ITALIJANSKI FUDBAL

L

Ljuba_GM

Gost
U najjacoj ligi na svetu vrlo je tesko oceniti ko ce biti sampion. U Calcio-u svako svakoga moze da pobedi tako da me zanima ko je vas favorit. Ja mislim da trenutno ne postoji jaci tim od tima mocnog Juventusa predvodjenim sjajnim Del Pierom i izvrsnim vezistom Nedvedom. Tim koji u svojim redovima ima pregrst napadaca, ako ste zaboravili na Juventusovoj klupi i dalje sede Salas, Di Vaio, Zalayeta i dosta drugih igraca koji su svakako cenjeni u svetu fudbala. Sta ima da se kaze o evropskim prvacima Milanu koji je sastavaljen od manje-vise prosecnih igraca ali koji ipak ostvaruje sjajne rezultate?? Sta je pogresno u Interu? Da li je Hector Cuper taj koji ne vodi tim pobednickim putem ili...? Kako je Chievo iz pete lige postao standardan u najjacoj ligi na svetu? Toliko toga ima da se kaze o Italijanskom sampionatu i molim sve koje ovo prvenstvo zanima da iznesu svoje misljenje i unesu nove teme!!!
 
Slazem sa da je Juve najjaci i da ima najvecu podrsku od strane sudija, ali se ne slazem da je italijanska liga najjaca na svetu. Po meni je to Engleska, pa Spanija, a Italija tek na 3. mestu. Uz to igraju najsugaviji fudbal na svetu.
 
Italijanska liga je specificna i ima neki svoj posebni smek,sto se moze reci za sve jace lige: spanska-ludacki fudbal,dinamican; engleski-jak,temperamentan; njemacki-pun golova i preokreta. A italijani stvarno imaju malo "dosadnih" utakmica.
Da,Juve je najjaci. Mislim da ce biti i ove godine,mada-osjetice se nedostatka Davidsa.
Milan je tu da uzima bodove "na kvarno" tj na silu i kad ne treba.
Inter...nije u pitanju Kuper (u Valensiji je napravio temelje kluba za narednih 15 god.), vec,rekao bih igraci,atmosfera,ko zna kakav je "ludak" Morati...
Da ne zaboravimo povremena namjestanja i laziranja utakmica-talijani su to! :)
 

Back
Top