Italija (Venecija, Rim...)

Nitsi ti slikala ili se varam? Ne deluju kao amaterske slike. Pitam samo.

...hehehe jel to kompliment :lol:...salim se, jesu moje, volim fotografiju....elem, da ne bih duplirala slike ako tema zazivi mozemo prebaciti fotografije sa teme Putnici svih zemalja..., tamo sam skoro postavila masu "rimskih slika"...pozz ljubiteljima Italije...:heart:

...nadjoh par...nego neka moderator slobodno brise ako slucajno vidi da dupliram sa druge teme, pojma nemam koje sam stavljala a koje nisam...

-53850.jpg

roman_holiday-110774.jpg

roman_holiday-110771.jpg

Poslednja izmena:
Da li neko sa sigurnoscu moze da mi odgovori na sledece- od 9. -17. aprila u Italiji je Nedelja kulture, pise kako je ulaz besplatan u muzeje i Koloseum,
ali za one koji su iz Evropske unije..da li mi imamo pravo da ulazimo besplatno takodje?

...samo ako ne vide srpsku parlamentarnu opoziciju u tvojim ochima...( tj. ako se oseccash Evropljaninom, mozhda i prodjesh mufte ) :whistling:

ovo je bio dobar savet kad se ide kolima za Veneciju , tako da i drugima preporučujem :

'' Nemoj prelaziti u Veneziu autom preko mosta, vec uradi sledeće:
kola ostavi u javnoj garaži koja je u Mestre-u, i odatle vozom za Veneciju
(kad stigneš u Mestre, pratis oznake za žel. stanicu , odmah kraj nje postoji ogromna 6-spratna javna garaza, tu je parking 6 EUR za 24 sata.)
Kada parkiras,
ides vozom Mestre - Venezia, karta kosta 1 EUR, vozovi idu svakih 5-10 minuta.

Dolaskom na stanicu Venezia dalje ides pjeske, imas oznake za pjesacke pravce.''

a u Veneciji:
''Imas javni prijevoz u Veneziji, to je onaj vodeni autobus vaporetto, koji je zgodna stvar , karta je 6,5 EUR nebitno koliko dugo se vozis...''

put u veneciju, jedno nocenje tamo...kako, gdje, koliko???

iz rijeke putujemo( 2 osobe), mislili smo busom do trsta, onda vlakom do
venecije, tamo prespavat noc pa sutra nazad vlakom do trsta, pa busom do
rijeke...

vidim da bi smjesatj mogao biti najvecei problem... kako tu proci najbolje??
Naravno trazim sta jeftini smjestaj, ali takoder da nebude bas rupetina, i
naravno da smo sami u sobi...

Prelepa zemlja, nisam niakd bio ali nameravam da odem. Njihova muzika, kultura, jezik, provincije, obicaji, itd itd.
Zelim da posetim Koloselum, kazu kad koloselum padne tada ce da padne i Rim, kada padne Rim pasce citav svet. Kada Padne svet, nece vise biti Rima, jer svi putevi vode u Rim.

Back