• Dragi prijatelji, kreiran je nov forum "Socijalna zastita" na kome ce se pricati o svim pitanjima vezanim za ovu aktuelnu temu u drustvu

Isus Hrist

Christadelphian

Aktivan član
Poruka
1.554
"Hristov život i smrt jesu najviši uzor slobode i ljubavi. Ali držeći se slova Jevandjelja oduzima se Hristovom životu i smrti to po čemu je on uzor ljudima, lišava ga se, naime, ljudskog karaktera. Njegovo rođenje nije više rođenje čoveka; nije više za nas primer, jer začeće od Device trga ga od njegove ljudske uloge. I njegov život nije više život čoveka jer mu se pripisuje moć čudotvorca kao u prvobitnim religijama. Čak su nam i njegovu smrt ukrali, ovu veličanstvenu smrt čoveka koji se oseća odgovoran za sudbine svih i koji daje smisao i uzvišenost svome životu prinoseći ga kao žrtvu za celo čovečanstvo – nije to više smrt, kad mu se naređuje da uskrsne. Na ovaj način oduzima se ljudima primer jednog od najveličanstvenijih ljubitelja slobode i ljubavi, trga ga se, naime , iz prave istorije čovečanstva, da se od njega ne učini čovek, nego mit sličan drugim mitovima"
Francusku pisac i marksistički mislilac autor poznatih filozofskih dela
Roger Garaudy

Možda bi i postao vernik da je shvatio da je istina napisana u Pismu baš ono što je i zaključio na osnovu zdrave pameti.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.