Istorija Republike Srpske i Srbije različita?

dbkapo

Veoma poznat
Poruka
11.819
Istorija Srpskog naroda i Republilke Srpske do 7 veka na Vikipediji se značajno razlikuje. Dok je istorija Republike Srpske relativno korektna, to za Srbiju jo uvek važi da su došli neki zli Srbi iz daljine i porobili pitome meštane koji su inače prethodno bili porobljeni od dobrih Rimljana. Imam utisak kao da je sažetu istoriju Srbije za Vikipediju priložio Vuk Drašković po sugestiji naivnog Tadića.
Dokle više podanici, dokle više žuti ??? :sad2:

Uzgred iskopao sam na netu kod Rusa po meni pravo značenje reči Srbin.
indijski : sarbh- "бить, рубить, убивать
ukrajinski: присербитися - pridružiti se
etnonim: *sьrbъ ( "союзник") - saveznik
A onda najinteresnije:
[Мошинский (Zasiag, стр. 147 и сл.) возводит слав. sьrbъ, к и.-е. *ser-v- "охранять",
Očigledno je da su Srbi bili čuvari i ratnici.
Ali rusi iz ove reči izvode ime Hrvata:
reč *ser-v "čuvar" u klasično skifskom jeziku se izgovara kao *haru- odakle reč "hrvat". Ovo samo pokazuje da smo i onda bili dva bliska plemena.

Rus В.А. Чудинов je dešifrovao na skifskom oružiju mnoge tekstove. On je našao reč Sloven u obliku reči "SOKOLOVEN" što bi rekli čovek-sokol. Tako su se nazivala plemena Skifa.

Ima li ovde logike? :dash:

Istorija Srpskog naroda i Republilke Srpske do 7 veka na Vikipediji se značajno razlikuje. Dok je istorija Republike Srpske relativno korektna, to za Srbiju jo uvek važi da su došli neki zli Srbi iz daljine i porobili pitome meštane koji su inače prethodno bili porobljeni od dobrih Rimljana. Imam utisak kao da je sažetu istoriju Srbije za Vikipediju priložio Vuk Drašković po sugestiji naivnog Tadića.
Dokle više podanici, dokle više žuti ??? :sad2:

Uzgred iskopao sam na netu kod Rusa po meni pravo značenje reči Srbin.
indijski : sarbh- "бить, рубить, убивать
ukrajinski: присербитися - pridružiti se
etnonim: *sьrbъ ( "союзник") - saveznik
A onda najinteresnije:
[Мошинский (Zasiag, стр. 147 и сл.) возводит слав. sьrbъ, к и.-е. *ser-v- "охранять",
Očigledno je da su Srbi bili čuvari i ratnici.
Ali rusi iz ove reči izvode ime Hrvata:
reč *ser-v "čuvar" u klasično skifskom jeziku se izgovara kao *haru- odakle reč "hrvat". Ovo samo pokazuje da smo i onda bili dva bliska plemena.

Rus В.А. Чудинов je dešifrovao na skifskom oružiju mnoge tekstove. On je našao reč Sloven u obliku reči "SOKOLOVEN" što bi rekli čovek-sokol. Tako su se nazivala plemena Skifa.

Ima li ovde logike? :dash:
To je još dobro, prethodna verzija je bila da su pobili Avare koji su pobili sve pitome meštane kojima Rimljani nisu mogli ništa, i onda su stavili svoje džedajske svetleće mačeve u korice i prionuli na zemljoradnju kojom su se i bavili pre krvoprolića.

Back