чиме?

Ај мало пробај да се држиш теме ако си у стању, уместо што покушаваш шта год било то што покушаваш, јел можеш? Е, ако можеш, објасни ми какве везе има аутор чланка с било чиме. Колико видим, тврдње изнесене у чланку нису његове. Да јесу, то би било већ проблематично.Verujem da ako je Taker Karlson ili Tramp u pitanju, tada bi ti bilo jako važno ko je šta rekao?
Nije ti jasno da je u pitanju pristrasnost i ostrašćenost? Zna se tačno šta će neko sa CNN ili MSNBC da priča. Kao što se zna šta će Taker Karlson da kaže.Ај мало пробај да се држиш теме ако си у стању, уместо што покушаваш шта год било то што покушаваш, јел можеш? Е, ако можеш, објасни ми какве везе има аутор чланка с било чиме. Колико видим, тврдње изнесене у чланку нису његове. Да јесу, то би било већ проблематично.
Стварно без везе, ваљда ћемо послушати оне који нам желе добро, а јасно је да су то ЦНН и корумпирани политичари (извињавам се, оксиморон, каже се само политичари). Ако се случајно појаве неке хиљаде научника и лекара да потпишу Римску декларацију којом поступање власти у корони проглашавају за злочин против човечности, то ћемо једноставно цензурисатиNecemo vakcine , jer nisu dovoljno ispitane, ali hocemo konjske lekove, provereno, Mirko veterinar iz Knica mi preporucio....

To sto ste vi napravili svoj ludi svet u kome je cnn nekakav glasnik djavola, to je problem vas paranoika...Стварно без везе, ваљда ћемо послушати оне који нам желе добро, а јасно је да су то ЦНН и корумпирани политичари (извињавам се, оксиморон, каже се само политичари). Ако се случајно појаве неке хиљаде научника и лекара да потпишу Римску декларацију којом поступање власти у корони проглашавају за злочин против човечности, то ћемо једноставно цензурисати![]()
Ја о том ЦНН стварно немам појма, али некако сам склон да у медицинским и научним питањима више верујем научницима и лекарима, а не новинарима и политичарима. Али бранићу твоје право да верујеш и Милану Тароту ако то желишTo sto ste vi napravili svoj ludi svet u kome je cnn nekakav glasnik djavola, to je problem vas paranoika...

Upravu si, samo nadam se da znas razliku izmedju oftamologa, stomatologa, pedijatra ili recimo specijaliste iz oblasti virusologije... I da vise verujes onome ko je virus o kome pricas strucno istrazivao u laboratoriji sa ostalim kolegama strucnjacima, jer mu je to posao, nego recimo nekome ko nije...Ја о том ЦНН стварно немам појма, али некако сам склон да у медицинским и научним питањима више верујем научницима и лекарима, а не новинарима и политичарима. Али бранићу твоје право да верујеш и Милану Тароту ако то желиш![]()
Ало сине, јеси ти на лековима неким или се правиш блесав, прочитај још једном шта сам те питао и мани ме популистичких фазона и кафанских ,,доказаних" прича.Nije ti jasno da je u pitanju pristrasnost i ostrašćenost? Zna se tačno šta će neko sa CNN ili MSNBC da priča. Kao što se zna šta će Taker Karlson da kaže.
Dokazano je da je CNN promovisao netačne stvari
Па онда макар прочитај шта у том хебеном чланку пише и из чијих уста потиче пре него што се ухватиш тастатуре да пишеш ситну књигу и глумиш дубокоумног гуруа лапрдањем о ЦНН-у.Ја о том ЦНН стварно немам појма, али некако сам склон да у медицинским и научним питањима више верујем научницима и лекарима, а не новинарима и политичарима. Али бранићу твоје право да верујеш и Милану Тароту ако то желиш![]()
Па наравно, о томе ти и причам, више ћу да верујем, на пример, једном нобеловцу вирологу попут Лика Монтања, него новинарима ЦНН и политичаримаUpravu si, samo nadam se da znas razliku izmedju oftamologa, stomatologa, pedijatra ili recimo specijaliste iz oblasti virusologije... I da vise verujes onome ko je virus o kome pricas strucno istrazivao u laboratoriji sa ostalim kolegama strucnjacima, jer mu je to posao, nego recimo nekome ko nije...
Ти опет о цензури и није те срамота? Јадно.Стварно без везе, ваљда ћемо послушати оне који нам желе добро, а јасно је да су то ЦНН и корумпирани политичари (извињавам се, оксиморон, каже се само политичари). Ако се случајно појаве неке хиљаде научника и лекара да потпишу Римску декларацију којом поступање власти у корони проглашавају за злочин против човечности, то ћемо једноставно цензурисати![]()
Ужаси цензуре 21. века.Да је стварно гурано под тепих, ти не би за то ни знао, нити ико други. Људи баш имају ту глупу навику да мењају (умањују) значење појмовима тако што их неадекватно употребљавају тамо где им никако није место, попут цензуре, фашизма, геноцида, итд.
Да реакције надлежних институција није било и да је ,,потпуно игнорисано" је чињенично нетачно. И СЗО и бројна академска и јавна здравствена тела изјавили су да је стратегија коју декларација предлаже опасна и да јој недостаје чврста научна основа.
https://www.theguardian.com/world/2...-herd-immunity-approach-to-pandemic-unethical
https://thehill.com/policy/healthca...s-experts-blast-herd-immunity-strategy-backed
https://www.bostonglobe.com/2020/10...tter-lancet-rejecting-herd-immunity-strategy/
https://acmedsci.ac.uk/more/news/navigating-covid-19-through-the-volume-of-competing-voices
https://www.theguardian.com/world/2...s-great-barrington-plan-to-let-covid-run-wild
https://www.theguardian.com/comment...rd-immunity-funding-bad-science-anti-lockdown
https://news.sky.com/story/coronavi...atories-on-herd-immunity-open-letter-12099947
https://www.independent.co.uk/news/...s-boris-johnson-great-barrington-b862393.html
Па наравно, о томе ти и причам, више ћу да верујем, на пример, једном нобеловцу вирологу попут Лика Монтања, него новинарима ЦНН и политичарима
Pa gde nadje tog pomocnika....Mora da postoji oponent, na kraju krajeva ljudi polude, ne razumeju nesto dovoljno i slicno...Uvek ce se naci takvi...Sa druge strane imas ogromnu vecinu strucnjaka...Ljude koji rade svoj posao i ne pojavljuju se u medijima da pricaju o necemumasi koja nema ni predznanje...To su citavi timovi, desetine hiljada strucnjaka po citavom svetu...U svakoj drzavi na hiljade, pa i u S.Koreji...Zato predlazem svakome ko sumnja, da proveri svoje psihicko stanje na vreme, da ne skrene u pravo ludilo...Da vodi brigu o svojoj mentalnoj higijeni i pre nego sto zakljuci bilo sta okrene se na sve cetiri strane sveta!Што бих читао шта некакав ЦНН новинар износи у свом ”истраживању” једне рецензиране научне студије? Не иде то тако, сем у вашем свету теорија завере. Ако постоји проблем са рецензираном научном студијом, дај да видимо друге студије које ће је потврдити или оповргнитиПа онда макар прочитај шта у том хебеном чланку пише и из чијих уста потиче пре него што се ухватиш тастатуре да пишеш ситну књигу и глумиш дубокоумног гуруа лапрдањем о ЦНН-у.
Како би свет био лепше место да такви као ви макар на 2 минута дневно укључе мозак, не мора чак ни сваког дана.
Мене да буде срамота?Ти опет о цензури и није те срамота? Јадно.
Ужаси цензуре 21. века.
А сад не ваља ни нобеловац ни вирусолог. Али претпистављам да је офтамолог изтузле компетентан? Па где су те хиљаде стручњака? Свуда само мишљења ЦНН и осталих новинарских ”експерата”, и наравно, политичари... Ево изнео сам овде Римску декларацију, која поступање власти у време пандемије назива злочином против човечности, а коју су потписале хиљаде научника и лекара, али је најоштрије цензурисана.Pa gde nadje tog pomocnika....Mora da postoji oponent, na kraju krajeva ljudi polude, ne razumeju nesto dovoljno i slicno...Uvek ce se naci takvi...Sa druge strane imas ogromnu vecinu strucnjaka...Ljude koji rade svoj posao i ne pojavljuju se u medijima da pricaju o necemumasi koja nema ni predznanje...To su citavi timovi, desetine hiljada strucnjaka po citavom svetu...U svakoj drzavi na hiljade, pa i u S.Koreji...Zato predlazem svakome ko sumnja, da proveri svoje psihicko stanje na vreme, da ne skrene u pravo ludilo...Da vodi brigu o svojoj mentalnoj higijeni i pre nego sto zakljuci bilo sta okrene se na sve cetiri strane sveta!
Pa valjda znas da svaka drzava donosi odluke kroz institucije, da u odlucivanju odlicuju strucnjaci iz oblasti o kojoj se odlucuje i tako je u citavom svetu i u svakoj zemlji od Japana do Kube...A ti mi reci kako bi zeleo da odluce strucnjaci u Srbiji imas li neku drzavu, neko drustvo na ovoj planeti da nam navedes kao primer i kazes da bismo trebali da odlucimo ono sto su odlucili oni?Па где су те хиљаде стручњака?
Нису у институцијама стручњаци, него политичари, и ту креће проблем. Али добро, ако ти желиш да верујеш њима више него здравом разуму и чињеницама, разумем да је тако лакше.Pa valjda znas da svaka drzava donosi odluke kroz institucije, da u odlucivanju odlicuju strucnjaci iz oblasti o kojoj se odlucuje i tako je u citavom svetu i u svakoj zemlji od Japana do Kube...A ti mi reci kako bi zeleo da odluce strucnjaci u Srbiji imas li neku drzavu, neko drustvo na ovoj planeti da nam navedes kao primer i kazes da bismo trebali da odlucimo ono sto su odlucili oni?
Али нећемо се ваљда држати Закона као пијан плота 
I Belorusija je izvrsila vakcinaciju svog stanovnistva, sputnjik vakcinom koja je koriscena i kod nas...Dakle ne postoji drzava....Nije u redu da lazes...Zasto su se vakcinisali ako je istinit clanak u kome si procitao da su odlucili da covid ne postoji? A to da odlucuju politicari, a ne strucnjaci u svim drzavama sveta, to je ipak deo gde ulazis u paranoju i teorije zavere...Mislim da u takvu glupost mogu verovati samo veoma glupi ljudi...Нису у институцијама стручњаци, него политичари, и ту креће проблем. Али добро, ако ти желиш да верујеш њима више него здравом разуму и чињеницама, разумем да је тако лакше.
Нису у Србији одлучивали стручњаци, него некакав кризни штаб који је формирала Влада Србије, а који не постоји ни у једном Закону. По нашем Закону за заразне болести је задужена Републичка комисија за заштиту од заразних болести. А за коју за све време трајања пандемије нисмо ни чулиАли нећемо се ваљда држати Закона као пијан плота
Ако хоћеш државу за пример, имам и то, ево ти Белорусија, њихова институција председника одлучила да корона не постоји, и короне у Белорусији није било
Него, немаш коментар на ове стручњаке и научнике што су се изјаснили мимо институција (којима немају приступ)
Па шта с тим. У Белорусији је омогућено људима којим је то потребно да се вакцинишу вакцином коај је била доступна. То је медицина и наука. Увођење ковид пасоша, ускраћивање права кретања и људских права је политика, Прихватити тако нешто без поговора могу само веома глупи људи.I Belorusija je izvrsila vakcinaciju svog stanovnistva, sputnjik vakcinom koja je koriscena i kod nas...Dakle ne postoji drzava....Nije u redu da lazes...Zasto su se vakcinisali ako je istinit clanak u kome si procitao da su odlucili da covid ne postoji? A to da odlucuju politicari, a ne strucnjaci u svim drzavama sveta, to je ipak deo gde ulazis u paranoju i teorije zavere...Mislim da u takvu glupost mogu verovati samo veoma glupi ljudi...
Pa ko cini komisiju nego strucni ljudi? Sta je ovde problem?Radi utvrđivanja stručnih stavova o očuvanju i unapređenju zdravlja, sprečavanju i suzbijanju zaraznih bolesti, lečenju i zdravstvenoj nezi kao i o unapređenju i razvoju organizacije zdravstvene službe koja se bavi prevencijom, suzbijanjem, lečenjem zaraznih bolesti i podrškom obolelih zasnovane na dokazima i međunarodnim preporukama, osniva se Republička stručna komisija za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti (u daljem tekstu: Komisija).
Komisiju iz stava 1. ovog člana, na predlog Zavoda i referentnih zdravstvenih ustanova, obrazuje ministar.
Komisija razmatra aktuelnu epidemiološku situaciju zaraznih bolesti u Republici Srbiji na osnovu izveštaja Zavoda, uspešnost realizovanih programa na teritoriji Republike Srbije i daje zaključke i preporuke za unapređenje zaštite stanovništva od zaraznih bolesti.
Zavod obavlja stručne, administrativne, tehničke i informativne poslove za potrebe Komisije.
Све речено. Стварно, што, боље да лапрдаш напамет и изиграваш борца за истину, зар не? Шта има да читаш ишта, остани глуп целог живота мислећи како си невероватно паметан.Што бих читао
A professor of medicine at John Hopkins University School of Medicine told Lead Stories, "The study does not establish a causal role for ivermectin in the fluctuations of death rates in Peru," adding "the claims seem poorly supported.
Medical and public health experts disagree with the article's findings. In an August 29, 2023, email to Lead Stories, Dr. Stuart Ray, who in addition to being a professor of medicine is also the vice chair of medicine for data integrity and analytics at Johns Hopkins Medicine, called the article by Scheim and the other authors a "muddled study" of "poor quality." He continued:
The study does not establish a causal role for ivermectin in the fluctuations of death rates in Peru. In fact, by design it cannot establish causation - it's an ecological epidemiological study design, so it's a study of groups of people in aggregate, ignoring details of which individuals received what treatment and when they did or did not receive ivermectin relative to any illness they might have had before they died. They don't even report details about what proportion of people in a region received ivermectin. Given reported shortages of ivermectin at the time, it seems unlikely that most people received ivermectin, so the claims seem poorly supported.
The surges and falls in deaths in Peru will look familiar to anyone who has followed the COVID-19 pandemic curves; the authors of the study do not rigorously address other factors, including simple epidemiological ones, as potential reasons for the changes they observe. As one simple example, they don't adequately correct for a strong correlation between population and severity that is evident in their data, which could account for much of the observed difference.
Е сад, још увек вам остаје опција да причате како је ЦНН фабриковао причу, то ће увек прође код глупе србадије ионако.I share hope for a cheap, safe, available medication to prevent and treat COVID-19. So far, the available evidence doesn't suggest that ivermectin is such a drug.
Ма, шта има у тој декларацији толико опасно па да неко цензурише пар хиљада параноика који нешто осуђују и тртљају или да о томе пише као да је нешто од не знам колико важности, замисли сад да се окупи пар хиљада људи и лупета тако о неким глупостима и онда кука јер медији не преносе. Смешно, кукати јер неко није насео на глупу популистичку фору и обезбедио им бесплатну дистрибуцију. И не очекуј да ће ико озбиљно схватити то лапрдање о хиљадама лекара и научника као да их је неко бројао, а ко зна ко је све остављао потписе. Комедија. Чуј, цензурисано.Мене да буде срамота?
Па већ сам овде доказао да је Римска декларација најоштрије цензурисана, а ти ми као некакве доказе износиш оспоравања Барингтонске декларације (која није била цензурисана, али је поприлично игнорисана, и о њеном оспоравању се може дискутовати). Римска декларација не да је била цензурисана него је и данас тешко наћи помен о њој. На овом конкретно медију на коме водимо ову дискусију сваки помен Римске декларације се брисао моментално. А потписало је хиљаде лекара и научника
Vidiš, taj tvoj može da dovodi u pitanje "The study does not establish a causal role for ivermectin in the fluctuations of death rates in Peru." ali zato niko ne sme da dovodi u pitanje ko je stvarno umro od korone ili koliko su efikasne vakcine, bez obzira na to što ne postoje studije (to jest nisu objavljene jer im rezultati ne odgovaraju)Све речено. Стварно, што, боље да лапрдаш напамет и изиграваш борца за истину, зар не? Шта има да читаш ишта, остани глуп целог живота мислећи како си невероватно паметан.
Ево за тебе и Миту пошто вам је јако тешко да се потрудите сами али није проблем да о аутору чланка брбљате:
Е сад, још увек вам остаје опција да причате како је ЦНН фабриковао причу, то ће увек прође код глупе србадије ионако.
Ма, шта има у тој декларацији толико опасно па да неко цензурише пар хиљада параноика који нешто осуђују и тртљају или да о томе пише као да је нешто од не знам колико важности, замисли сад да се окупи пар хиљада људи и лупета тако о неким глупостима и онда кука јер медији не преносе. Смешно, кукати јер неко није насео на глупу популистичку фору и обезбедио им бесплатну дистрибуцију. И не очекуј да ће ико озбиљно схватити то лапрдање о хиљадама лекара и научника као да их је неко бројао, а ко зна ко је све остављао потписе. Комедија. Чуј, цензурисано.![]()
Нико овде није мој а ти си дечко ходајућа логичка грешка и искрено ми те је жао. Не сумњам уопште да ти до мозга није допрло ништа од овога и да ћеш наставити да живиш верујући и папагајишући како је ,,рецензирана студија доказала успешност Ивермектина против ковида".Vidiš, taj tvoj može da dovodi u pitanje "The study does not establish a causal role for ivermectin in the fluctuations of death rates in Peru." ali zato niko ne sme da dovodi u pitanje ko je stvarno umro od korone ili koliko su efikasne vakcine, bez obzira na to što ne postoje studije (to jest nisu objavljene jer im rezultati ne odgovaraju)
Шта је проблем? Где си ти провео претхоне године?Pa ko cini komisiju nego strucni ljudi? Sta je ovde problem?
Што бих читао шта некакав ЦНН новинар износи у свом ”истраживању” једне рецензиране научне студије? Не иде то тако, сем у вашем свету теорија завере. Ако постоји проблем са рецензираном научном студијом, дај да видимо друге студије које ће је потврдити или оповргнити
Можеш ти да исечеш моје речи и да онда паметујеш над тако исеченим цитатом, али моја порука и даље стоји. Ево поновићу ти још једном:Све речено. Стварно, што, боље да лапрдаш напамет и изиграваш борца за истину, зар не? Шта има да читаш ишта, остани глуп целог живота мислећи како си невероватно паметан.
Ево за тебе и Миту пошто вам је јако тешко да се потрудите сами али није проблем да о аутору чланка брбљате:
Ма, шта има у тој декларацији толико опасно па да неко цензурише пар хиљада параноика који нешто осуђују и тртљају или да о томе пише као да је нешто од не знам колико важности, замисли сад да се окупи пар хиљада људи и лупета тако о неким глупостима и онда кука јер медији не преносе. Смешно, кукати јер неко није насео на глупу популистичку фору и обезбедио им бесплатну дистрибуцију. И не очекуј да ће ико озбиљно схватити то лапрдање о хиљадама лекара и научника као да их је неко бројао, а ко зна ко је све остављао потписе. Комедија. Чуј, цензурисано.![]()