- Poruka
- 6.496
Kada, gde i ko je poceo treci srpski ustanak ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kada, gde i ko je poceo treci srpski ustanak ?
Tih trećih srpskih ustanaka je bilo 20-ak...
Nadam se samo da ne misliš na manitog Vuka i na njegove demonstracije 9. marta 91.!
мисли на ђенерала Дражу Михаиловића и његов долазак на Равну гору 11. маја '41.
Ja se izvinjavam što preuzimam pitanje tek tako, nadam se da mi to dozovljavate, pošto kviz nije aktivan, a voleo bih da to bude, pa ću postaviti pitanje.
Jedno pleme je bilo nastanjeno na Balkanu, a konretan naziv istog vezivao i za Srbe u jednom istorijskom kontekstu i se može povezati i sa osvajačkim pohodima Aleksandara Velikog. Koje pleme je u pitanju?
Трибали, али можда и Скордисци.
Ja sam mislio na Tribale, svaka čast. Da i Skordisci bi mogli da prođu kao odgovor, pošto su i oni živeli na teritoriji današnje Srbije i bili (na neki način) povezani i sa ličnošću Aleksandra Velikog. Međutim, "Tribali" je po meni mnogo logičniji odgovor na ovo pitanje pošto su tako nazivani i Srbi u jednom istorijskom periodu, dok za Skordisce ne znam tačno koliko su povezani sa Srbima, osim što su živeli na sadašnjim predelima Srbije, dakle teritorijom, a ne samim narodom. Uglavnom odgovor je tačan i možeš postaviti sledeće pitanje
.
Kako se zvao ideološki začetnik "Mlade bosne"?
Neće biti mislim konkretno na mladu bosnu.