Историјски квиз

Kao prvo, Uruk i Ur su dva grada, a ne dva imena jednog grada.

Pajz ja nisam ni video da piše ILI....:lol:
Kao drugo, poshto Akhenaton nije postavio pitanje, a nekom forom je moje pitanje ignorisano, iako sam odgovorio pre dame, onda mi dozvolite da ponovim.

Ako sam ja nešto zasro, sorry......samo sam pogledao poslednji post....Čak ne ni dobro...:hahaha:

Pod kojom titulom je poznatiji Dzon Cherchil?

Vojvoda od Marlboroa...

AKHENATON:
Pajz ja nisam ni video da piše ILI.... :lol:

Mene to podseti na onu "Irak/Iran" foru. :mrgreen:

AKHENATON:
Ako sam ja nešto zasro, sorry......samo sam pogledao poslednji post....Čak ne ni dobro... :hahaha:

Ma dama odgovorila na pitanje 5 minuta posle mene. Valjda nije videla moj odgovor. Nema veze. Ipak je dama. :mrgreen:

AKHENATON:
Vojvoda od Marlboroa...

Izvoli, postavi pitanje. :)

Rođen je u Egiptu. Na dvoru cara Iraklija (610-641) bio je carski sekretar i imao titulu prefakta. Kako izgleda Iraklije ga je na dvor pozvao da ga imenuje za profesora Carigradskog univerziteta, zajedno sa alhemičarem Stefanom Aleksandrijskim. Sva trojica pisala su prirodoslovne spise i bavila se alhemijom.
Napisao je prirodoslovni spis pod nazivom "Questiones Physicae" kao i zbirku pesama u prozi pod nazivom "Epistulae". Treće i njegovo najznačajnije delo je Istorija u 8 knjiga u kojoj je opisao period Mavrikijeve vladavine od 582. do 602. godine.

To je?

Poslednja izmena:
Evo sad jedno teško pitanje:

koji papa je kao mladić studirao na arapskom univerzitetu u Kordovi?

'Ajd' da malo pomognem - radi se o prvom francuskom papi, svjetovno ime mu je Gerbert d'Aurillac, a ono što je još interesantno je to da je njegov prethodnik bio prvi Nijemac, koji je sjeo na apostolsku stolicu sv. Petra.

Kao prvo, Uruk i Ur su dva grada, a ne dva imena jednog grada.

Kao drugo, poshto Akhenaton nije postavio pitanje, a nekom forom je moje pitanje ignorisano, iako sam odgovorio pre dame, onda mi dozvolite da ponovim.

Pod kojom titulom je poznatiji Dzon Cherchil?

mea kulpa
greskom sam napisala ili da sumerski
nisam odgovorila za matorog skota ali vidim d aje odgovor vec stigao

Back