"Istorijsko pomirenje" u praksi: Orban nosi šal na kojem je Vojvodina deo Mađarske!

Uhhh, pa ovo nije naš tako. Mislim, period istorije između Velikog bečkog rata tj. od 1699. godine pa do Prvog svetskog rata 1918. i nije baš bio propraćen lepim odnosima. Štaviše, bilo je tu ratova, nerpeljivosti, krvoprolića. Srbin je više verovao Beču negoli Ugrima.
Ajde izvor za tolike pokolje Srba u Rakocijevoj buni.

Pokolj Srba u vreme Rakocijevog ustanka, pojedinačno je najveći pokolj u istoriji srpskog naroda, ili barem jedan od najvećih. Početkom XVIII stoleća, spaljena su gotovo sva sela između Dunava i Tise i prema nekim procenama oko 100.000 Srba nemilosrdno pobijeno. Etnička slika Vojvodine je značajno izmenjena i od dominantno srpske teritorije posle toga je postala mešavina koja jeste ili koja je barem do izgona Nemaca 1945. godine bila.

Znaš šta ti je to, to ti je kao da neko danas dođe i pobije oko milion Srba. To je možda negde pri samom vrhu kao jedan od najcrnjih i nažalost zaboravljenih momenata srpske istorije. Ali jeste tada svojevremeno usadio veliko nepoverenje kod Srba prema Mađarima, usled čega su Srbi uvek pre Mađara birali Nemce.
Dokumentuj to, i to ne nekom grupom sa fb nego nečim ozbiljnim. Ti si kao “hrvatske kraljeve” navodio i titularne vladare Bele Hrvatske iz desetog veka koji su vladali nad Česima - lingvistika kaže da je dinastija Slavnikovića vladala već nad Česima, iako su najdefinitivnije bili belohrvatskog porekla.

Kao i ‘99? Pardon, tad se ipak moralo.
Pa tako,sta da se radi,ali mene nisu mogli da naterajudaidem iz Apatina za Hrvatsku da pucam u nepoznate ljude.Niti znam zasto bih,ali da branim svoje.niko me ne bi oterao sa mog praga.Ubio bi i Milosevica,kada bi dosao po mene.

Pa tako,sta da se radi,ali mene nisu mogli da naterajudaidem iz Apatina za Hrvatsku da pucam u nepoznate ljude.Niti znam zasto bih,ali da branim svoje.niko me ne bi oterao sa mog praga.Ubio bi i Milosevica,kada bi dosao po mene.

Bi, bi, Druga Srbija nam he hrabra samo iza tastature i IP adrese, inače vod VP reši pitanje celoj diviziji Drugosrbijanaca, očas posla.

Bi, bi, Druga Srbija nam he hrabra samo iza tastature i IP adrese, inače vod VP reši pitanje celoj diviziji Drugosrbijanaca, očas posla.
Nema sanse.Bio sam jedan dan u Apatinu i komandir nam je bio kapetan rezervista.Trazio sam od njega da dodje bilo koji aktivni staresina.Dosao je aktivni kapetan,posto nam nisu dali municiju pre nego sto odemo na polozaj,rekao sam mu "prvi metak cu ispaliti tebi u celo kada te nadjem na polozaju".Okrenuo se i otisao sa rezervistom.Posle pola sata dolazi neki vodnik i pita ko je taj i taj,ja se javim,rece podji zamnom.Otisao sam u komandu,gde me je cekao neki major sa bukvicom u rukama.Rekao je samo"Evo idi kuci".Trazio sam im i pare za nazad,jer su nas pokupili vojnim kamionom i odvezli.Sve su mi dali i vise me nisu zvali.Garantujem zivotom,da bi uradio to sto sam rekao kapetanu.

Nema sanse.Bio sam jedan dan u Apatinu i komandir nam je bio kapetan rezervista.Trazio sam od njega da dodje bilo koji aktivni staresina.Dosao je aktivni kapetan,posto nam nisu dali municiju pre nego sto odemo na polozaj,rekao sam mu "prvi metak cu ispaliti tebi u celo kada te nadjem na polozaju".Okrenuo se i otisao sa rezervistom.Posle pola sata dolazi neki vodnik i pita ko je taj i taj,ja se javim,rece podji zamnom.Otisao sam u komandu,gde me je cekao neki major sa bukvicom u rukama.Rekao je samo"Evo idi kuci".Trazio sam im i pare za nazad,jer su nas pokupili vojnim kamionom i odvezli.Sve su mi dali i vise me nisu zvali.Garantujem zivotom,da bi uradio to sto sam rekao kapetanu.
Zato što je Zloba tako vladao smo i prošli kako smo prošli, ‘99. se niko živ nije zafrkavao, a ko je probao sedeo je iza brave, nego to Koštunije pustio.

Meni bi to ležalo i 40-50godina posle, do kraja.

Zato što je Zloba tako vladao smo i prošli kako smo prošli, ‘99. se niko živ nije zafrkavao, a ko je probao sedeo je iza brave, nego to Koštunije pustio.

Meni bi to ležalo i 40-50godina posle, do kraja.
Meni niko nista nije rekao,posle postupka sa tim kapetanom.Da idem ja da pucam u nekoga,zato sto se Sloba zajebavao,nije mi padalo na pamet.

Garantujem životom da ne bi.
Ko se tako proserava (ako si uopšte bio tamo i odvalio tako nešto), taj nikada ne uradi to o čemu khenja.
Smanji narkotike, škode memoriji, počinješ da se sećaš stvari koje se nikad nisu dogodile.
Ne lupetaj,mozda si ti bio taj kapetan,ali ne verujem ti si mnogo mladji,a ne mozes znati ko sam i kakav sam,kad urezem sebi nesto u glavu.Ubio bih ga bez trunke saosecaja.

Bugarski etnicki prostor
DmgvQ-2W0AACW_H.jpg

Aco, hoce operacija biti mirotvorna ili nasilna, kad budete prisjedinjavali Sj. Makedoniju? Da ne bude kao sto su Rusi mislili da ce ih docekati cvijecem u Ukrajini. Jeste proveli operacije, privlacenja ljudi svom cilju. Ili se oslanjate na golu silu?🙂

Uuuu, Kosovo. Ne znam? Ne bih se sa Albancima igrao. Bolje ucini od njih saveznika. Onda zajedno u Nis.😁

Ti si mi blesav kao svaki frustrirani primerak - I do not live in Serbia dude. :mrgreen:
Pricas o minken bojnama, internet ratnicima, a ti uopce nisi u Srbiji, na frontu.🙄 Iz koje si ti cete, Wien, Sikago, Melbourne?
Imam jednog takvog na poslu. Srbin iz Srpske, ozenjen Hrvaticom, iz RH, ali u wc na poslu pise svakakve poruke po zidovima. Barem mislim da je on.🤔 Nema puno takvih ludova.

Наравно да Мађари имају претензије према српској територији , увек су то имали, то није ништа ново .Понета је то што се мора неговати и њихов однос према Западу који је веома непријатељски ..

Мађари се копрцају , буне се , праве отпор према Западу и то је оно на шта се треба фокусирати и шта треба подржавати код Мађара .

Неговати ту њихову мржњу према Западу је потребно , неговати је као цвет и редовно одржавати , залевати , износити је на сунце , да сви виде колико је лепа та мржња и колико добро напредује .Управо у тој мржњи Мађара према Западу лежи сламка спаса за словенске народе , ту је наш мач победе над Западом .

Наравно да Мађари имају претензије према српској територији , увек су то имали, то није ништа ново .Понета је то што се мора неговати и њихов однос према Западу који је веома непријатељски ..

Мађари се копрцају , буне се , праве отпор према Западу и то је оно на шта се треба фокусирати и шта треба подржавати код Мађара .

Неговати ту њихову мржњу према Западу је потребно , неговати је као цвет и редовно одржавати , залевати , износити је на сунце , да сви виде колико је лепа та мржња и колико добро напредује .Управо у тој мржњи Мађара према Западу лежи сламка спаса за словенске народе , ту је наш мач победе над Западом .
Dala bi ti i svoje dupe samo da neko malo napakosti zapadu 🤣

Hoce Vojvodinu ... samo idiot bi se radovao tome u Srbiji.
Пази, у воши имаш много мађара, са пасошом или без. Ако то иде мирним путем, па шта сад, борићемо се мирним путем против тога. Али, за сада нема никаквих назнака да се нешто око тога дешава.

Back