eeeeeeee burazeru pa nek se tako kaze,nek kaze amerika,napali smo vas jaci smo odbranili ste srbiju ali ne i kosovo i mi ga oteli,a ne-pa znate kosovo je bilo u srbiji a srbija u sfrj,pa ovo pa ono,i nek kazu nikakvog masakra u racku nije bilo eto moze nam se,a mi lepo-aaaa tako pa dobro uzmite ga ,a kada budemo mocni,stabilni i najvaznije u PRILICI...ZAKLINJEMO SE....DA CEMO POVRATITI SUVERENITET-NEKA TO BUDE KRILATICA VOJNE ZAKLETVE,A SADA DA SEMANEMO CORAVA POSLA I DA JACAMO..
Ne, mi smo izgubili Kosovo jer smo mi ovaj put bili "loshi momci". Bahato smo se ponashali, prvi dobili izliv nacionalizma u mozak, kachili se sa svima, i na kraju dobili shamarchinu u vidu bombi i nezavisnosti Kosova. To da je masakr u Rachku izmishljotina, stoji, ali to ne menja chinjenicu da je veliki broj Albanaca proteran i ubijan i to u vreme kad smo mi imali goru reputaciju nego ikad u istoriji, nakon ratovanja u Hrvatskoj i BiH. I to nije bilo nimalo fino ratovanje, koliko god se ti trudio to relativizovati u stilu "A shta su oni nama?" U tom ratu su se uzhasne stvari dogadjale, sa sve tri strane, ali najvishe od strane Srba. I danas, u 2008. godini, reci da je neko drugi kriv za te sukobe je toliko apsurdno da ja naprosto nemam rechi. Nije nikom chista dusha bila u tim ratovima, ali reci da je, da li ce do tog rata doci ili ne, zavisilo od bilo koga drugog vishe nego od Srba, ili Miloshevica, kog su Srbi izabrali, je krajnje debilno.
Pa i Rusi su silovali pola Nemachke '45, pa je opet jasno ko je kriv za taj rat.
Da mi ne bi ubacivao u usta kako stavljam znak jednakosti izmedju nacista i Srba iz devedesetih, Hitlera i Miloshevica, ili neshto slichno, ne radim to. Samo ti navodim primere koji su ti verovatno dobro poznati. Sa razmerama nacistichkog zla se bash nishta ne mozhe izjednachiti.
"Truli Zapad" je bio najjachi i 1918. i shta se sa nama desilo? Jesmo li izgubili ili dobili teritoriju? Dobili smo jer smo bili dobri. A mogli smo i "Veliku Srbiju" da dobijemo, no nju smo, zbog kombinacije Kraljeve zhelje za vecom moci i panslovenskog romantizma, odbili.
"Truli Zapad" je bio najjachi i 1945. i shta se sa nama desilo? Jesmo li izgubili ili dobili teritoriju? Dobili smo jer smo bili dobri. Verujem ja da tebi Istra nishta ne znachi, ali, eto, to je tad ipak bio "nash" teritorijalni dobitak jer se radilo o "nashoj" drzhavi.
I ovde prichamo o odnosu Zapada prema Srbiji, pa i Jugoslaviji, tako da mi nemoj pominjati ono shto su ovde Titoisti radili jer to nema veze sa temom.
Dakle, mi smo sad bili "bad guys". Mi smo bili "Kajzer", mi smo bili "Firer", mi smo bili "loshi momci".
Jedino izrazito ostrashceni ljudi, koji ne vide dalje od svog nosa, imaju problema sa prihvatanjem toga.
Italijani izgubishe pomenutu Istru, pa prezhiveshe. Nemci izgubishe Elzas i Lotaringiju, pa prezhiveshe. O tome shta su sve Madjari izgubili, necu ni da govorim.
Uostalom, 21. vek je. Samo jako zaostali ljudi se mogu i dan danas "paliti" na velichinu teritorije.
E, i u odgovoru me obavezno nazovi "zhutim", "UsRashom", "izdajnikom" i ponovi barem 16 puta kako je Kosovo "srce Srbije" i "sveta srBska zemlja".
Nesumnjivo cu te shvatiti ozbiljno.