....i čim mu je draga mama umrla on se okrenuo hrišćanskoj Ugarskoj! To ja onako, uz put.
Inače veoma cenim dela despota Stefana i onaj ko mu je dao nadimak Visoki,zaista je bio u pravu.
- Moram priznati da za imena te dvojice nisam nikad čula, i da je ovo za mene lično značajan podatak. Inače za sve drugo znam.
- Stefan je balansirao izmedju majke i države i to je obavio na "visokom" nivou;
- Kažeš da Djurdje nije bio posebno dobar? Pa, za to vreme nije. Jer Djurdje je zagovarao tkz.hrišćansku stranu a Despot je mislio da će na ovaj,njegov način sačuvati više života u Srbiji.
Medjutim, sam podatak da je Despot u svom testamentu, kao i svojim poslednjim rečima označio jedino Djurdja kao svog naslednika puno govori! I Despot je bio za hrišćanstvo, znao je da će nas Turci pojesti a da će savez sa moćnom hrišćanskom Ugarskom,koliko toliko ublažiti turske udarce,ili ih odbiti.Zato se i sam posle sahrane drage mame odmah okrenuo Žigmundu,od njega na poklon dobio Beograd i želeći da Srbija ne ponovi glupost.
- Kažeš Bajazit oduzeo Brankovićima zemlje-kako i ne bi kad mu se Vuk kao vazal nije odazvao i nije učestvovao na njegovoj strani na Rovinama! On je to morao da kazni, barem kao primer drugima a i zbog Milice koja je već tada htela da uništi zeta Vuka!
- Bosna nije ratova po Bajazitovoj želji- Nije! a Bajazit je "insistirao" da Despot udari na Bosnu.Pa,sigurno kad je bio pametan vladar.Šta je dobio sa tim? Udario Srbin na Srbina, oslabio i jednu drugu stranu i vojno i materijalno! Nije Turčin bio blesav.To je bio izgovor, znao je on dobro da drži Despota za j...
-A te dve ženske spodobe što pominješ nisu išle Bajazitu na noge da pravdaju Stefana, to im je bio povod a, razlog je bio da traže prenos moštiju Sv.Petke u Srbiju zbog pranja svojih greha i da bi Sv.Petka oprala ono što su njih dve zas.....! Sam Bajazit se čudom čudio kad je čuo zašto su one došle čak do njega. Mani me sa njima molim te.
NEGO DAJ SAD SLEDEĆE PITANJE