Istorija pre choveka.

Istorija kao nauka proucava proslost ljudskog drustva od pojave coveka do danas. To je definicija data u udzbeniku za I razred gimnazije, to sam i napisao na prvoj strani teme, a pre pojave coveka nije postojalo samo vreme bilo je tu i prostora, a i mnogih drugih zivih bica... Treba zatvoriti ovu temu jer ionako nema veze sa istorijom.

"Istorija" pre istorije je vreme. A i istorija sad je vreme, samo sto ga zovemo istorija, ali sa malim dodatkom. Biiljke i druge zivotinje pre "istorije" a tokom vremena su zivele, umirale i uticale na ovaj svet a da toga nisu ni bile svesne. I to je to vreme o kom pricam. Beskonacna ravna linija. Onda su dosli ljudi i dobili zelju da nesto zapamte. I tako je zapisano vreme postalo istorija. Vreme nisu biljke i zivotinje, niti ja govorim o nastanku svemira. Ja govorim o vremenu koje nije toliko daleko. Vremenu pre razumnih ljudi. Vreme postoji u paraleli sa nama i ostalim zivim i mrtvim stvarima na ovoj planeti, ali njihovo poredjenje je totalno... nemoguce. Vreme je jedna ravna linija koja se stalno obnavlja i koja tece paralelno sa nama, ali nikad, cak ni u beskonacnosti se ne piblizava, niti spaja.

A sta je istorija? Istorija nije neka bitka ili neki specifican dogadjaj. Istorija je uticaj koji je taj specifican dogadjaj ostvario. Ono zapisano. Istorija je zapisano vreme i uticaj. Nesto sto mi razumemo. Linija koja ide kao i vreme, samo koja za razilku od vremena nije beskonacna.

Како неко зна кад је Бог створио човека, кад то сазнамо онда можемо правити кронологију историје, ја сам хтео да вам прикажем да видимо преко 30 милијарди година, светлосних или пучких, што за ово није битно јер су оне једнаке, а ако је Бог створио свет у почетку стварања онда ми морамо рачунати историју од почетка стварања, јасно као српски пасуљ, без увреде.

Вујадин

vujadin:
Како неко зна кад је Бог створио човека, кад то сазнамо онда можемо правити кронологију историје, ја сам хтео да вам прикажем да видимо преко 30 милијарди година, светлосних или пучких, што за ово није битно јер су оне једнаке, а ако је Бог створио свет у почетку стварања онда ми морамо рачунати историју од почетка стварања, јасно као српски пасуљ, без увреде.

Вујадин

:shock: :shock::shock::shock:

Nemoj pogresno da me shvatis, verujem u boga, ali po nauci bog nije stvorio coveka. Hominid je nastao pre oko 3,5 miliona godina, a prvi, pravi covek Homo habilis (vesti covek), pre oko 2 miliona godina. Opet ponavljam, da svetlosne i obicne godine (ili pucke kako ih ti nazivas), nisu iste, probaj to da shvatis. To je odgovor na ono sto sam uspeo da shvatim iz tvog posta. Ono ostalo mi nije bas jasno.

На основу чега било ко може то потврдити, или било који други начин постанка света или човека. За године сам рекао да није битно какве су, оне су увек године, као и килограм перја и килограм злата увек је килограм, ми нисмо у стању да тврдимо за сигурно ништа јер још нисмо открили него један минимални део свемира и још мањи део историје човека, Па ко је тај и на основу чега да прича о постанку или стварању човека и стању пре почетка тога стварања.

Вујадин

Svetlosna godina i obicna godina, ti je kao npr. da kazes da je isto kilometar vremena i sekunda vremena. Covece ne mogu da verujem da si toliko neinteligentan. I molim te da ne lupas vise jer nisi zanimljiv. A starost skeleta se ako nisi znao utvrdjuje merenjem radioaktivnog ugljenikovog izotopa C-14. Ako si me uopste to i pitao jer vidim da nisi u stanju da sastavis prosto-prosirenu recenicu.

vujadin:

Вујадин
nije jasno!
narochito ne ko srpski pasulj...

mozda kao vizantijski pasulj ima nekog smisla... ovako... :shock: :shock: :shock:

Back