ISUS HRIST - Bozji Sin ( svedocanstvo Boga )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. IVANOVA 4,15
Tko ispovijeda da je Isus Sin Božji, Bog ostaje u njemu, i on u Bogu.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Što TO kaže stih?
TKO je TAJ Bog, Koji ostaje....?

Za vječni život treba vjerovati da je Isus – Božji Sin.
Ne treba vjerovati da je Isus – Bog, jer Isus to nije.
Da li ti ispovijedaš da je Isus = Bog – ili – Božji Sin?
Gornje ti kaže tvoju budućnost!
Želiš li da Bog Otac Jahve ostane u tebi i ti u Njemu?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. IVANOVA 5,5
Jer tko da pobijedi svijet, ako ne onaj, koji vjeruje, da je Isus Sin Božji?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Za vječni život treba vjerovati da je Isus – Božji Sin.
Ne treba vjerovati da je Isus – Bog, jer Isus to nije.
Da li ti ispovijedaš da je Isus = Bog – ili – Božji Sin?
Gornje ti kaže tvoju budućnost!
Želiš li ti pobijediti svijet?

Božji Sin - Isus, je "samo" Božji Sin.
Ništa više od toga!

Nikad nije bio i neće nikada biti Bog.

Zato i vječno sjedi Zdesna Božjeg prijestolja.

Gornji stihovi jasno kažu - U ŠTO treba vjerovati da je ISUS!

Božji Sin - Isus, je "samo" Božji Sin.
Ništa više od toga!

Nikad nije bio i neće nikada biti Bog.

Zato i vječno sjedi Zdesna Božjeg prijestolja.

Gornji stihovi jasno kažu - U ŠTO treba vjerovati da je ISUS!

"Pobedniku cu dati da sedne sa mnom na moje presto, kao sto sam i ja pobedio i seo sa svojim Ocem na njegov presto".

Ako vecno sedi s desne, kako to da je seo na ocev presto?!

"Pobedniku cu dati da sedne sa mnom na moje presto, kao sto sam i ja pobedio i seo sa svojim Ocem na njegov presto".

Ako vecno sedi s desne, kako to da je seo na ocev presto?!

ČIJI je PRIJESTOLJ?
OD KOGA je PRIJESTOLJ?

TKO je TAJ - OTAC?

-----------------------------
Imaš li snage odgovoriti na gornje,
ili ćeš pobjeći?
----------------------------------------------

Sedi na Bozji presto a ne na svoj.
Moze da sedne onaj kojemu Otac da
kao sto je dao to svom Sinu.

- - - - - - - - - -

Sta nije jasno? i seo ( je Isus) sa svojim Ocem na njegov presto".

Naravno da je sjeo na njegov prjesto! Nije sjeo na Božiji prjesto kada na tom prjestolju sjedi Jedini Bog naš JEHOVA, i šta tu njima nije jasno?

Jedno pitanje za navodno Hristovu crkvu glasi:

Dal znate ko je vlasnik svega? Još bolje vako: Ko je Tvoritelj svega tvorenoga? A ako je "ON" tvoritelj dal ima i pravo vladati nad to njegovo tvarstivo?

Postanak 2,19 Tada Jahve, Bog, načini od zemlje sve životinje u polju i sve ptice u zraku i predvede ih čovjeku da vidi kako će koju nazvati, pa kako koje stvorenje čovjek prozove, da mu tako bude ime.

Nego kada će navodno Crkva Hristova da mi odgovori na post # 795 ili 799

Samo da dodam.

Naš Gospod Isus koga jedini Bog Naš JEHOVA Hristom postavi nije Bog još manje drugo Božije lice mnoštva Bogova, dapače nepobitna je činjenica da je "ON" Isus Jedinorodni od Boga i oca što zapravo znači JEdinoga Boga našega (JEHOVIN) sin. Amin.

Izaija 61,1 Duh Jahve Gospoda na meni je, jer me Jahve pomaza, posla me da radosnu vijest donesem ubogima, da iscijelim srca slomljena; da zarobljenima navijestim slobodu i oslobođenje sužnjevima;

Hristova Crkva neka pojasni kako interpretiraju priloženi stih, naravno ako to znaju, ako ne zašto ne kažete da ne znate da vam se pojasni JAHVIN DUH.

Job 33,4 Ta i mene je duh Božji stvorio, dah Svesilnoga oživio mene.
1. Korinćanima 6,17 A tko prione uz Gospodina, jedan je duh.

Samo da dodam.

Naš Gospod Isus koga jedini Bog Naš JEHOVA Hristom postavi nije Bog još manje drugo Božije lice mnoštva Bogova, dapače nepobitna je činjenica da je "ON" Isus Jedinorodni od Boga i oca što zapravo znači JEdinoga Boga našega (JEHOVIN) sin. Amin.

Izaija 61,1 Duh Jahve Gospoda na meni je, jer me Jahve pomaza, posla me da radosnu vijest donesem ubogima, da iscijelim srca slomljena; da zarobljenima navijestim slobodu i oslobođenje sužnjevima;

Hristova Crkva neka pojasni kako interpretiraju priloženi stih, naravno ako to znaju, ako ne zašto ne kažete da ne znate da vam se pojasni JAHVIN DUH.

Job 33,4 Ta i mene je duh Božji stvorio, dah Svesilnoga oživio mene.
1. Korinćanima 6,17 A tko prione uz Gospodina, jedan je duh.

Nego, da te pitam ,kako se krstis, sa kojom rukom,
Da li koristis, dlan ili skupljenu saku,
Da li prilikom izvedbe molitve, da li gkledas dole ili gledas gore.

Da li prilikom klecanja, klecis na levom kolenu ili desnom ,

Da li prilikom dobijanjada li gledas njega sa osmehom ili spustas pogled,

Da li se peres i to narocito zadnji deo svoga lica, pre nego sto poljubis njega ...

Da li sedis na svojoj ili na tudjoj ...strani klupe.

A da , zaboravih, dal trazis kada ces i koliko puta ces u toku godine ili ti jos bolje desetljeca....ako se ima za ljeci.

E sada , da li ikad imas zelju da posetis svoga, i da li je to u jutarnjem ili vise volis da ga primas .na vece.....misu.

Ah, koliko pitanja da saznam o prestu ili ti prijesto, samo da znas Ja kao bog , moram da vidim da li si ti onaj pravi ,koji veruje bezrezervno na sve moje izmisljotine i da me pratis u mojoj religiji sve i do kraja. Tvoga.

Da li je Gospodin Isus = Božji Sin?

--------------------------------------------
MATEJ 26,63
Isus je šutio. Reče mu veliki svećenik: "Zaklinjem te Bogom živim: Kaži nam jesi li ti Krist, Sin Božji?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Veliki Svećenik pita Isusa - Da li si ti Sin Božji?
--------------------------------------------------------------------------------

Matej 26,64
Reče mu Isus: "Ti kaza! Štoviše, kažem vam:
Odsada ćete gledati Sina Čovječjega gdje sjedi zdesna Sile i dolazi na oblacima nebeskim.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Isus potvrdno odgovara sa - TI KAZA!
Sam Isus jasno kaže da je Božji Sin!

--------------------------------------------------------------------------------

LUKA 22,70
Nato svi rekoše: "Ti si, dakle, Sin Božji!" On im reče: "Vi velite! Ja jesam!
IVAN 5,25
Zaista, zaista, kažem vam: dolazi čas - sada je! - kad će mrtvi čuti glas Sina Božjega i koji čuju, živjet će.
IVAN 10,36
kako onda vi onome kog Otac posveti i posla na svijet možete reći: `Huliš!` - zbog toga što rekoh: `Sin sam Božji!`

-----------------------
Nedvosmisleno, od drugih, a i od Isusa samoga - Isus je Sin Božji!
-----------------------------------------------------------------------------------

Ne možeš biti DVOJE Istovremeno!
Božji Sin - ne može biti i BOG!

Zato Isus nije nikada niti reko da je Bog.
---------------------------------------------------

Isus je Božji Sin!

A BITI Božji Sin - ne znači Biti Bog.
Stih to jasno kaže:

PSALAM 89,7
Ta tko je u oblacima ravan Jahvi,
tko li je Jahvi sličan među sinovima Božjim?

Gospodin Isus NIJE RAVAN Bogu Jedinome Jahvi!

Biblija kaže da može biti istovremeno i Sin i Bog:
"Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni." (Isaija 9:6)
Kao što je JAOE i Bog i Otac, tako je i JAOŠUA (Isus) i Bog i Sin.
Biti Otac (sa velikim "O") znači biti Bog, i biti Sin (sa velikim "S") znači biti Bog. Itd.

Poslednja izmena:
"Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni." (Isaija 9:6)
Biti Otac (sa velikim "O") znači biti Bog, i biti Sin (sa velikim "S") znači biti Bog. Itd.
Pa ne moze ili je Sin ili BOg.
A Bog je vec JEHOVA.
Tako da je jasno iz cele Biblije da je Isus Bozji Sin.
Takodje stih prvo kaze da je ISUS SIN. pa tek onda nabrjaja titule koje ce imati tj dobiti od Boga.
"Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade,
a posle se nabrajaju titule koje on dobija od Boga.
jedino je JEHOVA SVEMOCNI BOG
Isus nikada nije dobio tu titulu.
titula bog znaci mocan i nista vise.

Bravo Avakum :ok:

ne moze neko biti i Otac i Sin to nisam nigde cula:lol:
Nisam to ni napisao, to si izmislila. Napisao sam da JAOŠUA može biti i jeste i Bog i Sin, kao što JAOE može biti i jeste i Bog i Otac (Očinstvo je osobina Božija - Jednog od tri Lica Božija, kao i Sinovstvo - Drugog od tri Lica Božija). Inače, u zemaljskom smislu, čovek može biti i otac i sin. U božanskom, JAOŠUA je Bog Sin, ali se u Isaija 9:6 naziva i Otac večni u smislu tvoraštva, tj. da je (pre)večni Tvorac, tj. Otac tvorevine. Bog Otac je JAOŠUI Otac po prirodi (JAOŠUA je JAOE-u Sin po prirodi), a nama je Tvorac po prirodi, a Otac po usinovljenju, po blagodati, po milosti Božijoj, ali samo onima koji priznaju JAOŠUU za Boga ("Svaki koji ne prizna Sina, nema ni Oca, a ko priznaje Sina, ima i Oca", kaže Gospod preko apostola Jovana). Po prirodi nam je Tvorac i Sin i Sveti Duh, jer biti Bog znači biti Tvorac (svega vidljivog i nevidljivog) i biti Tvorac znači biti Bog. Bog Otac prevečno rađa Boga Sina, Bog Sin se prevečno rađa od Boga Oca, Bog Sin nema početka, već se prevečno rađa, to prevečno rađanje je Njegova božanska (=prevečna) osobina. A na ostalo ti je već sve odgovoreno, pa dalje neću odgovarati. Drugi su naveli mnoštvo biblijskih stihova da je JAOŠUA Bog. Ali ti kao i ostali koji negiraju božanstvo JAOŠUINO (muslimani, nestorijanci, modalisti, itd.) ne voliš Istinu. Ni u vreme boravka Istine na zemlji mnogi je nisu voleli i raspeli su je. Kako tada, tako i danas. A Bog će nam svima suditi i kad se svi okupimo na Strašnom sudu, On će tačno pokazati ko je dobro ispovedao, jedne će staviti na desnu, druge na levu stranu, jedne odvesti u Carstvo Svoje večno, druge u muku večnu. Svako će da žanje što je posejao. Sve ovo što pišemo, što govorimo, što god radimo, beleži i Nebo i Pakao. Gde ćemo ići, od našeg slobodnog izbora zavisi ...

Poslednja izmena:
SUS HRIST JE BOZJI SIN

ISUS NIKADA NIJE IZJAVIO DA JE BOG

BOG JE POSVEDOCIO DA JE ISUS HRIST BOZJI SIN

ISUS HRIST JE SAM ZA SEBE REKAO DA JE BOZJI SIN

I SVE TO JE ZAPISANO U BIBLIJI

EVO DOKAZI ZA TO

- - - - - - - - - -

U Bibliji se za Isusa kaze da je BOZJI SIN… puno puta…To je Bog posvedocio…

Takodje se I za Isusa kaze da je sin covecji…
A Isus u Bibliji ima mnoge titule koje ga objasnjavaju njega I njegovu ulogu…
Kao na primer knez mira itd..
Nigde nije nazvan niti STVORITELJEM SVEGA sto samo pripada Bogu JEHOVI
Niti SVEMOCIM BOGOM sto je samo Jehova Bog

Dakle Bozja rec, Bog, kaze da je ISUS BOZJI SIN.
Bog JEHOVA JE JEDAN BOG, JEDINI SVEMOCNI, JEDINI BOG STOVRITELJ, ON JE SVE STVORIO sto implicira da je stovrio I svog SINA Isusa Hrista…
ISUS je sin jer je u korelaciji sa svojim OCEM Bogom JEHOVOM, njegov je sin jer je stvoren od OCA.…
ISUSA je BOG STVORIO.
ISUS HRIST JE BOZJI SIN

Tako za njega kaze Bozja Rec, tj Bog preko svoje pisane reci Biblije..…

1. Kušač mu se približi i reče mu: Ako si Sin Božji, zapovedaj da se ovo kamenje pretvori u hlebove. (Matej 4:3)
2. i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči dole, jer je napisano: "Anđelima svojim zapovediće za te, i oni će tebe na ruke uzeti, da gde nogom svojom za kamen ne zapneš." (Matej 4:6)
3. Oni koji bejahu u lađi približiše se Isusu i pokloniše mu se, govoreći: Zaista si ti Sin Božji! (Matej 14:33)
4. Prvosveštenik mu reče: Zaklinjem te živim Bogom da nam kažeš jesi li ti Hristos, sin Božji. (Matej 26:63)
5. i govoreći: Ti koji hram razvaljuješ i za tri dana opet sagrađuješ, pomozi sad sam sebi! Ako si Sin Božji, siđi s krsta! (Matej 27:40)
6. Centurion i oni koji s njim čuvahu Isusa, pošto videše kako se zemlja zatrese i šta bi, obuze veliki strah, i oni rekoše: Ovo je zaista bio Sin Božji! (Matej 27:54)
7. I dusi nečisti, kad ga viđahu, pripadahu k njemu i vikahu: Ti si Sin Božji! (Marko 3:11)
8. Kad centurion koji stajaše prema njemu vide kako izdahnu, reče: Ovaj je čovek zaista bio Sin Božji! (Marko 15:39)
9. Anđeo joj odgovori: Duh Sveti doći će na te, i sila Najvišega oseniće te. Zato i sveto dete koje će se od tebe roditi nazvaće se sin Božji. (Luka 1:35)
10. Reče mu đavao: Ako si Sin Božji, zapovedaj ovome kamenu da postane hleb. (Luka 4:3)
11. Đavo ga odvede još u Jerusalim, postavi ga na vrh hrama, i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči odavde dole, (Luka 4:9)
12. Iz mnogih iziđoše i zli duhovi vičući i govoreći: Ti si Sin Božji! Ali im on zaprećivaše, i ne davaše im da govore, jer oni znadijahu da je on Hristos. (Luka 4:41)
13. Svi rekoše: Ti li si dakle Sin Božji? A on im reče: Vi kažete, jesam. (Luka 22:70)
14. I ja videh i zasvedočih da je on Sin Božji. (Jovan 1:34)
15. Natanailo odgovori i reče mu: Ravi!, Ti si Sin Božji, ti si kralj Izrailjev. (Jovan 1:49)
16. i mi verovasmo i poznasmo da si ti Hristos, Sin Božji. (Jovan 6:69)
17. kako vi govorite onome koga Otac posveti i posla na svet: Hulu govoriš! I to zato što rekoh: Ja sam Sin Božji? (Jovan 10:36)
18. Kad to Isus ču, reče: Ova bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se proslavi Sin Božji s nje. (Jovan 11:4)
19. Reče mu ona: Da, Gospode! Verujem da si ti Hrist, Sin Božji, koji je trebao da dođe na svet. (Jovan 11:27)
20. a ova su napisana da verujete da Isus jeste Hristos, sin Božji, i da, verujući, imate život u imenu njegovom. (Jovan 20:31)
21. Filip mu reče: Ako veruješ od svega srca svoga, možeš. A evnuh odgovori: Verujem da je Isus Hristos Sin Božji. (Dela 8:37)
22. i odmah je propovedao po sinagogama da je Isus Sin Božji. (Dela 9:20)
23. Jer sin Božji, Isus Hristos, koga propovedasmo vama ja, Silvan i Timotej, ne bi "da i ne", nego u njemu bi "da". (2. Korinćanima 1:19)
24. nauči se - i ako je Sin Božji bio - poslušanju, po onome što podnese, (Jevrejima 5:8)
25. Ko počini greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Sin se Božji zato javi da uništi dela Đavolja. (1. Jovanova 3:8)
26. Ko prizna da je Isus Sin Božji, Bog u njemu stoji i on u Bogu. (1. Jovanova 4:15)
27. Ko je koji svet pobedi, osim onoga koji veruje da je Isus Sin Božji?
(1. Jovanova 5:5)
28. A znamo da Sin Božji dođe i dade nam razum da poznamo Boga istinitoga, i da budemo u istinitom Sinu njegovom Isusu Kristu. On je koji je istiniti Bog i život večni. (1. Jovanova 5:20)
29. Anđelu Tijatirske Crkve napiši: Evo šta govori Sin Božji, koji ima oči kao plamen ognjeni, i noge kao usjali bakar. (Otkrivenje 2:18)
30. Ja vam kažem: koji god prizna mene pred ljudima, priznaće i Sin čovečji njega pred anđelima Božjim; (Luka 12:8)
31. On se uzdao u Boga; neka mu pomogne sad, ako ga voli, jer govoraše: "Ja sam Sin Božji". (Matej 27:43)
Jovan 3:16 Jer Bog toliko ljubi svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.
Jovan 17:3 A život je večni u tome da tebe poznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista.

Sve je meni predao Otac moj, i niko ne zna za Sina do Otac, niti Oca ko zna do Sin i ako kome Sin hoće objaviti. (Matej 11:27)

Simon Petar odgovori: Ti si Hristos, Sin Boga živoga. (Matej 16:16)

: A danu tome i o času niko ne zna, ni anđeli nebeski, ni Sin, nego Otac sam. : (Matej 24:36)

Sam Bog je sa neba posvedocio nakon Isusovog krstenja u vodi…da je ISUS njegov SIN

Svedocanstvo Boga da je Isus njegov Sin, tj Sin Bozji...

I gle, glas s nebesa progovori: Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje. (Matej 3:17)

Dok on još govoraše, oblak sjajan zakloni ih, i, gle, ču se glas iz oblaka koji reče: Ovo je Sin moj ljubljeni, na kome je moje blagovoljenje; njega poslušajte! (Matej 17:5)
I ču se glas s nebesa koji progovori: Ti si sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje! (Marko 1:11)
I dođe oblak te ih zakloni, i iziđe glas iz oblaka: Ovo je Sin moj ljubljeni, njega poslušajte! (Marko 9:7)

i siđe na nj Duh Sveti u telesnom obliku kao golub, i ču se glas s neba koji progovori: Ti si Sin moj ljubljeni, u tebi je moje blagovoljenje! (Luka 3:22)

Jer on primi od Boga Oca čast i slavu kad dođe k njemu glas: "Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagoslovljenje." (2. Petrova 1:17)

(Исаија 42:1) Ево мог слуге, кога подупирем, изабраника мога, који је по вољи душе моје. У њега сам ставио свој дух, и он ће народима донети правду.
(Матеј 12:18) „Ево мог слуге кога сам изабрао, мог вољеног, који је по вољи душе моје! На њега ћу ставити свој дух, и он ће обзнанити народима шта је правда.

Da li je Gospodin Isus = Božji Sin?

MATEJ 26,63
Isus je šutio. Reče mu veliki svećenik: "Zaklinjem te Bogom živim: Kaži nam jesi li ti Krist, Sin Božji?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Veliki Svećenik pita Isusa - Da li si ti Sin Božji?

Matej 26,64
Reče mu Isus: "Ti kaza! Štoviše, kažem vam:
Odsada ćete gledati Sina Čovječjega gdje sjedi zdesna Sile i dolazi na oblacima nebeskim.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Isus potvrdno odgovara sa - TI KAZA!
Sam Isus jasno kaže da je Božji Sin!

LUKA 22,70
Nato svi rekoše: "Ti si, dakle, Sin Božji!" On im reče: "Vi velite! Ja jesam!
IVAN 5,25
Zaista, zaista, kažem vam: dolazi čas - sada je! - kad će mrtvi čuti glas Sina Božjega i koji čuju, živjet će.
IVAN 10,36
kako onda vi onome kog Otac posveti i posla na svijet možete reći: `Huliš!` - zbog toga što rekoh: `Sin sam Božji!`

-----------------------
Nedvosmisleno, od drugih, a i od Isusa samoga - Isus je Sin Božji!
-----------------------------------------------------------------------------------

Zato Isus nije nikada niti reko da je Bog.
---------------------------------------------------

Isus je Božji Sin!

A BITI Božji Sin - ne znači Biti Bog.
Stih to jasno kaže:

PSALAM 89,7
Ta tko je u oblacima ravan Jahvi,
tko li je Jahvi sličan među sinovima Božjim?

Gospodin Isus NIJE RAVAN Bogu Jedinome Jahvi!

TAKO JE

hvala na stihovima

Pa ne moze ili je Sin ili BOg.
A Bog je vec JEHOVA.
Tako da je jasno iz cele Biblije da je Isus Bozji Sin.
Takodje stih prvo kaze da je ISUS SIN. pa tek onda nabrjaja titule koje ce imati tj dobiti od Boga.
"Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade,
a posle se nabrajaju titule koje on dobija od Boga.
jedino je JEHOVA SVEMOCNI BOG
Isus nikada nije dobio tu titulu.
titula bog znaci mocan i nista vise.

Bravo Mona

Ko ima uši da čuje čuće ali ko ima samo uši ali ne čuje tome je pobožna i nedokučiva tajna. Rečeno im je ako se ne odvrate sami sebe osudili i upropašćavaju.

Izlazak 3,15 Dalje je Bog Mojsiju rekao: "Kaži Izraelcima ovako: `Jahve, Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.` To mi je ime dovijeka, tako će me zvati od koljena do koljena.

Izaija 45,21 Objavite, iznesite svoje dokaze, svjetujte se zajedno: tko je to od davnine navijestio i od tada prorekao? Nisam li ja, Jahve? Nema drugoga boga do mene; Boga pravednog i Spasitelja osim mene nema.

Idemo dalje.

Vi što ne čitate Bibliju samo je studirate stih po stih, reč po reč dal idete po Bibliji i sa Biblijom?
Kako vi što ne čitate samo studirate vašu bibliju stih po stih, reč po reč inerpretirate ova Biblijska načela.

Sam sebi rušiš nauk!
JER - teoretičari TTT
sami tvrde:

OTAC nije SIN.
SIN nije OTAC.

A u Izaiji 9,6 - ti tvrdiš da je Sin = OTAC!

Kontradikcija kontradikcije!

Odluči - tko je u kontri?
TI - i tvoj nauk?
TI - i stih?
Biblija?

---------------------
Dokaži stihom iz NZ -
Gdje piše da je Ime Božjem Sinu -
Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni

KOJI STIH?

-------------------
Ima specijalka o tome - dođi tamo dokaži svoju istinitost.

http://forum.krstarica.com/showthread.php/645826-Izaija-9-5-proročanstvo?p=26995163#post26995163

------------------------------------------

Gospodin Isus "samo" je Božji Sin!

Ima puno BS - to dokazuje da nije BOG.
jer - Bog je samo JEDAN - Jahve.

-------------------------------------------------------

Božjem Sinu je Bog Jahve Jedini DAO Ime - Isus.

Ima puno osoba imenom Isus - to dokazuje da nije BOG,

Da li znaš i za JOŠ jednoga Isusa - u NZ?

Poslednja izmena:
Već odgovorih u kom se smislu Sin (JAOŠUA) naziva Otac (u smislu Otac tvorevine, Tvorac tvorevine, a ne Otac Sinu, jer ne može sam Sebi biti Otac, Njegov Otac po božanskoj prirodi je JAOE, a On sam je kao i JAOE i RUAH ha KODEŠ Otac tvorevine, tj. Tvorac) ovde:
http://forum.krstarica.com/showthre...tvo-Boga-)?p=26998300&viewfull=1#post26998300

Dalje tražiš u kom novozavetnom stihu piše:
"Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni"
Hrišćani priznaju i Stari i Novi zavet. Dovoljno je što je napisano u Starom Zavetu. To je Bog preko Isaije dao proroštvo. To je Božja reč. A i u Novom Zavetu se isto to govori, samo drugim rečima. Npr. da je On Bog silni govori se ovde:
"Za Sina pak: Prijesto je tvoj, Bože, vavijek vijeka; žezal pravičnosti je žezal Carstva tvojega.
Zavolio si pravdu i omrzao bezakonje; zbog toga te pomaza, Bože, Bog tvoj uljem radosti više nego drugove tvoje.
" (1 Jev. 8,9)

Vidimo da se Sin naziva Bogom. Ovde ću primetiti to i što je jedan Jehovin svedok rekao da to što Otac pomazuje Sina znači da je Sin niži od Oca, da nije Bog. Naprotiv, Otac prevečno pomazuje Sina, to pomazanje samo pokazuje odnos koji postoji između Oca i Sina. To što Otac rađa Sina ne znači da je Sin niži od Oca. Jer, Otac je savršeni Bog i kao savršen može da rađa samo biće iste prirode, tj. savršenog Sina, savršenog Boga. Bog prevečno može da rodi samo Boga, a ne čoveka, anđela i koje god drugo stvorenje. Bog stvara stvorenja, a rađa Boga. A čovek rađa čoveka, tj. stvorenje. Ista priroda rađa istu prirodu - Bog Boga, a čovek čoveka. Nije bilo trenutka kada JAOŠUE, odnosno Sina nije bilo. Jer da je tako, onda bi i JAOŠUA bio stvorenje, a onda ni JAOE, tj. Otac ne bi bio Bog, jer bi rodio stvorenje, rodio bi nesavršeno, stvoreno biće i ne bi bio Bog. Dakle, Bog JAOE prevečno rađa svagda postojećeg Boga Sina JAOŠUU ha MAŠIJAHA, a zajedno sa Njim i Duhom Svetim stvara anđele, ljude i svu ostalu tvar.

Kažeš i ovo:
"Gospodin Isus "samo" je Božji Sin!
jer - Bog je samo JEDAN - Jahve."

Ima puno Božijih sinova (sa malim "s"), ali samo je jedan Božiji Sin (sa velikim "S"). JAOŠUA (Isus) je Sin po prirodi, Bog po prirodi, a spašeni ljudi i anđeli su sinovi po blagodati, a stvorenja po prirodi. JAOŠUA je predvečno ime koje znači "Bog spasava". Samo JAOŠUINO ime govori da je On Bog.

Da je JAOŠUA Otac večni (Tvorac) govori se npr. ovde:
"...ako ne povjerujete da JA JESAM ŽIVI BOG, pomrijećete u grijesima svojim.” Jovan 8:24 (Ovaj stih ujedno govori da je On i Bog silni)
Jer biti Bog znači biti Tvorac, tj. Otac tvorevine, tj. Otac (pre)večni.
I npr. takođe u Jovanom jevanđelju gde se kaže da bez Njega ništa nije postalo što je postalo (i taj stih ujedno govori da je On i Bog silni, jer biti Tvorac znači biti Bog). I na mnogim drugim mestima...

"Jer je troje što svjedoči na nebu: Otac, Riječ, i sveti Duh; i ovo je troje jedno." (1. Jov. 5:7)

Poslednja izmena:
Već odgovorih u kom se smislu Sin (JAOŠUA) naziva Otac (u smislu Otac tvorevine, Tvorac tvorevine, a ne Otac Sinu, jer ne može sam Sebi biti Otac, Njegov Otac po božanskoj prirodi je JAOE, a On sam je kao i JAOE i RUAH ha KODEŠ Otac tvorevine, tj. Tvorac) ovde:
http://forum.krstarica.com/showthre...tvo-Boga-)?p=26998300&viewfull=1#post26998300

Dalje tražiš u kom novozavetnom stihu piše:
"Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni"
Hrišćani priznaju i Stari i Novi zavet. Dovoljno je što je napisano u Starom Zavetu. To je Bog preko Isaije dao proroštvo. To je Božja reč. A i u Novom Zavetu se isto to govori, samo drugim rečima. Npr. da je On Bog silni govori se ovde:
"Za Sina pak: Prijesto je tvoj, Bože, vavijek vijeka; žezal pravičnosti je žezal Carstva tvojega.
Zavolio si pravdu i omrzao bezakonje; zbog toga te pomaza, Bože, Bog tvoj uljem radosti više nego drugove tvoje.
" (1 Jev. 8,9)

Vidimo da se Sin naziva Bogom. Ovde ću primetiti to i što je jedan Jehovin svedok rekao da to što Otac pomazuje Sina znači da je Sin niži od Oca, da nije Bog. Naprotiv, Otac prevečno pomazuje Sina, to pomazanje samo pokazuje odnos koji postoji između Oca i Sina. To što Otac rađa Sina ne znači da je Sin niži od Oca. Jer, Otac je savršeni Bog i kao savršen može da rađa samo biće iste prirode, tj. savršenog Sina, savršenog Boga. Bog prevečno može da rodi samo Boga, a ne čoveka, anđela i koje god drugo stvorenje. Bog stvara stvorenja, a rađa Boga. A čovek rađa čoveka, tj. stvorenje. Ista priroda rađa istu prirodu - Bog Boga, a čovek čoveka. Nije bilo trenutka kada JAOŠUE, odnosno Sina nije bilo. Jer da je tako, onda bi i JAOŠUA bio stvorenje, a onda ni JAOE, tj. Otac ne bi bio Bog, jer bi rodio stvorenje, rodio bi nesavršeno, stvoreno biće i ne bi bio Bog. Dakle, Bog JAOE prevečno rađa svagda postojećeg Boga Sina JAOŠUU ha MAŠIJAHA, a zajedno sa Njim i Duhom Svetim stvara anđele, ljude i svu ostalu tvar.

Kažeš i ovo:
"Gospodin Isus "samo" je Božji Sin!
jer - Bog je samo JEDAN - Jahve."

Ima puno Božijih sinova (sa malim "s"), ali samo je jedan Božiji Sin (sa velikim "S"). JAOŠUA (Isus) je Sin po prirodi, Bog po prirodi, a spašeni ljudi i anđeli su sinovi po blagodati, a stvorenja po prirodi. JAOŠUA je predvečno ime koje znači "Bog spasava". Samo JAOŠUINO ime govori da je On Bog.

Da je JAOŠUA Otac večni (Tvorac) govori se npr. ovde:
"...ako ne povjerujete da JA JESAM ŽIVI BOG, pomrijećete u grijesima svojim.” Jovan 8:24 (Ovaj stih ujedno govori da je On i Bog silni)
Jer biti Bog znači biti Tvorac, tj. Otac tvorevine, tj. Otac (pre)večni.
I npr. takođe u Jovanom jevanđelju gde se kaže da bez Njega ništa nije postalo što je postalo (i taj stih ujedno govori da je On i Bog silni, jer biti Tvorac znači biti Bog). I na mnogim drugim mestima...

"Jer je troje što svjedoči na nebu: Otac, Riječ, i sveti Duh; i ovo je troje jedno." (1. Jov. 5:7)

JHVH = Sva tri lica Bozanstva. I Isus je Jahve

Ako nemaš JEHOVIN duh, Isusa Hrista i istine onda pišeš nako kako si u prazno bez dokaza, podloge ili pokrića to napisala.

Dokaz tražim! Imaš-nemaš?

Imam , kao i gomilu drugih:

1.Moj 1,26

Jovan 1,1-3.10.11

Isaija 9,6

pa sad i ovaj u mom potpisu- Matej 1,23

i jos puno drugih.... eno i SAM si naveo nehotice u drugoj temi stih gde sekaze da je Isus Hristos - Bog !!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back