Istorija studentskih protesta

Овде је реч и рушењу система, не владе.
То не може ни брзо, ни лако.

S obzirom da je Nepomenik najavio celi serijal kontrmaitinga, da overi svako mesto u kojem su studenti bili, ovo će da traje i traje.

Do kraja meseca se organizuje kontramiting u Nišu, pa onda u maju u Kragujevcu i onda finalni kontramiting negde krajem maja ili početkom juna u Novom Sadu.

1744495601425.png

Vas dvojica (i studenti) kao da ne znate da je ovako nakaradno kod nas otkad postoji srpska istorija. Ali hajde, u poslednjih dvesto godina, za koji god period se uhvatiš, nikad ne rade institucije nego je ovako, kao i danas, sve u polusistemu. Malo je bilo pod diktatorom Brozom urbanizma, kanalizacije, ali samo zato što je stranac bio na vlasti.

Ni bez spremne alternative.
Ма Мрки код нас све професионално сви спремни ко усташе. Ти укључиш јутјуб глеедаш студенти марширају падне Вучић а ми овде пијемо кафу и коментаришемо како су везали пертле и какве су мајице носили и да ли је случајно нека мајица смрдела на зној.
Ја знам да би ти волео да је ово Вучићем мат оно што ме страшно изненадило да су заправо сви историјски алтернативци заправо Вучићевци ови омражени Беч Берлин добрим делом и нису.
Сад ко финансира из буџета треће јаје и самозване пророке да лече ране онима који нису учинили ништа а први су били и најгласнији коментатори читаве ситуације.
И да би човек објаснио једноставно да је за Вучића јер има неку заштиту да прди у поткровљу идемо да објаснимо став преко Риг Веда ,Саги , Астронаута ,Деникена ,Захарије Ситчина ,Панонског мора ,Тројанског мора и стигосмо до тих фамозних Аргонаута у скупштини Србије?

Ма Мрки код нас све професионално сви спремни ко усташе. Ти укључиш јутјуб глеедаш студенти марширају падне Вучић а ми овде пијемо кафу и коментаришемо како су везали пертле и какве су мајице носили и да ли је случајно нека мајица смрдела на зној.
Ја знам да би ти волео да је ово Вучићем мат оно што ме страшно изненадило да су заправо сви историјски алтернативци заправо Вучићевци ови омражени Беч Берлин добрим делом и нису.
Сад ко финансира из буџета треће јаје и самозване пророке да лече ране онима који нису учинили ништа а први су били и најгласнији коментатори читаве ситуације.
И да би човек објаснио једноставно да је за Вучића јер има неку заштиту да прди у поткровљу идемо да објаснимо став преко Риг Веда ,Саги , Астронаута ,Деникена ,Захарије Ситчина ,Панонског мора ,Тројанског мора и стигосмо до тих фамозних Аргонаута у скупштини Србије?
Daj. Nije tako.

Ja sam negde u februaru zaključio da je glavni motor protesta neopareno krilo SNS-a, da je polarizacija nastala u samom SNS-u oko podele plena i da su glavni blokaderi bili SNS-ovi kadrovi i u prosveti i u sudstvu. U pitanju je preletačka groznica, trend, moda i namirisana promena i želja da se u novoj postavci izvuku "karte za sedišta s najboljim pogledom"...

Da nisu profesori podržali studente, ostalo bi na "ko šiša studente". Nisu studenti zatvorili fakultete. Zatvorili su ih SNS-ovci preletači s niskim startom iliti "nelojalisti".

Sve vreme se radi o uceni Vučića od neoparenog krila SNS-a. A pare koje su uletele, naravno, jesu nemački nazovi kredit za EXPO, a čitaj kupovina rudarenja litijuma i ne samo litijuma po celoj Srbiji.

Znači, nikakvi leptirići, ljubičice, divna deca, nego pohlepa najgore ljudske vrste...

Daj. Nije tako.

Ja sam negde u februaru zaključio da je glavni motor protesta neopareno krilo SNS-a, da je polarizacija nastala u samom SNS-u oko podele plena i da su glavni blokaderi bili SNS-ovi kadrovi i u prosveti i u sudstvu. U pitanju je preletačka groznica, trend, moda i namirisana promena i želja da se u novoj postavci izvuku "karte za sedišta s najboljim pogledom"...

Da nisu profesori podržali studente, ostalo bi na "ko šiša studente". Nisu studenti zatvorili fakultete. Zatvorili su ih SNS-ovci preletači s niskim startom iliti "nelojalisti".

Sve vreme se radi o uceni Vučića od neoparenog krila SNS-a. A pare koje su uletele, naravno, jesu nemački nazovi kredit za EXPO, a čitaj kupovina rudarenja litijuma i ne samo litijuma po celoj Srbiji.

Znači, nikakvi leptirići, ljubičice, divna deca, nego pohlepa najgore ljudske vrste...
И добро ради се о уцени Вучића?
И ја треба да га браним или шта?
Да решавам проблеме у паралелном универзуму да бих решио врло очигледан проблем већинског становништва Србије из свих социјалних категорија.
Идемо преко Кабале са мађијамо да решимо проблеме у Србији.
Да ли је крило СНС се побунило?
Па шта већина Србије је гласала за Николића и Вучића у првом и другом наврату.
И бројали су до 700000 чланова али их више нема. Вучић јесте одговорност свих људи у Србији јер су му сви људи дозволили да оде тако далеко он се заиграо јер поверовао да су сви Срби глупи. Он се истриповао да су Немањићи знали шта ја знам владали би до Кине нису ни капирали колико су Срби глуп народ

Сад из европске перспективе твој поглед нећемо да се мешамо то се две струје Срба побили око ЕXPO-а пошто су Срби нећемо да се мешамо чекамо да се побуне мигранти па ћемо реаговати са људским правима.

Ти чекј мигранте да се побуне онда знаш да није СНС па подржи.

И добро ради се о уцени Вучића?
И ја треба да га браним или шта?
Да решавам проблеме у паралелном универзуму да бих решио врло очигледан проблем већинског становништва Србије из свих социјалних категорија.
Идемо преко Кабале са мађијамо да решимо проблеме у Србији.
Да ли је крило СНС се побунило?
Па шта већина Србије је гласала за Николића и Вучића у првом и другом наврату.
И бројали су до 700000 чланова али их више нема. Вучић јесте одговорност свих људи у Србији јер су му сви људи дозволили да оде тако далеко он се заиграо јер поверовао да су сви Срби глупи. Он се истриповао да су Немањићи знали шта ја знам владали би до Кине нису ни капирали колико су Срби глуп народ

Сад из европске перспективе твој поглед нећемо да се мешамо то се две струје Срба побили око ЕXPO-а пошто су Срби нећемо да се мешамо чекамо да се побуне мигранти па ћемо реаговати са људским правима.

Ти чекј мигранте да се побуне онда знаш да није СНС па подржи.
Jesi video šta je Željko Mitrović kao DJ na kraju kontramitinga puštao (posle Užičkog kola a pre Bajaginih Moji su drugovi)? Meni je ličilo kao da je prozvao Vučića pesmom Vampira "Mala grupa p edera". Ko je glavni p eder u priči? Znači, na sceni je preletački šou.

Pumpi, kako ide revolucija?
Ce padne uskoro?

Trebalo bi, Pumpi, pojačati pritisak.
Organizovati blokadu vrtića.
Pa kad vaspitačice krenu da rade pod pritiskom direktora onda ih Plenum jaslica spreči u zločinackom naumu.

Poslednja izmena:
Poenta je da studenti nisu nužno na pravoj strani istorije.
То стоји ови јесу јер их је ујединио Александар Вучић. Они су политички хетерогени има анархиста , левичара , десничара али сви су уједињени око тога да је држава угрожена.
Сви су антизападно оријентисани једни виде то као претњу према држави други према класи и тд.
За ово што се дешава човек не морада буде паметан да види да је ово све дно дна и да ћемо под овим системом као народ ,људи и класа нестати.
Неће ни после ове власти проблеми нестати већ испливати реални проблеми са којим морамо да се. суочавамо.
Оно што ћемо добити прилику да се бавимо својим проблемима да их не решава Брисел , запад , мултинационалне компаније а да администратори власти буду посредници у расподели новца који располажу са друштвеном и приватном својином.
Велика штета по грађане је направљена требаће пуно времена да се последице политике од 90-тих санирају.
Овде наравно не говорим само о Вучићу већ и о Тадићу, Коштуници и свима не посебно као личностима већ о власти која је деловала у њихово име.
Није ни ово тврда гаранција да ћемо успети али по мени боље нестати у покушају да исправиш нешто него скрштених руку да изродиш децу као камење и да гледаш како их ваљају и преврћу они којима знаш да си свесно своју судбину препустио.

Међутим ствари отежавају људи егоцентрични и себични који мисле само на себе сада и у овом тренутку без прошлости и будућности нема и их мало и јако ће тешко бити било коме нормалном са таквим љидима да балансира и гради државу!
Што један форумаш написа оде мафија ја оста без посла!
Сад у овој власти има много таквих што заиста природном или друштвеном селекцијом или моралном никад ту не би били и у опозицији њихова. једина шанса је ово правило мањине.
Ови који би и нешто урадили се грозе политике виде само разврат , дно и тоталну посрнулост у њој. То је системски урађено да добри људи се држе подаље од политике да у њу једино могу ући бескрупулозни и неморални да добар човек ту нестаје и нема шта да тражи.

Сад добијамо шансу да се одлучимо иако сам ја први до сад веровао да је шанса изгубљена да ли ћемо бити хумано или солидарно друштво део живог тела Србија или друштво индивидуа које ће само интеросовати кућни буџет , рачуни а све изван тога је политика и у то се не мешамо како ће да нас деле кроје намештају и тд.

Ми имамо то право наши су преци од Турака до модерне историје гинули и ову државу особађали нико нам је није поклонио нико нас није ослободио са изузетком другог светског рата.

Poslednja izmena:
Кад је брутална бестидна ЛАЖ легално политичко средство под имунитетом требам да размислим да ли на појединце на форуму и уопште у животу имам право да се љутим.
Где ћемо са таквим друштвом?
Где ? Кад закон служи да се не поубијамо превише да би плаћали порез држави.

Back