Историјски квиз

Zapravo su cetiri naroda(po izvorima) pomagali Srbima.Bosanci,Hrvati pod hospitalerom,Madjari i poljaci su takodje poslali nesto ljudi!

Koja bitka je oznacila konacan pad Napoleona,i ko je komandovao vojskom sedme koalicije?

Konacan pad je oznacila bitka kod Vaterloa i posle toga je prognam na Svetu Jelenu, a posto je u toj koaliciji bilo najvise Britanaca, mislim da je komandovao Velington ?

Lord Kardigan ? uuuuuu gde ih samo nadjes....:hahaha: Upoznat sam sa tim periodom toliko da kazem , da je Britanac koji je komandovao , sad ne znam jel bio glavni ili nije, u Krimskom ratu, a po cemu je poznat pojma nemam....mozda je napravio neku caku ili herojski cin....ili nije imao brkove, za razliku od ostalih .....:hahaha::hahaha::hahaha:

Zvala se Tija, ili Teja...
Kad smo vec tu :think:...Po cemu je poznat Amenhotep III ?

Zbog fantasticnih ratnih uspeha svojih prethodnika,Amenhotep III mogao se posvetiti nekim drugim stvarima. Posvetio se izgradnji velikih hramova (velicanstveni u Medimet Madiju,piramidu u Havari i veliki posmrtni hram od davnina poznat kao Lavirint) a imao je i preko 1000 zena

Poslednja izmena:

Back