Poenta je da studenti nisu nužno na pravoj strani istorije.
То стоји ови јесу јер их је ујединио Александар Вучић. Они су политички хетерогени има анархиста , левичара , десничара али сви су уједињени око тога да је држава угрожена.
Сви су антизападно оријентисани једни виде то као претњу према држави други према класи и тд.
За ово што се дешава човек не морада буде паметан да види да је ово све дно дна и да ћемо под овим системом као народ ,људи и класа нестати.
Неће ни после ове власти проблеми нестати већ испливати реални проблеми са којим морамо да се. суочавамо.
Оно што ћемо добити прилику да се бавимо својим проблемима да их не решава Брисел , запад , мултинационалне компаније а да администратори власти буду посредници у расподели новца који располажу са друштвеном и приватном својином.
Велика штета по грађане је направљена требаће пуно времена да се последице политике од 90-тих санирају.
Овде наравно не говорим само о Вучићу већ и о Тадићу, Коштуници и свима не посебно као личностима већ о власти која је деловала у њихово име.
Није ни ово тврда гаранција да ћемо успети али по мени боље нестати у покушају да исправиш нешто него скрштених руку да изродиш децу као камење и да гледаш како их ваљају и преврћу они којима знаш да си свесно своју судбину препустио.
Међутим ствари отежавају људи егоцентрични и себични који мисле само на себе сада и у овом тренутку без прошлости и будућности нема и их мало и јако ће тешко бити било коме нормалном са таквим љидима да балансира и гради државу!
Што један форумаш написа оде мафија ја оста без посла!
Сад у овој власти има много таквих што заиста природном или друштвеном селекцијом или моралном никад ту не би били и у опозицији њихова. једина шанса је ово правило мањине.
Ови који би и нешто урадили се грозе политике виде само разврат , дно и тоталну посрнулост у њој. То је системски урађено да добри људи се држе подаље од политике да у њу једино могу ући бескрупулозни и неморални да добар човек ту нестаје и нема шта да тражи.
Сад добијамо шансу да се одлучимо иако сам ја први до сад веровао да је шанса изгубљена да ли ћемо бити хумано или солидарно друштво део живог тела Србија или друштво индивидуа које ће само интеросовати кућни буџет , рачуни а све изван тога је политика и у то се не мешамо како ће да нас деле кроје намештају и тд.
Ми имамо то право наши су преци од Турака до модерне историје гинули и ову државу особађали нико нам је није поклонио нико нас није ослободио са изузетком другог светског рата.