ИСТОРИЈСКИ ИСУС

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
crow:
a to drugo,
kazi mi tvoje shvatanje tog 3:5. lepo sam reko da je parafraziranje.
kako ti vidish tu rechenicu, sushtinski? zdravorazumski.
a parafraziranje se koristi svuda sem u matematici nije za dzabe sokrat, nalik druidima,
(a za koje verovatno nije znao) bash zbog toga odabrao da bude nepismen

Da li bi mogao da mi das malo vremena dok ti ne odgovorim na ovo pitanje? Zeleo bih malo ozbiljnije da pogledam ceo taj deo pa da ti posle odgovorim! Drzi me za rec za ovo jer necu da ispadne da bezim od odgovora.

Inace, ne verujem u neke teorije zavere i slicne stvari.

crow:
a ono shto kazesh kontrola mase 90-100 godina...
pa shta je tu chudno???
njima posluzilo,
doshli naslednici, sluzilo i njima,
i njihovim naslednicima,
i njihovim...

Neko je napisao onoliku knjigu samo da bi njegovi potomci kontrolisali masu? Ja razumem da se covek nakrade, u sustini i prvenstveno zbog sebe. Dok kradu, ljudi najmanje misle na potomstvo zato sto su u sustini sebicni i misle da ce tako izbeci ono ... cemo konvergiramo. Ovaj motiv mi je zaista klimav.

crow:
niko nije imo interesa u pochetku da okupljenom narodu kaze
"ljudi, shalili smo se"

a kroz par vekova,
mnogi su i verovali u to shto prichaju...

Ni ovo, fakat, ne stoji! Da li je tako i sa budizmom, islamom i drugim religijama? Isto se skupila grupa staraca koja je osmislila karmu i rekla, bolje da budu mirni i pokorni ... hm hm! Daleko-istocne religije su u nekim aspektima veoma slicne Hriscanstvu ... da li je i na njema radila ista grupa staraca? Ne bih rekao.

Wilkołak:
Da li bi mogao da mi das malo vremena dok ti ne odgovorim na ovo pitanje? Zeleo bih malo ozbiljnije da pogledam ceo taj deo pa da ti posle odgovorim! Drzi me za rec za ovo jer necu da ispadne da bezim od odgovora.

Inace, ne verujem u neke teorije zavere i slicne stvari.
naravno brate.
ne nameravam da narushavam tvoju veru.
ovu raspravu sam hteo da vodim s pametnicom kapernaumom koji verovatno otisho na sajt Dveri da trazi da mu napishu post...

ustvari... uopshte i ne bi prichao o ovome da nisu par online prichera pocheli da propovedaju na temi

a od jednog s.ranja od pre 3-4 godina,
sve prichere iz svih organizovanih institucija vere NE PODNOSIM :(

zato se i razumem, kolko se vec razumem, u gradivo. trebalo mi je zbog necheg...

Wilkołak:
Neko je napisao onoliku knjigu samo da bi njegovi potomci kontrolisali masu? Ja razumem da se covek nakrade, u sustini i prvenstveno zbog sebe. Dok kradu, ljudi najmanje misle na potomstvo zato sto su u sustini sebicni i misle da ce tako izbeci ono ... cemo konvergiramo. Ovaj motiv mi je zaista klimav.

Ni ovo, fakat, ne stoji! Da li je tako i sa budizmom, islamom i drugim religijama? Isto se skupila grupa staraca koja je osmislila karmu i rekla, bolje da budu mirni i pokorni ... hm hm! Daleko-istocne religije su u nekim aspektima veoma slicne Hriscanstvu ... da li je i na njema radila ista grupa staraca? Ne bih rekao.

nisi me razumeo
reko sam da naslednici nisu imali razlog da menjaju.

pa dok se ti slazesh sa nachelima budizma, 10 zapovesti il shta vec,
to ne moze da bude loshe.
al kad postanesh deo mehanizma
svaka institucijalizovana religija ti je ista.

uostalom
ovo je bio mnogo kratak post na tu temu.
ta tema, kad bi sve obuhvatio, objasnjeno i razradjeno i ilustrovano primerima...
nit ja imam vreme da pishem, nit ti da chitash 8)

Wilkołak:
Da, svestranost je plus, ali povesno, Tesla je znacajniji od Leonarda. Hteo ti to da prihvatis ili ne!

Wilk, teško je reći koji je značajniji. Izuzetno cenim Teslu, ybg, naš je čovek, kao prvo.
Ne razumem se baš u elektrotehniku i fiziku, al kontam da je njegov doprinos tehnici i napretku u svetu nemerljiv. Pogotovu, zbog nagadjanja da još postoje neki njegovi izumi čuvani u tajnosti, naravno kod Amera..I jedan i drugi spadaju medju najveće genije čovečanstva. Leonardo je ovom slikom potkačio crkvu i njeno učenje, u vreme mračnog doba, kad to nije bilo ni malo bezazleno. Ono što reče Crow, čovek je bio svoj i nije se dao manipulisati. Kao najveći umetnik onog doba, ybg, moglo mu se da malo vrda i talasa i sačeka priliku u liku francuskog kralja Fransoa I i kidne sa sve slikom kod njega. Dokaz da je bilo "gadno" stanje, govori nam i podatak da je do kraja života ostao da živi i radi u njegovom dvorcu. Nije se vratio ni u Milano, ni u Firencu.
Sinoć je baš na RTSu bio fil o Španiji iz 1542.g. inkviziciji i o tome kako se glava gubila na šapat. Užas.
Nije bitno ko je od njih dvoje bio veći genijalac, bitno je da je genijalac Leonardo gadno potkačio crkvu ovom sliku. Tesla nije. Da jeste, sad bi mi pričali o tome.

crow:
pa dok se ti slazesh sa nachelima budizma, 10 zapovesti il shta vec,
to ne moze da bude loshe.
al kad postanesh deo mehanizma
svaka institucijalizovana religija ti je ista.

Opet ti trazis mane svakog sistema. Naravno, mana takvih sistema je pogani covek koji se pojavi, zgazi sve pred sobom i drma ... dokle? Ta, nicija nije gorela do zore.

Opet, pogledaj koliko pozitivnih aspekata imaju takvi sistemi? Neverovatno mnogo! Zamisli koliko bi covecanstvo bilo napredno, kako bi zivelo u skladu i miru, kako sa sobom tako i sa prirodom da se pridrzava tih nacela?

Ja mislim da ti veru poistovecujes sa svestenicima, konkretno sa nekom Crkvom. Veru treba da poistovetis sa onim u coveku a ne sa grupom ljudi! Koliko ja kontam, ti si kivan na nasu Crkva koja je izgubila kredit kod vernika nekim svojim delima. Ipak, Crkvu cine vernici, a neka medju njima 1 000 000 postoji bar 1 koji je iskren u tome, ona vredi!

Ja nemam strah da ce me neko iskoristiti zato sto postujem zapovesti. Naprotiv, metafizicko shvatanje univerzalne pravde je svuda prisutno i radi.

ma nije samo to bi...
da su prilike u italiji i francuskoj bile ko u americi u 20 veku
(pa i u 19)
mogli bi da poredimo...

ovako...

evo, npr parna mashina
jel znate da je izumeo arhimed?
(u malo prostijem obliku)
al bilo milion robova i nikom nije trebala!

Bi2:
Wilk, teško je reći koji je značajniji. Izuzetno cenim Teslu, ybg, naš je čovek, kao prvo.
Ne razumem se baš u elektrotehniku i fiziku, al kontam da je njegov doprinos tehnici i napretku u svetu nemerljiv. Pogotovu, zbog nagadjanja da još postoje neki njegovi izumi čuvani u tajnosti, naravno kod Amera..

Ne verujem u Teslina tajna oruzja i druge naprave koje su imale za svrhu da ubijaju. Verujem da je Tesla pred kraj svog zivota radio na projektu bezicnog prenosa elektricne energije i da je to razvio ... gde bi nam bio kraj! Zamislite put na Mesec, svemirski brod koji se napaja iz neke elektricne centrale sa Zemlje? Zamislite te banalnosti, da nema punjenja mobilnih telefona?! Zamislite da nema kablova, NIGDE! Neverovatno je sta bismo imali tada. Postoje indicije da je to moguce uciniti i cak se mogu izvrsiti neka merenja koja ovo dokazuju, ali ne postoji sistem kojim se to moze izvesti. Nazalost, Tesla nije ziveo duze da nam podari i to cudo!

crow:
Leonardo je ovom slikom potkačio crkvu i njeno učenje, u vreme mračnog doba, kad to nije bilo ni malo bezazleno. Ono što reče Crow, čovek je bio svoj i nije se dao manipulisati. Kao najveći umetnik onog doba, ybg, moglo mu se da malo vrda i talasa i sačeka priliku u liku francuskog kralja Fransoa I i kidne sa sve slikom kod njega. Dokaz da je bilo "gadno" stanje, govori nam i podatak da je do kraja života ostao da živi i radi u njegovom dvorcu. Nije se vratio ni u Milano, ni u Firencu.

I Crow i ti se hvatate samo za Leonardovu genijalnost u potkacivanju Crkve na lep nacin! Hm hm ... Lepo je to, ali kakva je tu korist? Jel se to maze na hleb? Zasto zamarati glavu tim stvarima kada postoji nesto metafizicki sto mi svi osecamo? Zasto gubiti vreme na dokazivanju papi i svim katolickim svestenicima da si ti pametniji od njih? Teslu cenim zbog toga sto je on imao jasan cilj sta zeli i cemu tezi. Od toga nije odustajao i nije dozvoljavao da mu sporedne stvari stoje na putu toga jer je prepoznao veci znacaj izuma od kacenja sa Crkvom!

Mislim, ne fasciniram se kacenjem sa Crkvom ... zasto? Negodujem zbog dela nekih svestenih lica, ali da ja sada provociram i pokazujem kako je neko manje pametan od mene. Cemu?

Wilkołak:
Opet ti trazis mane svakog sistema. Naravno, mana takvih sistema je pogani covek koji se pojavi, zgazi sve pred sobom i drma ... dokle? Ta, nicija nije gorela do zore.

Opet, pogledaj koliko pozitivnih aspekata imaju takvi sistemi? Neverovatno mnogo! Zamisli koliko bi covecanstvo bilo napredno, kako bi zivelo u skladu i miru, kako sa sobom tako i sa prirodom da se pridrzava tih nacela?

Ja mislim da ti veru poistovecujes sa svestenicima, konkretno sa nekom Crkvom. Veru treba da poistovetis sa onim u coveku a ne sa grupom ljudi! Koliko ja kontam, ti si kivan na nasu Crkva koja je izgubila kredit kod vernika nekim svojim delima. Ipak, Crkvu cine vernici, a neka medju njima 1 000 000 postoji bar 1 koji je iskren u tome, ona vredi!

Ja nemam strah da ce me neko iskoristiti zato sto postujem zapovesti. Naprotiv, metafizicko shvatanje univerzalne pravde je svuda prisutno i radi.

ne poistovecujem ja veru sa Crkvom
vec ovi pricheri!
pogledaj ponovo moj stav o svemu ovome.

ja tvrdim da mi izmedju Boga, Vasione, Asoluta, Zakona.... (nazovi kako ocesh), iliti Smisla
i mene ne trebju nikakvi posrednici!

a o zapovestima...
koliko puta ih poglavari verskih institucija krshe? svih organizovanih.
a opet, pomenesh "verniku" i on odma te tuzi za povredu verskih osecanja.

da te pitam...
jel postojao neki verski rat pre stvaranje hriscanstva?

koja religija je prinela najvishe ljudskih zrtava?

I jos nesto. Zapada mi za oko da je Leonardo postao "popular" tek posto je izasla knjiga "Da Vincijev kod". Knjiga ima, ako sam dobro primetio 5 pretpostavki i tih 5 pretpostavki obrazuju ono sto se u filozofiji naziva "Okamova ostrica" (vidi - Vilijem Okam). Sta je "Okamova ostrica" - reci cu to narodskim jezikom, da ne petljam mnogo - to je kada neko sklopi teoriju od pretpostavki koje su medjusobno povezane i ako samo jedna pretpostavka padne, padaju sve ostale. Kao kula od karata!

Uostalom, ko je malo pazljivije citao knjigu, mogao je da vidi da je knjiga pisana tako da se jednog dana proda kao scenario za film. Braun je dobro unovcio nesto sto cak nije ni njegovo delo, uoblicio ga i zaradio novac. Danas svi bruje o Leonardu a niko da pomene Tjuringa, Gausa, Lajbnica, Maksvela, Kopernika ...

Wilkołak:
Ne verujem u Teslina tajna oruzja i druge naprave koje su imale za svrhu da ubijaju. Verujem da je Tesla pred kraj svog zivota radio na projektu bezicnog prenosa elektricne energije i da je to razvio ... gde bi nam bio kraj! Zamislite put na Mesec, svemirski brod koji se napaja iz neke elektricne centrale sa Zemlje? Zamislite te banalnosti, da nema punjenja mobilnih telefona?! Zamislite da nema kablova, NIGDE! Neverovatno je sta bismo imali tada. Postoje indicije da je to moguce uciniti i cak se mogu izvrsiti neka merenja koja ovo dokazuju, ali ne postoji sistem kojim se to moze izvesti. Nazalost, Tesla nije ziveo duze da nam podari i to cudo!

I Crow i ti se hvatate samo za Leonardovu genijalnost u potkacivanju Crkve na lep nacin! Hm hm ... Lepo je to, ali kakva je tu korist? Jel se to maze na hleb? Zasto zamarati glavu tim stvarima kada postoji nesto metafizicki sto mi svi osecamo? Zasto gubiti vreme na dokazivanju papi i svim katolickim svestenicima da si ti pametniji od njih? Teslu cenim zbog toga sto je on imao jasan cilj sta zeli i cemu tezi. Od toga nije odustajao i nije dozvoljavao da mu sporedne stvari stoje na putu toga jer je prepoznao veci znacaj izuma od kacenja sa Crkvom!

Mislim, ne fasciniram se kacenjem sa Crkvom ... zasto? Negodujem zbog dela nekih svestenih lica, ali da ja sada provociram i pokazujem kako je neko manje pametan od mene. Cemu?

ne falsifikuj ;)

nisam ja to reko, a ni mislio
leonardo re reko nima shta im misli, i neka je 8)
al njegova dela su ostala neiskoriscena zbog onog shto sam vec napisao malo iznad.

crow:
ne poistovecujem ja veru sa Crkvom
vec ovi pricheri!
pogledaj ponovo moj stav o svemu ovome.

Od tebe sam ocekivao da ne generalizujes tako. Ima svakavih ljudi. Sta ja da zakljucim iz izlaganja onog tvog zemljaka? Da su svi Belopalancani (ili jos gore Nislije) pajseri? Ne ide ... ne ide!

crow:
ja tvrdim da mi izmedju Boga, Vasione, Asoluta, Zakona.... (nazovi kako ocesh), iliti Smisla
i mene ne trebju nikakvi posrednici!

I koji je problem u tome? Naravno da imas direktan kontakt sa Bogom, ali za to treba ipak malo da se potrudis i dovedes sebe u odredjeno duhovno stanje. Svakodnevni zivot nas prilicno udaljava od tih stvari te je zato potrebno voditi malo drugaciji zivot, bar neko vreme, i tada osetiti promisl Boga!

crow:
a o zapovestima...
koliko puta ih poglavari verskih institucija krshe? svih organizovanih.
a opet, pomenesh "verniku" i on odma te tuzi za povredu verskih osecanja.

da te pitam...
jel postojao neki verski rat pre stvaranje hriscanstva?

koja religija je prinela najvishe ljudskih zrtava?

Opet ti pljujes na Crkvu! Rekao sam da postoji problem u svestenstvu i uvek je postojao, ali zasto uvek gledas samo negativne strane? Koja je religija prinela najvise ljudskih zrtvi ... to cemo tek da vidimo!

A da li je bilo verskih ratova pre? Pa, sta je verski rat? Krstasko pustosenje hriscanskih teritorija? Kakav je sad pa to verski rat? Pljacka Carigrada, jedne od prestonice hriscanstva. Motiv tog rata je bio prvenstveno novac pa deset mesta prazno pa onda oslobodjenje Jerusalima, ali da ne ulazimo u tu temu dalje. Problematika vodjstva je izvan ove teme.

Wilkołak:
I jos nesto. Zapada mi za oko da je Leonardo postao "popular" tek posto je izasla knjiga "Da Vincijev kod". Knjiga ima, ako sam dobro primetio 5 pretpostavki i tih 5 pretpostavki obrazuju ono sto se u filozofiji naziva "Okamova ostrica" (vidi - Vilijem Okam). Sta je "Okamova ostrica" - reci cu to narodskim jezikom, da ne petljam mnogo - to je kada neko sklopi teoriju od pretpostavki koje su medjusobno povezane i ako samo jedna pretpostavka padne, padaju sve ostale. Kao kula od karata!

Uostalom, ko je malo pazljivije citao knjigu, mogao je da vidi da je knjiga pisana tako da se jednog dana proda kao scenario za film. Braun je dobro unovcio nesto sto cak nije ni njegovo delo, uoblicio ga i zaradio novac. Danas svi bruje o Leonardu a niko da pomene Tjuringa, Gausa, Lajbnica, Maksvela, Kopernika ...

:D a odakle ti to da sam ja chitao den brauna?
a jel si vido moje postove vezane za knjigu? kako mozesh tako neshto da kazesh, ako jesi?

leonardova svestranost je glavni razlog shto je njega stavljam iznad ostalih.
i to, a i to shto je bio pre svega pronalazach.
gaus i kopernik su, kako da kazem... teoretichari. 8)
(znam da je neadekvatan izraz...al razumemo se)

crow:
leonardo re reko nima shta im misli, i neka je
al njegova dela su ostala neiskoriscena zbog onog shto sam vec napisao malo iznad.

I dobro, rekao im je, i sta sada? On je najveci um zbog toga sto je Papi skresao sve na finjaka? Hmm, los rezon.

O kakvim to revolucionarnim delima govoris? Da li govoris o helihopteru na ljudski pogon koji nikada ne bi poleteo? Ja pricam o onome sto RADI u praksi i sto je prakticno doprinelo covecanstvu.

crow:
a odakle ti to da sam ja chitao den brauna?
a jel si vido moje postove vezane za knjigu? kako mozesh tako neshto da kazesh, ako jesi?

Uz tebe, u raspravi ucestvuje i Bi2 a gleda je mnostvo agresivnih "prichera" i Braunovaca. Ovi potonji bez prestanka bruje o Leonardu tako da sam imao zelju da im kazem i nesto a propo toga.

crow:
leonardova svestranost je glavni razlog shto je njega stavljam iznad ostalih.
i to, a i to shto je bio pre svega pronalazach.
gaus i kopernik su, kako da kazem... teoretichari.
(znam da je neadekvatan izraz...al razumemo se)

Ako cemo bas ispravno, Leonardno je bio itekakav teoreticar! Skidam kapu na tome!
Gaus je kralj matematike! Da ne bi njega ostali bi mi na Pitagorinoj teoremi i antickom poimanju matematike i astronomije. Mozemo sada o svakom naucniku ali ja kazem, hajde da pogledamo ko je najvise doprineo svetu!

Wilkołak:
I dobro, rekao im je, i sta sada? On je najveci um zbog toga sto je Papi skresao sve na finjaka? Hmm, los rezon.

O kakvim to revolucionarnim delima govoris? Da li govoris o helihopteru na ljudski pogon koji nikada ne bi poleteo? Ja pricam o onome sto RADI u praksi i sto je prakticno doprinelo covecanstvu.
za to prvo, opet falsifikujesh...

a za to drugo, prochitaj pazljivije ono shto sam vec napiso.
nit cu da se ponavljam nit da se svadjam.

a spisak je mnooogo shiri od helikoptera...

- Daa, mobilni uvek pun.Ili, da nema kablova..to ne mogu da zamislim.

Ma, ne bi se mi hvatali za Leonarda da nije krenulo prijateljsko ubedjivanje..
Otkačila sam ja crkvu odavno..Ni ne negodujem zbog dela "nekih" sveštenih lica, nego zbog svih. Uostalom, znaš i sam. Baci pogled na tren u istoriju. Oduvek se crkva, bilo koja hrišćanska, borila samo za svoj vlastiti opstanak, ne za narod.Što više naroda da stavi pod svoje skute i da mu nabije džak na glavu da ne misli, nego da je slepo sluša.Oduvek borbe papa i kraljeva, ko će biti uticajniji. Ko će imati kasu i moć u svojim rukama. Rimskog cara smo priznali za "našeg" svetog cara i njemu se klanjamo. Šta je Konstantin uradio? Podelio svet da bi mogao bolje da vlada. To Crow priča. Ali za mene su i ta sveštena lica, pa bio on papa ili patrijarh samo obična, srmtna lica. Ništa više. U Bibliju veruju oni koji žele, bili oni rimokatolici ili pravoslavci.
A, Bog je jedan. Svi drugi su grešnici. I ja sa njima.

Ne falsifikujem, samo tumacim ovo:
crow:
leonardo re reko nima shta im misli, i neka je

crow:
a za to drugo, prochitaj pazljivije ono shto sam vec napiso.
nit cu da se ponavljam nit da se svadjam.

a spisak je mnooogo shiri od helikoptera...

Spisak je spisak, ja to ne osporavam. Leonardo jeste bio UM, jeste bio GENIJE ali on je bio malo slikar, malo matematicar, malo anatom, malo astronom, malo pronalazac. On je bio sve po malo i jeste, dao je nemerljiv doprinos mnogim granama nauke, ali on je bio sve po malo a najvise GENIJE.

Drugi, uzmimo Teslu, su dali sve od sebe u jednu oblast i u njoj ostvarili rezultate kojima se i dan danas divimo i koje i dan danas koristimo! Pa, zamisli kako bi prenosili struju da Tesla nije radio na polifaznom prenosu? Struja bi bila jako skupa i prenosila bi se uz ogromne gubitke, nikada ne bi zazivela.
Tesla je dao tumacenje nekih veoma bitnih pojmova. Tesla je pokrenuo svetsku energetsku revoluciju koja jos uvek danas traje. Sumnjam da ce je ista uskoro zameniti jer je prodro u tajne prirode i kada ga neko pretekne taj ce biti najznacajniji naucnik.

Wilkołak:
Od tebe sam ocekivao da ne generalizujes tako. Ima svakavih ljudi. Sta ja da zakljucim iz izlaganja onog tvog zemljaka? Da su svi Belopalancani (ili jos gore Nislije) pajseri? Ne ide ... ne ide!

I koji je problem u tome? Naravno da imas direktan kontakt sa Bogom, ali za to treba ipak malo da se potrudis i dovedes sebe u odredjeno duhovno stanje. Svakodnevni zivot nas prilicno udaljava od tih stvari te je zato potrebno voditi malo drugaciji zivot, bar neko vreme, i tada osetiti promisl Boga!

Opet ti pljujes na Crkvu! Rekao sam da postoji problem u svestenstvu i uvek je postojao, ali zasto uvek gledas samo negativne strane? Koja je religija prinela najvise ljudskih zrtvi ... to cemo tek da vidimo!

A da li je bilo verskih ratova pre? Pa, sta je verski rat? Krstasko pustosenje hriscanskih teritorija? Kakav je sad pa to verski rat? Pljacka Carigrada, jedne od prestonice hriscanstva. Motiv tog rata je bio prvenstveno novac pa deset mesta prazno pa onda oslobodjenje Jerusalima, ali da ne ulazimo u tu temu dalje. Problematika vodjstva je izvan ove teme.

mislim da je zadnji pasus kljuchan za razumevanje moje priche.
svi su pocheli kao Bozja volja,
a ispali...

Bi2:
Otkačila sam ja crkvu odavno..Ni ne negodujem zbog dela "nekih" sveštenih lica, nego zbog svih. Uostalom, znaš i sam. Baci pogled na tren u istoriju. Oduvek se crkva, bilo koja hrišćanska, borila samo za svoj vlastiti opstanak, ne za narod.Što više naroda da stavi pod svoje skute i da mu nabije džak na glavu da ne misli, nego da je slepo sluša.Oduvek borbe papa i kraljeva, ko će biti uticajniji. Ko će imati kasu i moć u svojim rukama. Rimskog cara smo priznali za "našeg" svetog cara i njemu se klanjamo. Šta je Konstantin uradio? Podelio svet da bi mogao bolje da vlada. To Crow priča. Ali za mene su i ta sveštena lica, pa bio on papa ili patrijarh samo obična, srmtna lica. Ništa više. U Bibliju veruju oni koji žele, bili oni rimokatolici ili pravoslavci.
A, Bog je jedan. Svi drugi su grešnici. I ja sa njima.

Ja ne opravdavam ono sto se desava u crkvi, ali isto tako, oni ne mogu dirnuti ono u meni sto mi kaze - budi dobar covek! To sto oni ne veruju u ono cega se nominalno drze, to je njihova stvar i pokazatelj njihove slabosti.

Verujem da i dalje ima svestenih lica koja itekako drze do vere i koji su pravi duhovnici! Takvih je bilo i bice, ali ih je tesko pronaci i bogatsvo je kada pronadjes nekog takvog.

Wilkołak:
Uz tebe, u raspravi ucestvuje i Bi2 a gleda je mnostvo agresivnih "prichera" i Braunovaca. Ovi potonji bez prestanka bruje o Leonardu tako da sam imao zelju da im kazem i nesto a propo toga.

Ako cemo bas ispravno, Leonardno je bio itekakav teoreticar! Skidam kapu na tome!
Gaus je kralj matematike! Da ne bi njega ostali bi mi na Pitagorinoj teoremi i antickom poimanju matematike i astronomije. Mozemo sada o svakom naucniku ali ja kazem, hajde da pogledamo ko je najvise doprineo svetu!
svaka chast Gausu,
studirao sam matematiku, znam za njegova dostignuca...

al opet gledash van okruzenja.

neznam dal si chuo,
:( a ja zaboravio ime...

za jednog indijca koji je negde nashao knjigu matematike koja je otprilike bila na nivou nizih razreda osnovne shkole.
ziveo u dzungli
i kad su ga "nashli" il shta vec,
on je imo znanja matematike na nivou maturanta gimanzije.
sve iz one jedne knjige...

leonardov genije je "shiri" od gausovog... a oba jesu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back