Istorijske misterije

Očigledno je taj pop Crespi imao replike mesopotamskih reljefa i skulptura, urađene kao odlivke sa originala (u bronzi?). U uvodnom postu, desno je dat mesopotamski reljef, a levo Crespijev odlivak drugog mesopotamskog reljefa koji se unekoliko razlikuje od prvog pa se stiče utisak podražavanja istog motiva na različitim, veoma udaljenim lokacijama.

Father-Krespi.jpg

Father Who?

Father Krespi’s background is also mysterious. Krespi claimed he was from an Italian/Austrian family in Northern Italy. He came to the Vatican in fall of 1943. There, he attended seminary and served as a Novitiate. Later, he was ordained into the priesthood. All this was behind the closed walls of the Vatican. Unheard at the time, and has never been repeated since. He never set foot outside of Vatican City, a city with the status and diplomatic immunity of a sovereign nation. Krespi was given a position as Curator of Art for the Vatican Achieves, a position far above his humble rank as Novitiate.
His position made him responsible for cataloging a collection of art worth billions of dollars. He would also have been in a position to receive priceless art collections, similar to those that had been looted by the Nazis and somehow fell into the hands of the Vatican after the war.
In 1956, Krespi was sent as a priest to the town of Cuence in Ecuador. A town known to Nazis Hunters as a hideout of Martin Borman and other high level

Prvi prikaz je riboliko božanstvo poznato pod raznim imenima na Istoku- kod Kolda,Feničana,Asirraca, u Vavilonu, u Akadu, u Philisteji itd.. Dagon, Dogon,Dgn, Dagnu, Daguna, Dagan..Oanes
Ja sam ga poredila, na nekoj temi ovde, sa ribolikim božanstvom iz Lepenskog Vira..u Karlovačkom rodoslovu je ona čuvena rečenica da je celo srbstvo slavilo Dagona.. o otud ime Dakima (Dačanima)

otprilike: Глагољут истини списатељи јако Ликинију Србину бити родом, Јелину мудрованијем и сва србска идолу служаше Дагону. От суду и Дагони и Даки именујут ; от Сера же Србље....Прежде сего мучи {Ликиније} светих мученик Јермила и Стратоника,..
јежте си в Дагони близ Истра {Дунава} и иних многих

Deniken je koristio fotografije Oanesa zbog kantice kerozina (ili drugog goriva) u ruci božanstva, Sičin je pokušao da navrne vodu na vodenicu svog naroda.Poslednji je, kao i ovaj father Nosonja, falsifikator, na istoj liniji kao K.Jireček.

Poslednja izmena:
BLAJBI, ozbiljno me plašiš.

A zašto te Blajbi plaši?

Za Sumerane znamo da su bili "naši" učitelji. Njihova civilizacija se pojavila iznenada oko 3800 g.p.n.e. i ugasila iznenada oko 2025 g.p.n.e. A imali su znanje koje tada nikako nisu mogli imati? Otkuda im to znanje?
- znali da godina ima 365 dana, 6 sati i 11 minuta, što se od današnjih proračuna razlikuje samo tri minute
- podijelili su dan na 86400 sekundi, dakle, 24 sata od 60 minuta sa po 60 sekundi
- pretpostavlja se da su znali za statički elektricitet i električnu energiju
- znali su za Uran i Neptun
- znali su za veliku konstantu Sunčeva sustava
- znali su za Sirus B

Kako? Otkuda im toliko znanje iz astronomije? Osim ako im to netko nije rekao?

Ili ćeš reči da to nije istina zato jer to NE SMIJE BITI ISTINA?

A zašto te Blajbi plaši?

Za Sumerane znamo da su bili "naši" učitelji. Njihova civilizacija se pojavila iznenada oko 3800 g.p.n.e. i ugasila iznenada oko 2025 g.p.n.e. A imali su znanje koje tada nikako nisu mogli imati? Otkuda im to znanje?

Tipično za pobornike drevnih astronauta. Sve što su znali mogli su saznati.

- podijelili su dan na 86400 sekundi, dakle, 24 sata od 60 minuta sa po 60 sekundi

Da i? :rotf: (moj 8 emoticon i prvi ovakvog tipa)

- pretpostavlja se da su znali za statički elektricitet i električnu energiju

Tko to pretpostavlja?

- znali su za Uran i Neptun

Ma kako da ne.

Kako? Otkuda im toliko znanje iz astronomije?

Možda promatranjem?

Poslednja izmena:
Tipično za pobornike drevnih astronauta. Sve što su znali mogli su saznati.

Da i? :rotf: (moj 8 emoticon i prvi ovakvog tipa)

Tko to pretpostavlja?

Ma kako da ne.

Možda promatranjem?

Što si ti pametan... :dash: Sigurno svaki dan visiš u crkvi...

Eto to nije vjerojatno, ali je vjerojatno da je sve stvorio bog, koji je oduvjek i slične gluposti... Mo'š mislit...

A kojim promatranjem? Čega promatranjem su Sumerani mogli znati sve te stvari?

Egipćani su napravili piramide tako što su vukli kamene blokove od 2 tone (i više) po pijesku? :hahaha:

Kod Hrvata glavni krivac za ovakve teorije je Krešimir Mišak i emisija "Na rubu znanosti." Uglavnom popularna među ne educiranim društvom sa krizom identiteta, često bez posla koji mrze sistem, često i među ovisnicima.

Kakav Krešimir Mišak??? Koji si ti kreten, praviš se pametan, a uopće nisi... Znači ti svakoga tko pogleda "Na rubu znanosti" smatraš ne educiranim, ovisnikom, besposličarom...

Što si ti neki vjerski fanatik? Ili nekakav "znanstvenik" pun sebe...

Najvjerojatnije si iz BiH kad si tako pametan... :sad2:

Kakav Krešimir Mišak??? Koji si ti kreten, praviš se pametan, a uopće nisi... Znači ti svakoga tko pogleda "Na rubu znanosti" smatraš ne educiranim, ovisnikom, besposličarom...

Ad hominem.

Što si ti neki vjerski fanatik? Ili nekakav "znanstvenik" pun sebe...

Ne znam otkuda si izvukao zaključak da sam vjerski fanatik? Ja sam to pomislio za tebe kada sam vidio tvoj nick.

Najvjerojatnije si iz BiH kad si tako pametan... :sad2:

Da li želiš reći da su ljudi iz BiH pametniji od susjeda?

Egipćani su napravili piramide tako što su vukli kamene blokove od 2 tone (i više) po pijesku? :hahaha:

A tko je napravio piramide ako ne Egipćani?

Poslednja izmena:
Ad hominem.
Ne znam otkuda si izvukao zaključak da sam vjerski fanatik? Ja sam to pomislio za tebe kada sam vidio tvoj nick.
Da li želiš reći da su ljudi iz BiH pametniji od susjeda?

Što je tebi? Kakav ja vjerski fanatik? :think:
Hoću reći da ljudi iz BiH misle da su pametniji od ostalih...

A tko je napravio piramide ako ne Egipćani?
Zato su i Egipćani uvozili drvo. Posebno iz dašanjeg Libanona. Koji i danas na zastavi ima drvo.

Stavi se ti u to doba pred 4 tisuće godina, a ne razmišljaj sadašnjom tehnologijom. Gledao sam jednu emisiju o gradnji piramida, kao pokušati će oni napraviti umanjenu Keopsovu piramidu, naravno, NISU USPJELI... Znači treba uzeti u obzir tehologiju koju su posjedovali, vremenske uvijete, broj stanovnika, političku situaciju, poljoprivredu, bogatstva...

Znači tebi nije ništa čudno što ta piramida leži točno u smjeru sjever-jug, što je sagrađena točno u središtu kopnene mase, linija sjever-jug dijeli svo kopno na planeti na dva jednaka dijela... Znači to su sve slučajnosti po tebi?

Piri Reis je početkom 16. stoljeća isto znao kako izgleda Antartika bez leda?

Što je tebi? Kakav ja vjerski fanatik? :think:
Hoću reći da ljudi iz BiH misle da su pametniji od ostalih...

Stavi se ti u to doba pred 4 tisuće godina, a ne razmišljaj sadašnjom tehnologijom. Gledao sam jednu emisiju o gradnji piramida, kao pokušati će oni napraviti umanjenu Keopsovu piramidu, naravno, NISU USPJELI... Znači treba uzeti u obzir tehologiju koju su posjedovali, vremenske uvijete, broj stanovnika, političku situaciju, poljoprivredu, bogatstva...

Znači tebi nije ništa čudno što ta piramida leži točno u smjeru sjever-jug, što je sagrađena točno u središtu kopnene mase, linija sjever-jug dijeli svo kopno na planeti na dva jednaka dijela... Znači to su sve slučajnosti po tebi?

Piri Reis je početkom 16. stoljeća isto znao kako izgleda Antartika bez leda?

Nije slučajno. Jasno je ko dan da su piramide postavljene u odnosu prema Heliopolisu. Piri Reis...molim te...

Stop se tice zastave Lebanona...i drveta Arisa na njoj,nije na tom mestu zbog izvoza u Egipat,kako rece Lamasu,vec kao sinonim njihovih brzih trgovackih brodova,kojim su pokorili mediteran,a gradili su ih od tog drveta

Ovo mi je,Lamasu,osobno rekao jedan Lebanonac,i to pre cca mesec dana...tako da mi je jos sveze

Back