Istraživanje IFIMES-a: LDP i SPS ispod cenzusa

• Začetnik teme Začetnik teme BG5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A ti kazes da ne bi Madjare u Srbiji? Mislim strasno... Ko si ti da odredjujes ko ce da zivi u Srbiji a ko Ne?

Inace Pastor je imao 100 000 glasova na zadnjim predsednickim izborima... Dakle DS i manjine u srbiji...

Za SRBIJU I SRPSKOG KRALJA..

ZA DS I SRPSKE PATRIOTE! Za tolernaciju i EVROPU!

Jel` ovo nova koalicija DS, patriote i rojalisti?

Ja sam za teleportaciju.

Jel` ovo nova koalicija DS, patriote i rojalisti?

Ja sam za teleportaciju.

DS=Patriote nemoj to odvajati...
A svi oni su republikanci..
Jel ti smeta nesto u vezi ovoga???

Ja nisam ni spominjao nikakvu koaliciju... A Jedina smrtna koalicija za Srbiju je SRS'DSS... Kada ukinu sporazum o pridruzivanju, necemo uci u EU ni za 50 god... Trebace najmanje 10 god da nam ponude ponovo isti..
EU=necete vi sa nama pa necemo ni mi sa vama...

A ti kazes da ne bi Madjare u Srbiji? Mislim strasno... Ko si ti da odredjujes ko ce da zivi u Srbiji a ko Ne?

Inace Pastor je imao 100 000 glasova na zadnjim predsednickim izborima... Dakle DS i manjine u srbiji...

Za SRBIJU I SRPSKOG KRALJA..

ZA DS I SRPSKE PATRIOTE! Za tolernaciju i EVROPU!

Ti si malo polupao lončiće. Ne ide skupa DS i kralj. DS je protiv monarhije. Radikali takođe, barem deklarativno, mada ogromna većina njihovih članova i simpatizera su za kralja.
Monarhistički su opredeljeni Koštunica i Velja, mada sumnjam da je Koštunica u tome iskren.

A, sad tema.
Mislim da bi bilo odlično da SPS ne pređe cenzus. Za LDP me baš briga. Mali su, a i blesavi su, jer zahtevaju da DS prihvati sprovođenje njihovog programa, mada ne bih plakao da i oni ostanu ispod cenzusa.
Ali, strašno je važno da SPS ne pređe cenzus. Dačić uveliko najavljuje da će da ucenjuje i jedne i druge, pa ko pristane na ucene s njim će u vladu, a ako niko ne pristane vlade neće ni biti.
Kakva god vlada bila formirana sa isfrustriranim SPS-om neće biti funkcionalna i neće dugo trajati. Na žalost, bolja je opcija ići na nove izbore, nego imati takvu vladu.

Što se tiče manjina, posebno Mađara, potrebni su u vladi i ne vidim zašto ne bi pristali da uđu u vladu sa radikalima. Pa, nisu oni venčani sa Tadićem. Ako im se obeća nešto njima interesantno, nemaju razloga da odbiju, pogotovo što će uvek biti u situaciji da sruše tu vladu.
Mesto ministra UP, koje im nudi Toma, je nešto što se teško odbija. Ne treba zaboraviti da je njima na prvom mestu briga o svojim sunarodnicima, pa tek onda o državi u celini. Za tako male političke snage velika je stvar vršiti vlast na republičkm nivou. To im daje mogućnost da direktnije utiču na život svojih sunarodnika u Srbiji.

Ti si malo polupao lončiće. Ne ide skupa DS i kralj. DS je protiv monarhije. Radikali takođe, barem deklarativno, mada ogromna većina njihovih članova i simpatizera su za kralja.
Monarhistički su opredeljeni Koštunica i Velja, mada sumnjam da je Koštunica u tome iskren.

A, sad tema.
Mislim da bi bilo odlično da SPS ne pređe cenzus. Za LDP me baš briga. Mali su, a i blesavi su, jer zahtevaju da DS prihvati sprovođenje njihovog programa, mada ne bih plakao da i oni ostanu ispod cenzusa.
Ali, strašno je važno da SPS ne pređe cenzus. Dačić uveliko najavljuje da će da ucenjuje i jedne i druge, pa ko pristane na ucene s njim će u vladu, a ako niko ne pristane vlade neće ni biti.
Kakva god vlada bila formirana sa isfrustriranim SPS-om neće biti funkcionalna i neće dugo trajati. Na žalost, bolja je opcija ići na nove izbore, nego imati takvu vladu.

Što se tiče manjina, posebno Mađara, potrebni su u vladi i ne vidim zašto ne bi pristali da uđu u vladu sa radikalima. Pa, nisu oni venčani sa Tadićem. Ako im se obeća nešto njima interesantno, nemaju razloga da odbiju, pogotovo što će uvek biti u situaciji da sruše tu vladu.
Mesto ministra UP, koje im nudi Toma, je nešto što se teško odbija. Ne treba zaboraviti da je njima na prvom mestu briga o svojim sunarodnicima, pa tek onda o državi u celini. Za tako male političke snage velika je stvar vršiti vlast na republičkm nivou. To im daje mogućnost da direktnije utiču na život svojih sunarodnika u Srbiji.

Pazi kada sam ja i za DS i za Kralja, ali ne onakvog kakvog ga servira SPO...
Zato sam i napisao to sto sam napisao...
A Madjari nece sa SRS jer ne bi ni sa SPS-om... Da vas pocetim, niko iz EU nece sa SRS!

Kakva god vlada bila formirana sa isfrustriranim SPS-om neće biti funkcionalna i neće dugo trajati. Na žalost, bolja je opcija ići na nove izbore, nego imati takvu vladu....

Enigma Dacic, zvani koferce, vec je podrzao dve vlade, a izgleda da ima nameru i trecu.

A ti (manadatar) sastavi vladu ako nemas vecinu. Ucena, trgovina zovi kao hoces? A sto ne odustanes? Treba malo citati Nusica, slatka je vlast.
Valjda je promenljivost osnovna osobina demokratije, ili ce ovi da ostanu 50 godina? Misli o tome?

Enigma Dacic, zvani koferce, vec je podrzao dve vlade, a izgleda da ima nameru i trecu.

A ti (manadatar) sastavi vladu ako nemas vecinu. Ucena, trgovina zovi kao hoces? A sto ne odustanes? Treba malo citati Nusica, slatka je vlast.
Valjda je promenljivost osnovna osobina demokratije, ili ce ovi da ostanu 50 godina? Misli o tome?

Ti si mene sa nekim pobrkao. Teško ćeš naći nekoga ko je više za promene, tj. silazak žutih sa vlasti, od mene.

A, moj post koji si citirao je bio iz analitičko-kritičkog ugla, a ne navijanje glasača za neku opciju.

Samo kazem da partija koja ima poslanike lako moze da bude jezicak i dobro da `prihoduje`, pogotovo ako su vesti, sto su ovi i pokazali vise puta.

A to koje kakav stvarno me ne zanima, mada se vidi iz avoina, samo citam sta pise na ekranu i po svojoj pameti sastavim po neki komentar, a cesto i kada ih napisem desi se da ih ne objavim.

Sta jos kazu Slovenci:

Srbija je u Luxemburgu 29.aprila 2008. godine s EU potpisala Sporazum o pridruživanju i stabilizaciji (SAA). Sporazum je potpisan iako je vlada Srbije u tehničkom mandatu, u vreme trajanja izborne kampanje i pored žestokog suprostavljanja predsednika Vlade Srbije Vojislava Koštunice. Koštunica nepriznaje sporazum i njegovo potpisivanje označava kao antiustavan čin. Opravdano se postavlja pitanje, zašto je EU u takvoj atmosferi insistirala na potpisivanju sporazuma sa Srbijom i time svojim postupcima dodatno potstakla podele u ionako podeljenom srpskom društvu.

U Srbiji se SAA različito tumači zavisno koga tumači. Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić (DS) otišao je najdalje tumačeći sporazum kao skorašnje članstvo u EU. Jedno je sasvim sigurno, sporazum se odnosi na Srbiju bez Kosova.

(sve je ovo sa linka iz naslova teme)

Zato što se usuđuju da Tadiću daje uslov za premijera, i ako 93% građana ne želi da Čeda bude premijer.
To je čist atak na demokratiju (volju naroda). Isto važi i za Koštunicu Dr. Vojislava.

Kako se usudjuju? Ti imas veoma slabo pamcenje, pa se pitam DA LI SI SEBI POSTAVIO ISTO PITANJE KADA JE MANDATAR DS-a ZA PREDSEDNIKA VLADE bio BOZA.......PA ONDA ISPADE BITNIJI NEKO DRUGI.

A ovo sto kopiras Canka, oko (Koštunicu Dr. Vojislava) zar nisi u stanju da smislis nesto originalnije ili nesto svoje.

Verujem DA JE VECINA ^GRADjANA^ 2003 ZA PREMIJERA ZELELA DA VIDI NEKOG DRUGOG, na njihovu zalost bio je to Zoki......... razmisli o ovome.....

Pozdrav demokrato!

Back