Историјски квиз

Svaka vam cast bas ste brzi.Cak ste brzi i od mene.Srecna vam nova godina z:)
a ono sto sam rekao da ste se raspricali odnosi se na to sto samo vas dvoje ucestvujete u kvizu i pricate,ali pridruzuje vam se i Alfred H :D

Razumljivo Alfede, znam da ne može svako da ima brzinu i znanje kao Selkhet i ja. Zato ti ja pružam priliku da sada kada ona bude postavila pitanje daš tačan odgovor, a ja se velikodušno neću oglašavati do trenutka kada ti budeš postovao.

Ulazi covek u muzej i razgleda eksponate,i paznju mu privuce jedan koji je sadrzao skriptar i mac i ispod koga je bilo napisano:

Rimski car Gaj Julije Cezar je godine 50 p.n.e predao ovaj mac i skriptar svom generalu Marku Antoniju za vernu i odanu sluzbu.

Covek je pozvao kustosa i rekao mu da ovde ima greska.

Koju gresku je uocio covek?

Cezar nije bio car?

Da ali to nije tacan odgovor

Ulazi covek u muzej i razgleda eksponate,i paznju mu privuce jedan koji je sadrzao skriptar i mac i ispod koga je bilo napisano:

Rimski car Gaj Julije Cezar je godine 50 p.n.e predao ovaj mac i skriptar svom generalu Marku Antoniju za vernu i odanu sluzbu.

Da ali to nije tacan odgovor

Pa onda ima više grešaka.

Evo preformulisano.

Ja,Gaj Julije Cezar godine 50 p.n.e predajem ovaj mac i skriptar svom generalu Marku Antoniju za vernu i odanu sluzbu.

Evo preformulisano.

Ja,Gaj Julije Cezar godine 50 p.n.e predajem ovaj mac i skriptar svom generalu Marku Antoniju za vernu i odanu sluzbu.

Ako se ne varam, Cezar i Antonije se nisu ni sreli te godine.

Back