Историјски квиз

"Nijesmo prvi izumjeli parnu mašinu, otkrili Ameriku ili komponovali neku poznatu simfoniju, ali krivotvorili novac, vjerovatno, jesmo. Zbog toga je i čuveni Dante Aligijeri ostavio mjesto u paklu za našeg raškog kralja, koji je u Brskovu izrađivao perfektnu imitaciju mletačkih srebrenjaka! U svojoj „Božanstvenoj komediji“ Dante na nekoliko mjesta spominje kralja „da Rascia“ kao falsifikatora novca, pa se istoričari i danas spore oko toga da li se radi o kralju Urošu Prvom, ili o njegovom sinu kralju Milutinu, jer su za vrijeme i jednog i drugog vladara u Brskovu kovani lažni srebrenjaci. Kako god bilo, ako Danteov pakao postoji i mi svoje mjesto u njemu imamo i to, ni manje- ni više, nego u osmom krugu".

Ovo sam prokopao negde na netu, ali ne verujem da ću naći nešto bolje jer i ovde piše da se istoričari i danas spore oko tog pitanja

Poštovane kolege!

Zalazim u ovu temu da bih pogledao poslednju stranu, i onu koja je neposredno pre nje, uzdajući se u korektnost igrača u igri...

... odnosno, u uverenju da se poštuju pravila virtuelnih kvizova, koja doduše, nisu napisana nigde, ali ih je praksa ustanovila.

Kolega Padre, uz moju blagu intervenciju, podsetio je na ta pravila u svom postu #4147.
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=12654108&postcount=4147

Razumem postavljanje kratkog komentara, iako je off topic.
Ukoliko ima primedbi na moje današnje moderisanje – isključivo na pp, ili u vidu žalbe administraciji Foruma Krstarica.

Molim sve učesnike u kvizu da se ubuduće nadmeću na nivou koji dolikuje Forumu Istorija Krstarice.

S poštovanjem!

:)

Back