Istorijske misterije

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Pogledajte pazljivo ovu sliku: na njoj su dve slike, napravljene u praistoriji, hiljadama kilometra daleko jedna od druge, na dva kontinenta...

Da li je slicnost ...slucajna...? :sad2:

Kako je to moguce, o cemu se tu radi? :think:

6au-WOW1.jpg

Kakve to ima veze ako je informacija istinita?

Osim što takva neprofitna organizacija ne postoji ispričati ću ti jednu priču. Kad je tata od Aleksandra makedonskog, Filip osvajao Grčku poslao je ultimatum Spartancima. U pismu je pisalo (parafrazirano):

"Predajte se jer ako mi osvojim Spartu spalit ćemo vam sve kuće i oteti vaše žene."

Spartanci su samo odgovorili sa jednom riječi:

"Ako..."

Osim što takva neprofitna organizacija ne postoji ispričati ću ti jednu priču. Kad je tata od Aleksandra makedonskog, Filip osvajao Grčku poslao je ultimatum Spartancima. U pismu je pisalo (parafrazirano):

"Predajte se jer ako mi osvojim Spartu spalit ćemo vam sve kuće i oteti vaše žene."

Spartanci su samo odgovorili sa jednom riječi:

"Ako..."

ако се не варам, то је ипак Леонидин одговор Ксерксу, па онда следи оно ''ако одапнемо стреле, замрачићемо небо'' .. ''ако''. и на крају ''молон, лаве!'' дођи, узми!

ако се не варам, то је ипак Леонидин одговор Ксерксу, па онда следи оно ''ако одапнемо стреле, замрачићемо небо'' .. ''ако''. и на крају ''молон, лаве!'' дођи, узми!

Ne znam da li je Leonida to odgovorio Xerxesu. Ali znam da je Filip dobio taj odgovor sa jednom riječi od Spartanaca. I nije ih napao.(?-koliko se sjećam, mogu provjeriti u literaturi ako želiš)

Poslednja izmena:
Ne znam da li je Leonida to odgovorio Xerxesu. Ali znam da je Filip dobio taj odgovor sa jednom riječi od Spartanaca. I nije ih napao.(?-koliko se sjećam, mogu provjeriti u literaturi ako želiš)

провери.

што се тиче Спартанаца, њих су већ Тебанци прегазили (потражи Епаминонда и Света чета), тако да у време Филипа нису представљали никакву силу.

Pogledajte pazljivo ovu sliku: na njoj su dve slike, napravljene u praistoriji, hiljadama kilometra daleko jedna od druge, na dva kontinenta...

Da li je slicnost ...slucajna...? :sad2:

Kako je to moguce, o cemu se tu radi? :think:

Možda je to slučajno ili falsifikat ali par stvari:
1. Pre se smatralo da su domorodci Amerike bili striktno Sibirskog porekla, ali sada ispada da ima tu dosta evroaziskog koda (t.j. Bliski Istok, Sumer, Persija itd)
http://news.nationalgeographic.com/...e-american-people-migration-siberia-genetics/
2. Civilizacija u Mesopotamiji i civilizacija u Ekvador i Peru se dešava u "slično" vreme 3-4 hiljada pre naše ere u Americi 5 hiljada godina p.n.e u Sumer
3. Zadnji talas migracije iz Azije u Ameriku je tu negde oko 3500 godina p.n.e.

by Jim Allen, author "Atlantis: Lost Kingdom of the Andes"
assyrianfromnimrud.jpg
crespicollection.jpg
crespicollection19.jpg

Whilst looking for improved illustrations of the god who emerged from the sea called in Sumerian legend,
Oannes, above top left, I came across similar sculptures in the Father Crespi collection in Ecuador, above centre and right. Instead of having a "fish head" aspect, these sculptures portrayed instead an "eagle head" aspect.
crespi17.jpg
mesopotamianwingedbull.jpg

Another sculpture in the Father Crespi collection, above left, is almost identical to a winged bull figure from Assyria, above right. There was said to have been a huge number of similar and other unidentificable artefacts in the Father Crespi colection, including gold sheets with an undecipherable language. But the question of these sculptures in particular is whether they are genuine and of a great antiquity, or more recent copies, i.e. "forgeries".
Although easy to dismiss them superficilally as forgeries, when we look at the subject in greater detail, there are other aspects which suggest there was indeed a Sumerian presence in Ancient South America.
sumer2225.jpg

- - - - - - - - - -

Očigledno je taj pop Crespi imao replike mesopotamskih reljefa i skulptura, urađene kao odlivke sa originala (u bronzi?). U uvodnom postu, desno je dat mesopotamski reljef, a levo Crespijev odlivak drugog mesopotamskog reljefa koji se unekoliko razlikuje od prvog pa se stiče utisak podražavanja istog motiva na različitim, veoma udaljenim lokacijama.

Poslednja izmena:

Back