ISUS HRIST - Bozji Sin ( svedocanstvo Boga )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mozda je Isus "drugi Adam"?

Mozda je Isus onakav kakav je covek i trebao da bude, ali nije stvoren takav.

Mozda je neko drugi stvorio prvog Adama a neko veci od njega poslao Isusa Hrista da pokaze razliku nesavrsenstva i savrsenstva?

Sve je moguce.

Isto kao sto adventisti pisu da je subota data covecanstvu, a Isus Covek radi subotom, a jevreji Slave taj dan zbog islaska iz ropstva, i to im je Bog naredio, ali eto, ono to pretvorise u dan za covecanstvo, sve je kod njih moguce.

Isto kao sto adventisti pisu da je subota data covecanstvu, a Isus Covek radi subotom, a jevreji Slave taj dan zbog islaska iz ropstva, i to im je Bog naredio, ali eto, ono to pretvorise u dan za covecanstvo, sve je kod njih moguce.

Sta to radi Isus subotom?
U kojoj firmi?

Za tebe je spasavanje zivota, rad u subotu???

Lk 6:9 A Isus reče im: Da vas zapitam: Šta valja u subotu činiti, dobro ili zlo? Održati dušu ili pogubiti? A oni ćutahu.

Markus 3:4 I reče im: Valja li u subotu dobro činiti ili zlo činiti? Dušu održati, ili pogubiti? A oni su ćutali.

Mt 12:12 A koliko je čovek pretežniji od ovce? Dakle valja u subotu dobro činiti.

Dobro ciniti i spasiti zivot u subotu nije posao...

Ovakav stav ti nije hriscanski. :bye:

PA DOBRO; KADA HOCES DIRETKNO IAKO JA TO NISAM HTEO.

Prvi stav je bio ovaj:

Mt 7:6 Ne dajte svetinje psima; niti mećite bisera svog pred svinje, da ga ne pogaze nogama svojim, i vrativši se ne rastrgnu vas.

Onda cu primeniti drugi, po tebi hriscanski.

Molim te poveruj u Isusa.
Pa kako to ne mozes da verujes?
Preklinjem te poveruj.
Prihvati ga, budi covek...
Budi fer, budi drug, poveruj...

Poslednja izmena:
iz crkve koja je i sacuvala sveto pismo i koja je posvedocila da je to zaista ziva i istinita bozija rec..:D
mene interesuje ovo..kojeg su roda oni koji su prepoznavali nadahnute tekstove svetih apostola..znas li?

E i koja je ta crkva? Imaš problemčić da skupljaš poene za tu crkvu i nećeš da je imenuješ i promotitaš?

Nego na pitanje nisi komentarisala, kako to? Iz koje crkve ti dolaziš pa nemaš pojma o:

Osim Isusa dal imate još kojeg boga ili vama Isus jeste jedini Bog?

Hajd skupljaj poene za tu crkvu pa štancuješ nešto i dokaži forumašima da jedino tvoja crkva je sačuvala sveto pismo jer navodno jedina institucija koja svedoči da je živa i istinita Božija reč.

Glasnik malo po malo pa postane naporan.Veruje u trojstvo, a lepo pise u bibliji da je Bog Jedan, daje Isus sin Boziji i Boziji sluga i da sada sedi s desne strane Tvorca.Isus je rodjen kao Covek,Krstio se kao Covek, molio Oca kao Covek,posrednik je izmedju Boga i ljudi kao Covek, radi subotom kao Covek,moli Oca kao Covek i na kraju je ubijen kao Covek.Ima atribute bozije, ali je Covek,jer ga je Bog odredio i pre postanja sveta, kao i ostale koji pripadaju Bozijem semenu.Znaci da je Covek sa atributom Bozanskim u sebi,a kao takav je i Glava Bozije crkve, Neveste.Amin

Znaci da je Covek sa atributom Bozanskim u sebi

Možeš da pojasniš šta si i kako si ti svatio da je Isus čovek sa Božanskim atributima u sebi, drugo

Zar Božiji prorok Ellen White nije isto čovek sa Božanskim atributima u sebi? Dakle.

E pa sad adventisti jesu neka druga priča, adventisti rade i subotom u svojim firmama ali samo dobre stvari, razumeš? :)

Bez obzira na bibliju, tacnije S.Z., tako mi je jadno i nelogicno da se jedan dan posvecuje bogu tako sto se NE RADI.

Logicnije bi mi bilo da je svaki dan boziji ali da se radi, jer, prema jednom stihu bog non-stop radi.

Poslednja izmena od moderatora:
Idem.

Pa Bog je dao da se ide u wc svaki an.

Licne potrebe nisu posao.

To je visa sila, moranje...

Protiv toga Bog nema nista.

Pa svaki laik to zna, to je cak i logicno.

Ali ovaj tvoj stav nije ni laicki niti logican???

Dobro sto ti nisi bog.

Ti nam ni u wc nebi dao..

To je dokaz da Biblija nije ljudskog porekla...

Bez obzira na bibliju, tacnije S.Z., tako mi je jadno i nelogicno da se jedan dan posvecuje bogu tako sto se NE RADI.

Logicnije bi mi bilo da je svaki dan boziji ali da se radi, jer, prema jednom stihu bog non-stop radi.

- - - - - - - - - -

Jel ti subotom ides u wc? Jel jedes?

Ako da, zasto si licemeran i zasto ne posvetis ceo dan bogu, pa neces umreti ako jedan dan ne ides u wc i ako ne jedes?

Navedene su dve stvari koje adventisti rade subotom, ali to su dobre stvari navodno kao što subotom treba da se radi.

Dakle poenta jeste da adventisti rade subotom! Samo još da se izjasne dal rade do podne al posle podne?

Pogrešno.Ne slave Jevreji taj dan zbog izlaska iz ropstva to slave Pashom ako se ne varam. Subota se slavi jer svrši Bog stvaranje neba i zemlje i sav posao u dan sedmi subotu. Zato se slavi subota kao dan odmora.

Ne znam koja je razlika jer nisam upoznao ni jednog ni drugog (ako uopste i postoje).
Ali, prema bibliji se moze zakljuciti da su oni jedno, svidelo se to nekome ili ne.
Sve sto moze otac moze i sin i obrnuto.
Pozdrav.
Prema Bibliji - Isus ima ovlasti OD Boga Jahve da radi NEKE stvari.
Isus ne može SVE - što može i Bog Jahve.
Isus nije ništa Stvorio - jer nije ni Bog ni Stvoritelj.
--------------------------------------------------------------

Bog Jahve je Jedno sa Isusom.
ALI!
Isto tako su i ljudi JEDNO i sa Isusom i sa Bogom Jahvom.

IVAN 17,11
Ja više nisam u svijetu, no oni su u svijetu, a ja idem k tebi. Oče sveti, sačuvaj ih u svom imenu koje si mi dao:
da budu jedno kao i mi.
IVAN 17,21
da svi budu jedno kao što ti, Oče, u meni i ja u tebi, neka i oni u nama budu
da svijet uzvjeruje da si me ti poslao.
IVAN 17,22
I slavu koju si ti dao meni ja dadoh njima:
da budu jedno kao što smo mi jedno -

Da li su - ZBOG toga što su ljudi jedno sa Isusom i sa Bogom Jahvom,
automatski znači da su ljudi = Bogovi?
NE!
Jedno ne znači =!

Koja je RAZLIKA izmedju Boga i njegovog sina?
Sta Bog moze, a njegov sin ne moze?
ZASTO?
Bog Jahve je BOG Jedini - i kao TAKAV može - SVE!

Isus nije Bog, nego "samo" Božji Sin - i kao Takav ne može - sve!

Isus može samo ono što mu Bog Jahve dozvoli da radi.
Isus nije nikada ništa stvorio.

Mnogi drugi proroci - radili su puno veće stvari od Isusa!
Mojsije - razdvojio more!

Glasnik malo po malo pa postane naporan.Veruje u trojstvo, a lepo pise u bibliji da je Bog Jedan, daje Isus sin Boziji i Boziji sluga i da sada sedi s desne strane Tvorca.Isus je rodjen kao Covek,Krstio se kao Covek, molio Oca kao Covek,posrednik je izmedju Boga i ljudi kao Covek, radi subotom kao Covek,moli Oca kao Covek i na kraju je ubijen kao Covek.Ima atribute bozije, ali je Covek,jer ga je Bog odredio i pre postanja sveta, kao i ostale koji pripadaju Bozijem semenu.Znaci da je Covek sa atributom Bozanskim u sebi,a kao takav je i Glava Bozije crkve, Neveste.Amin
Amen!

E i koja je ta crkva? Imaš problemčić da skupljaš poene za tu crkvu i nećeš da je imenuješ i promotitaš?

Nego na pitanje nisi komentarisala, kako to? Iz koje crkve ti dolaziš pa nemaš pojma o:

Osim Isusa dal imate još kojeg boga ili vama Isus jeste jedini Bog?

Hajd skupljaj poene za tu crkvu pa štancuješ nešto i dokaži forumašima da jedino tvoja crkva je sačuvala sveto pismo jer navodno jedina institucija koja svedoči da je živa i istinita Božija reč.
ocu ako priznas da je crkva sacuvala pismo ..ako mislis da nije da nam dokazes da je s neba palo..:D

и васкрснуо као човек и вазнео се у небо као човек:D
нешто онда не штима у библији:nono3:

TKO SAM JA?

MARKO 8,27
I krenu Isus i njegovi učenici u sela Cezareje Filipove. Putem on upita učenike:
"Što govore ljudi, tko sam ja?
MARKO 8,28
Oni mu rekoše:
"Da si Ivan Krstitelj, drugi da si Ilija, treći opet da si neki od proroka.
MARKO 8,29
On njih upita: "A vi, što vi kažete, tko sam ja?"
Petar prihvati i reče: "Ti si Pomazanik - Krist!
MARKO 8,30
I zaprijeti im da nikomu ne kazuju o njemu.
MARKO 8,31
I poče ih poučavati kako Sin Čovječji treba da mnogo pretrpi, da ga starješine, glavari svećenički i pismoznanci odbace, da bude ubijen i nakon tri dana da ustane.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back