Историја национализма у савременом политичком дискурсу

Hahaha opusti se
nema tu napetosti. samo da ti pokažem kuda spinovanje vodi. iskreno.

možeš milion puta ponoviti laž. ali ona nikad neće poostati istina. samo ćeš sam poverovati u tu mantru. i shebati bogom danu sposobnost rasuđivanja.

prava žrtva svakog nacionalizma su njegovi sledbenici. al aj ti to njima objasni kad su sjebali sposobnost rasudjivanja.

možeš milion puta ponoviti laž. ali ona nikad neće poostati istina. samo ćeš sam poverovati u tu mantru. i shebati bogom danu sposobnost rasuđivanja.

prava žrtva svakog nacionalizma su njegovi sledbenici. al aj ti to njima objasni kad su sjebali sposobnost rasudjivanja.
Ako nisi napet onda ništa ne razumiješ.

Ako nisi napet onda ništa ne razumiješ.
moronizam nema šta da se razumeva. razumevanje je ništa drugo do logično povezivanje različitih istina.

pravoslavci su od nacionalno indoktrinisanih sunarodnjaka pretrpeli velike zločine i proterivanja zadnjih 100 godina. tvrditi da ih te ustaše smatraju svojom poprvoslavljenom braćom (pravoslavnim hrvatima) je moronsko. brat kolje brata jer eto ide u drugu crkvu?...ili u naboljem slučaju glupo ironično. svakako nema veze s istinom. i ljubavlju. istina je da većina ustaša zaglupljena mišlju da su oni jedan narod i to različit od srba.

Poslednja izmena:

Posle onog sa ban Hrvat, to je lekcija koju bi ti prvi sam sebi trebalo da objasniš. :lol:

Ne govorimo o tome gde je ko rođen, mogao si se roditi i na Antarktiku , dakle odakle tebi pravo da stavljaš prefiks "moj" uz Bosanac, Bosanka ili slično

Sve i da sam rođena na tom prostoru uslovilo bi to da usled moje pripadnosti određenom narodu, uprkos milenijumskoj ukorenjenost.i dovede da neki muhadžir , kao tekovina okupatora , uzme oružje , bilo hladno ili vatreno tvrdeći da pripadnici tog, mog naroda treba da nestanu, milom ili silom sa tog prostora kako bi on uzeo zemlju, koji mu je KraljSrba dao u privatno vlasništvo.

Ne budi licemeran.

Nemoj da si takva. Pa pisala si na ovom forumu da si iz ist. Bosne...

evo tebe ukratko metla za smeće koje si pokupio:

bome najčistija srpska zemlja je bosna. franački hroničar ajnhard beleži da je u 9 veku ljudevit prebegao srbima u bosnu. odmah kod Siska. ne beleži on nikakve hrvate iako njegov vladar drži deo hrvatske pod svojom vlašću.

u periodu od sedmog veka do turske vlasti svo slovensko stanovništvo na našim prostorima se homogenizovalo. to znači postali jedan narod. pa je red da se zovu najstarijim imenom a ne da ionako kratku pamet sakate izmišljotinama od imena.

romanski vlasi pristupaju jednim delom srpskom nacionalnom korpusu. to je u srbiji i tek po oslobodjenju od turaka. i to je posledica drugačije etnogeneze u istočnoj srbiji od ostataka juge. vlasi po bosni i hrvatskoj su isključivo sloveni. ima nešto i romana i oni se zovu ćići. jesu se srbi mešali s drugim narodima ali slabo. naprosto za mletke i germane smo bili niža vrsta. kmetovi. a turci su samo promenili veru i stvorili poturice koje su vladale ovde i ratovale za osmanlije gde se pošalju.

Jel može originalni prijevod teksta sa originalnom fotkom teksta?

Jel može ime samo jedne pravoslavne bogomolje ili pomen srpskog imena zapadno od rijeke Bosne od prije Osmanlija?

Rusotrole!

румуни су једни од генетски најближих Србима (јер је опет добар део њих Србословенског порекла)
а тачно је да један број цинцара, булгара и грка данас чине српски корпус, али ипак да један потурички пребег и отпадник прича о чистоти је баш онако ''бошњачки'' :lol:

:lol:
то не можеш да знаш јер не говориш алтајски језик, из ког племе и име хурвата води порекло

Vlaška je danas u Rumuniji, misliš na to? Zaboravljaš naseljene Arbanas, tupko?

Jel može originalni prijevod teksta sa originalnom fotkom teksta?
kolega internet početnik, imaš ajnharda na internetu pa nadji sam. niko pametan ne sumnja u taj izvor.
Jel može ime samo jedne pravoslavne bogomolje ili pomen srpskog imena zapadno od rijeke Bosne od prije Osmanlija?
čuj reke bosne?

kolega internet početnik ima mnoštvo izvora. od naših izvora spomenuću ti kliški zakonik i povelju bana mateja.
pametan si koliko moj ker... još samo kad bi umeo da pišeš kao on.

Poslednja izmena:
Volim tišinu koja nastane poslije takvih postova...

Retko primećuem ljude koi toliko žive zarobljeni u sopstvenim iluzijama. :lol:

delusionsofgrandeurandtherealityofagencyprojectmanagement-191007160046-thumbnail-4.jpg

kolega internet početnik, imaš ajnharda na internetu pa nadji sam.

kolega internet početnik ima ih mnoštvo. od naših izvora spomenuću ti kliški zakonik iz 1436 i povelju bana mateja. to su dva izvora.

pametan si koliko moj ker... još samo kad bi umeo da pišeš kao on.

Znači nemaš ništa, samo neka naklapanja... Povelja je samo drugi manji dio, kažem ti, tuži sve koji su te učili historiju...

Slobodno ih razotkrij ali ustvari ti si jedini koji je na ovom forumu priznao da te bogomolje ne postoje...

Zašto bih ponavljao sopstvene reči, po 5, 6. put? Kada nešto kažeš 4 puta, valjda je 5. put jasno da je sagovornik običan trol.

Ti postavljaš ista pitanja, očekujući drugačije rezultate. Pretpostavljam da znaš vrlo dobro šta se kaže u slučaju takvih osoba. :lol:

Znači nemaš ništa, samo neka naklapanja... Povelja je samo drugi manji dio, kažem ti, tuži sve koji su te učili historiju...
kolega internet početnik, povelja govori o nadležnosti bana i kneza nad svim žiteljima dubrovačke republike i bosne. da je bilo drugih njima bi sudli ili ban ili knez zar ne? i moralo bi se znati ko kome sudi i da li su u pitanju balvani pa im niko ne sudi ili sudi ko stigne.

aj sad objasni ti svom keru da su povelji spomenuti svi kojih ima tamo. pa ako on ukapira ukapiraćeš i ti.

Poslednja izmena:
kolega internet početnik, povelja govori o nadležnosti bana i kneza nad svim žiteljima dubrovačke republike i bosne. da je bilo drugih njima bi sudli ili ban ili knez zar ne? i moralo bi se znati ko kome sudi i da li su u pitanju balvani pa im niko ne sudi ili sudi ko stigne.

To je drugi dio glavne povelje, tupko... Taj velikosrpski mit je davno razbijen...

Probaj ponovo!

To je drugi dio glavne povelje, tupko... Taj velikosrpski mit je davno razbijen...

Probaj ponovo!
aj objasni ti svom keru da su u povelji spomenuti svi koji žive tamo. pa ako on ukapira ukapiraćeš i ti.

ps. i reci mu da si me pitao za spominjanje srpskog imena. a ako je ker pismen ne daj mu da čita bunike koje si sam čitao.

Poslednja izmena:
Како је један трол кренуо ширити пропаганду са радикалних бошњачких портала како на простору западно од ријеке Босне није било православних манастира прије доласка Османлија (којима су неки пружили отпор а неки су се једноставно потурили), не као одговор тролу јер троловима је џаба одговарати, него чисто да "примимо к знању", ево неких православних манастира који су постојали прије доласка Османлија на простору западно од ријеке Босне или како су у старим српским повељама писали на простору Западних страни;
Манастир Крупа на Врбасу (овдје) подигнут почетком XIV вијека
Манастир Клисина (овдје) датира из XIV вијека
Манастир Моштаница (овдје) подигнут у XIII вијеку
Манастир Драговић (овдје) подигнут 1395.године.
Манастир Крупа (овдје) подигнут 1317.године
Манастир Крка (овдје) први пута се помиње 1345.године
Манастир Ђурђевац (овдје) на простору данашње Козарске Дувице, подигнут у XIV вијеку
Манастир Карановац (овдје) Кијевци, Градишка, подигнут прије 1301.године
Манастир Ступље (овдје) први пута се помиње у XV вијеку
Манастир Липље (овдје) у рукописима се помиње крајем XV вијека, међутим имамо манастирски печат са угравираном 1330.годином.

Код сваког сам приложио линк који води на страницу српске википедије или другог званичног сајта (и иза чијег текста неко стоји) о подацима о том манастиру, када је подигнут, чија је задужбина (ако се зна), када се помиње, када је рушен и обнављан те друге знаменитости.
Ако неко тврди да нешто од написаног у поментим изворима није тачно, нека достави тај извор гдје се ти наводи демантују.

trola treba odstreliti jer je očigledna namera i provociranja i ponavljanje gluposti.
ajd trol, no recimo sonja biserko i rpublika srpska.hebo vrat koji nosi sonjinu glavu:

"Republika Srpska ratni plen od kojeg Srbija neće odustati"

ako na momenat zaboravimo nacionalizam i nacije. narode i vere.neustavnu secesiju i politiku..

šta sonja misli imaju li oni ljudi što se zovu srbima uopšte neka prava?

Poslednja izmena:
Probaj ponovo!
Пробаћеш ти да се вратиш на тему или ћеш бити кажњен због спамовања и провоцирања саговорника.

Back