Историјски квиз

Rimski car Gaj Julije Cezar je godine 50 p.n.e predao ovaj mac i skriptar svom generalu Marku Antoniju za vernu i odanu sluzbu.

Ja,Gaj Julije Cezar godine 50 p.n.e predajem ovaj mac i skriptar svom generalu Marku Antoniju za vernu i odanu sluzbu.

Da li je ovo boldovano možda, kojim slučajem, slučajna greška ili je to greška koja se traži? :D
Mislim na grešku u pisanju - skRiptar umesto skiptar. :)

Evo preformulisano.

Ulazi covek u muzej i razgleda eksponate,i paznju mu privuce jedan koji je sadrzao skriptar i mac i ispod koga je bilo napisano:

Ja,Gaj Julije Cezar godine 50 p.n.e predajem ovaj mac i skriptar svom generalu Marku Antoniju za vernu i odanu sluzbu.

Covek je pozvao kustosa i rekao mu da ovde ima greska.

Koju gresku je uocio covek?

Ajoj:). Kako je Cezar mogao da kaže to da je to 50 godina p.n.e:lol:? Tada nije još bio ovakav sistem brojanja vremena:lol:.

116 godina, ali je u pravu Lekizan da je prekida bilo. Može se razdvojiti četiri perioda rata, a "pauze" su nastupile u razdoblju od 1360-1369 i 1349-1415. Postojao je i jedan prekid posle trećeg dela, koji je inače poznat kao Lankasterski rat (mislim taj treći period, a ne "pauza"). Moje pitanje glasi: koje godine je otpočeo četvrti deo stogodišnjeg rata?

116 godina, ali je u pravu Lekizan da je prekida bilo. Može se razdvojiti četiri perioda rata, a "pauze" su nastupile u razdoblju od 1360-1369 i 1349-1415. Postojao je i jedan prekid posle trećeg dela, koji je inače poznat kao Lankasterski rat (mislim taj treći period, a ne "pauza"). Moje pitanje glasi: koje godine je otpočeo četvrti deo stogodišnjeg rata?

ako mislis na faze,taj rat se moze podeliti u cetiri faze
a cetvrta faza je : 1429 - 1453

Back