ISUS HRIST - Bozji Sin ( svedocanstvo Boga )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
И у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божијег, Јединородног, рођеног од Оца пре свих векова: Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог, рођеног а не створеног, једно суштног са Оцем, кроз кога је све постало (дргуи члан Симбола вере).

Svaka vera pa i vernik svoju veru treba da bazira na Biblijko načelo! Sada pitanje za sledbenike "Simbol Vere" na šta se bazira simbol vere? Drugo.

Koji je to Biblijski stih da je Isus istiniti Bog? Treće.

Može neko, ko je vernik! da pojasni njegov simvol vere kada kaže: (рођеног а не створеног). Odnosno definiciju rođenog i definiciju stvorenog.
Unapred zahvalan na KONSTRUKTIVNOM komentaru.

Arianna мени није јасно зашто(Јеховини сведоци) сматрају да је Исус Христос створење,а не Бог.Зашто рецимо ти мислиш да је створење?

Zlatoust meni nije jasno zašto pravoslavci smatraju da je Isus jedini istiniti Bog? Ako možeš daj pojasni o čemu se tu radi.

Например код мене пише да је пре сваке ствари и да не спада у творевину,а код тебе да је први од све творевине.Сложићеш се са мном ,да овде није у питању грешка у превођењу,већ намерно извртања смисла у тексту.То је још јасније у наставку

Zlatoust pojasni pre koje svake stvari i naravno zašto ne spada u tvorevinu? Drugo.

Ako je Isus Bog, dal po simvolu vere osim Isusa ima još kojeg Boga?

- - - - - - - - - -

Ime “Isus” znači “Jehova je spasenje”,

a “Hrist” je titula koja znači “Pomazanik” i ukazuje na to da ga je Bog pomazao, odnosno postavio na poseban položaj.

Amin.

Овако озбиљну тврдњу морало би много више стихова да потврди.Не верујем да ће бити проблем да их нађеш?

Све је могуће...

Ово се односи на оваплоћење Сина Божијег.

За почетак само појмови,да разликујемо шта је шта.Немам потребе да наводим из ког дела Писма су узети стихови ,вероватно су ти познати.

По овоме знамо да у Њему пребивамо, и Он у нама, што нам је дао од Духа својега.

И ми смо видјели и свједочимо да је Отац послао Сина - Спаситеља свијета.

А знамо да је Син Божији дошао и дао' нам разум да познајемо Истинитога; и јесмо у Истинитоме, у Сину његовом Исусу Христу. Он је истинити Бог и живот вјечни.

Како је то Син Божији дошао,кад је ето "посињен" чим се родио на земљи.

Сваки који одриче Сина, ни Оца нема; а који признаје Сина, има и Оца.

Чудни су појмови Гласниче Отац и Син,баш ме занима чему све то.Зашто ли је Отац Отац,Син Син,а Дух Дух кад су већ у вечности били једно.Јел се то Бог мења у времену Гласниче?

1. Ivanova 5,20 Znamo: Sin je Božji došao i dao nam razum da poznamo Istinitoga. I mi smo u Istinitom, u Sinu njegovu, Isusu Kristu. On je Bog istiniti i Život vječni.

Pitanje:
Imamo razum da poznamo koga?
Ko je "On" istiniti Bog i mi smo u istinitom?

Još jednom "Šta je život vječni?"

Tvoju teoriju pobija stih:

Hebrejima 10,5
Zato On ulazeći u svijet veli: Žrtva i prinos ne mile ti se,
nego si mi tijelo pripravio;

Isus kaže - TIJELO si mi TI Bože Jedini JAHVE NAPRAVIO - STVORIO!

TKO je Kome Tijelo pripravio?
KAKO?

-----------
Isus nije i neće nikada biti Riječ.
Isus je PO Jahvinoj riječi stvoren.

Nema stiha - Isus je Riječ.
Nema stiha - Isus kaže - Ja sam Riječ.

Ne kaze napravio ili stvorio.
Vec pripravio.

Rec je o tome da je taj plan o utelobljnju Hrista odavno spreman.

Isus nije nastao kada se utelovio.

Neznas osnovne poimove a hoces da objasnis nesto???

ne jasno sve pise nego ti ne rzaumes najbolje ocigledno

Sta ti nije jasno...

Isus je Bio Kod Boga i preko Isusa je Bog stvarao...

Kolosanima 1:14-17

Kolosanima 1
15 Он (Исус ) је слика невидљивог Бога, првенац свега што је створено. 16 Јер је преко њега све било створено на небесима и на земљи, видљиво и невидљиво, било да су то престоли или управе или поглаварства или власти. Све је створено преко њега и за њега. 17 Он је пре свега другог и све је преко њега постало.

Dakle jasno pise da je Isus - prvenac svega sto je stvoreno.

Isus -Prvi u stvarstvu ili prvi od svega sto je stvoreno... ili prvi stvoren...

a da je sve ostalo preko njega stvoreno... preko njega...

Da, Isus je pre svega drugog sto je stvoreno jer je prvi stvoren.

u Otkrivenje 3:14 pise za ISUSA da je početak Božjih dela stvaranja
............................................................
dakle Isus je početak Božjih dela stvaranja

PRVO SI REKLA DA JE BOG SAM STVARAO A SADA PRIZNAS DA JE SA HRISTOM STVARAO.

Hoces li da nam objasnis kako je to Bog preko Hrista stvarao?

Ako bez Hrista nista nije stvoreno sto je stvoreno, onda Hristos ne moze da bude stvoren.
Jer nije mogao sam sebe da srvori kaze Jovan 1 1-3.

Ocigledno ti iskljucis savest kada citas Bibliju.

Skroz ne odgovorno..

Ne kaze napravio ili stvorio.
Vec pripravio.

Rec je o tome da je taj plan o utelobljnju Hrista odavno spreman.

Isus nije nastao kada se utelovio.

Neznas osnovne poimove a hoces da objasnis nesto???

Ajmo od početka - bez mojih primisli!
----------------------------------------------

Hebrejima 10,5

KAKO?

Чудни су појмови Гласниче Отац и Син,баш ме занима чему све то.Зашто ли је Отац Отац,Син Син,а Дух Дух кад су већ у вечности били једно.Јел се то Бог мења у времену Гласниче?

Zlatoust ja očekujem i tvoj PRODUKTIVNI komentar na isto pitanje, drugo.
Šta je tebi Bog i koliko ih ima? Odnosno dal su Sveta Trojca ili samo Sveto Trojstvo i naravno zašto baš to? Treće

U koliko Bogova si ti kršten ili bolje rečeno u koliko Bogova se krštava jedan sledbenik Hrista, a ti jesi Hrišćanin zar ne?
I zapamti "Ako nisi sa Hristom, prov njega si" A sledi i ono" Ko nema sina nema ni oca", izvolte pitanja su postavljena, očekujem tvoj odgovor naravno ako imaš istinu, a ako ne nikom ništa, prećuti i pravi se naivan. Jednostavno zar ne?

Svaka vera pa i vernik svoju veru treba da bazira na Biblijko načelo! Sada pitanje za sledbenike "Simbol Vere" na šta se bazira simbol vere? Drugo.

Koji je to Biblijski stih da je Isus istiniti Bog? Treće.

Može neko, ko je vernik! da pojasni njegov simvol vere kada kaže: (рођеног а не створеног). Odnosno definiciju rođenog i definiciju stvorenog.
Unapred zahvalan na KONSTRUKTIVNOM komentaru.

Pa ti bas nista ne citas od posta, a usudjujes se da pitas tako samouvereno jos. Citaj pazljivije i videces ko je i kad ustanovio simbol vere, a u poslednjem linku videces makar 3 prorocanstva o drugom pitanju (a ima ih 270).

Trece, ja nisam teolog pa da se upustam u neke "visokoumne rasprave" (mada i teolozi cesto imaju znanje ali veru nemaju, srce im je hladno), ali naravno da je rodjen, to je jasno iz Novog zaveta. Kome trebaju "definicije" ako veruje? Biblija nije nauka.

Cak ni ne vidim svrhu ove teme.

Ajmo od početka - bez mojih primisli!
----------------------------------------------

Hebrejima 10,5

KAKO?

Jesi li ti pijan?

Isus odlucuje sam.

I kaze ja cu ici da spasim coveka.

Sam odlucujem da se ponizim.

Posto je on odlucio da bude ta zrtva i kao zrtva da bude poslusan.

Neko drugi ce mu pripremiti telo.

Taj drugi je Duh sveti.

Ta ideja pistoj jos pre postanja sveta.

Ali se Isus utelovio mnogo kasnije rodjenjem kroz Mariju.

Utelovljenjem Isusa nije se desilo stvaranje.

Barem to trebas da znas.

Vec je postojeci zivi Isus uzeo telo coveka da bi bio na mesto Adama i spasio nas.

Ko ovo nezna to je kao da misli da rode donose decu...

ne jasno sve pise nego ti ne rzaumes najbolje ocigledno

Sta ti nije jasno...

Isus je Bio Kod Boga i preko Isusa je Bog stvarao...

Kolosanima 1:14-17

Kolosanima 1
15 Он (Исус ) је слика невидљивог Бога, првенац свега што је створено. 16 Јер је преко њега све било створено на небесима и на земљи, видљиво и невидљиво, било да су то престоли или управе или поглаварства или власти. Све је створено преко њега и за њега. 17 Он је пре свега другог и све је преко њега постало.

Dakle jasno pise da je Isus - prvenac svega sto je stvoreno.

Isus -Prvi u stvarstvu ili prvi od svega sto je stvoreno... ili prvi stvoren...

a da je sve ostalo preko njega stvoreno... preko njega...

Da, Isus je pre svega drugog sto je stvoreno jer je prvi stvoren.

u Otkrivenje 3:14 pise za ISUSA da je početak Božjih dela stvaranja
............................................................
dakle Isus je početak Božjih dela stvaranja
.ne pise nigde prvenac..to da zabaskaris razliku izmedju stvoriti i roditi..
Koji je obličje Boga što se ne vidi, koji je rođen pre svake tvari...isus nije svet..priroda mu je razlicita i od andjela i od ljudi...ende..:p

Poslednja izmena od moderatora:
Pa ti bas nista ne citas od posta, a usudjujes se da pitas tako samouvereno jos. Citaj pazljivije i videces ko je i kad ustanovio simbol vere, a u poslednjem linku videces makar 3 prorocanstva o drugom pitanju (a ima ih 270).

Trece, ja nisam teolog pa da se upustam u neke "visokoumne rasprave" (mada i teolozi cesto imaju znanje ali veru nemaju, srce im je hladno), ali naravno da je rodjen, to je jasno iz Novog zaveta. Kome trebaju "definicije" ako veruje? Biblija nije nauka.

Slušaj, ćuti, ljubi ruku i aminui tako ti kazo vladika, episkop, pop ili teolog? Koja škola ali ni na jedno pitanje još niko nije odgovorio, kako to?
Po čemu si ti zaključila da bi Smeška zanimalo ko je ustanovio Simvol Vere? Imaš veru-Nemaš veru ili dal si kadra pojasniti u šta veruješ al na šta ti se bazira tvoja vera?
Hrišćanin je taj koji sledi Hristov nauk a ne ovih koji su ustanovili Simvol Vere, no nemate vi veze ni sa Hristom ni sa Biblijskim načelima. Čitaš li ti koleginice monu ili na primer piramida4? Da čitaš svatila bi šta je vera, koliko znaju, koga sede a i na čija načela im se vera bazira. Drugo.

Ovo draga koleginice i nisu visoko umne rasprave samo za teologe, ovo je elementarno Biblijsko znanje i pitanje o tvojoj veri. Idi bre begaj kad nemaš vere! Idi pa pljuj po drugim diskutantima i njihovoj veri, zabavi se njihovim ličnostima jer to znaš ili skupljaj poene kako neko nasrće i mrzi pravoslavlje tako si nastrojena.

Prosto ti bilo, pozdrav.

- - - - - - - - - -

Slušaj, ćuti, ljubi ruku i aminui tako ti kazo vladika, episkop, pop ili teolog? Koja škola ali ni na jedno pitanje još niko nije odgovorio, kako to?
Po čemu si ti zaključila da bi Smeška zanimalo ko je ustanovio Simvol Vere? Imaš veru-Nemaš veru ili dal si kadra pojasniti u šta veruješ al na šta ti se bazira tvoja vera?
Hrišćanin je taj koji sledi Hristov nauk a ne ovih koji su ustanovili Simvol Vere, no nemate vi veze ni sa Hristom ni sa Biblijskim načelima. Čitaš li ti koleginice monu ili na primer piramida4? Da čitaš svatila bi šta je vera, koliko znaju, koga sede a i na čija načela im se vera bazira. Drugo.

Ovo draga koleginice i nisu visoko umne rasprave samo za teologe, ovo je elementarno Biblijsko znanje i pitanje o tvojoj veri. Idi bre begaj kad nemaš vere! Idi pa pljuj po drugim diskutantima i njihovoj veri, zabavi se njihovim ličnostima jer to znaš ili skupljaj poene kako neko nasrće i mrzi pravoslavlje tako si nastrojena.

Prosto ti bilo, pozdrav.

"Isus je početak Božjih dela stvaranja"

Gde su vama sada ti teolozi pa da se raspravljamo "visokoumne rasprave" oko gornjeg pitanja pa da svi vidimo šta znamo, koliko znamo i na šta nam se bazira vera?
Eto niko od vas nezna, ne sme il nije kadar o tome raspravljati al što je sa vašim teolozima? Zauzeti nekim prečim poslovima možda, A?

Šta znate o: "Isus je početak Božjih dela stvaranja"
po otvorenoj temi?

??? Bog je JEDAN TVORAC sam sve stavara sta nije jasno???

kao sto treba jedan covek da stvori neki predmet ...

..odlicno si rekla...i sve sto je bog stvorio iz nicega po prirodi nije identicno bogu ...
isus je rodjen pre svake stvari i to je citat iz biblije.....kakva mu je priroda...onog stvorenja sto ga je bog sklepao ili ima identicnu prirodu ko i otac..:D

Jesi li ti pijan?.

Isus odlucuje sam.
Koji je to stih?

IVAN 5,19
Isus nato odvrati: "Zaista, zaista, kažem vam: Sin ne može sam od sebe činiti ništa, doli što vidi da čini Otac; što on čini, to jednako i Sin čini.
IVAN 5,30
Ja sam od sebe ne mogu učiniti ništa: kako čujem, sudim, i sud je moj pravedan jer ne tražim svoje volje, nego volju onoga koji me posla."

I kaze ja cu ici da spasim coveka.
Koji je to stih?

Ivan 3,17
Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu.
1. Ivanova
4,10 U ovom je ljubav: ne da smo mi ljubili Boga, nego - on je ljubio nas i poslao Sina svoga kao pomirnicu za grijehe naše.
1. Ivanova
4,14 I mi smo vidjeli i svjedočimo da je Otac poslao Sina kao Spasitelja svijeta.

Sam odlucujem da se ponizim.
Koji je to stih?
Tako je.

Posto je on odlucio da bude ta zrtva i kao zrtva da bude poslusan.
Koji je to stih?

IVAN 17,3
A ovo je život vječni: da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga, i koga si poslao - Isusa Krista.

Poznaješ li ti - TKO Je Bog Jedini - i - Kako Mu je IME Sveto?

Neko drugi ce mu pripremiti telo.
Koji je to stih?
TKO je TAJ DRUGI?
Koliko IH IMA?

Sam si ne može tijelo pripraviti?
Nije Svemoguć?

Taj drugi je Duh sveti.
SD je sastavni dio Boga Jahve.
SD sam po sebi ne čini ništa.
SD Bog Jahva daje i šalje.

BROJEVI 16,22
Oni popadoše ničice i povikaše: "Bože! Bože životnog duha u svakome tijelu! Zar ćeš se razgnjeviti na svu zajednicu kad je samo jedan sagriješio!
JEREMIJA 32,27
"Gle, ja sam Jahve, Bog svakoga tijela! Meni ništa nije nemoguće!

Ta ideja pistoj jos pre postanja sveta.
Da, OD Boga Jedinoga - Jahve.

Ali se Isus utelovio mnogo kasnije rodjenjem kroz Mariju.
Tako je.

Utelovljenjem Isusa nije se desilo stvaranje.
Objasni - kako žena začne?
Da li je Marija imala odnos sa muškarcem - pa je M dao svoje tijelo?
Kako je oplođena Marijina Jajna stanica?

Barem to trebas da znas.
Fala, također.

Vec je postojeci zivi Isus uzeo telo coveka da bi bio na mesto Adama i spasio nas.
Isus je bio Duhovno Biće - a sada je TJELESNO biće.
Sam si gore reko - DRUGI je Isusu pripravio TIJELO!
Nije Isus sam sebi to napravio - jer - nije Bog.
Isus sam po sebi nije ni spasitelj.
Isus je dobio TITULU Spasitelj - OD Boga Jahve.
ALI - i nadalje JEDINI SPASITELJ je Bog Jahve!
TKO je spasio Isusa kada je umro?

Ko ovo nezna to je kao da misli da rode donose decu..
Tako je!

Rekoh ja da si ti stalno pod alkoholom.

Posto je Isus sam odlucio.

Onda se dobrovoljno stavlja u sluzbu Ocu radi plana spasenja coveka, na mesto Adama.

Bilo je potrebno da bude poslusan kao Adam sto je trebao da bude.

Otac pita, koga cemo poslati i ko ce nam ici?

Isus kaze ja cu.

Kao dobrovoljca Otac ga salje.

Ne po naredbi...

Problem je sto uvek gledas kratkovido a ne celi dogadjaj.

I nemoj vise da lazes da nisi Svedok...

Poslednja izmena:

Prosto ti bilo, pozdrav.

Jesam li ja negde rekla da neko "nasrce" na pravoslavlje?

Objasnila sam kroz simbol vere sta je pojam "Otac", sta "Sin", a sta "Sveti duh".

Ako si se prepoznao u onome "sekte" razmisli sam.

Mislila sam da znas vise o Bibliji, ali ti znas manje nego sto sam ocekivala. Mozda cak i nista.

Ljubi kome hoces ruku i okani me se vise s pitanjima na koja, kad dam odgovor tebi se ne svidja i napadas, pravis se nevest da nisi to pitao. Ti si obican provokator koji pise samo pisanja radi.

Reče bezumnik u srcu svom: Nema Boga ; pronevaljališe se i zagrdeše u bezakonju, nema nikoga dobro da tvori. (Psalmi 53:1)
Ustani, Bože, brani stvar svoju, opomeni se kako Ti se bezumnik ruga svaki dan! (Psalmi 74:22)

Bezumnik ne zna, i neznalica ne razume to. (Psalmi 92:6)
Kuku meni , ko zombiji ste .Ako postoji bog i ako vam je dao mozak , sto ne razmisljate malo
nego samo citirate biblijske tekstove ? Postoje mnoge religije i mnogi vjerski tekstovi .Zajednicko
im je to da su stvoreni zbog lakse manipulacije ljudima .Ne rugam se ja nikakvom bogu nego pilecim
mozgovima koji se guraju da budu sluge iako to nikakav bog od njih ne trazi .Bezumnicima zovete
ljude koji nece da stanu u vasu slugeransku kolonu ? Rodjeni ste slobodni a sebi ste napravili kaveze .
Bezumno !

Rekoh ja da si ti stalno pod alkoholom.

Posto je Isus sam odlucio.

Onda se dobrovoljno stavlja u sluzbu Ocu radi plana spasenja coveka, na mesto Adama.

Bilo je potrebno da bude poslusan kao Adam sto je trebao da bude.

Otac pita, koga cemo poslati i ko ce nam ici?

Isus kaze ja cu.

Kao dobrovoljca Otac ga salje.

Ne po naredbi...

Problem je sto uvek gledas kratkovido a ne celi dogadjaj.

I nemoj vise da lazes da nisi Svedok...

Isus sam bira da li ce Boga da poslusa i ispuni neki zadatk - uvek moze da odbije Bozije naredjenje ili zahtev kao i sva ziva bica ili sotona :mrgreen:

Ali on to ne zeli, vec vrsi Boziju volju jer voli Boga svog Oca :)

Kuku meni , ko zombiji ste .Ako postoji bog i ako vam je dao mozak , sto ne razmisljate malo
nego samo citirate biblijske tekstove ? Postoje mnoge religije i mnogi vjerski tekstovi .Zajednicko
im je to da su stvoreni zbog lakse manipulacije ljudima .Ne rugam se ja nikakvom bogu nego pilecim
mozgovima koji se guraju da budu sluge iako to nikakav bog od njih ne trazi .Bezumnicima zovete
ljude koji nece da stanu u vasu slugeransku kolonu ? Rodjeni ste slobodni a sebi ste napravili kaveze .
Bezumno !

Zato sto kada prica iz svoje glave vi je napadate da laze

Ovako citira Boziju Rec :mrgreen: za koju opet mislite da je laz :aha:

Kako da neko diskutuje o religiji kada vama nikako ne valja ?

Zato sto kada prica iz svoje glave vi je napadate da laze

Ovako citira Boziju Rec :mrgreen: za koju opet mislite da je laz :aha:

Kako da neko diskutuje o religiji kada vama nikako ne valja ?
da barem stvarno citira pa nema veze sto ga istumaci po svome..i ima pravo da misli svojom glavom..ali sta ona radi
ona tumaci i to istumaceno stavlja u citat..pravi falsifikator..:(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back