- Poruka
- 46.570
Isus je Bozji Sin jer ga je Bog direktno stvorio....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Isus je Bozji Sin jer ga je Bog direktno stvorio....
Jer 7:4 Ne uzdajte se u lažne reči govoreći: Crkva Gospodnja, crkva Gospodnja, crkva Gospodnja ovo je.
Jer 7:5 Nego doista popravite svoje puteve i dela svoja, i sudite pravo izmedju čoveka i bližnjeg njegova.
Iz samo tebi poznatih razloga jednostavno negiras jasnu istinu i mislis da je to argument?
Za to ces morati da odgovaras pred Bogom i nikakva podplacivanja na carinarnicama nece ti pomoci.
To kaze Biblija...
dala sam Biblijske dokaze
Bog ne moze da rodi, ON STVARA.
moze biti greska u prevodu
Ps 2:7 Kazat ću odredbu Jehovinu,
on mi je rekao: “Ti si sin moj,
ja sam danas postao otac tvoj.
А откуд знаш да се ови стихови односе баш на мене.
Да вероватно је то.Немам паметнија посла ,него да се расправљам ноћас са особом, која је замислила да ето ништа мање поседује сву истину и ако неко тврди супротно од њега одмах је у заблуди ,а успут прети Божијим казнама.И да... још увек ми није одговорила на постављена питања.
Бог у кога верујем,сигурне не кажњава људе, ако не познају Библију.
Možda je krivi prijevod - (a možda i nije) - nego prvenstveno - krivo rezoniranje.
Psalam 2,7
Obznanjujem odluku Jahvinu: Gospodin mi reče: "Ti si sin moj, danas te rodih.
HOT
Psa 2:7
אספרהH5608 אלH413 חקH2706 יהוהH3069 אמרH559 אליH413 בניH1121 אתהH859 אניH589 היוםH3117 ילדתיך׃H3205
H3205
ילד
yâlad
yaw-lad'
Primitivni korijen; snositi mlada; causatively začeti; medicinski djelovati kao babica, posebno pokazati podrijetlo: - Medvjed, rode, rođenju ([dana]), rođen, (da se) izvest (djeca, mladi), odgajati, oteliti, dijete, dolaze, biti isporučena (djeteta), vrijeme isporuke, spol, hatch, rada, (to je dužnost) primalje, izjavljujem rodovnice, biti sin, (žena, žena koja ) travail (ETH-,-ing žena).
Što bi bilo da je uzeta TA riječ - ZAČETI!?
Danas te ZAČEH!
------------------------
Ispravno!
Bog Jahve je PREKO svoga SD - ZAČEO Isusa u Blaženoj Mariji!
Bog Jahve ne rađa - On stvara.
Bog Jahve je STVORIO "materiju" za začeće Marijine jajne stanice.
Možda je krivi prijevod - (a možda i nije) - nego prvenstveno - krivo rezoniranje.
Psalam 2,7
Obznanjujem odluku Jahvinu: Gospodin mi reče: "Ti si sin moj, danas te rodih.
HOT
Psa 2:7
אספרהH5608 אלH413 חקH2706 יהוהH3069 אמרH559 אליH413 בניH1121 אתהH859 אניH589 היוםH3117 ילדתיך׃H3205
H3205
ילד
yâlad
yaw-lad'
Primitivni korijen; snositi mlada; causatively začeti; medicinski djelovati kao babica, posebno pokazati podrijetlo: - Medvjed, rode, rođenju ([dana]), rođen, (da se) izvest (djeca, mladi), odgajati, oteliti, dijete, dolaze, biti isporučena (djeteta), vrijeme isporuke, spol, hatch, rada, (to je dužnost) primalje, izjavljujem rodovnice, biti sin, (žena, žena koja ) travail (ETH-,-ing žena).
Što bi bilo da je uzeta TA riječ - ZAČETI!?
Danas te ZAČEH!
------------------------
Ispravno!
Bog Jahve je PREKO svoga SD - ZAČEO Isusa u Blaženoj Mariji!
Pa to, Bog ne radja nego STVARA...
"Bog je SVe Stvorio... " Sve pa i Isusa Hrista.
??? Bog je JEDAN TVORAC sam sve stavara sta nije jasno???
kao sto treba jedan covek da stvori neki predmet ...
Evo i opvaj pijan.
Pa nije to uslov spasenja.
Vec da verujemo da smo kroz Hrista spaseni.
Joh 5:24 Zaista, zaista vam kažem: Ko moju reč sluša i veruje Onome koji je mene poslao, ima život večni, i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život.
Joh 6:47 Zaista, zaista vam kažem: koji veruje mene ima život večni.
Joh 11:26 I nijedan koji živi i veruje mene neće umreti vavek. Veruješ li ovo?
[
JELI TI TO ZATVORENIH OCIJU CITAS BIBLIJU, ILI SA ISKLJUCENOM SAVESTI?
[/]
]Joh 1:1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
Joh 1:2 Ona beše u početku u Boga.
Joh 1:3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.
Ne postoje u bibliji nikakvi dokazi nego postoje zidovske legende .Hvala, eto potrudila sam se da nadjem dokaze iz Biblije![]()
Isaija 66
8. Ko je igda čuo to? ko je vidio tako što? Može li zemlja roditi u jedan dan? može li se narod roditi ujedanput? a Sion rodi sinove svoje čim osjeti bolove.
9. Eda li ja, koji otvaram matericu, ne mogu roditi? veli Gospod: eda li ću ja, koji dajem da se rađa, biti bez poroda? veli Bog tvoj.
![]()
Ne postoje u bibliji nikakvi dokazi nego postoje zidovske legende .
Odrastite vec jednom .!
Odrastite vec jednom .!
Odrastite vec jednom .!
Dala si tekst van konteksta...
Kako bi bilo da negde malo sama proveris sta govori taj tekst?
Pogledaj sledeci tekst.
Pokusaj da mislis svojom glavom:
Joh 1:1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
Joh 1:2 Ona beše u početku u Boga.
Joh 1:3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.
Tekst kaze da nista bez Isusa nije postalo sto je postalo.
Tekst jasno pokazuje da je nemoguce da je on stvoren.
Jer bi onda morao sam sebe da stvori!!!
Razumes?
Zaboravi to sto kaze kula to nije istina.
Izgubices sapsenje ako ne uzmes stavri u svoje ruke i pocnes da mislis svojom glavom...
http://www.starhangelmihailo.com/pravoslavlje/simbol-vere/Верујем у једнога Бога Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог (први члан Симбола вере).
Бог је свуда присутан, непроменљив, неограничен, недостижан, вечан, безпочетан и безкрајан, духован и безсмртан и сведобар. Тај исти Бог открио нам се у Христу.
Зато као хришћани Верујемо и у Сина Божијег Господе Исуса Христа, Бога који је постао човек ради спасења нас људи.
О Христу су пророковали Духом Светим надахнути пророци. Очекивали су Га бројни мудраци древних цивилизација и религија. Он се родио као Богочовек од Духа Светога и Марије Дјеве у једном времену када су морално оронуле, умирале старе цивилизације, или су нагризене моралним кризама наговештавале свој крај. О томе сведочи апостол Павле: “А када се навршило време посла Бог Сина Свог“ (Гал. 4,4).
Свети јеванђелист Јован објављује истину: “Бог је тако заволео свет да је Сина Свога Јединородног дао, да сваки који верује у Њега не погине, него да има живот вечни“ (Јн.3,16).
Стога: верујем
~ - ~
И у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божијег, Јединородног, рођеног од Оца пре свих векова: Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог, рођеног а не створеног, једно суштног са Оцем, кроз кога је све постало (дргуи члан Симбола вере).
Као што се мисао рађа из ума и открива га, тако се и Син Божији вечно рађа од Бога Оца, и Он је Бога Оца откријо свету и човеку. А човек је створен по слици и прилици Бога Небеског, Богаличног. Зато је и човек личност, умно и свесно и слободно лично биће, саздано по лику Христа Богочовека.
Господ Христос сведочи о себи: “Ја и Отац (небески) Једно смо…ко види мене, види Оца који ме је послао (у свет)“ (Јн.10,30;12,45). О великој истини Христовог оваплоћења свети Апостол Павле каже: “Велика је тајна побожности:Бог се јави у телу“ (I Тим. 3,16) то јест: Бог се јави као човек, као Богочовек.
О томе говори 3. члан Симбола вере овако:
~ - ~
Који је ради нас људи и ради нашег спасења сишао с небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Деве и постао човек.
Христос Син Божији, као Богочевек и Спаситељ света, из љубави је пострадао за нас људе разапет био на крсту, умро и сахраљен био али је и васкрсао из мртвих и победио смрт да би нама људима обезбедио и даровао вечни и бесмртни живот код Бога. Гаранција нажег спасења и победе над грехом и смрћу, као и залог нашег безсмртног живота са Богом јесте Христово разпеће, смрт и васкрсење и славно васнесење са телом на небу одакле ће Христос поново доћи да суди свим људима и бићима.
Зато исповедамо и признајемо Христа Господа и Спаситеља:
~ - ~
Који је за нас распет у време Понтија Пилата, и страдао и погребен; и који је васкрсао у трећи дан по Писму; и који се узнео на небеса и седи с десне стране Оца; и који ће опет доћи са славом да суди живима и мртвима, и Његовом царству неће бити краја(4-7,члан Симбола вере).
Верујемо и у Духа Светог, јер верујемо у Свету Тројицу, Јединог и Истинитог Бога нашег.
Дух Божији Свети је творац и оживитељ света и човека. Он је надахњивао пророке и остале свете људе Богжије. Спаситељ Христос је, по Свом васнесењу на небу, послао од Оца светим Апостолима Духа Светога, Утешитеља и Надахнитља. Он им је рекао да се, после Његовог васнесења, не удаљују из Јерусалима док се не обуку у силу Духа Светога, “у силу одозго“ (Лк. 24,29).
Затим је Христос, шаљући Своје Апостоле у свет да проповедају Јевађеље и оснивају Цркву, заповедао: “Идите и научите све народе крстећи их у име Оца и Сина и Светога Духа, учећи их да држе све што сам вам заповедао. И ево, Ја сам с вама у све дане до свршетка века“ (Мт.28,19-20)
Зато: верујемо
~ - ~
и у Духа Светога, Господа, животворног, који од Оца исходи, који се заједно са Оцем и Сином поштује и слави, који је говорио кроз пророке…(осми члан Симбола вере).
Верујем и у Свету Цркву Христову:
Господ Христос је рекао: “Сазидаћу Цркву Своју и врата паклена неће је надвладати“ (Мт 16,18). И заиста, Христос Богочовек је на Себи саздао Цркву силом Духа Светога преко светих Апостола и ево-Црква Христова постоји и живи пуне две хиљаде година. Пролазила је она кроз спољашња гонњења и унутрашње кризе, кроз шибе непријатељства и безбожне мржње, кроз прогоне и погроме, али је доказала речи Спаситељеве да је непобедива: да је ни врата паклена немогу нашкодити. У Цркву се улази и постаје живи члан кроз свету тајну Крштења. У Цркви, вером и благодаћу и добрим делима, стиче се вечни живот, и чека вескрсење мртвих и Бесмртно царство.
Зато:
~ - ~
верујем у једну, свету, саборну и Апостолску Цркву (девети члан).
Та Црква је света Православна црква Христова, основана од Христа и Светих Апостола и утврђена од свих Отаца и Сабора и од светих Мученика и Светитеља.
Тако исто, као православни хришћанини:
~ - ~
Исповедамо једно крштење за опроштење грехова. Чекам васкрсење мртвих и живот будућег века (10-12 члан)
Верујемо и у васкрсење мртвих. Јер ће мртви заиста васкрснути. Још је пророк Језекиљ прорекао свеопште васкрсење мртвих. Под васкрсењем мртвих се подразумева васкрсење људских тела, без којих човек није пуни човек. Иако је душа безсмртна, она не може без тела добити пуноћу вечног живота. Од када је Христос постао човек, људско тело је постало светиња и храм Духа Светога. Потврда да ће и наша тела васкрснути овде на земљи јесте Христово Васкрсење из мртвих. Тајну безсмртости људских тела већ овде доказују и мошти светитеља, које су нетрулеживе, не својом силом или балсамовањем, него силом коју им Сам Бог даје. Зато су оне чудотворне, јер у њиме присуствује чудотворна сила Духа Светога.
Toto Cotugno c1 za mudrovanje i provokaciju na temi Mec lopta